mlodykalisz 19.06.06, 14:48 Z dniem 26.06.2006 kurs linii nr 19 zostaje przedłużony z F-Ki Domów do ulicy Hanki Sawickiej. Nie wiem czy kogos to interesuje ale mam to gdzieś :>!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mlodykalisz Re: Linia nr 19 19.06.06, 18:58 a jeśli chodzi o KLA to żeby nie zakładać kolejnego wątku to dowiedziałem się że KLA planuje zakupić jeszcze dwa autobusy przegubowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
paul50 Re: Linia nr 19 19.06.06, 22:16 Ciekawe na stronie internetowej nie ma jeszcze oficjalnej informacji na ten temat.BTW przydałoby sie przedłuzyc rownież 12 do petli H Sawickiej Odpowiedz Link Zgłoś
plus601 Re: Linia nr 19 19.06.06, 22:53 To Hance założyli pętlę? Przecież najwyższy wymiar to dożywocie. Odpowiedz Link Zgłoś
farbenheit Re: Linia nr 19 19.06.06, 23:27 Na czym? Ten dziwny twor o nazwie www.kla.com.pl nazywasz stroną internetową? Firma powazna, z twarzą, aspirująca do miana nowoczesnej posiada pod tym adresem takiego gniota, ze brak mi slow, zeby powiedziec ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Linia nr 19 20.06.06, 08:45 farbenheit napisał: > Na czym? Ten dziwny twor o nazwie www.kla.com.pl nazywasz stroną > internetową? Firma powazna, z twarzą, aspirująca do miana nowoczesnej posiada > pod tym adresem takiego gniota, ze brak mi slow, zeby powiedziec ch.. Ten dziwoląg nie otwiera się jako strona, tylko proponuje zapisanie się na dysku. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 19 20.06.06, 09:55 Kaliskie Linie Autobusowe Sp. z o.o. informują, że od dnia 26 czerwca 2006 roku trasa linii nr 19 zostaje wydłużona z Fabryki Domów przez ulicę Armii Krajowej i Wojciechowskiego do przystanku H.Sawickiej 5. W związku z powyższym zmianie ulegną godziny odjazdu autobusów na całej trasie linii nr 19 Prosimy pasażerów o wcześniejsze zapoznanie się ze zmienionym rozkładem. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 18 20.06.06, 09:56 A na okres wakacji zostaje zawieszona linia numer 18 Odpowiedz Link Zgłoś
target85 Re: Linia nr 18 20.06.06, 13:24 ale jeżeli chodzi o te autobusy to powinny byc nowe!! podobno przy tych co teraz kupili poszedł wał. oficjalnie kosztowały np. 120 tys a faktycznie 80. co z 40 tysiącami na jednym busie??? a dlaczego tak długo nie wyjeżdżały na ulice kalisza?? no i skoro są w sumie nowe to po co berlin sie ich pozbywał?? na bank są masakrycznie wyjeżdżone Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: <a href="http://www.kla.com.pl/" target="_blank">www.kla.c 25.06.06, 23:07 No własnym oczom nie wierzę: "Dla dobra mieszkańców z korzyścią dla miasta"! No ta strona jest żywcem wyrwana z późnego socjalizmu! Jak całe KLA zresztą. www.kla.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
paul50 Re: <a href="<a href="http://www.kla.com.pl/"" target="_blank" 25.06.06, 23:28 Strona napewno nie powala na kolana i widać ze jest robiona bardzo tanim kosztem.Jeśłi ktoś szuka na tej stronie rozkładu jazdy poszczegolnych linii to takowe informacje znajdzie i to jest chyba najwazniejsze.Może kiedyś firma przeznaczy wiecej środków to i strona bedzie ladniejsza. BTW taka refleksja na temat "późnego socjalizmu" zarzucanego KLA.Kilka lat temu tygodnik Życie Kalisza też stawial na internet.Chwalił sie tym na lewo i prawo.Co zostało dzisiaj z tej strony zainteresowani moga zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
o00 Re: Strona internetowa KLA 26.06.06, 12:04 Strona internetowa KLA nie powala na kolana - rzeczywiście. Na kolana powalają natomiast premie członków zarządu tego poźnosocjalistycznego przedsiębiorstwa. KLA to jedno z najgorszych przedsiębiorstw komunikacji miejskiej w Polsce - czy ktoś w Kaliszu w ogóle zdaje sobie z tego sprawę? Kiedy jestem w Kaliszu i muszę korzystać z KLA to szału dostaję. Czy ktoś widział w innym mieście, żeby autobusy jeździły z częstotliwością raz na godzinę? Autobusy jeżdżą w kółko zamiast najkrótszą trasą z dzielnicy do dzielnicy, stoją po pięć minut na przystanku, bo kierowca zajmuje się sprzedażą biletów, etc. Słów brakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Strona internetowa KLA 30.06.06, 10:23 o00 napisał: . > KLA to jedno z najgorszych przedsiębiorstw komunikacji miejskiej w Polsce - czy > > ktoś w Kaliszu w ogóle zdaje sobie z tego sprawę? Kiedy jestem w Kaliszu i > muszę korzystać z KLA to szału dostaję. Czy ktoś widział w innym mieście, żeby > autobusy jeździły z częstotliwością raz na godzinę? Autobusy jeżdżą w kółko > zamiast najkrótszą trasą z dzielnicy do dzielnicy, stoją po pięć minut na > przystanku, bo kierowca zajmuje się sprzedażą biletów, etc. Słów brakuje... Niestety masz racje =[ KLA nic nie robi w tym kierunku żeby poprawić jakość oferowanych usług. Ciągle wycofują jakieś kursy, podnoszą ceny biletów a w autobusach straszny tłok. Numeracja jakaś taka ni w 5 ni w 9.... brak linii pośpiesznych albo chociaż szczytowych (we Wrocławiu takie są) ... ogólnie powtórze jeszcze raz!!! KLA powinno mieć jakąś konkurencje... może jakiegoś prywatnego przewoźnika który by np. uruchomił jakieś linie autobusowe łączące konkretne dzielnice bez konieczności przebijania się przez wiecznie zakorkowane Śródmieście... :> Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 19 20.06.06, 22:55 Dowiedziałem się że nowe przegubowce mają do Kalisza być sprowadzone na jesień tego roku Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 19 22.06.06, 21:37 ktoś wie co zrobili na Wojciechowskiego/ Armii Krajowej ? jakieś zatoki autobusowe dla "19" czy tylko słupki że jest przystanek ? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Linia nr 19 22.06.06, 21:39 zatoka, a przystanek/słupek to co innego przecież. Zdaje się, że przy budowaniu drogi miasto olało sprawę i nie porobiło zatok? Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 19 22.06.06, 21:40 KK pisaliśmy już o tym kiedyś w jakimś innym wątku... moje pytanie dotyczy tego czy zrobili tam w końcu te zatoki czy nie zrobili żadnych zatok , tylko zrobili same przystanki i przystająca dziewiętnastka będzie "tamowała" ruch samochodów... bo już od poniedziałku 19 będzie dojeżdzać na Os. Hanki Sawickiej Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: Linia nr 19 27.06.06, 16:16 w Ziemi Kaliskiej było napisane że KLA chciałoby zakupić 4 nowe przeguby ... ale nie mają tyle kasy i chcą żeby miasto coś tam dołożyło... ja sobie mysle że gdyby pan Matuszewski oddał z 5-10% z jednej pensji na miesiąc to spokojnie zakupiliby te 4 przegubowce bez proszenia się o kasę od miasta Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: Linia nr 19 27.06.06, 19:03 jak podwyższą ceny biletów o 40 groszy to za 3 miesiące kupią sobie te przegubowce. Odpowiedz Link Zgłoś