Dodaj do ulubionych

3 tydzien - pytanie!!!

31.12.04, 11:12
Okres spoznia sie juz 3 tyg. Zrobilam test i jest tylko bardzo blada, prawie
niewidoczna rozowa kreseczka. O czym to moze swiadczyc? Czy ciaza w tej
sytuacji jest mozliwa? Czy ktoras z dziweczyn miala podobna sytacje?
Obserwuj wątek
    • rebeka77 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 31.12.04, 11:52
      Witam Efko , jeśli masz na myśli drugą kreskę ,tą testową ,nawet bardzo slabą m
      to może zdecydowanie świadczyć o ciąży.Ta druga kreska zazwyczaj jest
      slabsza.Ważne ,że jest.Ja też zrobilam test ok 3 tyg po terminie spodziewanej
      miesiączki .Lekarz już moze to potwierdzić badaniem ,lub określ sobie poziom
      beta HCG ,bo to juz wlaściwie ok 7 tydzień (liczy się od ost. miesiaczki ,okolo
      bo nie wiem kiedy ją mialaś) Rebeka i Miś 29 tc.
    • dorcia-dd Re: 3 tydzien - pytanie!!! 31.12.04, 11:55
      witaj;-]szczerze mówiac ja nie miałam poprostu miesiączki ,2 dni mi sie tylko
      spóżniała,ale miałam małe objawy...zrobiłam test i pokazały sie 2
      kreseczki...jedna była gruba i bardzo widoczna a druga minimalne mniej
      widoczna...3 tygodnie po spodziewanej miesiączce to sporo czasu..może zrób
      jeszcze 1 test...czytałam czasem na forum jak dziewczyny robiły test i 1-szy
      wyszedł bardzo słabo widoczny no i po kilku dniach robiły 2-gi test i juz
      wszystko było bardziej widoczne...pozdrowionka...

url=lilypie.com][img]https://lilypie.com/days/050815/4/21/1/+10/.png[/img]
      [/url]
      • dorcia-dd Re: 3 tydzien - pytanie!!! 31.12.04, 11:57
        [url=lilypie.com][img]https://lilypie.com/days/050815/4/21/1/+10/.png
        [/img][/url]
    • efka1 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 31.12.04, 12:14
      Dziekuje za podpowiedzi. Prawda jest taka, ze nawet nie mam kiedy udac sie na
      badanie krwi, poniewaz spedzam w pracy 10-12 godzin...:-))) Ale jesli taki stan
      bedzie trwal jeszcze tydzien zapewne wybiore sie do ginekologa...Miesiaczki
      spoznialy sie u mnie, ale raptem 2-4 dni max. Co prawda nie czuje zadnych
      objawow ciazy, powiem szczerze, ze wrecz chcialabym je miec...:-)))Martwi mnie
      taka slaba, prawie niewidoczna druga kreseczka, byc moze odczytalam test po
      czasie podanym przez producenta...Bo pojawila sie okolo 10 min po
      wykonaniu...szanse sa chyba nikle, a brak miesiaczki jest zapewne spowodowany
      innymi czynnikami...Pozostaje tylko wzdychac...:-))))
      • calineczka81 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 31.12.04, 13:35
        Nie wzdychaj tylko biegnij po drugi test ale innej firmy i zobaczysz że to
        ciąża. Ja robiąc pierwszy test zobaczyłam nie różową a bordową kreskę a robiąc
        drugi test następnego dnia kreska była już tylko leciutko różowa no ale to był
        4 tc. Teraz wiem że w brzuszku mam małego Oskarka - termin na 4 kwietnia. Głowa
        do góry to pewnie ciąża, a z tymi objawami to różnie bywa bo niektóre nie mają
        ich wcale. Pozdrawiam pa
      • webby Re: 3 tydzien - pytanie!!! 01.01.05, 15:53
        Witaj:))
        Słaba kreska też może oznaczać ciążę.U mnie właśnie tak było.Pierwszy test
        pokazał bardzo słabiutką kreskę i to po jakimś czasie.Pojawiła sie dopiero jak
        wyszłam z łazienki z utraconą nadzieją,ze sie pojawi.Test zostawiłam tak jak
        leżał i dopiero za jakiś czas mąż wszedł do łazienki zeby się myć i bardzo
        szybko wyleciał jak poparzony z okrzykiem:Mysia ty jestes ciąży!!!Ja jednak
        jako,ze kreseczka byla naprawde mało zauważalna nie chciałam się nastawiać i
        powtórzyłam test za dwa dni.I kreseczka była już wyraźniejsza.Już wtedy
        zaczęłam sie cieszyć,a mąż skakał prawie pod sufit:))Umówiłam sie więc do
        lekarza za dwa dni i w dniu wizyty mąż jeszcze rano dla pewności poleciał po
        kolejny test na którym pojawiła się już bardzo wyraźna różowa kreska.To było 6
        miesięcy temu i dziś jestem posiadaczką ślicznego brzuszka i jestem
        niesamowicie szczęśliwa:))
        Życzę Ci więc aby ta słabiutka kreseczka z kolejnym testem(który radze zrobić)
        była już wyraźniejsza:))
        Pozdrawiam i daj znać:))
        Violka i Karinka(15.04.2005)
        • efka1 do Violi 01.01.05, 16:49
          Witaj Viola,

Dziekuje za odpowiedz. Mam tylko jedno pytanko: kiedy dokladnie zrobilas
          pierwszy test, tzn. po jakim czasie d terminu spodziweanej miesiaczki. Bo ja
          powinnam dostac okres 8.12.2004, test robilam ze dwa dni temu. Tak wiec nie
          jest raczej mozliwa slaba kreseczka...powinna byc piekna rozowa...
          • webby Re: do Violi 02.01.05, 19:39
            Witaj:)
            Test robiłam jakoś w połowie sierpnia i ciężko w moim przypadku mówić o dniu
            spodziewanej miesiączki,bo średnia ilość dni jakie dzieliły moje miesiączki
            była naprawdę baaardzo różna(od 23 nawet do 65).Także jeśli okres mi
            się "spóźniał" to nie był to dla mnie żaden powód do niepokoju...Dopiero gdy
            zaczęliśmy starać się o dzidzię dłuższa przerwa mogła świadczyć o ciąży.
            Jedynym objawem po którym zaczęłam się czegoś domyślać było to,że któregoś
            wieczoru u znajomych nie mogłam wypić nawet najsłabszego drinka.Mój organizm
            go "nie chciał".Okazało się,że jestem(jak powiedziała moja gin,jak juz do niej
            poszłam) w góra czwartm tygodniu ciąży.
            Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki:))
            Violka(26tc)
    • efka1 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 01.01.05, 16:52
      dodam jeszcze, ze nie mam kompletnie zadnych objawow...szukm pocieszenia, ale
      chyba juz nie powinnam...mysle, ze brak miesiaczki spowodowany jest
      stresem...takie rewelacje nie zdazaja sie chyba nikomu po tak dlugim
      czasie...musialabym miec jakies objawy, albo chociaz wyrazna druha kreseczke....
      • azbestowestringi Re: 3 tydzien - pytanie!!! 01.01.05, 18:55
        moja kolezanka przez cala ciaze nie miala na sikanym tescie dwoch kresek...
        i urodzila
        pozdrawiam
        • efka1 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 01.01.05, 19:15
          ciekawe, dlaczego moze dojsc do sytuacji, ze na tescie nie pokazuje sie druga
          kreseczka, nawet np. w 2 miesiacu ciazy?
    • rebeka77 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 01.01.05, 23:06
      Trochę Ci się dziwię ,że lekceważysz 3 tygodniowy , brak okresu i test
      pozytywny , bo slaba kreska testowa tez taki oznacza ,co napisane jest nawet na
      ulotce z tego co pamiętam . Dziwię się dlatego ,bo początek ciaży(w której
      oczywiście nie musisz być) jest najważniejszym etapem i warto zmienić tryb
      życia jeśli np pali się fajki lub intensywnie pracuje ,czy zwrócić uwagę na
      dietę.A objawy to indywidualna rzecz , ja np mam objaw , teraz w postaci
      ogromnego brzucha , no i brak miesiączki.
    • efka1 Re: 3 tydzien - pytanie!!! 02.01.05, 22:01
      Nie wiem, czy to moze swiadczyc o ciazy, ale temperatura w pochwie utrzymuje
      sie na poziomie 37,4. Moze w koncu po miesiecznym opoznieniu pojawi sie
      niechciana @...:-(((((
    • efka1 do Violi 02.01.05, 22:10
      Witaj Viola,

Dziekuje za wczesniejsza odpowiedz...

Pozdrawiam

ewka
      • webby Re: do Violi 03.01.05, 22:58
        Cześć :)
        To znowu ja.
        Czekam z niecierpliwością aż się u Ciebie coś okaże.
        Także nie zapomnij dać znać.
        Jeśli masz w miarę regularne miesiączki to na twoim miejscu poszłabym do gina
        (to już spory kawałek czasu).
        Dalej trzymam kciuki i na wszelki wypadek dbaj o siebie:)
        Pozrdrawiam:))
        Violka(26tc)
        • petto Re: do Violi 04.01.05, 11:07
          ja tez mialam ledwo widoczną kreseczkę i bylam w ciązy.
          jak jest rozowa to raczej ciaza
          • efka1 :-))) 04.01.05, 11:28
            Kochaniutkie,

Jutro wybieram sie do pana doktora...:-))) zobaczymy, co wypatrzy, badz
            wymaca...;-)) Wczoraj niesamowicie bolaly mnie piersi, a dzis juz po bolu,
            podobnie z lekkimi skurczami w dole brzuszka...:-))) nie przypuszczam wiec, ze
            to ciaza, ale kto wie...na wszelki zamowilam sobie wizyte na 22.30...ta robota
            mnie wykonczy...:-))) zapewne sie odezwe..pocieszma sie, ze jesli nie teraz, to
            nastepnym razem sie uda...:-)))
            • webby Re: :-))) 06.01.05, 18:29
              No i jak po wizycie?
              Pozdrawiam
              Violka
              • efka1 do Violi 07.01.05, 20:25
                Wiaj Viola,

Bardzo sie ciesze, ze pamietasz o mnie...to mile...Otoz, bylam u pana doktora i
                niestety sa to zaburzenia hormonalne. Tak wiec udalo mi sie znalezc
                laboratorium, w ktorym bede mogla jutro (tzn. w sobote) pobrac krew, wyniki
                beda we wtorek...przypuszczam, ze to prolaktyna...juz kiedys mialam z nia
                problemy, ale na dlugo po zaprzestaniu lykania bromergonu mialam idealnie
                regularne miesiaczki i nawet ciaze biochemiczna... starania o dzidziusia
                rozpoczelam w zasadzie w tym cyklu i jak na zlosc zaburzenia...:-))) wierze
                jednak, ze wszystko ulozy sie dobrze...daj znac co u Ciebie, jak Twoje
                malenstwo i czy wszystko jest w porzadku...

Podrawiam Cie serdecznie i jeszcze raz dziekuje za pamiec

ewka
                • webby Re: do Violi 08.01.05, 14:07
                  Tak więc nie przychodzi mi do głowy nic innego ja życzyć Ci powodzenia(życzę z
                  całego serduszka).Bo o tej prolaktynie wiem niewiele albo jeszcze mniej:(( Ale
                  w poniedziałek lub wtorek będę szła do swojej ginki,więc jak byś chciała to
                  mogę o coś zapytać.Jak tak to daj znać:)
                  U mnie ok.Maleńka rośnie i kopie.
                  Życzę jeszcze raz najlepszego:))
                  Pozdrawiam
                  Violka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka