Dodaj do ulubionych

Bóle mięśni i stawów

27.01.25, 14:56
Witam
Od jakiegoś miesiąca pobolewają mnie stawy. Głównie te małe rąk. Bola mnie też miesnie, czuje jak się pospinaly. Zaczęło się od grypy i mniej więcej od tamtego czasu niestety siadła mnie psychika. Mam kolejne somaty związane z nerwicą i depresja. Robiłam badania na rzs i ogólnie na stan zapalny, nic nie wyszło. Czy od nerwicy i od napiec mogą się pojawić takie bóle? Mięśniowe to Wiem, bo miałam już z tym problem ale stawowe... ?
Obserwuj wątek
    • mardaani.74 Re: Bóle mięśni i stawów 28.01.25, 13:39
      Bóle głowy, spięcie mięśni, zwłaszcza karku to w depresji raczej norma. Może to też być objaw niskiego poziomu witaminy D o co w zimą w Polsce nietrudno. Tylko zanim zaczniesz łykać na własną rękę zbadaj jaki masz poziom bo to jest witamina którą można przedawkować.
      Zauważyłam że u mnie po przejściu grypy czy jakiejś innej choroby wirusowej przebiegającej z wysoką temperaturą zawsze jest taki wyraźny zjazd i nasilenie objawów depresji. Czasem to trwa kilka tygodni, a czasem miesięcy. Mój teść miał pierwszy w życiu epizod ciężkiej depresji właśnie po ciężko przechorowanej grypie. Dlatego teraz daję sobie więcej czasu na rekonwalescencję, zwłaszcza dbam o to żeby się wysypiać, więcej spacerować itd a nie od razu rzucać się w wir nadrabiania zaległości itd. Stary dobry wypoczynek po chorobie ma sens.
    • kinga.gliwice Re: Bóle mięśni i stawów 25.02.25, 11:35
      tak, jak najbardziej tak może być, warto odpocząć, nie bać się aktywności i świeżego powietrza, polecam wyjście do lasu, w góry, nad jezioro niezależnie od pogody, nie musi być daleko, trzeba odpocząć ale nie leżąc w łóżku
    • sp9tcu Re: Bóle mięśni i stawów 02.03.25, 00:10
      kregpsłup dalej w kolejnpści brak madnezu i reszta
      co do vitaminy d3 nie pije

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka