Dodaj do ulubionych

problem seks

16.07.03, 13:08
Jestem w 3 miesiacu ciazy, najgorsze ze nie mam ochoty na seks, to trwa juz 2
miesiace. Czy to jest normalne przy ciazy, czy ze mna jest cos nie tak?
Obserwuj wątek
    • majammi Re: problem seks 16.07.03, 13:36
      Witaj!

Oojojoj..Ja tez pamietam siebie sprzed tych 2 m-cy (juz mi stuka 19
      tydzien!..). Wesolo nie bylo. Znam ten stan umyslu, kiedy wsluchujesz sie w
      siebie z panika i nadinterpretujesz kazdy sygnal..
      Nie martw sie niczym!!! Mozesz nie miec ochoty na seks, mozesz miec na niego
      wielka ochote (jak ja jakies 2 tyg temu - 4 razy dziennie, az maz nie
      wyrabial ;}- to wszystko zupelnie normalne i na pewno bedzie sie jeszcze wiele
      razy zmieniac.

Trzymam kciuki za Ciebie i Malenstwo
    • maga9 Re: problem seks 16.07.03, 13:39
      nie martw sie, u mnie podobnie -tez jestem w 3 miesiacu i seks jest teraz dla
      mnie zbedny (mam nadzieje, ze to minie - podobno w drugim trymestrze ma sie
      duuuuza ochote na seks :) nie wiem jak Ty, ale ja od 1 miesiaca jestem ciagle
      spiaca i tylko bym spala, wiec reszta nie bardzo mnie interesuje,
      pozdrawiam serdecznie

• teresa100 Re: problem seks 16.07.03, 13:45
      Nie martw się. To ponoć normalka.
      Ja w każdym razie przechodziłam przez to samo. Wszystko zaczęło wracać do normy
      w połowie 4-ego miesiąca:-)
      Brak ochoty na seks w I trymestrze ciąży wynika ze złego samopoczucia
      fizycznego kobiety. Przyczyną może być również nie akceptowanie zmian, jakim
      ulega ciało przyszłaj matki oraz strach, że zrobi się krzywdę dzidzisiowi.
      Nie przejmuj sie więc. Dolegliwości fizyczne (jeśli takie masz) wkrótce miną
      (ja jestem w 5. miesiącu i czuję się znacznie lapiej, niż w I trymestrze). To,
      czy polubisz swoje ciało w nowej postaci zależy w dużej mierze od Twojego
      partnera (mój mąż na przykład uważa, że kobieta w ciąży jest piękna!), a małemu
      w Twoim brzuszku nic złego się nie stanie - on ponoć nawet lubi to kołysanie;-)

Pozdrawiam.

Teresa
      • kassia23 Re: problem seks 17.07.03, 10:34
        Oj pamiętam to dobrze...
        Coprawda nie miałam strasznych dolegliwości w pierwszym trymestrze, ale byłam
        wyczulona na zapachy i przedmioty, do tego stopnia, że nie mogłam patrzeć na
        swoje kozaki, bo zbierało mi się na wymioty:) Smutno zrobiło mi się wówczas,
        gdy zorientowałam się, że chce mi się wymiotować, kiedy mój mąż się do mnie
        przysuwa. Nie mogłam ścierpieć jego zapachu, nie mówiąc już o pocałunku. Na
        szczęście on to rozumiał, ale nie odsunęłam go zupełnie od siebie. Ten raz czy
        dwa się przemęczyłam:) Obecnie jestem w 27 tygodniu i oboje cieszymy się
        seksem, chociaż jesteśmy bardziej ostrożni i nie fikamy jak kiedyś. Czasem
        tylko się boję, kiedy zaczyna brzuch twardnieć. Ale lekarz powiedział, że nie
        ma żadnych przeciwwskazań. Nie pozwalam mu tylko kończyć we mnie, bo podobno
        nasienie rozpulchnia szyjkę macicy, a moja i tak już się skróciła (1,5 cm).
        Pozdrawiam
        Kasia i Jakub (10.10.2003)
    • mamalgosia Re: problem seks 17.07.03, 11:22
      Normalne w ciąży jest to, ze wszystko jest nienormalne:)) To , ze ktoś nie ma
      ochoty na seks i to, ze ma większą niż pzred ciążą
      • pipi31 Re: problem seks 17.07.03, 12:29
        Dzieki dziewczyny, a juz myslalam, ze to ze mna jest cos nie tak. Faktycznie to
        prawda ze jestem czesto zmeczona, najchetniej to bym przespala caly dzien. I
        mam te same objawy co kassia23, nie cierpie kiedy moj maz mnie caluje, a kiedy
        mowi, ze chce sie kochac mnie odrazu robi sie nie dobrze. Jeszcze raz dzieki za
        odpowiedzi. Pozdrowionka.
        • aniaje problem? 25.07.03, 10:18
          ja mam ochote o kazdej porze i wszędzie dosłownie i to jest cholernie
          męczące,bo mój facet dużo pracuje i mało w domu bywa,więc się mecze całymi
          dniami,a on padnięty przychodzi...i boje się o dzidzie,czy nie za mocno,więc
          przy okazji mniej czuje...tragedia tak czy inaczej....;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka