Dodaj do ulubionych

Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha?

05.05.06, 22:44
Minister oświaty ma tu tak przechlapane za WBR, że jawnie nie może się
pokazać. Może niech coś (dużo, dużą kasę!) zorganizuje dla kaliskiej oświaty,
to mu się załatwi możliwość pobytu bez obawy obrzucenia jajami. ;)
Obserwuj wątek
    • wielkopolskawschodnia Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:18
      Wydusić? Ja bym wolał udusić! :p
      • ksiestwokaliskie Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:22
        wyjąłeś mi to z ust:)
      • kaliszanin2 Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:38
        wielkopolskawschodnia napisał:

> Wydusić? Ja bym wolał udusić! :p

Skoro się nie da udusić, to może jednak wydusić. WBR to jest poważny kaliski
        atut wobec Giertycha.
        • wielkopolskawschodnia Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:41
          A co Giertych zrobił?
          Sorry, że pytam, ale ja w niektórych kaliskich sprawach to zielony jestem,
          zwłaszcza z czasów, gdy miaszkałem w Szczecinie, więc wybaczcie, że czasem
          pytam jak niepritomny. :(
          • ksiestwokaliskie Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:49
            Odpowiedzialnym za bankructwo WBR jest Witold Hatka z LPR. Romek też maczał w
            tym paluchy. Tu masz artykuł:
            www.4lomza.pl/forum/read.php?f=1&i=11502&t=4808
          • kaliszanin2 Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:49

> A co Giertych zrobił?
            > Sorry, że pytam, ale ja w niektórych kaliskich sprawach to zielony jestem,
            > zwłaszcza z czasów, gdy miaszkałem w Szczecinie, więc wybaczcie, że czasem
            > pytam jak niepritomny. :(

Razem z Hatką byli w radzie nadzorczej tego banku, który wykończyli zostawiając
            jego udziałowców (w tym wielu kaliskich rolników) na lodzie.
        • kaliszanin2 Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:55
          kaliszanin2 napisał:

> (...)WBR to jest poważny kaliski atut wobec Giertycha.

Taki atut nazywa się popularnie hakiem. ;)
          • ksiestwokaliskie Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 05.05.06, 23:57
            sądzisz, że to coś da? już jest ministrem (o zgrozo) edukacji, ma co chciał.
            Byle do końca kadencji, a później jakoś będzie...
            • kaliszanin2 Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 06.05.06, 00:00
              ksiestwokaliskie napisał:

> sądzisz, że to coś da? już jest ministrem (o zgrozo) edukacji, ma co chciał.
              > Byle do końca kadencji, a później jakoś będzie...

Jak lokalny polski polityk nie umie z takiego układu chociaż trochę korzyści
              wyciągnąć, to właściwie nie ma czego szukać w polityce, nadaje się tylko na
              posyłki.
              • ksiestwokaliskie Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 06.05.06, 00:02
                ja bym naszych lokalnych polityków nie posłał nawet po bułki do sklepu bo by
                czerstwe kupili i jeszcze przepłacili.
    • wielkopolskawschodnia Giertych i Lepper wicepremierami 06.05.06, 02:38
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3326965.html (2 strony)
    • wielkopolskawschodnia Dajmy im czerwoną kartkę 06.05.06, 02:43
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3326920.html
    • wielkopolskawschodnia Giertych będzie nam dzieci uczył 06.05.06, 02:46
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,3324403.html
      • ksiestwokaliskie Re: Giertych będzie nam dzieci uczył 06.05.06, 11:30
        no właśnie, czy Giertych ma chociaż doktorat?
        • kaliszanin2 Re: Giertych będzie nam dzieci uczył 06.05.06, 21:40

> no właśnie, czy Giertych ma chociaż doktorat?

Nie ma, jest tylko adwokatem.
          • wielkopolskawschodnia Re: Giertych będzie nam dzieci uczył 06.05.06, 21:44
            ...w dodatku z Poznania. :>
    • nightboy Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 06.05.06, 23:26
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
      kat=1342&wid=8299432&rfbawp=1146950635.809&ticaid=418ef polecam
      • wielkopolskawschodnia Re: Może by coś wydusić od wicepremiera Giertycha 06.05.06, 23:57
        "Zainteresował się (...) budową tunelu pod Świną." Chłopak wolne żarty uprawia.
        Nawet budowa mostu nad Kanałem Królewskim przerasta możliwości budżetu, a co
        dopiero budowa tunelu pod Świną...

Inna sprawa, że w Szczecinie mieszka się jak na wyspie odciętej od świata - do
        niedawna były tylko dwa mosty. Jak most Nowocłowy zaczął zjeżdżać z rolek i go
        zamknięto na parę tygodni, to został tylko most na Autostradzie Poznańskiej. To
        tak, jakby w Kaliszu zostawić jeden most, na przykład Trybunalski, i oczekiwać,
        że miasto będzie normalnie funkcjonować. Nastąpił absolutny paraliż Szczecina.
        Można było tylko do siebie dzwonić. Zamiast karetek pogotowia z prawobrzeża
        latały helikoptery. Żyło się jak w stanie oblężenia. :/
        • kaliszanin2 Zdziczenie 07.05.06, 11:11

> (...)w Szczecinie mieszka się jak na wyspie odciętej od świata - do
          > niedawna były tylko dwa mosty. Jak most Nowocłowy zaczął zjeżdżać z rolek i
          go
          > zamknięto na parę tygodni, to został tylko most na Autostradzie Poznańskiej.
          (...)

W Europie tzw "polskie drogi" są przykładem technicznego barbarzyństwa. W
          Polsce prawie w ogóle nieznane jest np. utwardzone pobocze szosy. W Czechach
          jest ono stosowane praktycznie od zawsze, drogi miały tam takie pobocza nawet
          za najczarniejszej komuny, za jakiegoś ruskiego agenta Husaka! Tymczasem u nas
          przeciętny drogowiec, nie mówiąc o decydencie, ma wbite gdzieś w zakuty łeb, że
          jest to niebywały luksus. Nie wiem dlaczego palantom do tego łba nie
          przychodzi, że narażając w ten sposób bezpieczeństwo ludzi demonstrują poziom
          umysłowy afrykańskiego kacyka, jeżeli nie gorszy, bo tamtego tłumaczy chociaż
          rzeczywisty brak pieniędzy.
      • wielkopolskawschodnia Rafał Wiechecki ministrem 07.05.06, 18:23
        Polecam lekturę, także komentarzy czytelników, zwłaszcza tych ze Szczecina:
        miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3326452.html?nltxx=1078304&nltdt=2006-05-06-02-05
        • kaliszanin2 Cudowne dziecko Wszechpolski ;) 07.05.06, 18:30
          Taki to chyba musiał przyjść na świat przez pączkowanie. ;)

I jeszcze: "Uważał, że nie należy wyprzedawać strategicznego majątku
          narodowego". "Strategiczne" to są te spółki, w których można utworzyć jakąś
          radę nadzorczą do obsadzenia kolesiami.
    • arczi-kalisz nie bójcie się, nie bójcie... 07.05.06, 00:27
      Wicepremier Giertych ma w sobie jeszcze jakieś zalążki cywilizacji (na pewno
      więcej niż drugi wc-premier) :) Krzywdy naszym dzieciom nie zrobi, wrew pozorom
      na niektóre sprawy wychowawcze ma poglądy dość liberalne...

No i pamiętajcie Panowie i Panie, jak Giertych zaczynał swoją karierę
      polityczną i jaka partia pozwoliła mu wystartować pierwszy raz w wyborach
      parlamentarnych ;)

I tak przy okazji, kto jeszcze z polskich polityków w szczególności powinien
      dostać w Kaliszu jajem?
      Miller kiedyś dostał (celny strzał),
      moja propozycja... Marek Siwiec :) Wszyscy wiemy, dlaczego ;)
      • wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 00:41
        Arczi, idź do fryzjera i koniecznie kup sobie jakieś brunatne ubranko. :>

A Siwiec czym na jajo zasłużył? Chodzi o te chamskie błazenady na lądowisku?
        • arczi-kalisz Re: 07.05.06, 00:45
          a gdybyś miał do wyboru... Lepper, czy Giertych? (samobójstwo nie wchodzi w
          grę;) ), to co byś wybrał?

> A Siwiec czym na jajo zasłużył? Chodzi o te chamskie błazenady na lądowisku?

tak.
          • wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 00:49
            Zależy do czego miałbym wybierać... Ale wybrałbym Leppera. Dlaczego? Bo to
            człowiek pozbawiony idei.
          • ksiestwokaliskie Re: 07.05.06, 01:06
            arczi-kalisz napisał:

> a gdybyś miał do wyboru... Lepper, czy Giertych? (samobójstwo nie wchodzi w
            > grę;) ), to co byś wybrał?
            a Ty jakbyś miał do wyboru dostac strzał w tył głowy, czy strzał w czoło - co
            byś wybrał? ;) to tak pół żartem pół serio.
            Jeśli to by byli 2 jedyni politycy do wybory w Polsce, to...chyba czas byłby
            udac się na emigrację...
            • arczi-kalisz Re: 07.05.06, 01:14
              ksiestwokaliskie napisał: "a Ty jakbyś miał do wyboru dostac strzał w tył
              głowy, czy strzał w czoło - co byś wybrał? ;) to tak pół żartem pół serio."

hmm.. w czoło, ostatnim zapamiętanym obrazem, jest wtedy obraz bezkrwawy ;)

Giertych nie jest jeszcze końcem świata...
              Końcem świata byłby minister edukacji Leszek Bubel, wyobrażacie sobie?
              "Always look at the bright side of life" ;)

--
              Stowarzyszenie KoLiber - Oddział KaLisz
              • ksiestwokaliskie Re: 07.05.06, 01:17
                arczi-kalisz napisał:

> Końcem świata byłby minister edukacji Leszek Bubel, wyobrażacie sobie?
                Albo Tejkowski ;)

W każdym razie to smutne, że musimy miec do wyboru między biedą a nędzą :(
                • arczi-kalisz Giertych 1993 07.05.06, 01:23
                  Nikt nie odpowiedział, więc sam sobie odpowiem...
                  Giertych w 1993 roku startował do Sejmu z listy Uni Polityki Realnej, partii
                  gospodarczo znacznie bardziej liberalnej niż dzisiejsza Platforma
                  Obywatelska... Może wciąż w nim tkwi owa doza liberalizmu... ;)
                  • wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 01:54
                    Arczi, co ty chcesz nam udowodnić? Że brunatne jest granatowe?
                    • arczi-kalisz brunatne, granatowe, sraczkowe... 07.05.06, 03:39
                      wielkopolskawschodnia napisał: "Arczi, co ty chcesz nam udowodnić? Że brunatne
                      jest granatowe?"

Wytłumacz mi, ww, czemu ma służyć to Twoje posługiwanie się kolorami?

Moja Rodzicielka pracuje w przedszkolu i czasami tymi metodami tam się
                      posługuje... może Tobie też tak zostało, że Tobie na kolorach trzeba
                      tłumaczyć? ;)
                      • wielkopolskawschodnia Re: 07.05.06, 16:18
                        Wiesz, powinienem olać twój post, bo chyba właśnie tak postępuje się z
                        zarozumiałymi (w dodatku niewychowanymi) szczeniakami, ale pomyślałem sobie, że
                        może jednak lepiej będzie, jeśli odpowiem - w końcu wiedzę należy także
                        krzewić, a nie tylko jej oczekiwać.

Proponuję zatem, żebyś zajrzał do: William Safire, "Saire's New Political
                        Dictionary", New York 1998 (lub kolejnego wydania, o ile takie zostało
                        opublikowane). Tam będziesz mógł poczytać sobie o kolorach, być może zrozumiesz
                        dlaczego i w jakim celu inni się nimi posługują, a wtedy nie będziesz już
                        zmuszony robić w swoich postach (nazwijmy to powściągliwie) niestosownych uwag.
                        • arczi-kalisz Re: 07.05.06, 18:42
                          każdy ma swoją granicę cierpliwości, a Twoje ciągłe dążenia, aby przyszyć mi
                          łatkę Wszechpolaka mnie rozjuszyły... i oto masz rezultat swoich działań. Nie
                          będę wypominać już innych przeinaczeń z przeszłości, na przykład
                          rzekome 'nakrzyczenie' na inwestycjach za Twoją wypowiedź o Pałukach.
                          Przepraszam za 'niestosowne uwagi', zrobiłem to całkowicie celowo.

a co do kolorów... dzięki za propozycję lektury (w tytule mała literówka, ale
                          się domyśliłem), jak tylko skończy się gorący czas sesji poszperam trochę w
                          UAMowskiej bibliotece. PS. On czasem nie pisał w "NY Times"?
            • kaliszanin2 Re: 07.05.06, 11:41

> (...)
              > Jeśli to by byli 2 jedyni politycy do wybory w Polsce, to...chyba czas byłby
              > udac się na emigrację...

Niestety, te pogaduszki o emigracji to nie są puste słowa. Decyzja jest teraz
              dosyć łatwa i dla części ludzi, i to raczej tych o wyższych kwalifikacjach,
              pozycja takiego Leppera jest istotnym argumentem za jej podjęciem.
    • ksiestwokaliskie Roman był normalny 08.05.06, 08:25
      fakty.interia.pl/news?inf=745805
      • kaliszanin2 Re: Roman był normalny 08.05.06, 08:32
        Czyli każdego może spotkać nieszczęście. ;)
    • marco60 Patrol parafialny 08.05.06, 10:09
      boję sie Giertycha, a nóż wprowadzi patrol parafialny na ulice i wprowadzi
      młodzież wszechpolska w charakterze ...... (dopiszcie sami w jakim
      charakterze), i boję sie, ze przez jego chory umysł dzieci beda musiały isc do
      szkoły w wieku 6 lat i beda musiały uczyc 2 języki obce! (to nie żart, jest
      rozważany taki projekt, już nawet wyobradziłem sobie jak dziecko natychmiast po
      porodzie sadzane jest w ławce szkolnej i ..... masakra, a kalisz może wzbogacic
      sie o 12 nowych kościołów, bedzie wprowadzona cenzura i prezerwatywy beda
      zakazane i ludzie beda mnozyc sie jak króliczki....aaaaa
      • ksiestwokaliskie Re: Patrol parafialny 08.05.06, 10:33
        no akurat pomysł z tym, żeby dzieci szły do szkoły w wieku 6 lat i uczyły się
        języków obcych to dobra rzecz-wtedy dzieci mają najbardziej chłonny umysł.
        Zresztą "nauka" j.obcych już jest normą w dobrych przedszkolach.
    • wielkopolskawschodnia Właśnie oglądam jak Monika Olejnik 09.05.06, 00:18
      Właśnie oglądam jak Monika Olejnik wywiaduje Romka Giertycha i wytwornie kpi z
      pana wicepremira na oczach całej Polski. :)
    • wielkopolskawschodnia Działacz PiS chce kar cielesnych w szkołach 09.05.06, 00:28
      "Henryk Urban, działacz PiS z Bielska-Białej, zapowiada, że będzie zabiegał o
      powrót kar cielesnych do szkół. - Zbyt pochopnie zerwano z wielowiekową
      tradycją - uważa". serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3329428.html

To jest dalej wesołe, czy już nie? :>
      • ksiestwokaliskie Re: Działacz PiS chce kar cielesnych w szkołach 09.05.06, 00:42
        można wprowadzic kary cielesne w szkołach, uświęcone wielowiekową tradycją pod
        warunkiem, że wrócimy do innych starych tradycji, takich jak np. ścinanie czy
        wieszanie skorumpowanych urzędników i polityków etc :>
        • marco60 Wspaniała riposta, panie, wspaniała;) 09.05.06, 09:03
      • kaliszanin2 Przećwiczyć na panu pośle 09.05.06, 09:24

> "Henryk Urban, działacz PiS z Bielska-Białej, zapowiada, że będzie zabiegał o
        > powrót kar cielesnych do szkół.(...)
        > To jest dalej wesołe, czy już nie? :>

Może pan poseł nadstawi publicznie odpowiednią część ciała egzekutorowi,
        żebyśmy sobie przypomnieli o czym mówi? Wtedy też dowiedzielibyśmy się czy
        uważa to za zabawne. ;)
        • kaliszanin2 Re: Przećwiczyć na panu pośle 09.05.06, 09:26
          To jeszcze nie poseł, tylko dopiero kandydat, a na razie radny, ale co tam,
          jako obiekt demonstracji i tak w sam raz. ;)
    • ksiestwokaliskie Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 12:50
      Oto zdjęcie ministra sprzed lat kilku:
      www.joemonster.org/i/o/minlpr.jpg
      • kaliszanin2 Jaka szczera buźka :) /nt 09.05.06, 12:52
      • wielkopolskawschodnia Re: Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 13:00
        A ci dwaj po lewej to podsekretarze stanu!? :>
        • ksiestwokaliskie Re: Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 13:02
          jeszcze nie, ale pewnie działają w Młodzieży Wesz-polskiej :>
      • wielkopolskawschodnia Re: Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 13:04
        KIBOL ministrem w rządzie Rzeczpospolitej!!!

To ja wyłączam kompa i idę się przejść do parku, narka.
        • kaliszanin2 Re: Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 13:07

> KIBOL ministrem w rządzie Rzeczpospolitej!!!
          >
          > To ja wyłączam kompa i idę się przejść do parku, narka.

Przekształcamy się w Kiboland, oby nie w Kibeland. :>
        • ksiestwokaliskie Re: Minister Wiechecki - foto 09.05.06, 13:24
          tylko nie zakładaj szalika i nie demoluj ławek :>
    • arczi-kalisz coś jeszcze... do śmiechu 10.05.06, 18:48
      http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,73096,3328762.html
      Nie zdziwiłbym się, gdyby "Gazeta Wyborcza" takiego newsa podała w wersji
      codziennej, a nie jubileuszowej. Nie ze względu na pomysły Giertycha (aż tak w
      głowie to on nie ma), ale ze względu na obiektywizm 'GW' ;)
      • ksiestwokaliskie Re: coś jeszcze... do śmiechu 10.05.06, 18:50
        to było na joemonsterze hehe:) a IV RP nie jest bliżej do II RP tylko do II PRL :(
        • marco60 hmm 10.05.06, 18:54
          dokąd idziesz.....Polsko?
          • ksiestwokaliskie Re: hmm 10.05.06, 18:54
            nie wiesz? w PiSdu ;)
          • arczi-kalisz "Dokąd idziesz... Polsko?" 10.05.06, 18:55
            Z taki tytułem to możesz konkurować z Tomkiem Lisem :) Przynajmniej w kategorii
            tytułów :)
      • kaliszanin2 Re: coś jeszcze... do śmiechu 10.05.06, 19:19
        W jaki sposób utworzyłeś link otwierający się w tym samym oknie?
        • arczi-kalisz Re: coś jeszcze... do śmiechu 10.05.06, 19:27
          [a href="adres_linku"]treść_linki[/a]

znaczniki [ i ] zastąp odpowiednio znacznikami < i >
    • arczi-kalisz wywiad "Dziennika" z Giertychem 14.05.06, 20:33
      Nie ma tego na żadnym portalu, a warto przeczytać, bo Giertych poruszył kilka
      ciekawych kwestii... wrzucam cytaty :)

"proszę przeczytać „Lot Orła”, moją książkę z roku 2000. Piszę o trzech
      rzeczach, które trzeba niezwłocznie zrobić w oświacie: po pierwsze – zwiększyć
      płace nauczycieli, po drugie – wprowadzić bony edukacyjne (choć nie wiem, czy
      da się je wprowadzić, bo na razie brak dobrego projektu), po trzecie – na wzór
      amerykański dać rodzicom prawo do kształcenia swoich dzieci."

"Chcę po prostu, by o ich kształcie decydowali rodzice, by mieli wpływ na
      sposób, w jaki wychowywane są ich dzieci. Jeśli tak się nie stanie, ten wpływ
      będzie miał zideologizowany aparat urzędniczy, który teraz rządzi. To jedynie
      udostępnienie ludziom ich praw. Zapewne w niektórych rejonach Podlasia rodzice
      będą chcieli, by szkoła wychowywała w duchu prawosławnym. Dlaczego państwo ma w
      tym nie pomóc? W Cieszynie może się pojawić propozycja, by luteranizm obecny
      był nie tylko na lekcjach religii, ale by nauczyciele z większą wrażliwością
      przekazywali obraz historii. Moja ideologia zatem jest taka jak milionów
      rodziców, którzy chcą po swojemu wychowywać swoje dzieci."

No... to by było na tyle :)
    • plus601 Re: Cudowny chłopiec z Kórnika 15.05.06, 15:32
      Nie śledziłem tego wątku bo nudny (dla mnie), w Środzie Wielkopolskiej
      natrafiłem na pewien ślad.To przecież prawie nasz ziomal.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25931&w=41793324
      • wielkopolskawschodnia Re: endecka pyra 19.05.06, 18:22
        Przecież to endecka pyra - i on ma być naszym ziomalem? No co ty gadasz...
    • wielkopolskawschodnia Re: Arcybiskup Józef Życiński: PRL wraca 19.05.06, 18:18
      Arcybiskup Józef Życiński: PRL wraca?

sys 08-05-2006 , ostatnia aktualizacja 08-05-2006 14:23

Do otrzymywania awansów za cenę wstąpienia do PZPR porównał obecną sytuację w
      kraju lubelski abp Józef Życiński

- Po raz kolejny chcę podkreślić, że arytmetyka partyjnych sojuszów nie może
      być nigdy ważniejsza od etyki. Jeśli w polityce usuniemy na margines zasady
      moralne, następstwem tego będzie premiowanie osób, dla których nieistotne jest
      pojęcie honoru, wstydu czy uczciwości. Nie da się zbudować społeczeństwa
      obywatelskiego, u którego zanika wrażliwość sumienia, a elementem istotnym
      stają się sojusze zapewniające sprawowanie władzy - powiedział metropolita
      lubelski podczas poniedziałkowej konferencji prasowej.

Przypomniał, że w przeszłości doświadczaliśmy podobnych alternatyw gdy w
      okresie PRL-u, niektórzy mieli propozycje awansu czy otrzymania ważnej
      nominacji za cenę wstąpienia do PZPR: - Do dziś cenimy tych, którzy wyżej
      stawiali swoją godność i honor niż propozycje PZPR-owskich awansów. W tej
      sytuacji widać, że z perspektywy czasu wartości moralne są oceniane wyżej niż
      sukces. Można się wstydzić, że nie wszyscy to zauważają - powiedział arcybiskup.

Na porannym spotkaniu z dziennikarzami metropolita lubelski stanął też w
      obronie nuncjusza apostolskiego abp Józefa Kowalczyka atakowanego za to, że
      wyraził krytykę Radia Maryja. M.in. Bohdan Cywiński zarzucił nuncjuszowi, że ta
      krytyka to inicjatywa "kręgów warszawskich", a nie Watykanu. Arcybiskup
      Życiński przypomniał, że nuncjatura nie wyraża swoich prywatnych poglądów, a
      swoje stanowisko uzgadnia z Watykanem.

Metropolita ostrzegł też przed kościołem scjentologów, który rozpoczyna swoją
      działalność w Polsce. Ta grupa - wg arcybiskupa - nie ma nic wspólnego ani z
      kościołem, ani z nauką.

miasta.gazeta.pl/lublin/1,48724,3330380.html
      • ksiestwokaliskie Czym się różni PRL od IV RP? 19.05.06, 19:47
        Nie wiecie czym się różni PRL od IV RP? To proste. Za PRLu, rząd był w Londynie,
        a społeczeństwo w Polsce. Teraz jest odwrotnie ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka