Dodaj do ulubionych

Antybiotyk - Duomox

15.03.06, 22:24
Jestem w 5 tygodniu ciąży, lekarz przepisał mi Duomox z powodu zakażenia dróg
moczowych bakteriami coli. Czy któraś z Was zażywała ten lek w pierwszym
trymestrze, czy jest on szkodliwy dla dziecka ??? Proszę o pomoc !
Obserwuj wątek
    • spartanka4 Re: Antybiotyk - Duomox 16.03.06, 11:23
      lek ten jest przepisywany zawsze kobietom w ciąży i jest on bezpieczny dla
      dzidziusia, sama byłam przeziębiona i mój lekarz powiedział, że jeśłi będe
      miała gorączkę to przepisze mi właśnie ten antybiotyk, więc możesz go brać
      spokojnie, poza tym jeśli Twój lekarz wiedział, że jesteś w ciąży to napewno
      nie przepisałby Ci leku który może zaszkodzić Twojemu maleństwu
    • agaw00 Re: Antybiotyk - Duomox 16.03.06, 19:21
      ja tez go brałam na początku ciązy no powiedzmy szczerze zaden lek oprócz
      naturalnych babcinych sposobów nie jest zdrowy ale jak juz trzeba to duomox
      jest ok to chtba kat leku tzw b
      • kasia.t24 Re: Antybiotyk - Duomox 17.03.06, 19:44
        Ja mam podejrzenie ciąy ( na tescik jeszcze ciu za wczesnie) ale bylam ostatnio
        u lekarza z okropnymi zatokami i tez dostałam ten antybiotyk po tym ja
        wspomnialam o mozliwej ciaży. I tez tak jak ty mam nadzieje ze jesli faktycznie
        Fasolka juz sobie w brzuszku mieszka to jej nie zaszkodził.
        • heath2 Re: Antybiotyk - Duomox 20.03.06, 09:03
          Też brałam, wolę nie czytac ulotek, lekarze twierdzą, że bezpieczny.Lepsze
          leczenie, niż chorowanie.Trzeba się do tego przyzwyczaić, a na bakterie dróg
          moczowych nic innego nie pomoże.
        • heath2 Re:do monikam 20.03.06, 09:06
          Ja brałam z przerwami, ale cały rok, Urinal, wyciąg z żurawiny(przed planowaną
          ciążą).Też miałam problemy z pęcherzem, nerkami, częściej poza ciążami.Spytaj
          lekarza, czy możesz to brać, ale wydaje mi się, że tak.Teraz, odpukać, 29
          tydzień się zaczyna, a ja ani razu nie miałam problemów z pęcherzem.Odpukujemy w
          co się da!Żurawina zapobiega przykjekaniu się bakterii e.coli do ścianek pęcherza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka