Dodaj do ulubionych

Nowe Centra Handlowe !

30.06.06, 10:43
Jak dobrze pójdzie to w Kaliszu powstanie aż 5 Galerii Handlowych...

1-wsza to rozbudowa "Galerii Kalisz" - dwukondygnacyjny obiekt m.in z
Aquaparkiem, JYSK, kolejnym Mc Donald`sem, sporą Galerią handlową,
Komfortem , sklepami meblowymi i ruchomymi schodami,

2-Gi to Galeria Handlowa w miejscu Tęczy na Nowym Rynku , nowy 4
kondygnacyjny obiekt z podziemnymi parkingami, jakimś marketem , wielw
galerii handlowych , ruchome schody, szklane windy... Centrum Miasta

3-ci to obiekt handlowo-usługowy w stylu secesyjnym przy ul. Czaszkowskiej...

4-ty to przewidywana Galeria , Centrum Handlowo-Usługowe z elementami
rozrywki i kultury zamiast dworca PKS-u

5-ta to planowana (ale chyba zapomniana) Galeria Handlowa w miejscu
RUNOTEXU...
------------
Fantazjuje?
Obserwuj wątek
    • ebusia_fam_fatal Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 11:32
      wlasnie sie zastanawiam, czy fantazjujesz czy to prawda :)
      jak to prawda to lol :))
    • intermasterkalisz Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 12:22
      Koło salonu Audi na przeciwko Tesco I już jest wyrównany teren - to pod
      Castorama czy Makro ??
      • intermasterkalisz OK, już wiem ... 30.06.06, 12:24
        ... że to najprawdopodobniej MAKRO C&C :> Miałem na to karte jakieś 10 lat temu,
        ale nie wiem czy dzisiaj się przyda nową wyrabiać
        • mlodykalisz Centra Handlowe 30.06.06, 12:29
          ebusia-> może nie że fantazjuje ale takie są własnie plany...
          raczej pewna jest rozbudoiwa Galerii Kalisz...
          co do Galerii zamiast Teczy to podobno wszystko też jest na dobrej drodze...
          ale pożyjemy, zobaczymy

ps: imaster
          tak buduje się tam Makro a obok makro będzie Media Markt , Castorama ma zacząć
          się budować jakoś w Lipcu ale ma być za tym zakrętem przy ul. Tylnej
          • wielkopolskawschodnia Re: Centra Handlowe 30.06.06, 12:33
            Gdybyż to w takiej ilości chciano w Kaliszu budować wydziały uniwersyteckie...
            • mlodykalisz Re: Centra Handlowe 30.06.06, 12:33
              i nowe obwodnice
              • target85 Re: Centra Handlowe 30.06.06, 13:09
                po chwili spokoju młody znowu zaczyna jazdę z tym swoimi idiotycznymi postami!!
                żal dzieciaka... wiecie co to ma byc przy czaszkowskiej?? otóż "mega galeria" w
                stylu starego browaru mieszcząca, uwaga: sklep społem!!! też jesteście pod
                wrażeniem??? a w galerii runotex to juz koparki nawet widać;p przecież nie ma
                żadnych sygnałów o tym, że ktoś jest tym terenem zainteresowany a poza tym
                miasto jest bardzo sceptycznie do tego pomysłu nastawione ale dla młodego to
                jest już hot news (sprzed roku) i rychła zapowiedź budowy!
                rada dla ciebie: wstąp do samoobroony bo marketing polityczny masz już obcykany
                albo tez zostań dziennikarzem faktu!! te nagłówki w gazetach: 5 nowych galerii
                handlowych!! z tego wiadomo, że przynajmniej 2 to kłamstwo!!
                • o00 Re: Centra Handlowe 30.06.06, 18:07
                  No ok, ale w takim na przykład Szczecinie w domu towarowym w al. Niepodległości
                  na parterze jest właśnie Społem i jest to jeden z najlepszych (do tego nietani)
                  sklepów spożywczych w mieście...
    • michal714 Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 13:18
      Zamiast budować sklepy, powinno się postwić fabryke komputerów, centrum badawczo rozwojewe. Zakupy zrobi się w necie.
      • o00 Re: Nowe Centra Handlowe 30.06.06, 13:32
        michal714 napisał: "Zamiast budować sklepy, powinno się postwić fabryke
        komputerów, centrum badawczo rozwojewe".

Zgadzam się z tobą, z tym jednak zastrzeżeniem, że handel jest wciąż jednym z
        najważniejszych czynników miastotwórczych (dawniej i współcześnie również).

Niech więc sobie Centrum Handlowe na Noskowie powstaje, ale muszą też powstawać
        elementy wszystkich pozostałych czynników miastotwórczych.

Można tylko wyrazić nadzieję, że przyspieszony rozwój handlu pociągnie za sobą
        rozwój innych dziedzin życia (wielko)miejskiego, przede wszyskim szkolnictwo
        wyższe i przemysł wysokich technologii (a oba te elementy są nierozerwalnie ze
        sobą powiazane).
      • o00 Re: Nowe Centra Handlowe 30.06.06, 13:43
        To tak na marginesie:
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3452333.html?nltxx=1077927&nltdt=2006-06-30-04-05
        • mlodykalisz Re: Nowe Centra Handlowe 30.06.06, 13:57
          target Ciebie to jest mi po prostu żal... biedny chłopiec z Ciebie.. ciekawe
          czemu? nie wiem nie wnikam.. a te prentensje że nie budują Galerii w miejscu
          Runotexu to nie do mnie. Takie info były w prasie lokalnej. A skoro nie
          podobają Ci sie moje tematy to po co tu włazisz???? !!!
      • kaliszanin2 Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 17:04
        michal714 napisał:

> Zamiast budować sklepy, powinno się postwić fabryke komputerów, centrum
        badawcz
        > o rozwojewe. Zakupy zrobi się w necie.

Nie zamiast, tylko oprócz. Rozwój powinien być harmonijny.
        • paul50 Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 21:04
          He he Mlodego zawsze podniecaly markety.Pewnie dlatego że jeszcze w zyciu nie zarobil złotówki wlasnymi rekami.Jak skonczy szkołe i zobaczy ze nie ma dla niego pracy w Kaliszu to wtedy zrozumie co jest w zyciu ważne.
          • mlodykalisz Re: Nowe Centra Handlowe ! 01.07.06, 10:42
            paul50 napisał:

> He he Mlodego zawsze podniecaly markety.

Chyba coś tu nie odróżnia marketów od Centrów Handlowych... współczuje...

Tak jestem za tym aby w Kaliszu powstawały Galerie Handlowe a co zabroni mi
            ktoś...

i mam nadzieje ze przynajmniej połowa z tych 5-ciu czyli 2, 3 powstaną...

KK-sorry
        • target85 Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 21:06
          ale oprócz społem to tam nic więcej z handlu nie będzie!!! doskonale wiem, że
          pretensje młody nie do ciebie za to, że się nie buduje galeria po runotexie, ja
          mam do ciebie pretensje, że robisz jakąś dziwna propagandę jakbyś juz ze 20 lat
          w polityce siedział!! po co w temacie piszesz o 5 ch chociaz doskonale wiesz,
          że przy czaszkowskiej to nie bedzie żadne centrum, a po runotexie nic nie
          będzie??
          • target85 Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 21:14
            zobaczymy jaki z ciebie będzie biedny chłopiec jak sie kiedyś spotkamy na
            mieście... na górnosląskiej w okolicach czekoladerii mieszkasz?? smarkacz co
            ledwo maturę zdał (albo i nie) wyzywa od dzieciaków studentów... dobre!!
            przpepraszam tych którzy mogli poczuć sie zgorszeni ale czytając wypociny
            młodego nie jednego szlag trafia.. na forum inwestycji też sie obraził za ataki
            na swoją osobe i było mi go wtedy nawet żal ale widzę, że niepotrzebnie. do
            niektórych nic dociera!!
            • mlodykalisz Re: Nowe Centra Handlowe ! 30.06.06, 21:38
              target wiesz co ci powiem
              .
              .
              .
              .
              .
              .
              .
              .

.
              .
              .
              .
              .
              .
              ..
              buuuuuuuuuuuuuuuuuuuahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahah
              ahahahahahahahahahahaha
              • ksiestwokaliskie Koniec napinania 30.06.06, 22:05
                Kończcie swoje kłótnie w tym miejscu, takie rzeczy to nie tutaj!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka