Dodaj do ulubionych

www.kii.kalisz.pl

03.09.06, 12:24
Kaliski Informator Impuls - zapraszam i proszę o opinie i sugestie.

Czego wam brakuje?

www.kii.kalisz.pl
Obserwuj wątek
    • o00 Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 15:11
      Brakuje nam jednej, silnej, profesjonalnej, reprezentatywnej strony regionalnej
      (i kaliskiej jednocześnie). Jak co miesiąc powstaje nowa, to nawet się tam nie
      zagląda - taka jest niestety prawda.
      • szycha-ns Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 15:39
        Aby stworzyć taką stronę jak napisałeś potrzebny jest kapitał. Jest ktoś chętny
        do wyłożenia funduszy? Nie ma? Jaka szkoda... Ja ostatnio mam duży problem,
        zbyt wysoka liczba odwiedzin. W ciągu dwóch dni goście wykorzystali 2giga
        danych z 7 giga dostępnych. Jak tak dalej pójdzie to strona będzie działała
        tylko przez pierwszy tydzień miesiąca. Myślisz, że ktoś byłby skłonny wesprzeć
        taką inicjatywę? Bo ja wątpię, a już na pewno nie miasto. Zorientuj się co do
        kosztów.
        Fakt, ostatnio pojawiło się stosunkowo dużo regionalnych stron, ale to akurat
        mnie cieszy. Poziom jest różny, sprawa oczywista, każdy robi taką witrynę na
        jaką ma siły i umiejętności. Co do www.kii.kalisz.pl/ zapowiada się
        całkiem dobrze, mogę życzyć tylko powodzenia i wytrwałości. Szata graficzna na
        plus, prosta ale funkcjonalna. Wszystko idzie w dobrym kierunku!
        • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 16:44
          Wszystko zależy, jaki wybierze się hosting. Ja polecam webd.pl sam mam tam
          stronę - tanio i duży transfer.

szycha-ns - jak udało Ci się rozreklamować tak stronę, że masz taka olbrzymią
          liczbę odwiedzin. Ja przez ostatni miesiąc miałem trochę powyżej 2 tysięcy.
          • mlodykalisz Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:01
            Dziwne są fotki na Twojej stronie z dziwnych miejsc...

a byłeś na: www-kalisz.blog.pl

może zamiescisz adres tej galerii w linkach na swojej stronie?
            • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:41
              "Dziwne są fotki na Twojej stronie z dziwnych miejsc..."

Mam słaby aparat i nie mam talentu do zdjęc. A Kalisz to nie tylko zabytki, ale
              i miejsca mniej popularne.
          • szycha-ns Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:10
            Wiesz, znam się trochę na pozycjonowaniu stron, jak wpiszesz w Google
            np. "galeria zdjęć Gdańsk (czy Toruń, Poznań, Kalisz itp.)" to na pierwszej
            stronie wyskoczy właśnie moja witryna. Ilość linków również ma znaczenie. W
            sierpniu miałem około 3700 odwiedzin, uważam, że jest to całkiem sporo tym
            bardziej, że zdarza się czasami po 200 dziennie. Zabierz też pod uwagę, że
            prezentuje tam wiele zdjęć (jakieś 200 mb) a one niestety szybko wykorzystują
            transfer.

PS. Mój serwer też polecam, i365.pl tyle, że wybrałem niestety za niską ofertę.
            Nie zapomnijmy, że sam serwer to nie wszystko. Jeśli chcemy mieć profesjonalną
            stronę musimy sporo zapłacić za zrobienie szaty graficznej, pozycjonowanie,
            rozreklamowanie, atrakcyjną domenę, włożyć ogrom pracy w treść itp.
    • ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 01:17
      zobacz, czy wszystko ok, bo u mnie strona jest "rozjechana" (mimo iż używam
      rozdzielczości 1280x800) i to sporo.

I jeszcze jedno-mam problemy z mailem, na którego do mnie pisałeś, tj.
      redaktor@kalisz.mm.pl z prośbą o wykorzystanie materiałów na temat znanych
      kaliszan. Spoko, możesz to wykorzystac, tylko podaj przy tym adres strony:
      www.kalisz-foto-historia.prv.pl i wcześniej napisz, jakie teksty chcesz
      wykorzystac, żebym mógł sprawdzic na wszelki wypadek, czy jakichś byków nie ma;)
      • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:00
        Problem z emailem Oo nie możliwe. Będę musiał chyba zmienić na jakiś inny niż
        Onet :/

Jaka używasz przeglądarkę? Stronę testowałem w Operze, Firefoxie i IE.
        • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:00
          A i dzięki za pozwolenie :)
          • ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:43
            Spoko ;)
        • ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:43
          kii.kalisz.pl napisał:

> Problem z emailem Oo nie możliwe. Będę musiał chyba zmienić na jakiś inny niż
          > Onet :/

Nie nie, to ja mam problem z emailem, bo mogę odbierac, a nie mogę wysyłac :(

>
          > Jaka używasz przeglądarkę? Stronę testowałem w Operze, Firefoxie i IE.

Używam Firefoxa. Sprawdziłem też na IE - tam działa bez zarzutu i teraz mogę
          pochwalic stronkę - bardzo ładna i przejrzysta. No może to logo Kalisza
          nienajlepiej wygląda (pixeloza się zrobiła), ale tak to bez zarzutów :)
          • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 16:35
            Dziwi mnie ten Firefox. To ma przeglądarka i ciągle na niej pracuje i mi nie
            rozciąga strony. Jaka masz wersje?
            • ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 16:41
              1.0.6 - może czas na nowszą wersję?
              • kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 20:29
                Firefox 1.5.0.6 ;)

Z emailem musisz ustawić uwierzytelnienie i nie będzie problemu.
                • ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 20:39
                  kii.kalisz.pl napisał:

> Firefox 1.5.0.6 ;)
                  >
                  > Z emailem musisz ustawić uwierzytelnienie i nie będzie problemu.

Na takich sprawach to ja się znam;) kwestia polega na tym, że nie chcę używac
                  żadnych programów do odbierania poczty. Konto, na które pisałeś do mnie,
                  znajduje się na serwerze Multimediów - tam niestety nie ma możliwości
                  sprawdzenia poczty jak na portalach. Ustawiłem więc sobie na jednym z kont
                  pocztowych możliwośc odbierania maili wysyłanych na redaktor@kalisz.mm.pl, ale
                  nie ma możliwości ustawienia wysyłania maili z tego konta. Da się z tym życ ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka