Dodaj do ulubionych

ciaza,problem

17.01.05, 22:07
czy w 7,8 tyg. ciazy mozna uznac ja za obumarla???
Obserwuj wątek
    • agatkaros Re: ciaza,problem 18.01.05, 08:39
      Moja droga, można. Ja dokładnie w tym czasie znalazłam się w szpitalu.
      Stwierdzono właśnie obumarłą ciążę i miałam łyżeczkowanie. Po prostu czasem tak
      bywa, organizm sam reguluje pewne sprawy, jeśli dzidziuś nie był w stanie się
      utrzymać, odszedł sam. Wiem, ze to ciężkie przeżycie, nie martw się jednak. Ja
      po trzech miesiącach zaszłam w kolejną ciążę, teraz jestem w 18 tygodniu i
      wszystko jest dobrze, czego i Tobie życzę.
      • youngeva Re: ciaza,problem 18.01.05, 10:27
        tez mialam to samo... nie jest to przyjemne, ale pamietajmy, ze jestemsy ciagle
        czescia natury, mimo, ze zyjemy w czasach tak dobrego monitoringu ciazy, i to
        sie zdarza tak jak kazdemu gatunkowi. nie jestesmy wyjatkowi! natura wie co
        robi.
        drugia ciaza bedzie juz udana, zobaczysz
        • agata65 Re: ciaza,problem 18.01.05, 12:50
          I mnie także to się zdarzyło w tym samym okresie. Selekcja naturalna, tu natura
          wybrała za nas. Teraz jestem w 14 tygodniu, na razie jest o.k, ale strach nadal
          jest. Nie martw się, bedzie dobrze...
      • strega2 Re: ciaza,problem 18.01.05, 14:24
        Dziewczyny a powiedzcie mi w jaki sposób wykryto u was ciąże obumarłą?? Czy czułyście sie źle, krwawiłyście? czy poprostu bezobjawowo to wyszło przy baraniu że serduszko nie pracuje?
        • madziara76 Re: ciaza,problem 18.01.05, 14:32
          Kochane dziewczyny, dziś byłam na USG. Jestem w dziesiątym tygodniu ciąży, a
          maleństwo ma jedyne 3 mm i nie ma akcji serca. Jestem zalana łzami, znikam. Ale
          dzieki Waszym listom mam nadzieję, że zawsze można zacząć od początku.
          • jo26 Re: ciaza,problem 18.01.05, 14:47
            przepraszam,
            chyba żle naapisałam swoją odpowiedz, ale jestem tu nowa i ucze sie co i jak.

Ale akurat ja w 6 tyg miałam ciałko 4 mm, i tez była to juz ciąża obumarła.
            Lekarz od razu powiedział ze nie jest w porzadku dał mi luteine i kazał czekac,
            4 dni mineły i plamienie, koszmar mojego życia,
            niestety

i jesli przeczytałyscie moja wypowiedz wczesnie,
            boje sie ze cos znowu jest nie tak

pozdrawiam, i trzymajcie sie ciepło.
    • jo26 Re: ciaza,problem 18.01.05, 14:43
      Witajcie,

Mam na imię Joanna, 26 lat. Jestem po poronieniu w pażdzierniku 2004 w 6 tyg.
      I teraz to dopiero mam problem. Podobnie jak rebecca, miałam miec @ 06-01-2005,
      przyszła a i owszem bez żadnych boleści wprawdzie trwała 2 dni, srednio obfita
      żeby nie rzec uboga, bez bolesci piersi co wczesniej nie do pomyslenia. Cos mnie
      ppodkusiło zeby zrobic test - negatywny. dnia 14 01 posżłam na wizyte kontrolna
      do lekarza a ona mi ze ja prawdopodobnie jestem w ciąży. HMMMMMMMMM jak to
      odebrac nie wiem sama. oczywiscie kolejny test - negatywny. Objawy no cóż jedyny
      to ten że mam zaparcia, i wdecia, szczególnie wieczorem brzuszek mi rosnie, ach
      no i jeszcze gdzies od 2 dni mam śluz najpirew taki jak ten płodny teraz
      przejawiło sie to w upłay lekko swedzące.Piersi nie bolą jedynie troszke urosłuy
      i nieziemski apetyt szczególnie wieczorem. Naprawde nie wiem co robic, tym
      bardziej , że boli mnie troszke brzuszek.Ach no i moja gin przy tej ostaniej
      wizycie przepisała mi rovamycine, bo mam przebyta toxo czyli wysokie IGM,
      natomiast IGG lekko podwyzszone, chyba niedługo zwariuję, bo nie wiem co myslec,
      leciec zrobic Beta HCG, czy kolejne testy, czy czekać.

Jezeli któras wytrwała do końca, to gratulacje, a moze ktos mi cos podpowie?
      • may2004 Re: ciaza,problem 19.01.05, 19:46
        a jakie są objawy , ze pęcherzyk obumarl??
      • marianka.m Asiu 19.01.05, 21:36
        Na Twoim miejscu, dla spokoju ducha, zrobiłabym betę. Będziesz wiedziała, czy
        ciąża się rozwija i który to tydzień. Nie doszukuj się żadnych objawów, bo to
        naprawdę jeszcze za wcześnie. Biegnij na betę, bo zwariujesz. ;)
        Trzymam kciuki!!!
    • agaka1 Re: ciaza,problem 20.01.05, 10:57
      ja tez kiedys przezylam ten koszmar i wem co to znaczy ... :( U mnie zarodek
      poprostu przestał w ktoryms momencie sie rozwijac ... Wykryli to na USG, i moja
      gin stwierdzila ze macica nie rosnie, wiec juz mozna bylo sie spodziewac
      najgorszego. Nie naleze do optymistek dlatego chodzilam z mysla ze nie bedzie
      ok no i stalo sie. W 9 tyg zaczelam krwawic, wyladowalam w szpitalu, zrobili
      kontrolne USG i nastepnego dnia ... czyszczenie :( Przezylam to strasznie ...
      Nie moglam sie przemoc do kolejnej ciazy ... Balam sie tym bardziej ze
      poprzednia ciaza byla zasniadowa ... Teraz ... mija 3 dzien odkad powinna sie
      pojawic @ i nic ... tescik wyszedl poz ale ja wciaz jakos w to nie moge
      uwierzyc i ciagle mam wrazenie ze i tak cos sie nie uda ...
      Pozdrawiam wszystkie z problemami ... :))) Wszystko da sie przezyc tylko
      kwetsia jest czas ...
      • marianka.m agaka1 - GRATULACJE!!!!!!!!! 20.01.05, 19:28
        Natychmiast masz zmienić sposób myślenia! :) We wczesnej ciąży niewiele zależy
        od nas samych, ale masz wierzyć, że wszystko będzie dobrze! Zamartwianie się
        nie pomoże, pamiętaj!
        Trzymam za Was kciuki.
        • agaka1 Re: agaka1 - GRATULACJE!!!!!!!!! 22.01.05, 12:15
          dzieki bardzo :) Postaram sie myslec pozytywnie :))) Nie mam ciagle mysli ze
          bedzie zle ale tak jakos ... ;) Mam dziwne mysli... Jeszcze raz dzieks :)
          Pozdrawiam serdecznie
    • aisza24 Re: ciaza,problem 21.01.05, 14:02
      Dziewczyny,a czy lekarz moze stwierdzic ciaze pozamaciczna w 3 tygodniu????Po
      badaniu USG stwierdzil,ze nie ma ciazy na macicy,a jest cos co przypomina ciaze
      na jajowodzie.....czy mozna to tak szybko stwierdzic?Czy ja tez tej ciazy nie
      utrzymam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka