Dodaj do ulubionych

Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek???

17.12.04, 19:29
Witam!
Napiszcie mi od którego tyg. zaczął wam rosnąć brzuszek. Pytam z ciekawości,
bo mam ostatnio uczucie jakby już mi urósł, chociaż waga się nie zmieniła,
czyli nie przytyłam. Jestem dopiero w 8 tyg., sama nie wiem co o tym myśleć,
niektórych spodniach to mi się tak ciasno zrobiło, że musiałam z nich
zrezgnować. Z tego co wiem to jeszcze za wcześnie, ale może któraś z was też
tak ma napiszcie, z góry dziękuję za odp. i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • luiza77 Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 17.12.04, 20:05
      Ja miałam podobne problemy w drugim miesiącu - niektóre spodnie były za ciasne.
      Widoczny brzuszek zaczął pojawiać się na przełomie trzeciego i czwartego
      miesiąca. Teraz jestem w 6 miesiącu i noszę już ciążowe spodnie. Jeśli w
      przyszłości będziesz szukać czegoś fajnego do ubrania to zajrzyj na
      www.happymum.pl, www.9fashion.pl. Mają ciekawe rzeczy po umiarkowanych cenach.
      Jestem szczególnie zadowolona ze sklepu internetowego happy mum.
      Pzdr Luiza
    • marianka.m Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 17.12.04, 20:36
      Mam dokładnie to samo, co Ty (skończony 9 tydzień)! Na wadze ani kilograma
      więcej, a brzuch ogromny. Wystarczy jakiś owoc, żeby podwoił się w oczach. Może
      to permanentne wzdęcie? :) Muszę kupić nowe spodnie, koniecznie...
      • almerka1 Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 18.12.04, 17:21
        ja do 5 miesiąca wlącznie chodziłam w normalnych obcisłych jeansach, dopiero od
        6 miesiąca zaczął mi rosnąć brzuszek, ale niezbyt szybko
        jak byłam w 8 miesiącu to wszyscy myśleli, ze to dopiero 6 :))
        • olciara Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 18.12.04, 18:24
          ja jestem w 12 tygodniu i spodnie juz sa za ciasne, szczególnie wieczorem, i wieczorem jest tez bardziej widoczny, w domu w luźnych ciuszkach....:o)))

pozdrawiam
    • torenia Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 18.12.04, 18:46
      Zaczynam piąty miesiac, a brzuch taki jak przed ciaza, waga - 47 kg, schudłam
      dwa kilogramy od poczatku ciazy, tylko piersi mam fajniejsze. Znajomi zartuja,
      ze symuluje.
      Ale mam dwie kolezanki, jedna jest tydzien do przodu ode mnie, druga- do tylu
      i obie maja porzadne brzuszki.
      Ale wiem,ze lada dzien moze sie okazac, ze i moj zacznie rosnac w blyskawicznym
      tempie.
      • aagulek Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 19.12.04, 11:51
        czesc, ja jestem prawie w 13tc, brzuszek wogole mialam bo mam nadwage, ale
        widac roznice od okolo 7/8tc tak sie zaczal robic ciazowy od dolu..w sumie nie
        dziwne wszystko sie powieksza, rosnie macica, rozciagaja sie wiezadla...teraz
        juz troszke bardziej widac, na upartego moglabym chodzic w moich normalnych
        spodniach, ale wczoraj sie uczeczylam w rajstopach z duza iloscia lycry,
        cisnelo az musialam zsunac..ciazowe spodenki juz mam, smigam w nich troche, ale
        ze jestem na zwolnieniu to raczej w legginsach chodze i luzik..Maleństwo ma juz
        53mm wiec gdzies sie musi miescic i macica sie unosi ku gorze wiec spodziewam
        sie wzrostu na dniach...pozadrawiam, Agnieszka i Maleństwo 13tc
      • aagulek Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 19.12.04, 11:52
        aha zapomnialam o wadze, na poczatku w ciagu 2 miesiecy +1kg, teraz spada o -
        1/1,5kg, ale nie jem drugich sniadan i to pewnie dlatego, papa
    • gumecka Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 19.12.04, 13:02
      Ja jestem od jutra w 14tc i jakos narazie nie widze zeby cos uroslo hihihi. Maz
      mi mowi ze mam wiekszy brzuszek ja tylko widze po moich spodniach, juz nie moge
      chodzic w moich ulubionych a te co kupilam dwa miesiace temu poszly do szafy :-(
      Niedawno kupilam nowe wieksze ale te tez czasem mnie juz cisna wiec pora na
      nowe.
    • aniolek78 Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 19.12.04, 15:48
      ja juz musiałam kupic spodnie bedac w 7 lub 8 tyg.dokładnie nie pamietam:)
      brzunio tak mi sie wypietrzył,ze hej:)teraz tez na malenki nie wyglada,jestem w
      7 miesiacu a duzo osób(w tym znajomych lekarzy)mysli ze termin juz tuz tuz,a ja
      dopiero na marzec;)troche to smieszne.
      • torenia Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 20.12.04, 20:25
        Z tego co opowiadacie to chyba u mnie cos jest nie tak, skoro zaczynam piaty
        miesiac, i w obcislych rzeczach chodze i jeszcze waze 47 kg, a wczensije bylo
        49.
        mam dwie kolezanki, mniej wiecej sa w tym samym tygodniu ciazy i one tez juz
        maja dawno brzuszki. A ja - tylko fajniejsze piersi.
    • kasia.sz2 Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 21.12.04, 10:54
      Cześć. Również zaczęłam 8 tydzień. I mam podobny problem. Wszystko mnie na
      brzuchu ciśnie, mimo, że na nadmiar apetytu nie narzekam, wręcz przeciwnie.
      Ciągle mnie mdli. Na wadze spadł kilogram, a nie mam w czym chodzić. Nie wiem,
      czy to jakieś wzdęcia, czy to już wzrost i trzeba się wybrać po jakąś
      odpowiedniejszą garderobę...
      Pozdrawiam i daj znać co u Ciebie.
      Kasia
    • martaglowacka Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 21.12.04, 11:27
      ja zaczynam piąty miesiąc i wchodzę jeszcze w niektóre swoje jeansy (oczywiście
      te nie za ciasne). W pierwszej ciąży w 5 miesiącu brałam ślub i nie było widać
      nic a nic - teraz bez ubrania trochę widać.
      Na początku też czułam się większa, ale to były wzdęcia, potem trochę rozchodzą
      się kości miednicy, więc pomimo tego, że nie przybieramy na wadze to po
      spodniach widać różnicę.
      • mama-in-spe Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 21.12.04, 11:43
        Pojawił się ok 11 tygodnia i spodnie już są za ciasne (nosiłam raczej obcisłe i
        dopasowane w talii, a talię miałam b. szczupłą). Na razie biegamw spódnicach,
        ale lada dzień kupię spodenki ciążowe, niech no się tylko te świętaczne tłumy
        przewalą:)
        • magdastk Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 21.12.04, 15:12
          A ja kończe 19 tydzień i nareszcie brzuszek sie zaczyna pojawiać, waga sie
          podniosła o 1kg dobijam do 50 kg, ale ciągle nosze rozmiar 34 bo w 36 wyglądam
          jak sierotka Marysia i ulubione jeansy. Od tygodnia czuje, że cos sie w
          środku porusza - bardzo, bardzo fajne uczucie. Generalnie wygladam szczuplutko.
    • pocahontas_kw Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 21.12.04, 16:34
      Hm, alescie wy kobitki drobniutkie.....czuję się słoniowato jak was czytam, a
      przeciez nigdy nie byłam typem grubaska... moja optymalna waga waha się zwykle
      w okolicach 55 - 57 kilo, jestem średniego wzrostu i wygladam wtedy w sam raz,
      tuz przed ciązą miałam krótki epizodzik z obzarstwem, więc kiedy zaszłam w
      ciążę dobijałam do 59 kg, teraz jestem, w 15tc. i mam 61kg, ale niespecjalnie
      to widać, brzuszek zaokrąglony u dołu, talia w zaniku, ale nie rzucam się w
      oczy, ot jestem jakby pełniejsza, większości normalnych dopasowanych ciuchów
      juz nie noszę, wskakuję w większe, ale głównie dla wygody nie z przyczyn
      estetycznych; brzuszek zaczął konkretniej rosnąć od 14tc, no i teraz szaleje
      coraz konkretniej, bardzo ciągnie i pokłuwa tu i ówdzie, wiadamo wszystko się
      rozrasta. Pamietam,że ok 9 tc, tez mnie często wzdymało, zwłaszcza wieczorem,
      ale to nie maluch był, tylko hormony i insze przemieszczenia, które sie w nas
      odbywaja w ramach przygotowań do zrobienia większej ilości miejsca dla maluchów.

pozdrawiam
      pocahontas i fasola 15tc.
      • unia78 do pocahontas_kw 22.12.04, 22:47
        Przepraszam, że pytam na forum, ale czy Ty mieszkasz obecnie w okolicach
        Częstochowy, a mieszkałaś wczesniej w okolicach Jedrzejowa?
        Paulka
        • klar5 brzuszek :) 23.12.04, 19:24
          Za 2 dni zacznę 9 tc, a mój brzuch jest wielki - jak dla mnie. wczoraj się
          mierzyłam 72 cm, a jeszcze nie tak dawno miałam 64 cm. waga stoi w miejscu
          czyli 49. Jednak mam apetyt i ciągle bym jadła, przypuszczam, ze też dlatego
          przybyło mi kilka cm w talii :).
          pozdrawiam
          • wilno79 Re: brzuszek :) 27.12.04, 20:35
            Ja zaczęłam 16 tyg. i brzuszek zaczął się pojawiać, ale nadal wchodzę w
            ulubione dzinsy lub sztruksy. waga jak przed ciążą 50 kg , a piersi to tez mam
            fajniejsze:))
    • gumecka Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 28.12.04, 12:39
      Ja jestem teraz w 15tc i oprocz zaniku talii i wiekszych piersi :-) nic nie
      widze, wazylam 55kg teraz 55,5kg, chyba w pasie przybylo troszke bo w gatki sie
      nie mieszcze i dzisaj pora kupic ciazowe.

lilypie.com][img]https://lilypie.com/days/050620/0/21/1/+1/.png
    • e_rubi Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 28.12.04, 18:00
      Mnie brzuszek "wywalilo" prawie od samego poczatku. Mniej wiecej w 11 tyg przestalam sie juz miescic w wiekszosc ciuchow sprzed ciazy (raczej dopasowane nosilam, rozmiar 38) i kupilam ciazowe spodnie. Teraz jestem w 20 tc i brzuszek jest spory, okraglutki jak pileczka, ciaza widoczna...trudno byloby ja ukryc nawet pod luznym swetrem. Lekarz mowi, ze to b. indywidualna sprawa.
    • czarrrna Re: Od którego tc. zaczął wam rosnąć brzuszek??? 29.12.04, 15:23
      W pierwszych tygodniach ciąży organizm gromadzi dużo wody, są tendencje do
      wzdęć, gromadzenia gazów, rzadszego wypróżniania dlatego macie uczucie, że
      brzuszek rośnie.
      Ja jestem w 8 tyg drugiej ciąży, w pierwszej ciąży brzuch zaczął mi rosnąć ok.
      15 tygodnia, ale i tak do końca był tak mały, że kiedy przyjechałąm rodzić
      pytali mnie czy się nie pomyliłąm-wyglądałąm na 6 mies. Brzuszek to sprawa b.
      indywidualna-moja szwagierka w 5 mies wygląda jakby byłą w 9 mies...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka