anai4 25.08.03, 17:26 Jestem w ok. 5 tyg. czy pobolewania w podbrzuszu są normalne, czy to świadczy, że jest coś nie tak ( nie są częste). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewas35 Re: Pobolewanie jajników 25.08.03, 19:10 na poczatku ciązy bardzo czesto są bóle podbrzusza. Jeżeli nie sa one silne i nie ma plamień to jest to zupełnie normalne. Mnie od poczatku ciązy pobolewa podbrzusze ( na poczatku były to silne bóle ) a teraz jestem w 20 tygodniu i tez je odczuwam. Ewa i maleństwo 19-01 Odpowiedz Link
ula1001 Re: Pobolewanie jajników 25.08.03, 19:31 U mnie bol jajnikow to byl jeden z pierwszych objawow ciazy, najpierw bolal mnie jajnik,a potem odkrylam, ze jestem w ciazy. No i potem troche czasem bolalo w pierwszych miesiacach, zwykle z lewej strony,nawet sie balam, ze to ciaza pozamaciczna, ale jest ok. pozdrawiam Odpowiedz Link
agaa5 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 10:10 Witaj Zdaje się, że to ból jajników (a nie nudności i brak okresu) są typowym objawem ciąży. Mnie również od 20 dnia ciąży bolą jajniki.Słyszałam, że wywołane jest to uwalnianiem się ciałka żółtego. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lastka Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 10:50 Jest to całkiem normalny objaw. regularne skurcze są nienormalne ale takie kłucie czy lekki ból szczególnie w prawym jajniku to jest normalne, też się wystraszyłam na początku, więc biegiem do lekarza który mnie uspokoił. Odpowiedz Link
eklon Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 12:02 lastka jeszcze raz dzięki za info o tym forum. Bo już mam rozwiane jedne z wątpliwości. Mnie też boli pdbrzusze, na początku myślałam, że to zbliżający się okres, ale teraz już wiem, że nie! Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 12:15 aleCiebie pobolewają konkretnie jajniki? (ból punktowy?) Czy ogólnie podbrzusze? Odpowiedz Link
anai4 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 15:13 Czuć ból konkretnie w jajniku, najczęściej w prawym, ale rzadziej boli też ogólnie podbrzusze. Dziękuję za odpowiedzi, pocieszyły mnie i już raczej nie będę się przejmować. Dzisiaj lekarz stwierdził wczesną ciążę (wcześniej test) i mam skierowanie na badania i za 3 tyg. odbieram cytologię. Mam nadżerkę, chyba niedużą mam nadzieję, że wszystko będzie ok, WY też się trzymajcie. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Pobolewanie jajników 27.08.03, 11:22 w przypadku bólu podbrzusza lekarze często dają coś rozkurczowego, np. no-spę Odpowiedz Link
julia281 Re: Pobolewanie jajników 26.08.03, 15:36 To, że masz bóle to typowy objaw ciąży. Mój ginko powiedział- że jest to wynik rozszerzania się macicy- w której zagnieżdziło się dzieciątko. Gratuluje!!! Odpowiedz Link
kajko7 Re: Pobolewanie jajników 27.08.03, 23:29 Jak mnie pobolewało w poczatkowej ciąży to lekarz wytłumaczyl mi,ze macica sie naciąga a raczej więzadła na których jest umocowana i to własnie te więzadła czujesz.Pozdrawiam Odpowiedz Link