Dodaj do ulubionych

Problem dzidzius za nisko

10.10.03, 11:46
Czy ktoras z was miala ten problem, pani ginekolog powiedziala mi ze mam za
nisko dzidziusia, nie kazala mi duzo chodzic nawet nie moge zapisac sie do
szkoly rodzenia, czy to cos powaznego, troche sie przestraszylam.
Obserwuj wątek
    • amania Re: Problem dzidzius za nisko 10.10.03, 13:12
      Ja miałam tak samo, od chyba 20 tyg. ciąży leżałam w domu (szyjka była tak
      skrócona jak tuż przed porodem), a potem doszły jeszcze bardzo silne skurcze,
      wiec od 30 tyg. szpital. Do szkoły rodzenia też nie chodziłam, ale to akurat
      najmniej ważne. Radzę Ci stosować się do zaleceń i rzeczywiście leżeć.
      Pocieszę Cie, że teraz jest trochę lepiej, bo to juz 26 tydz. a jeszcze nie
      muszę leżeć plackiem, czyli może w następnej ciąży będzie lepiej ;o) Życzę
      wytrwałości.
      • gaania Re: Problem dzidzius za nisko 12.10.03, 09:17
        Cześć, ja mam podobny problem - -szyjka się trochę skróciła - -dzidziuś za
        nisko. Lekarz kazał dużo odpoczywać, dał zwolnienie - do tej pory cały czas
        pracowałam - za dwa tygodnie mam sie zgłosić znów do niego i stwierdził
        optymistycznie, że jak się zastosuję do jego zaleceń, z duzym
        prawdopodobieństwem będęmogła wrócić do pracy. Jestem teraz w 30 tygodniu,
        czyli do porodu jeszcze trochę czasu.
        Uszy do góry, będzie dobrze. Pozdrawiam. Ania i Oliwka:))
        • niki29 Re: Problem dzidzius za nisko 13.10.03, 08:42
          Hej!ja też miałam takie problemy.szczególnie w drugiej ciąży dzidziuś bardzo
          szybko się obniżył ok.25 tyg.Pozatym szyjka od zewnątrz trochę puściła ale
          dzięki temu że dużo w domu leżałam to nie musiałam mieć szwu bo urodziłam
          małego w 40 tyg!!! dzień przed terminem a lekarze mówili że urodzę maksymalnie
          w 36/37 tyg. bo dzidziuś się pcha.A pozatym do 36 tyg.brałam jeszcze fenoterol
          bo miałam za częste twardnienie brzusia i jak widzisz po odstawieniu go
          czekałam jeszcze tak długo na dzidziusia.Pozdrawiam i życze powodzenia.Mama 3
          letniej Nikoli i 2 miesięcznego Kacperka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka