kii.kalisz.pl 03.09.06, 12:24 Kaliski Informator Impuls - zapraszam i proszę o opinie i sugestie. Czego wam brakuje? www.kii.kalisz.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o00 Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 15:11 Brakuje nam jednej, silnej, profesjonalnej, reprezentatywnej strony regionalnej (i kaliskiej jednocześnie). Jak co miesiąc powstaje nowa, to nawet się tam nie zagląda - taka jest niestety prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 15:39 Aby stworzyć taką stronę jak napisałeś potrzebny jest kapitał. Jest ktoś chętny do wyłożenia funduszy? Nie ma? Jaka szkoda... Ja ostatnio mam duży problem, zbyt wysoka liczba odwiedzin. W ciągu dwóch dni goście wykorzystali 2giga danych z 7 giga dostępnych. Jak tak dalej pójdzie to strona będzie działała tylko przez pierwszy tydzień miesiąca. Myślisz, że ktoś byłby skłonny wesprzeć taką inicjatywę? Bo ja wątpię, a już na pewno nie miasto. Zorientuj się co do kosztów. Fakt, ostatnio pojawiło się stosunkowo dużo regionalnych stron, ale to akurat mnie cieszy. Poziom jest różny, sprawa oczywista, każdy robi taką witrynę na jaką ma siły i umiejętności. Co do www.kii.kalisz.pl/ zapowiada się całkiem dobrze, mogę życzyć tylko powodzenia i wytrwałości. Szata graficzna na plus, prosta ale funkcjonalna. Wszystko idzie w dobrym kierunku! Odpowiedz Link Zgłoś
kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 16:44 Wszystko zależy, jaki wybierze się hosting. Ja polecam webd.pl sam mam tam stronę - tanio i duży transfer. szycha-ns - jak udało Ci się rozreklamować tak stronę, że masz taka olbrzymią liczbę odwiedzin. Ja przez ostatni miesiąc miałem trochę powyżej 2 tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mlodykalisz Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:01 Dziwne są fotki na Twojej stronie z dziwnych miejsc... a byłeś na: www-kalisz.blog.pl może zamiescisz adres tej galerii w linkach na swojej stronie? Odpowiedz Link Zgłoś
kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:41 "Dziwne są fotki na Twojej stronie z dziwnych miejsc..." Mam słaby aparat i nie mam talentu do zdjęc. A Kalisz to nie tylko zabytki, ale i miejsca mniej popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
szycha-ns Re: www.kii.kalisz.pl 03.09.06, 17:10 Wiesz, znam się trochę na pozycjonowaniu stron, jak wpiszesz w Google np. "galeria zdjęć Gdańsk (czy Toruń, Poznań, Kalisz itp.)" to na pierwszej stronie wyskoczy właśnie moja witryna. Ilość linków również ma znaczenie. W sierpniu miałem około 3700 odwiedzin, uważam, że jest to całkiem sporo tym bardziej, że zdarza się czasami po 200 dziennie. Zabierz też pod uwagę, że prezentuje tam wiele zdjęć (jakieś 200 mb) a one niestety szybko wykorzystują transfer. PS. Mój serwer też polecam, i365.pl tyle, że wybrałem niestety za niską ofertę. Nie zapomnijmy, że sam serwer to nie wszystko. Jeśli chcemy mieć profesjonalną stronę musimy sporo zapłacić za zrobienie szaty graficznej, pozycjonowanie, rozreklamowanie, atrakcyjną domenę, włożyć ogrom pracy w treść itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 01:17 zobacz, czy wszystko ok, bo u mnie strona jest "rozjechana" (mimo iż używam rozdzielczości 1280x800) i to sporo. I jeszcze jedno-mam problemy z mailem, na którego do mnie pisałeś, tj. redaktor@kalisz.mm.pl z prośbą o wykorzystanie materiałów na temat znanych kaliszan. Spoko, możesz to wykorzystac, tylko podaj przy tym adres strony: www.kalisz-foto-historia.prv.pl i wcześniej napisz, jakie teksty chcesz wykorzystac, żebym mógł sprawdzic na wszelki wypadek, czy jakichś byków nie ma;) Odpowiedz Link Zgłoś
kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:00 Problem z emailem Oo nie możliwe. Będę musiał chyba zmienić na jakiś inny niż Onet :/ Jaka używasz przeglądarkę? Stronę testowałem w Operze, Firefoxie i IE. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 15:43 kii.kalisz.pl napisał: > Problem z emailem Oo nie możliwe. Będę musiał chyba zmienić na jakiś inny niż > Onet :/ Nie nie, to ja mam problem z emailem, bo mogę odbierac, a nie mogę wysyłac :( > > Jaka używasz przeglądarkę? Stronę testowałem w Operze, Firefoxie i IE. Używam Firefoxa. Sprawdziłem też na IE - tam działa bez zarzutu i teraz mogę pochwalic stronkę - bardzo ładna i przejrzysta. No może to logo Kalisza nienajlepiej wygląda (pixeloza się zrobiła), ale tak to bez zarzutów :) Odpowiedz Link Zgłoś
kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 16:35 Dziwi mnie ten Firefox. To ma przeglądarka i ciągle na niej pracuje i mi nie rozciąga strony. Jaka masz wersje? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 16:41 1.0.6 - może czas na nowszą wersję? Odpowiedz Link Zgłoś
kii.kalisz.pl Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 20:29 Firefox 1.5.0.6 ;) Z emailem musisz ustawić uwierzytelnienie i nie będzie problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiestwokaliskie Re: www.kii.kalisz.pl 04.09.06, 20:39 kii.kalisz.pl napisał: > Firefox 1.5.0.6 ;) > > Z emailem musisz ustawić uwierzytelnienie i nie będzie problemu. Na takich sprawach to ja się znam;) kwestia polega na tym, że nie chcę używac żadnych programów do odbierania poczty. Konto, na które pisałeś do mnie, znajduje się na serwerze Multimediów - tam niestety nie ma możliwości sprawdzenia poczty jak na portalach. Ustawiłem więc sobie na jednym z kont pocztowych możliwośc odbierania maili wysyłanych na redaktor@kalisz.mm.pl, ale nie ma możliwości ustawienia wysyłania maili z tego konta. Da się z tym życ ;) Odpowiedz Link Zgłoś