Dodaj do ulubionych

Nowe podforum - kolejna odsłona

28.06.06, 19:00
Minęło już trochę czasu, od kiedy dostaliśmy galerię. Sądzę, że możemy zacząc
dyskusję nad optymalnym rozwiązaniem w kwestii kolejnego podforum.
Przypominam, że musimy wybrac jedno, więcej jednorazowo od administracji nie
dostaniemy. Zapraszam do dyskusji :)
Obserwuj wątek
    • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 28.06.06, 19:12
      Aktywność forum nieco ostatnio osłabła, wobec czego nowym podforum powinny być
      Ogłoszenia - raczej wspólne z Poznaniem i Ostrowem ("Poznań, Kalisz, Ostrów").
      Jak się znowu trochę bardziej rozkręci, dorzuci się inne, wymagające większego
      zaangażowania.
      • ebusia_fam_fatal Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 29.06.06, 00:43
        ogloszenia? nieeee to takie..balaganiarskie..
        nic tam sie nie znajdzie i w niczym Wam to nie pomoze..
        moze cos zwiazengo z historia Kalisza?
        nie pamietam jakie mielisciepropozycjena podfora, zajrze i Wam pomoge
        wybrac :D :P
        • ebusia_fam_fatal Calisiana 29.06.06, 00:46
          to bedzie odpowiednie podforum
          duzo wiecie,kazdy w sumie cos doda. wszystko bedzie zebrane w jednym miejscu,
          historia, zabytki, wydawnictwa, mapy, wsysko :)
          sorry za wtret :))
          • o00 Re: Calisiana 29.06.06, 10:31
            ebusia_fam_fatal napisała: "sorry za wtret :))".

Spoko, spoko. Wtrętaj się, wtrętaj. :)
    • wielkopolskawschodnia Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 28.06.06, 22:57
      Przecież już dyskutowaliśmy tutaj:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=41672735&v=2&s=0
      Czy to znaczy, że tamta dyskusja była na próżno?
      -----
      • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 28.06.06, 23:09
        ale ile podforów wybraliśmy wtedy? a musimy wybrac jedno - niestety :(
    • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 30.06.06, 13:20
      Moje propozycje (alfabetycznie), z których należałoby wybrać owo jedno podforum:

1. Aglomeracja
      2. Calisiana
      3. Inwestycje
      lub (nic nie wnoszące)
      4. Ogłoszenia - Poznań, Kalisz, Ostrów Wielkopolski...

Każda propozycja ma swoje za i przeciw i do nich proponuję ograniczyć dyskusję.
      • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 30.06.06, 22:11
        Wszystko cacy, gdyby nie to, że:

"5. Kultura
        6. Kto nami rządzi
        7. Ogłoszenia
        8. Szkoła i studia

- te sa w miare sensowne i zgodne z naszym planem rozbudowywania
        forow miejskich."

To oficjalna odpowiedź administracji sprzed miesiąca (ponad).
        • ebusia_fam_fatal Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 04.07.06, 20:27
          to jest ICH plan
          a to jest WASZE forum
          moze Wam sie ten ich plan nie podobac, i ładnie ich o to poproscie :)
          ze jednak cos co nie jest ogłoszeniami tez moze byc ciekawe, zwlaszcza dla
          jednego z najstarszych - a juz na pewno najstarszego w "prasie" - miasta w Polsce :)
    • michal714 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 01.07.06, 01:07
      kultura
    • kaliszanin2 Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 01.07.06, 09:35
      Takie, które przysporzy najmniej kłopotów przy tworzeniu następnego.

Mogą to być "Ogłoszenia" (frekwencję zapewnia Poznań, może negocjować
      poszerzenie o to i o jeszcze jedno), a w następnej kolejności "Aglomeracja".
      • kaliszanin2 Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 01.07.06, 10:16
        kaliszanin2 napisał:

> (...) w następnej kolejności "Aglomeracja".

Jak już będzie podforum "Aglomeracja", to można zaproponować Ostrowowi, żeby
        sobie też je wkleił. Może to przyspieszy pojawienie się u nich moderatora.
      • ebusia_fam_fatal Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 04.07.06, 20:25
        moze i najpopularniejsze, ale i najbardziej balaganiarskie i szybko nieaktualne
        i w ogole "niekaliskie"
        zastanowcie sie naprawde nad historia - i jak ktos wspomnial - kultura moze?
        • o00 Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 05.07.06, 12:54
          ebusia_fam_fatal napisała: "(...) i w ogole "niekaliskie".

Dlaczego uważasz, że "niekaliskie"!? Poza tym podforum Aglomeracja stanowiłoby
          przeciwwagę dla forum Aglomeracja Ostrowsko(!)-Kaliska, na którym zresztą - po
          tym, jak przestali tam pisywać kaliszanie - nikt już prawie nic nie pisze (za
          wyjątkiem trzech chłopaków z Ostrowa piszących głównie na temat "rondelek").
          • ebusia_fam_fatal Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 05.07.06, 17:38
            no jak to dlaczego?
            a czyz te ogloszenia nie mialy byc tez z poznania, ostrowa itp?
            bardzo to kaliskie jest :)

no ale to Wasza sprawa przeciez :))
            • kaliszanin2 Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 05.07.06, 18:28
              Ogłoszenia mają ułatwiać życie w Kaliszu, a nie za wszelką cenę być tylko
              kaliskie. A w ogóle najpierw powinny się pojawić podfora, które chociaż w
              pewnym stopniu zachęcą ludzi do uczestnictwa w forum. Wtedy byłby czas na
              następne, np. właśnie podforum "Kultura".
              • ebusia_fam_fatal Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 05.07.06, 19:02
                no moze masz racje :)
                nie wieeem :)
                robta co chceta, o.
                na ogloszenia zagladac nie bede. ale tu nie o mnie przeciez chodzi ;)

pozdrowienia
                • wielkopolskawschodnia Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 08.07.06, 00:28
                  No i co dalej z tym nowym podforum?
                  • ebusia_fam_fatal Re: Niech będzie prawdopodobnie najpopularniejsze 08.07.06, 00:34
                    wielkopolskawschodnia napisał:

> No i co dalej z tym nowym podforum?

no jakto co?
                    dyskusja trwa ;)
    • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 21:49
      No dobra, czas podjąc ostateczne decyzje - w sumie nic konkretnego nie zostalo
      ustalone, ale na czolo wysuwają się następujące propozycje:

1.Ogloszenia (Poznań, Kalisz...)
      2.Aglomeracja
      3.Calisiana
      4.Kultura (albo mi się zdaje)

W sprawie jakiego zatem mam sie zwrocic do administracji?
      • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 22:05
        O jeżu iglasty! Niech już pie..ą nam te ogłoszenia i będzie przynajmniej
        spokój na miesiąc... Bo i tak jest sezon ogórkowy i każdy wątek schodzi nam na
        pierdółki o niczym.
        • szycha-ns Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 22:17
          Tak chyba będzie najlepiej. Jest osobne forum dla aglomeracji, niecieszące się
          zbytnim zainteresowaniem, więc zakładanie czegośtakiego w Kaliszu mija się z
          celem. Calisiana- najbardziej mnie interesujące, alemożna prowadzić dyskusje na
          ten temat w Galerii, ubogacając ją przy okazji. W przyszłości można by pomyśleć
          nad działem kultura.
          • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 22:20
            szycha-ns napisał:

> Tak chyba będzie najlepiej. Jest osobne forum dla aglomeracji, niecieszące
            się
            > zbytnim zainteresowaniem, więc zakładanie czegośtakiego w Kaliszu mija się z
            > celem. Calisiana- najbardziej mnie interesujące, alemożna prowadzić dyskusje
            na
            >
            > ten temat w Galerii, ubogacając ją przy okazji. W przyszłości można by
            pomyśleć
            >
            > nad działem kultura.

Z celem się nie mija, ale lepiej w następnej kolejności.
            • szycha-ns Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 22:35
              W takim razie zaproponować Wschodnią Wielkopolskę, Ziemię Kaliską lub coś
              podobnego. Chodzi mi o szersze pojęcie od samej aglomeracji.
              • wielkopolskawschodnia Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 15.07.06, 02:17
                szycha-ns napisał: "W takim razie zaproponować Wschodnią Wielkopolskę, Ziemię
                Kaliską lub coś podobnego".

Popieram Szychę, tylko BŁAGAM, nie "Wschodnia Wielkopolska", lecz Wielkopolska
                Wschodnia! (Jeśli trzeba mogę zrobić wywodek dlaczego tak.)
                • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 16.07.06, 10:01
                  To jest calkiem dobry pomysl - lepszy bylby taki dzial niz aglomeracja, a i
                  Calisiana ewentualnie można pod to podciągnąć.
                  • wielkopolskawschodnia Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 16.07.06, 15:42
                    Tylko że na takim forum to będziemy tylko my pisać. :(
                    Polukałem po innych forach i na przykład na Krakowie jest podforum "Małopolska
                    i powiaty" - ruch tam mniejszy niż u nas. :/
                    forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=418
        • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 13.07.06, 22:18
          Popieram przedmówcę.
          • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 14.07.06, 10:13
            OK, zatem piszę do administracji ws. ogloszeń.
            • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 14.07.06, 17:07
              ksiestwokaliskie napisał:

> OK, zatem piszę do administracji ws. ogloszeń.

A kiedy się pojawi?
              • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 14.07.06, 17:30
                nie wiem, może na początku przyszlego tygodnia.
                • wielkopolskawschodnia Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 15.07.06, 02:12
                  No ale o czym napiszesz!? :>
                  • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 15.07.06, 11:19
                    chyba nie bardzo kumam o co Ci chodzi?
                    • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 16.07.06, 02:02
                      Aaaaa, no bo nie skumałem kogo K2 popiera - a tu się okazuje, że mnie... :)

No więc niech już będą te cholerne ogłoszenia, a do końca wakacji zastanowimy
                      się (już widzę tą "ożywioną dyskusję", buahahaha) jakie ma być następne. Oki?
                    • wielkopolskawschodnia Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 00:20
                      No a napisałeś już o te ogłoszenia (tam gdzie zwykle piszesz)? :>
                      • ebusia_fam_fatal Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 02:35
                        co Ty sie tak kurde ten.. niecierpliwisz? :D
                        • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 14:24
                          ebusia_fam_fatal napisała: "co Ty sie tak kurde ten.. niecierpliwisz? :D"

...bo chcę dać ogłoszenie. :p
                      • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 12:14
                        Napisałem już (nawet 2 razy), ale chyba jabbur na wakacjach jest. Ale spokojnie,
                        będzie dobrze :)
                        • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:45
                          Ksienztwo! PISZ NATYCHMIAST REKLAMACJĘ !!!

O jeżu iglasty! Co oni nam wkleili! "Poznań, Ostrów Wielkopolski..." O jeżu
                          iglasty! Zaraz się objem mlekiem i opiję wódką. O jeżu iglasty, jaka poruta!
                          • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:47
                            reklamacja dawno posłana, czekam na odzew ze strony administracji :/
                            • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:49
                              A co im napisałeś?
                              Niech to szybko zmienią na "Poznań, Kalisz...".
                              O jeżu, jeżu, jeżu z kolców oskubany... ;(
                            • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:52
                              Oooo! Zmienili zanim posta wysłałem! Hm, jakie piwo ci postawić? :) :p
                              • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:57
                                hehe, może byc Żywiec :)
                            • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:53
                              Tylko niech jeszcze odetną ten Ostrów. :p
                              Załatw to jakoś - masz gadane przecież. :p
                              • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:57
                                na razie dyskutuję o ważniejszych sprawach ;)
                                • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:03
                                  O nie Ksienztwo! Nie ma ważniejszych spraw od usunięcia Ostrowa z naszego
                                  okienka! :) :>
                                  • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:05
                                    OK, zobaczę co da się zrobic.
                                    • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:09
                                      Eeej - no ja żartowałem przecież. :>
                                      • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:10
                                        no to kurde ma byc Ostrów w nazwie, czy nie? :>
                                        • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:30
                                          To niech go wyrzucą z całej Wielkopolski, a jak nie można z całej, to niech już
                                          zostanie. Ale najlepiej jakby mu chociaż to "Wielkopolski" skrócili do "Wlkp.".
                                        • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:50
                                          A jak tak se teraz myślę, żeby jednak wywalić ten Ostrów z naszego okienka. Co
                                          wy na to? "Ogłoszenia: Poznań, Kalisz..." - nie ładniej? I nie będzie ogona. :)
                                          • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 19:41
                                            Sam już nie wiem. Na Poznaniu widnieje: "Ogłoszenia - Poznań, Kalisz, Ostrów
                                            Wielkopolski". Teraz tamtejsi forumowicze zauważą istnienie Kalisza ;)))
                            • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:55
                              No to pomarzmy sobie: jak już będziemy mieli tą ukochaną WW i oddział GW w
                              Kaliszu, to będziemy mieli podforum: "Ogłoszenia: Kalisz, Konin, Sieradz...". :)
                              • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:58
                                może już w styczniu? :) ewentualnie w połowie przyszłego roku :)
                              • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:58
                                A w oddziale ty zostaniesz naczelnym, a ja odpowiedzialnym. :)
                                Zapamiętaj ten post - bo jeszcze wspomnisz moje słowa. :) :p
                                • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 16:59
                                  kto wie, kto wie :)
                              • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:24
                                o00 napisał:

> No to pomarzmy sobie: jak już będziemy mieli tą ukochaną WW i oddział GW w
                                > Kaliszu, to będziemy mieli podforum: "Ogłoszenia: Kalisz, Konin,
                                Sieradz...". :
                                > )
                                Wtedy będzie: "Ogłoszenia: Kalisz, Konin, Ostrów Wielkopolski, Sieradz...", bo
                                to jabbur decyduje, a nie lokalny oddział GW. Ale za to na forum będą
                                komentarze do artykułów w lokalnym dodatku GW z linkami do tych artykułów.
                                • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:28
                                  na razie muszą zdecydowac posłowie i rząd :)
                                • o00 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 17:35
                                  A Jabbur lubi ptasie mleko? :>
                                  Wygląda na takiego, co lubi. :>
                                  Możemy się zrzucić na parę kilo... :)
                              • ebusia_fam_fatal Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 18:10
                                o00 napisał:

> No to pomarzmy sobie: jak już będziemy mieli tą ukochaną WW i oddział GW w
                                > Kaliszu, to będziemy mieli podforum: "Ogłoszenia: Kalisz, Konin, Sieradz...".
                                > :>

zupelnie obiektywnie:
                                lepiej brzmi i wyglada: "Ogłoszenia: Kalisz, Sieradz..."

:PP
                                • kaliszanin2 Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 18.07.06, 18:14
                                  ebusia_fam_fatal napisała:

> o00 napisał:
                                  >
                                  > > No to pomarzmy sobie: jak już będziemy mieli tą ukochaną WW i oddział GW
                                  > w
                                  > > Kaliszu, to będziemy mieli podforum: "Ogłoszenia: Kalisz, Konin, Sieradz.
                                  > ..".
                                  > > :>
                                  >
                                  > zupelnie obiektywnie:
                                  > lepiej brzmi i wyglada: "Ogłoszenia: Kalisz, Sieradz..."
                                  >
                                  > :PP
                                  >
                                  Ja też tak myślę, ale jabbur chyba nie... A może jabbur też jest z
                                  historycznego miasta?
    • kaliszanin2 Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:19
      Oprócz podforów przydałoby się trochę informacji na pierwszej stronie forum -
      zarówno opisów jak i linków. Bardzo dobry układ ma np. Środa. U nas to jest
      pewnie trudniej zrobić niż na forum prywatnym, ale może by się jednak dało.
      Może przydałby się do tego jakiś pomocnik moderatora? Tylko skąd go wziąć?
      • ksiestwokaliskie Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:22
        Nic z tego. Środa to forum prywatne, a nasze jest forum redakcyjnym. Tu nie
        zrobi nic ani moderator, ani pomocnik moderatora.
        • kaliszanin2 Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:25

> Nic z tego. Środa to forum prywatne, a nasze jest forum redakcyjnym. Tu nie
          > zrobi nic ani moderator, ani pomocnik moderatora.

A kto może coś zrobić?
          • ksiestwokaliskie Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:27
            Chyba nikt. Wszelkie zmiany na stronie głównej dokonywane są przez administrację
            (na mój wniosek) - nawet jeśli chcielibyśmy postawienia kropki za jakimś zdaniem
            (np. opisującym dane podforum), musielibyśmy prosic administrację. Na razie
            pracujmy nad tym co mamy, zwłaszcza nad tym, by aktywnośc była duża.
            • o00 Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:32
              No jak mi powiesz, że ja mało aktywny jestem, to ci zaraz lutne! :>:>:> :p
              • ksiestwokaliskie Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:46
                sądzę, że stac Cię na więcej :> :P ;)
                • o00 Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 17:52
                  O nie Ksienztwo, o tym, żebym miał trzeci login, to nawet mowy nie ma! :>
                  • ksiestwokaliskie Re: Informacje na stronie forum 18.07.06, 19:37
                    nie musisz - podwyższ normę starym loginom :)
    • ksiestwokaliskie Niespodzianka - Calisiana! 21.07.06, 20:13
      Mam dla Was niespodziankę. Jabbur obiecał, że w poniedziałek dostaniemy kolejne
      podforum. Z tego co ustaliliśmy, najbardziej chcieliście "Aglomerację" i
      "Calisiana". Te właśnie podfora zaproponowałem adminowi. "Aglomeracja" została
      odrzucona ze względu na to, że "weszlibyśmy w Ostrów". Pozytywnie natomiast
      został wniosek dot. "Calisian". Mam nadzieję, że się cieszycie i że będzie to
      popularne podforum, wówczas w sierpniu będziemy mogli starac się o kolejne :)
      • kaliszanin2 Podforum "Aglomeracja" też powinno być 21.07.06, 20:25

> (...)"Aglomeracja" została
        > odrzucona ze względu na to, że "weszlibyśmy w Ostrów".(...)

Starania o "Aglomerację" trzeba ponowić. Najlepiej byłoby to wkleić
        jednocześnie na naszym forum i ostrowskim, tylko potrzebny byłby moderator w
        Ostrowie, z którym moglibyście w uzgodniony sposób wywalać idiotyzmy.
      • kaliszanin2 Congratulations :) 21.07.06, 20:26
        A za "Calisiana" gratulacje! :)
        • ksiestwokaliskie Re: Congratulations :) 21.07.06, 20:29
          dzięki:) a z aglomeracją to nie ciężko będzie. Może WW chciałby, by podpiąc jego
          prywatne forum? WW co Ty na to? Mogę pogadac w tej sprawie z administracją.
          • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 21.07.06, 22:41
            A kto powiedział, że będzie łatwo? :>
            Zawsze można iść na ustępstwa: "Zespół miejski Kalisza" chyba przejdzie. ;)
            ZMK - chyba ładnie, co? ;)

Co do forum WW: od czasu jak udało mi się przekonać was, że województwo powinno
            się nazywać Wielkopolska Wschodnia (województwo wschodniowielkopolskie), gotów
            jestem zrzec się jego prywatności. Problem jest tylko taki, że tam nikt nic nie
            pisze (i pomyśleć, że z egzaminu z marketingu dostałem 5,0!).
            • ksiestwokaliskie Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 21.07.06, 22:48

> A kto powiedział, że będzie łatwo? :>
              > Zawsze można iść na ustępstwa: "Zespół miejski Kalisza" chyba przejdzie. ;)
              > ZMK - chyba ładnie, co? ;)
              Bardzo ciekawy pomysł, ale to i tak za miesiąc, w tym dostaniemy "Calisiana".

> Co do forum WW: od czasu jak udało mi się przekonać was, że województwo
              powinno się nazywać Wielkopolska Wschodnia (województwo wschodniowielkopolskie),
              gotów
              > jestem zrzec się jego prywatności.
              Dalej byłbyś jego właścicielem i nim zarządzał, chodzi tylko o podpięcie go (tak
              jak ogłoszenia).

> Problem jest tylko taki, że tam nikt nic nie
              > pisze (i pomyśleć, że z egzaminu z marketingu dostałem 5,0!).
              Bo nie zawarłeś sojuszu z innym marketingowcem (z egzaminów zwalniany, z obrony
              pracy licencjackiej 4,5) ;))))
              • o00 Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 01:20
                Zobacz, to forum też umarło, w zasadzie zanim się jeszcze urodziło:
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37086
                • ksiestwokaliskie Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 01:23
                  Dziwisz się? Dla założyciela Wielkopolska to Poznań i Pyrlandia.
                  • o00 Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 01:35
                    Tomek: zróbmy coś, co będzie zauważalne. Fora Gazety.pl są czytane przez
                    ograniczoną (i specyficzną!) grupę ludzi, Wikipedia przez WSZYSTKICH.
                    • ksiestwokaliskie Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 01:49
                      Super Aldek, ale mówiłem, że o mechanizmach Wikipedii mam takie pojęcia jak...:(
                      • o00 Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 02:18
                        Ale przecież Młody coś tam pisze w wikipedii - my napisalibyśmy teksty, a on by
                        to zedytował, i tyle (no tylko Młody to szałapak straszny). I któryś chłopak z
                        Inwestycji umie kręcić obrazki (pamiątasz - zrobił wieżowce na Górnośląskiej).
                        • szycha-ns Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 10:51
                          Jak by co to mogę wam pomóc, kiedyś bawiłem się tym skryptem na własnej
                          stronie.
                          • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 11:21
                            No to Szyszka z nieba nam spadł. :)
                          • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 11:25
                            Szyszka, a dałbyś jakieś zdjęcie na tę stronę WW na Wikipedii?
                            • ksiestwokaliskie Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 11:36
                              to skoro Szycha będzie w stanie zrobic skrypt na Wiki to może czas pomyślec nad
                              strukturą strony. Na to jednak proponuję oddzielny wątek, bo to był wątek o
                              podforach na gazecie.pl
                            • szycha-ns Re: Aglomeracja i Wielkopolska Wschodnia 22.07.06, 14:17
                              Nie Szyszka tylko Szycha, taka subtelna różnica :P Stronę na Wiki zrobię ale
                              zdjęć nie mogę dać. Dlaczego? Ano, bo jak zamieszczę tam jakieś prace to mogą
                              być one dowolnie wykorzystywane lub modyfikowane przez wszystkich bez mojej
                              zgody (te ich dziwne licencje), właściwie tracę część praw autorskich, na co
                              nie mogę się zgodzić. Tym bardziej, że czasami uda mi się coś sprzedać.
    • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja 22.07.06, 11:54
      A dlaczego Aglomeracja się Jabburowi nie podoba?
      A Wielkopolska Wschodnia by mu się podobała?
      Przecież WW to łobszar pińćset rozy winkszy niż Aglomeracja... :>
      Więc o co mu dokładnie chodzi?
      • ksiestwokaliskie Re: Aglomeracja 22.07.06, 12:17
        Nie mówiłem, że by mu się WW podobała, ale spróbowac można - łatwiej podpiąc
        prywatne forum niż utworzyc nowe podforum.
        O co chodzi - pisałem - zapewne chodzi o to, że nasza Aglomeracja osłabiłaby, i
        tak słabe, forum ostrowskie.
        • kaliszanin2 Re: Aglomeracja 22.07.06, 12:37

> (...)zapewne chodzi o to, że nasza Aglomeracja osłabiłaby, i
          > tak słabe, forum ostrowskie.

Wcale by nie osłabiła, gdyby ją wstawić w ramkę na obu forach - dzięki temu
          Ostrów też miałby dodatkowe podforum. Nie wiem tylko czy to jest mozliwe bez
          ustanowienia przez nich moderatora. Nawiasem mówiąc nasze forum tez jeszcze nie
          jest jakimś mocarzem.
          • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja 22.07.06, 12:56
            Mnie bardzo ciekawi - czy ty K2 jesteś może jakimś menedżerem Ostrowa? :>
            Ty ciągle zabiegasz o ich sprawy - a czy tam ktokolwiek dba o nasze? :>
            O ile dobrze wiem, to oni za żadne skarby nie chcą mieć nic z Kaliszem
            wspólnego, i za żadne skarby nie chcą być "pod Kaliszem", heh.
            No to niech sobie nie bedą... I luz.
            • kaliszanin2 Re: Aglomeracja 22.07.06, 13:55

> Mnie bardzo ciekawi - czy ty K2 jesteś może jakimś menedżerem Ostrowa? :>
              > Ty ciągle zabiegasz o ich sprawy - a czy tam ktokolwiek dba o nasze? :>
              > O ile dobrze wiem, to oni za żadne skarby nie chcą mieć nic z Kaliszem
              > wspólnego, i za żadne skarby nie chcą być "pod Kaliszem", heh.
              > No to niech sobie nie bedą... I luz.

Akurat o aglomeracji bez Ostrowa mozna sobie dyskutować tylko dla samej
              dyskusji. Na różne sprawy trzeba wyłożyć kasę, a udział Ostrowa musiałby być
              mniej więcej 40-procentowy.
              • o00 Re: Aglomeracja 22.07.06, 14:04
                Proponuję przeorientować sposób widzenia: nie aglomeracja (taka czy siaka)
                tylko zespół miejski Kalisza.

Ostrowianom po 1999 w dupkach się poprzewracało, myślą, że jak Kalisz powiat i
                Ostrów powiat, to i Kępno takie samo jak Kalisz, a Kalisz taki sam jak Kępno.

Na kiego gwoździa nam ten tandem? No na jakiego? Żeby za nich robić? Żeby im
                fundować wyższą szkołę oficerską (tak jak teraz)? Jak oni sobie zwykłego
                marketu postawić nie umieją? Ludzie, przestańcie myśleć o Ostrowie, zacznijcie
                myśleć o Kaliszu!
                • ksiestwokaliskie Zespół Miejski Kalisza 22.07.06, 15:16
                  jak w temacie. Już x postów wyżej stwierdziłem, że taka nazwa na przyszłe
                  podforum będzie w sam raz.
                  • o00 Re: Zespół Miejski Kalisza 22.07.06, 15:42
                    Ale mnie o realny, a nie wirtualny zespół miejski Kalisza chodziło (tia, wiem,
                    nie ten wątek).
              • o00 Re: Aglomeracja 22.07.06, 15:46
                A na co oni jakąkolwiek kasę dotychczas wyłożyli? Bo może nie wiem...

Oni mają jeden cel: sprowadzić Kalisz do roli Ostrowa (nawet nie odwrotnie!) i
                za diabły nie dopuścić do utworzenia województwa wschodniowielkopolskiego. Z
                powodów emocjonalnych - dodajmy.
                • kaliszanin2 Re: Aglomeracja 22.07.06, 21:48
                  o00 napisał:

> A na co oni jakąkolwiek kasę dotychczas wyłożyli? Bo może nie wiem...
                  >
                  > Oni mają jeden cel: sprowadzić Kalisz do roli Ostrowa (nawet nie odwrotnie!)
                  i
                  > za diabły nie dopuścić do utworzenia województwa wschodniowielkopolskiego. Z
                  > powodów emocjonalnych - dodajmy.

Aglomeracja i województwo to dwa różne problemy i chociaż nie dadzą się
                  całkowicie rozdzielić, to część wspólna jest niewielka. Gdyby powstało
                  województwo wschodniowielkopolskie, to wątpię, żeby Konin, Sieradz i inne
                  miasta chciały wiele uwagi poświęcać akurat aglomeracji kalisko-ostrowskiej.
                  Jej problemy i tak musielibyśmy rozwiązywać sami, tj. w grupie miast i gmin
                  składających się na tę aglomerację, a wobec istotnego ilościowego udziału
                  Ostrowa w tym gronie raczej niewiele dałoby się zrobić bez ubicia z nimi
                  jakiegoś interesu.
          • wielkopolskawschodnia Re: Aglomeracja 22.07.06, 13:00
            I co? Chciałbyś mieć w ramce "Aglomeracja ostrowsko-kaliska"? Tak? Chciałbyś?
            • kaliszanin2 Re: Aglomeracja 22.07.06, 13:56

> I co? Chciałbyś mieć w ramce "Aglomeracja ostrowsko-kaliska"? Tak? Chciałbyś?

Nie, chciałbym, żeby w obu ramkach było "Aglomeracja".
          • o00 Re: Aglomeracja 22.07.06, 13:56
            A poza tym, to do szału mnie doprowadzają te ostrowskie filozofy:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20551&w=45640379&v=2&s=0
            Nawet nie ma o czym z nimi dyskutować, bo najpierw trzeba by chłopcom wyjaśnić,
            jak świat działa, a i to nie wiadomo, czy by zrozumieli. :/
    • kaliszanin2 Linki 22.07.06, 12:42
      Oprócz rozwijania samego forum i tworzenia podforów przydałoby się także jego
      popularyzowanie poprzez umieszczanie linków doń na innych stronach. Napisałem
      kiedyś do informatyków miasta o umieszczenie takiego linku na stronie miasta,
      ale bez echa. Może ktoś ma z nimi bezpośrednio kontakt? Przydałyby sie tez
      linki na innych stronach.
      • o00 Re: Linki 22.07.06, 14:12
        A po co nam taki bełkot (link niżej)?
        www.rc.fm/informacje/?id_informacje=16926
        • kaliszanin2 Re: Linki 22.07.06, 14:40
          o00 napisał:

> A po co nam taki bełkot(...)

Dzięki logowaniu i moderacji bełkot jest marginalizowany.
    • o00 Re: Calisiana 22.07.06, 14:08
      A czy do Calisianów da się przenieść dotychczasowe wątki z forum głównego?
      • ksiestwokaliskie Re: Calisiana 22.07.06, 15:18
        tak.
        • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 12:23
          No i pacze i pacze i pacze jak Miś w Okienko i nic, Calisianów dalej nie ma.
          Jabbur też śpioch? :>
          • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 12:42
            O! Tutaj Calisiana już są:
            forum.gazeta.pl/forum/0,53940,3041064.html
            ...a u nas ich nie ma. :/
            Bardzo ładnie wyglądamy "nad Poznaniem", z taką grubiutką czcioką. :)
            • kaliszanin2 Re: Calisiana 24.07.06, 13:00
              o00 napisał:

> (...)
              > Bardzo ładnie wyglądamy "nad Poznaniem", z taką grubiutką czcioką. :)

Czy to już tak na stałe będzie Kalisz jako kategoria, czy się może admini
              pomylili? A może antycypują kaliski dodatek do GW, bo teraz wyglądamy jak Toruń
              albo Zielona Góra?
              • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 13:09
                Mówisz, że się pomylili? Buuu... :(
                Albo poznańska redakcja już coś tam Jabburowi nagadała i zaraz nas zdejmą. :(
                • kaliszanin2 Re: Calisiana 24.07.06, 13:32
                  o00 napisał:

> Mówisz, że się pomylili? Buuu... :(
                  > Albo poznańska redakcja już coś tam Jabburowi nagadała i zaraz nas zdejmą. :(

Miejmy nadzieję, że zostanie, a jeżeli to nie jest zapowiedź kaliskiego dodatku
                  do GW, to niech chociaż na razie linkują do naszego forum artykuły o Kaliszu w
                  dodatku poznańskim, jakkolwiek jest ich tyle co kot napłakał.
                  • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 13:38
                    To nie jest zapowiedź - tak sądzę.
                    Inna sprawa, że dodatek jest konieczny. WW to inna społeczność, nie związana z
                    różnymi Nowymi Tomyślami itd. w WZ.
                    Droga do dodatku daleka i wyboista. Ale kto wie, kto wie...
                    • kaliszanin2 Re: Calisiana 24.07.06, 13:46
                      o00 napisał:

> (...)
                      > Droga do dodatku daleka i wyboista. Ale kto wie, kto wie...

Agora w czasie wojny z Niemcami ma węża w kieszeni, więc o dodatek teraz bardzo
                      trudno. Nie powinni jednak przekombinować, bo może z właściwym dodatkiem
                      właśnie łatwiej byłoby tutaj sprzedawać GW. Musiałby być tylko dobrze
                      pomyślany, żeby się przydawał w całym regionie, a jednocześnie, żeby go była w
                      stanie niedrogo robić nieduża redakcja.
            • kaliszanin2 Re: Calisiana 24.07.06, 13:10
              Link "Kalisz" na stronie "Fora regionalne" jest niewłaściwy. Powinien to być
              link do głównego wątku grupy "Kalisz", zatytułowanego także "Kalisz" (czyli do
              głównej strony naszego forum), a nie link do spisu forów Wielkopolski. Powinien
              być skonstruowany tak jak w przypadku Poznania, skoro wydzielono
              grupę "Kalisz". Teraz jest jakiś dziwny, żadne miasto tak nie ma.
              • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 13:17
                Ale jaja! Szybko zobaczcie forum regionalne pod tym linkiem:
                forum.gazeta.pl/forum/0,46581,1892241.html?x=1270804
                • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 13:19
                  I tak powinno być już zawsze!
                  Wirtualnie i realnie!
                  Bum!
                  • kaliszanin2 Ostrów nie powinien się na nas skarżyć 25.07.06, 10:13
                    o00 napisał:

> I tak powinno być już zawsze!
                    > Wirtualnie i realnie!
                    > Bum!

Dzięki naszym staranio jest teraz także nad nami, a nie tylko nad Poznaniem (w
                    spisie foreów Wielkopolski).
              • ksiestwokaliskie Re: Calisiana 24.07.06, 20:21
                To będzie naprawione. Jak to zwykle bywa, coś się musi schrzanic przy tworzeniu
                kaliskich podforów ;)
            • kaliszanin2 Na Calisianach brakuje linku do głównego forum 24.07.06, 14:28
              Takiego jaki jest np. w galerii.
              • o00 Re: Calisiana 24.07.06, 14:44
                Calisianów nie ma w misiowym okienku na forum głównym! :>
              • wielkopolskawschodnia Re: Calisiana 24.07.06, 17:32
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=805&w=45753276&a=45766980
            • kaliszanin2 Gdzie się podział moderator? 24.07.06, 19:54
              Wcale nie odpowiada na pytania i nie interweniuje u jabbura, żeby poprawić
              defekty.
              • kaliszanin2 Re: Gdzie się podział moderator? 24.07.06, 19:55
                Musi upał go obezwładnił. :(
                • o00 Re: Gdzie się podział moderator? 24.07.06, 20:03
                  No Ksienztwa nie ma czasem i cały dzień. :(
                  Może powinno być dwóch moderatorów?
                  Niektóre miasta mają po dwóch, Lublin nawet trzech. :/
                  • ksiestwokaliskie Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 20:20
                    Już jestem, miałem dziś pilny wyjazd i się nieco przeciągnęło w czasie:/ jabbur
                    już działa i może jeszcze dziś wszystko będzie jak należy.
                    • kaliszanin2 Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 20:26
                      Bardzo ładnie, że nas wyodrębniono tak jak Poznań. Gratulacje. Jeszcze
                      przydałoby się linkowanie do artykułów o nas, żeby można było komentować.
                      • ksiestwokaliskie Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 20:41
                        A gdzie Ty widzisz artykuły o nas w portalu? :> ;)
                        • kaliszanin2 Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 21:23

> A gdzie Ty widzisz artykuły o nas w portalu? :> ;)

Niemal jedyne, jakie się ukazują, to w poznańskim dodatku do GW. Na forach
                          miast, które mają takie dodatki można komentować artykuły z nich. My nie mamy
                          dodatku, więc może chociaż taką protezę dałoby się zrobić.

I dlaczegomnie, kurczę, co chwilę wylogowuje?
                          • ksiestwokaliskie Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 21:29
                            za jakiś czas pewnie będziemy mogli komentowac takie artykuły, jednak przede
                            wszystkim musi byc spełniony jeden warunek: te artykuły muszą się ukazywac w
                            portalu, a ja ich za bardzo nie widzę.
                            • kaliszanin2 Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 21:36

> za jakiś czas pewnie będziemy mogli komentowac takie artykuły, jednak przede
                              > wszystkim musi byc spełniony jeden warunek: te artykuły muszą się ukazywac w
                              > portalu, a ja ich za bardzo nie widzę.

Chodzi o coś takiego (przykład pierwszy z brzegu):

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=45736884
                              To jest komentarz do artykułu:

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3503304.html
                              Chodzi o to, żeby podobne, tylko dotyczące Kalisza, mogły być komentowane na
                              naszym forum.
                              • ksiestwokaliskie Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 21:37
                                ja wiem o chodzi od strony technicznej, tylko piszę, że nie ma czego komentowac,
                                bo artykułów o Kaliszu na portalu nie widac, a chyba nikt nie chce komentowac na
                                naszym forum artykułów o Poznaniu?
                                • kaliszanin2 Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 21:41
                                  To może trzeba ich pomolestować, żeby je było widać jak się od czasu do czasu
                                  pojawiają, bo są w tym samym dodatku, z którego inne (przeważnie o Poznaniu)
                                  widać. Jak się ich będzie naciskać w tej sprawie, to się może zastanowią nad
                                  dodatkiem. Żeby nie zwalać wszystkiego na Ciebie, to może poweinniśmy wysyłać
                                  im maile z pytaniami dlaczego nioe możemy komentować tego, co o nas piszą.
                                • o00 Re: Już jestem, będzie dobrze :) 24.07.06, 22:04
                                  Ja o Poznaniu chętnie pokomentuję! :D :D :D
                  • kaliszanin2 Re: Gdzie się podział moderator? 24.07.06, 20:23
                    o00 napisał:

> No Ksienztwa nie ma czasem i cały dzień. :(
                    > Może powinno być dwóch moderatorów?
                    > Niektóre miasta mają po dwóch, Lublin nawet trzech. :/

Jak znajdziesz drugiego, to będzie dwóch, ale juz pojawienie się jednego to
                    było paranormalne zjawisko. :)
                    • ksiestwokaliskie Re: Gdzie się podział moderator? 24.07.06, 20:43
                      Jak będzie u nas tyle postów co na lubelskim forum, to i moderatorów będzie
                      więcej ;)
    • wielkopolskawschodnia Re: Calisiana - Kalisz i jego historia 24.07.06, 23:32
      Czy z Calisianów można usunąć to kompromitujące "Kalisz i jego historia"? Bo
      Calisiana to nie tylko sam Kalisz, i nie tylko jego historia. Przecież jeśli
      byśmy chcieli podforum "Kalisz i jego historia", to byśmy o takie do
      administracji napisali. Więc albo ty Ksienztwo coś przedobrzyłeś, albo Jabbur
      jeszcze nie wytrzeźwiał po weekendzie. :>

Jeśli już ma być podtytuł, to ułóżmy go sami. :>
      • ksiestwokaliskie Re: Calisiana - Kalisz i jego historia 24.07.06, 23:58
        Aleś Ty w gorącej wodzie (limited) company ;) Pisałem w tej sprawie już dawno i
        jutro będzie to skasowane. Jabbur niestety skrócił to co pisałem, ale mniejsza o
        to, bo jutro już tego nie będzie.
        • kaliszanin2 Re: Calisiana - Kalisz i jego historia 25.07.06, 13:20

> Aleś Ty w gorącej wodzie (limited) company ;) Pisałem w tej sprawie już dawno
          i
          > jutro będzie to skasowane. Jabbur niestety skrócił to co pisałem, ale
          mniejsza
          > o
          > to, bo jutro już tego nie będzie.

Strasznie długo trwają takie niewielkie w końcu poprawki.
          • ksiestwokaliskie Re: Calisiana - Kalisz i jego historia 25.07.06, 13:21
            co ja na to poradze:( admin nie reaguje cały czas :(
    • ksiestwokaliskie Re: Nowe podforum - kolejna odsłona 28.07.06, 01:17
      Podforum już jest, więc odpinam wątek. Za jakiś czas powalczymy;) o następne :)
    • wielkopolskawschodnia Re: Podforum "Wielkopolska Wschodnia" 09.08.06, 19:33
      Robi się trochę regionalnie:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=46595193
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=110&w=46651635
      Może rzeczywiście pokusić się o wklejenie mojego forum "Wielkopolska Wschodnia"
      w ramkę? Chociaż ja mu nie wróżę wielkiego powodzenia. :(

Co wy na to?
      • kaliszanin2 Re: Podforum "Wielkopolska Wschodnia" 09.08.06, 21:21

> (...)
        > Może rzeczywiście pokusić się o wklejenie mojego forum "Wielkopolska
        Wschodnia"
        > w ramkę? Chociaż ja mu nie wróżę wielkiego powodzenia. :(
        >
        > Co wy na to?

Była już taka propozycja i od Ciebie zależało czy zostanie przedłożona adminom.
        Ja byłbym za.
    • o00 Re: Podforum "Aglomeracja" 09.08.06, 23:02
      Naprawdę musimy mieć podforum "Aglomeracja", bo ten chłopak z forum "Aglomeracja
      Ostrowsko-Kaliska" tylko obciach robi. Pal sześć, że sobie, ale nam też robi:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20551&w=46656184&a=46656184
    • kaliszanin2 Forum "Ogłoszenia" zamknięte 19.08.06, 16:31
      Na tym forum (które funkcjonuje także jako podforum nasze, Poznania i Ostrowa)
      pojawił się komunikat o jego zamknięciu "Forum zamknięte. Zamieść ofertę w nowym
      serwisie Dwukropek.pl":

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=1040
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1040&w=47049731

a to w związku z utworzeniem nowego serwisu:

www.dwukropek.pl/0,0,,0,Poznan,139-0.html

A może by tak Księstwo zawalczył o umieszczenie nas w tym spisie miast (jak nie
      samego Kalisza, to razem z Ostrowem (np. "Kalisz i Ostrów Wlkp."). Wspólne
      ogłoszenia np. w sprawie pracy miałyby sens na i tak wspólnym rynku pracy.
      Inaczej toną w ogłoszeniach poznańskich. W tym serwisie chyba łatwiej coś
      takiego zrobić niż w dotychczasowym. W każdym razie co najmniej trzeba zadbać,
      żeby nam jeden link z ramki nie zniknął, a może uda się wytargować coś więcej.
      • ksiestwokaliskie Re: Forum "Ogłoszenia" zamknięte 20.08.06, 00:04
        nie jestem w stanie na razie nic zrobic. To Agora decyduje o tym jak co ma
        wygladac. Zobaczymy jak nowy serwis - Dwukropek - okrzepnie, może wtedy da się
        coś zadziałac.
        • kaliszanin2 Re: Forum "Ogłoszenia" zamknięte 20.08.06, 14:27

> nie jestem w stanie na razie nic zrobic. To Agora decyduje o tym jak co ma
          > wygladac. Zobaczymy jak nowy serwis - Dwukropek - okrzepnie, może wtedy da się
          > coś zadziałac.

Spróbuj jednak przekonać adminów. Ten dwukropek ma taki charakter, że bardzo by
          pasował ten sam dla Kalisza i Ostrowa jednocześnie, tak byłoby po prostu bardzo
          wygodnie, więc tak gazeta.pl powinna zrobić. Tam dominują sprawy podobne do
          wyjazdów do marketów czy na dyskotekę, praca, nieruchomości, kupię/sprzedam,
          czyli takie, w których jest duża wymiana, bo jest blisko. Można by zaproponować
          to także na forum Ostrowa (to powinien opiekun forum, szkoda, że oni takiego nie
          mają, ale można posłuchać glosów), chyba nie powinni mieć nic przeciwko temu,
          żeby w tym ekskluzywnym spisie miast na dwukropku figurować. Adminom będzie
          trudniej odmówić wspólnemu postulatowi, tym bardziej, że figuruje tam sześć
          miast mniejszych od zespołu Kalisz-Ostrów.
          • kaliszanin2 Re: Forum "Ogłoszenia" zamknięte 21.08.06, 18:41
            kaliszanin2 napisał:

> (...)Można by zaproponować
            > to także na forum Ostrowa (to powinien opiekun forum, szkoda, że oni takiego ni
            > e
            > mają,(...)

Teraz już mają, więc moglibyście współpracować w sprawie dwukropka, który jest
            tak wyprany z wszelkich treści mogących mieć znaczenie w rywalizacji między
            miastami, a jednocześnie tak przydatny mieszkańcom akurat tych konkretnych
            miast, że po prostu idealnie się nadaje na wspólne podforum (odrębne od Poznania).
    • o00 Re: Przyszpilanie 27.08.06, 00:52
      Ksienztwo, ty gdzieś pisałeś, że na Galerii Zdjęć nie można przyszpilać, a tu
      się okazuje, że można! :>
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=719
      Może trzeba cię przyszpilic, żebyś przyszpilał? ;)
      • o00 Re: Przyszpilanie 27.08.06, 01:00
        A jeżeli przyszpilanie uzależnione jest od tego, czy forum posiada opiekuna czy
        nie, to ja proponuję opiekunem zrobić naszego najepszego fotografa. :)

"Forum opiekuje się szycha-ns" albo jeszcze ładniej: "aleksander.liebert". :)
        • szycha-ns Re: Przyszpilanie 27.08.06, 12:18
          Jakiego najlepszego ;) Ksiestwo też ma o tym niemałe pojęcie.
          • ksiestwokaliskie Re: Przyszpilanie 27.08.06, 12:28
            Już pędzę z wyjaśnieniami:) niestety przyszpilanie jest zależne od poziomu
            rozwoju forum. Nasza galeria na razie nie jest rewelacją, toteż mimo iż ma
            opiekuna (w końcu każdą fotkę muszę akceptować), nie można na razie przyszpilać.
            Będzie duży ruch w galerii, to i przyszpilanie będzie.
            • o00 Re: Przyszpilanie 27.08.06, 15:06
              Ksienztwo, nie bądź jak Jarek, podziel się trochę waaadzom z ludźmi, hm? :)))

Szycha, skromność to wyjątkowa cecha, to prawda. Ale oprócz dobrego oka widać u
              ciebie także zaangażowanie (przynajmniej ja je dostrzegam; jeśli zbyt późno -
              sorry) i myślę, że oprócz czasu na szkołę, pracę i własną stronę, znalazłbyś
              nieco czasu na to, by się zaopiekować forumową Galerią.
    • ksiestwokaliskie Najnowsze wieści w kwestii podforów 29.08.06, 16:03
      Uwaga, uwaga! po ostatniej wymianie maili z Jabburem informuję Was iż:
      -w kwestii serwisu Dwukropek.pl i idei wysuniętej przez K2, administracja
      zostala poinformowana i czekamy teraz na odzew.
      -w kwestii dodania w ramce linka do forum "Wielkopolska Wschodnia", jest to
      możliwe jak najbardziej, lecz musi tam być conajmniej 500 postów.
      -w kwestii nowych podforów kaliskich, na razie nie dostaniemy nowego, ponieważ
      Galeria i Calisiana są za male. Musimy przyśpieszyć i mieć conajmniej po 1000
      postów w każdym, by móc rozmawiać z administracją na ten temat.

Zatem...udanego i aktywnego postowania. Ja postaram się też zwiększyć wydajność
      po powrocie do Kalisza :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka