pipi31 10.10.03, 11:46 Czy ktoras z was miala ten problem, pani ginekolog powiedziala mi ze mam za nisko dzidziusia, nie kazala mi duzo chodzic nawet nie moge zapisac sie do szkoly rodzenia, czy to cos powaznego, troche sie przestraszylam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amania Re: Problem dzidzius za nisko 10.10.03, 13:12 Ja miałam tak samo, od chyba 20 tyg. ciąży leżałam w domu (szyjka była tak skrócona jak tuż przed porodem), a potem doszły jeszcze bardzo silne skurcze, wiec od 30 tyg. szpital. Do szkoły rodzenia też nie chodziłam, ale to akurat najmniej ważne. Radzę Ci stosować się do zaleceń i rzeczywiście leżeć. Pocieszę Cie, że teraz jest trochę lepiej, bo to juz 26 tydz. a jeszcze nie muszę leżeć plackiem, czyli może w następnej ciąży będzie lepiej ;o) Życzę wytrwałości. Odpowiedz Link
gaania Re: Problem dzidzius za nisko 12.10.03, 09:17 Cześć, ja mam podobny problem - -szyjka się trochę skróciła - -dzidziuś za nisko. Lekarz kazał dużo odpoczywać, dał zwolnienie - do tej pory cały czas pracowałam - za dwa tygodnie mam sie zgłosić znów do niego i stwierdził optymistycznie, że jak się zastosuję do jego zaleceń, z duzym prawdopodobieństwem będęmogła wrócić do pracy. Jestem teraz w 30 tygodniu, czyli do porodu jeszcze trochę czasu. Uszy do góry, będzie dobrze. Pozdrawiam. Ania i Oliwka:)) Odpowiedz Link
niki29 Re: Problem dzidzius za nisko 13.10.03, 08:42 Hej!ja też miałam takie problemy.szczególnie w drugiej ciąży dzidziuś bardzo szybko się obniżył ok.25 tyg.Pozatym szyjka od zewnątrz trochę puściła ale dzięki temu że dużo w domu leżałam to nie musiałam mieć szwu bo urodziłam małego w 40 tyg!!! dzień przed terminem a lekarze mówili że urodzę maksymalnie w 36/37 tyg. bo dzidziuś się pcha.A pozatym do 36 tyg.brałam jeszcze fenoterol bo miałam za częste twardnienie brzusia i jak widzisz po odstawieniu go czekałam jeszcze tak długo na dzidziusia.Pozdrawiam i życze powodzenia.Mama 3 letniej Nikoli i 2 miesięcznego Kacperka. Odpowiedz Link