Dodaj do ulubionych

torbiel a ciąża

21.04.05, 16:16
test wykazał że jestem w ciąży a moja ginka podczas usg wykryła torbiel na
jajniku i stwierdziła że to może być niepęknięty pęcherzyk z zarodkiem.Czy to
samo przejdzie? A jeśli nie to co zrobić? Czy to jest groźne?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: torbiel a ciąża 21.04.05, 18:20
      w ktorym tc bylas u ginki na usg? ja torbiele w ciazy tez mialam, az dwie i
      byly wieksze od jajnika.
      watpie, zebys miala ciaze na jajniku to sie zdaza raz iles tam milionow kobiet
      w ciazy, zeby pecherzyk nie pekl i jeszcze doszlo do zaplodnienia na jajniku.
      wiem, ze po takich slowach ciezko byc spokojna, ale poczekaj kilka dni i
      powtorz usg.
      • apolusia Re: torbiel a ciąża 21.04.05, 19:24
        usg robiłam (prawdopodobnie)w 2-3 tygodniu. Ja też mam nadzieję że to nie ciąża
        pozamaciczna. Narazie myślę o tym że dzidzia będzie zdrowa i koniec. Dzięki
        pozdrawiam
        • anulka59 Re: torbiel a ciąża 21.04.05, 19:46
          witam Cie i odpowiadam na twoje pytanko.W tak wczesnej ciazy w macicy powinna
          byc mala kuleczka a na jajniku to po prostu nie pekniety pecherzyk ktory sie po
          jakims czasie sie wchlonie.Ja mialam torbiel na jajniku ktora miala trzy i pol
          cm a w 8tyg ciazy juz jej nie bylo.Te pecherzyki podtrzy6muja ciaze do czasu az
          wyksztalci sie lozysko i zacznie spelniac swojew zadania.Pozdrawiam Ania
          • apolusia Re: torbiel a ciąża 22.04.05, 08:19
            Cześć Anka dzięki za odp. uspokoiłaś mnie trochę tak to jest jak ginka nie
            wyjaśni o co chodzi.Pozdrawiam
            • kaka73 Re: torbiel a ciąża 22.04.05, 08:29
              ja tak miałam w poprzedniej ciąży. Na usg nie było jeszcze widać pęcherzyka w
              macicy, miałam torbiel w jajniku. Lekarz nie wykluczył ciąży pozamacicznej,
              powiedziała, że gdybym miała ostry ból brzucha to od razu do szpitala. Po dwóch
              tygodniach zobaczyliśmy pęcherzyk w macicy, a po kliku tygodniach po dawkach
              progesteronu torbiel się wchłoneła. Tak bywa w 99% przypadków, więc się nie
              martw u ciebie też na pewno tak będzie.
              Karina
              • izapi Re: torbiel a ciąża 22.04.05, 12:16
                Ja mam torbiel 5 cm!!!!W ciąży nie jestem (gin powiedział,ze najpierw musze
                pozbyc sie torbiela-wiec znow musze czekac:().Mam pytanie:jak długo brałas
                tabletki i torbiel zniknęła?
                • kika_kika Re: torbiel a ciąża 22.04.05, 14:31
                  Ja dowiedziałam się że mam torbiele (2x6cm na prawym jajniku) 12 grudnia a 3
                  stycznia dowiedziałam się że jestem w ciązy :) Torbiele już dawno temu się
                  wchłonęły (ok 16tc) i jest już dobrze. Do tego czasu brałam luteine dopochwowo.
                  Teraz czekam na moje kochane maleństwo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka