Dodaj do ulubionych

Pobolewanie jajników

25.08.03, 17:26
Jestem w ok. 5 tyg. czy pobolewania w podbrzuszu są normalne, czy to
świadczy, że jest coś nie tak ( nie są częste).
Obserwuj wątek
    • ewas35 Re: Pobolewanie jajników 25.08.03, 19:10
      na poczatku ciązy bardzo czesto są bóle podbrzusza. Jeżeli nie sa one silne i
      nie ma plamień to jest to zupełnie normalne. Mnie od poczatku ciązy pobolewa
      podbrzusze ( na poczatku były to silne bóle ) a teraz jestem w 20 tygodniu i
      tez je odczuwam.

Ewa i maleństwo 19-01
    • ula1001 Re: Pobolewanie jajników 25.08.03, 19:31
      U mnie bol jajnikow to byl jeden z pierwszych objawow ciazy, najpierw bolal
      mnie jajnik,a potem odkrylam, ze jestem w ciazy. No i potem troche czasem
      bolalo w pierwszych miesiacach, zwykle z lewej strony,nawet sie balam, ze to
      ciaza pozamaciczna, ale jest ok. pozdrawiam
      • agaa5 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 10:10
        Witaj
        Zdaje się, że to ból jajników (a nie nudności i brak okresu) są typowym objawem
        ciąży. Mnie również od 20 dnia ciąży bolą jajniki.Słyszałam, że wywołane jest
        to uwalnianiem się ciałka żółtego.
        Pozdrawiam
    • lastka Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 10:50

Jest to całkiem normalny objaw. regularne skurcze są nienormalne ale takie
      kłucie czy lekki ból szczególnie w prawym jajniku to jest normalne, też się
      wystraszyłam na początku, więc biegiem do lekarza który mnie uspokoił.
      • eklon Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 12:02
        lastka jeszcze raz dzięki za info o tym forum. Bo już mam rozwiane jedne z
        wątpliwości. Mnie też boli pdbrzusze, na początku myślałam, że to zbliżający
        się okres, ale teraz już wiem, że nie!
    • mamalgosia Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 12:15
      aleCiebie pobolewają konkretnie jajniki? (ból punktowy?) Czy ogólnie podbrzusze?
      • anai4 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 15:13
        Czuć ból konkretnie w jajniku, najczęściej w prawym, ale rzadziej boli też
        ogólnie podbrzusze. Dziękuję za odpowiedzi, pocieszyły mnie i już raczej nie
        będę się przejmować. Dzisiaj lekarz stwierdził wczesną ciążę (wcześniej test) i
        mam skierowanie na badania i za 3 tyg. odbieram cytologię. Mam nadżerkę, chyba
        niedużą mam nadzieję, że wszystko będzie ok, WY też się trzymajcie.
        • mamalgosia Re: Pobolewanie jajników 27.08.03, 11:22
          w przypadku bólu podbrzusza lekarze często dają coś rozkurczowego, np. no-spę
    • julia281 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 15:36
      To, że masz bóle to typowy objaw ciąży. Mój ginko powiedział- że jest to wynik
      rozszerzania się macicy- w której zagnieżdziło się dzieciątko.
      Gratuluje!!!
    • kajko7 Re: Pobolewanie jajników 27.08.03, 23:29
      Jak mnie pobolewało w poczatkowej ciąży to lekarz wytłumaczyl mi,ze macica sie
      naciąga a raczej więzadła na których jest umocowana i to własnie te więzadła
      czujesz.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka