Dodaj do ulubionych

Hasła Promujące Kalisz

07.08.06, 12:25
"Zamiast na Kanarach pod palmami, spędź urlop w Kaliszu, pod Kasztanami "

<lol>

"Z Kalisza Andrut i Adam Asnyk stary , to miasto jest przepiękne i to nie są
czary" :P

(ten tekst jest mój ):)

albo

"Na sam widok Kalisza sama wypstrykuje się klisza"

heh

macie jakieś inne :P
Obserwuj wątek
    • kaliszanin2 Re: Hasła Promujące Kalisz 07.08.06, 12:49
      Przed kaliskim rymem Częstochowa
      Niech się schowa. :)
      • wielkopolskawschodnia Re: Hasła Promujące Kalisz 25.07.07, 04:26
        "Poloniae urbs vetustissima"
        Powinno wystarczyć, ale czy wystarcza?
        • ksiestwokaliskie Re: Hasła Promujące Kalisz 25.07.07, 10:10
          W czasach, kiedy łacinę zna 0,01% społeczeństwa, nie jest to dobre hasło. Szkoda.
          • ok333 Re: Hasła Promujące Kalisz 25.07.07, 11:37
            Nie proponuje tekstu bialego o powolnym mijaniu Kalisza , ale cos takiego :

,, Do Kalisza zewszad blisko '' .
            • smutekkalisza Re: Hasła Promujące Kalisz 27.07.07, 20:21
              Trudne do wymyślenia za hasło "cukier krzepi" Wańkowicz otrzymał zapłatę równą
              pensji Mościckiego. Hasło musi być krótkie i oryginalne tak aby wchodziło w
              głowę. Dlatego hasło Kalisz młode duchem najstarsze miasto w Polsce jest bardzo
              krytykowane przez specjalistów. Najwyżej trzy słowa prócz nazwy miasta.
              • smutekkalisza Re: Hasła Promujące Kalisz 27.07.07, 20:29
                ja hasła wymyślić nie umiem za wyjątkiem takich okropnych typu "Kalisz prawie
                jak miasto" lub Kalisz przyjedz zobaczyć nasze zabytki zanim je zniszczymy"
                przepraszam nie moglem sie opanować w końcu jestem smutek Kalisza ale
                przypomniała mi się zabawna historia w latach 80 podobno (ja to tylko słyszałem)
                1 kwietnia pani mówiąca komunikaty na dworcu miała powiedzieć. Witamy podróżnych
                w Księstwie kaliskim.
                Dziś Pani mogłaby zapowiadać pociągi w ten sposób Pociąg pospieszny ślimak
                pędziwiatr wjedzie na tor 1 przy peronie 1 z planowym opóźnieniem....
                • kalamata99 Re: Hasła Promujące Kalisz 27.07.07, 21:04
                  Przeciez juz mamy oficjalne haslo: "Mlode duchem najstarsze miasto w Polsce".
                  Osobiscie uwazam, ze jest bardzo udane.
                  • o00 Re: Hasła Promujące Kalisz 27.07.07, 21:06
                    Beznadziejne!
                    • ksiestwokaliskie Re: Hasła Promujące Kalisz 27.07.07, 21:54
                      Wyżej podał "smutekkalisza", że mają być 3 słowa. No to może: "Stary, ale jary"? ;)
                    • smutekkalisza Re: Hasła Promujące Kalisz 28.07.07, 01:13
                      tzn o tych 3 słowach wyczytałem w podręczniku do reklamy. Hasło Młode duchem
                      najstarsze miasto w Polsce podobno jest trudne do zapamiętania.
                      to nie moja opinia tak wyczytałem. Zresztą jest pytanie do kogo jest skierowane
                      hasło czy do młodzieży czy do osób starszych itp. Hasło Młode duchem jest
                      skierowane do wszystkich a jak cos jest do wszystkiego....
                      Mnie się jednak podoba krótkie - Kalisz najstarsze miasto w Polsce. i chyba było
                      skuteczne bo w końcu jednak trochę osób kojarzy Kalisz z najstarszym miastem.
                      Widziałem bardzo fajna reklamę Wrocławia na bilbordzie w Krakowie: Wnętrze
                      biurowca z meblami, rozwalona ściana młody człowiek z młotem pneumatycznym, a za
                      rozwalonym murem piekny widok na wrocławską starówkę. Tylko że reklamę miasta
                      zlecono profesjonalnej firmie. Gdybym to ja wymyślał kampanię reklamowa dla
                      Kalisza skierowaną dla ewentualnych studentów to bym poszedł w tym kierunku.
                      np. jakaś scenka hasło główne "Kalisz najstarsze miasto w Polsce - wiele się dzieje"
                      lub Jakiś zdjęcie z punkami lub dziwnie poubieraną młodzieżą na tle jakiegoś
                      zabytku. "Kalisz najstarsze miasto w Polsce - mimo wieku daje czadu!
                      to oczywiście typ haseł i reklamy skierowanej do młodzieży a nie do biznesmenów.
                      • smutekkalisza Re: Hasła Promujące Kalisz 28.07.07, 01:19
                        iem że starsi nie będą zachwyceni ale też chyba warto wykorzystać tę dziwaczną
                        zbitkę stworzona przez młodzież Kaliszfornia.
                        Może tak zdjęcie jakiegoś fragmentu miasta z wmontowanymi palmami i podpis
                        KALIFORNIA? NIE KALISZ-fornia.
                        Najstarsze miasto w Polsce.

I żeby nie było to jest skierowane do targetu typu studenci, młodzież.
    • smutekkalisza Re: Hasła Promujące Kalisz 28.07.07, 01:25
      Inaczej to jednak kiepskie.
      może tak KALIFORNIA, KALISZFORNIA
      KALISZ NAJSTARSZE MIASTO W POLSCE.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka