Dodaj do ulubionych

ciążą i lactovaginal

05.08.03, 14:15
jestem w 11 tygodniu. Zawsze mialam skołonności do łapania różnych
nieprzyjemnych rzeczy. Przed ciążą brałam profilaktycznie lactovaginal ale
reraz nie dopytałam sie lekarza a następną wizytę mam dopiero za 2 tygodnie.
Chciałabym zapobiec ewentualnym ... czy wiecie, czy w ciąży można coś
stosować profilaktycznie np.: lactovaginal?
Obserwuj wątek
    • izabelix Re: ciążą i lactovaginal 05.08.03, 16:20
      mnie lekarz polecil lactovaginal brac co drugi dzien
      wlasnie zeby uniknac nawrotow no i zeby ochornic
      dzidziusia gdyby jednak cos sie przypetalo:/
    • zorka7 Re: ciążą i lactovaginal 05.08.03, 22:57
      Oj... a moj lekarz wlasnie zakazal mi stosowac lactovaginal w ciazy...!
      Wczesniej stosowalam go 2 razy w tygodniu wlasnie przez uporczywe problemy z
      brakiem odpowiedniego pH i bakteriami. Na szczescie, mimo braku wspomagaczy
      typu lactovaginal, cytologie mam superos (18 tydz. ciazy) - chyba pierwszy raz
      tak dobrą od roku!
    • izabelix Re: ciążą i lactovaginal 05.08.03, 23:28
      jak to zwykle bywa: ilu lekarzy tyle teorii........
      pozdrawiam
      iz i 26tyg Brykacz:)
    • kajko7 Re: ciążą i lactovaginal 28.08.03, 00:27
      Z tego co wiem,to lactovaginal to po prostu kwas mlekowy,który jest podstawą
      odpowiedniej flory bakteryjnej w pochwie.Wg.mnie to nawet zalecałabym,ale nie
      jestem lekarzem
      • aga.5695 Re: ciążą i lactovaginal 19.09.03, 15:24
        Faktycznie, co lekarz, to inna opinia. Moj powiedzial dokladnie to co napisala
        kajko7: Lactovaginal to paleczki kwasu mlekowego, ktore u zdrowej kobiety
        powinny znajdowac sie w pochwie. Jesli jest ich zbyt malo, wowczas latwiej
        jest cos zlapac. Branie Lactovaginalu ma ewentualne braki uzupelniac.
        Pozdrawiam,
        Aga
        • ewa9625 Re: ciążą i lactovaginal 20.09.03, 18:08
          Karolcia!!!
          Mam identyczne problemy, teraz jestem w 32 tyg.I lactovaginal mam przykazany
          brac cały czas.On jest kompletnie nie szkodliwy, a zapobiega grzybicy, która
          jak sie przyplącze to trzeba leczyć, a leczenie nie jest już tak całkiem
          obojętne dla dziecka, bo zwykle stosuje się coś z antybiotykiem.
          Pozdrawiam.
          • tezeth Re: ciążą i lactovaginal 20.06.14, 21:11
            witam,
            a ja stosuje jeszcze do LActovaginalu Multi-gyn Actigel czylii tzw pozywke dla bakterii kwasu mlekowego zeby sie lepiej zadomowily w pochwie i to jest wskazane w ciazy. Jestem w 13 tc i wlasnie dostalam infekcje chyba bo mnie swedzi i jak aplikuje ten Actigel to chwile szczypie (zmienia ph w pochwie i to sygnal ze jest tam infekcja) wiec juz wiem ze cos sie tam dzieje - gdy jestem zdrowa w miejscu intymnym to nie szczypie po aplikacji. Ja zawsze dostaje infekcji w pochwie po antybiotyku a taki niedawno skonczylam brac bo dlugo chorowalam, nie moglam dojsc do siebie po 2 przeziebieniach jeden po drugim i antybiotyk byl konieczny, ale cos kosztem czegos - teraz mam infekcje w pochwie a moj gin prowadzacy jest na urlopie do konca czerwca, wiec ratuje sie wlasnie LActovaginalem. PRzed ciaza LActov. i ta pozywka po 10 dniach aplikacji rano i wieczorem leczyly mnie z kazdej infekcji i licze ze tym razem bedzie tak samo (od wielu lat nie stosuje antybiotykow dopochwowo, tylko to co napisalam). A jesli chodzi o sklad Lactovaginalu to nie tylko sa tam paleczki kwasu mlekowego ale tez znajduje sie tam tytanu dwutlenek i moze o to tu chodzi niektorym z waszych ginekologow ze nie przepisuja wam tego, ale nie wiem czy ta substancja jest szkodliwa czy nie :/. Musze zapytac mojego gina jak wroci z urlopu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka