Dodaj do ulubionych

Kto wygrał wybory w Kaliszu ??

12.11.06, 22:07
Witam czy wiecie może kto wygrał wybory w Kaliszu ??
Obserwuj wątek
    • michal714 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 12.11.06, 22:16
      www.samorzadnykalisz.pl/index2.php?bd=base/wieczor
      • ksiestwokaliskie Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 12.11.06, 23:18
        No to będziemy mieli kolejne 4 lata rządów Pęcherza, Sztandery, Rogowskiego,
        Kubiaka i innych.
        • intermasterkalisz Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 13.11.06, 00:44
          Myślę, że to lepsze niż jakieś kacze pisiory Muthy, Bąkowskie populistki czy
          damskobokserski i eseldesowski Ordziejewski. Ciekawe jeszcze co by zmienił Sitarz.
          • wielkopolskawschodnia Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 13.11.06, 01:53
            "Wielkopolsko, dlaczego mnie opuściłaś..." - załkał podobno (jak donosi PAP)
            dziś o 23.04 wicepremier Roman Giertych.

;)
        • wielkopolskawschodnia Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 13.11.06, 01:47
          Jedyne co optymistyczne, to wysoka frekwencja: 41,56% (o 01:29), porównywalna z
          Warszawą itd. W Poznaniu też wygrał stary układ, z tym, że będzie jeszcze druga
          tura wyborów prezydenta miasta.

A z dwojga złego wolę już tego całego Pęcherza niż maMutha, który wszędzie
          chodziłby ze spadochroniarzem Napierałą pod rękę... obciach by tylko był. :/
          • o00 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 13.11.06, 01:55
            A że Pęcherz... Pamiętajmy, że rządzi Rada Miasta, a nie prezydent. :/
            • o00 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 13.11.06, 02:12
              A na Dobrzecu frekwencja 44,09% (o 02:08).

Wszyscy już śpicie? :>
              • intermasterkalisz Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 13.11.06, 02:30

Rządzi Rada Miasta, ale teraz najwięcej w ratuszu znajdzie się ludzi z partii
                Pęcherza. Dotąd najwięcej miało SLD
                • o00 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 13.11.06, 23:13
                  Na marginesie wyborów: Niewdzięczna Włoszczowa. :)

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/niewdzieczna-wloszczowa-kleska-pis-w-radach,816181,2943
          • plus601 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 14.11.06, 01:00
            wielkopolskawschodnia napisał:

>
            > A z dwojga złego wolę już tego całego Pęcherza niż maMutha, który wszędzie
            > chodziłby ze spadochroniarzem Napierałą pod rękę... obciach by tylko był. :/

ksiestwokaliskie napisał:

>
            >No to będziemy mieli kolejne 4 lata rządów Pęcherza, Sztandery, Rogowskiego,
            >Kubiaka i innych.

Panowie wielkopolskawschodnia i księstwokaliskie, czy Wy wiecie, o czym i o kim
            piszecie? Czy Wy znacie panów Mutha i Rogowskiego. Chyba macie amnezję albo,
            krótką pamieć i nie macie zielonego pojęcia o polityce.

Przypomnę Muth jest byłym redaktorem naczelnym "Włókniarza" i "Delty" z
            wykształcenia ekonomista, biegła znajomość trzech języków obcych,
            represjonowany za poglądy polityczne w stanie wojennym. W trakcie strajków
            Kaliskich (Winiary, Runotex i inne) prowadził rozmowy (razem z sekretarzem
            redakcji, późniejszym ministrem sportu Czesławem Kurzajewskim) z wpływowymi
            ówczesnymi dziennikarzami "Polityki" i jednocześnie politykami związanymi z KC
            PZPR, redaktorem Zygmuntem Szeligą i redaktorem Mieczysławem Rakowskim mające
            uchronić kaliskie zakłady od ewentualnej pacyfikacji. Pan Muth był swego czasu
            szefem delegatury Wielkopolskiego Urzędu Wojewódzkiego w Kaliszu. W czasie
            represjonowania Pana Mutha, Pan ROGOWSKI (rodzinnie powiązany z ogrodnikami
            TYCAMI) był Sekretarzem Zakładowym PZPR w Wojewódzkim Urzędzie
            Telekomunikacyjnym w Kaliszu dzięki czemu został dyrektorem technicznym nie
            mając ukończonych studiów. Działalność partyjna w trakcie dyrektorowania
            pozwoliła mu po ukończeniu studiów zaocznych "na przygotowanie gruntu" pod
            budowę telewizji kablowej w Kaliszu. To właśnie na przykładzie Pana Rogowskiego
            można widziec jak w Polsce w wielu przypadkach powstawał wielki kapitał.

A kim jest pan Sitarz, na Miłość Boską zwolennicy PO i piewcy tej osobowości
            zdradźcie mi tę wielką tajemnicę.
            • o00 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 14.11.06, 01:10
              Czy ów Kurzajewski to ten dziennikarz i alkoholik (w jednej osobie)?
              • plus601 Kim jest Sitarz i Rogowski ?? 14.11.06, 08:30
                Kurzajewski miał i chyba ma chorobę alkoholową ale on nie jest tematem tematem
                tego wątku dyskusji. Na marginesie to spełnił kiedyś pozytywna rolę w
                przemianach politycznych kraju. Dzisiaj mieszka w Warszawie i nie ma wpływu na
                życie kaliskiego samorządu lokalnego.

Ja uparcie powracam do pytania kim jest Sitarz i Rogowski (???). Bo wszyscy
                piejecie na ich temat ale nie wiecie dlaczego? Nie macie własnego zdania na ich
                temet i powtarzacie uparcie za propagandą krajową, że PiS jest be a PO cacy.
                Robicie bo to jest "inteligentnie i trendy" a te kaczory to takie prymitywy i
                trzeba sie ich wstydzić. Gracie na wielkomiejskość warszawską nie dopuszczając
                myśli do siebie, że to własnie ta Warszawa czy Poznań chce zrobić coś dla
                swoich środowisk kosztem takich miast jak Kalisz, ale to już inna inszość.

Ja uparcie pytam kim są Sitarz i Rogowski ??, przekonajcie mnie dlaczego mam na
                nich w przyszłości głosować, bo dzisiaj nie wiem, a głębkie powiązanie z PZPR
                (jednego z tych osobników) i robienie kariery przy pomocy tej organizacji budzi
                we mnie obrzydzenie.
                • ksiestwokaliskie ??? 14.11.06, 10:55
                  Drogi Plusie, chyba mnie źle zrozumiałeś - pokaż mi w którym miejscu pieję nad
                  Rogowskim (dobrze wiem kim jest i jakie ma powiązania w mieście)? aż jestem w
                  szoku, że ktoś może mnie podejrzewac o sympatyzowanie z tą opcją polityczną,
                  brrrr :/

Co do Sitarza - pierwszy na forum skrytykowałem jego kandydaturę na forum, o ile
                  dobrze pamiętacie.

Dla mnie ta kandydatura była rodem z księżyca (mimo, że facet zna 4 języki i z
                  tego co mi mówiło kilku znajomych którzy go znają, jest niezłym fachowcem) i nie
                  powinien startowac, chyba że PO była albo tak pewna siebie albo tak głupia (albo
                  jedno i drugie), żeby wystawiac człowieka którego nikt w Kaliszu nie zna i już
                  na samym starcie miał tak czarny PR, że szkoda gadac. Jeśli w ogóle już miałem
                  go popierac to tylko dlatego żeby nie oddac pustej kartki i zagłosowac przeciwko
                  pozostałym kandydatom.
                  • ksiestwokaliskie Re: ??? 14.11.06, 11:00
                    I jeszcze jedno - dlaczego jednocześnie pytasz o Sitarza i Rogowskiego, jakby
                    startowali z jednej listy?

PS. jedynym człowiekiem, na którego oddałem głos z pełnym przekonaniem był
                    Jarosław Wujkowski. Mądry facet - wie, że więcej może zdziałac dla Kalisza w
                    sejmiku niż w Radzie Miejskiej czy na stanowisku prezydenta - tu by mógł się
                    skończyc.

PS. Ulżyło mi też, gdy okazało się, że Włodarek i Bachor już nie będą w RM.
                    • o00 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 17.11.06, 21:13
                      Wujkowski dostał się do sejmiku wojewódzkiego. Ufff...
                      Z jednej strony to dobrze, ale z drugiej wolałbym, żeby został w mieście. :/
                • o00 Re: 16.11.06, 20:03
                  PiSowy Muth dostał się do RM, popatrzymy jak się będzie starać.
    • wielkopolskawschodnia Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 24.11.06, 10:55
      Takie oto dictum na rc.fm o prawym i sprawiedliwym maMuthie przeczytałem, hehe:

"Rzowaliła mnie dzisiejsza wypowiedź Mutha w tym artykule, że nie odmówi posady
      Wiceprezydenta. Panie Muth, nie masz Pan wstydu! Najpierw pieprzysz Pan o JOW-
      ach potem sku..asz Pan swoje poglądy przystępując do PISu, żeby tylko
      wystartować, przegrywasz Pan sromotnie wybory (bo 10% głosów to wielka poracha)
      i jeszcze bezczelnie chcesz Pan być wiceprezydentem. Ludzie pokazali Panu, że
      nie chcą Pana widzieć na stołku rządzącego miastem. Pomijam też fakt, co Pan
      powie kolegom i wyborcom PISu. P.S. Jaką koncepcję będzie Pan prezentował w
      następnych wyborach (tzn. jaką partię i jakie pomysły ustrojowe)?"
      • arczi-kalisz Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu 25.11.06, 15:08
        W ogóle istnieje dzisiaj w Polsce jakaś licząca się partia, której zależy na
        wprowadzeniu JOWów?

Aha, z tego, co pamiętam... Muth nie jest członkiem PiS :)
    • narcyz19 Re: Kto wygrał wybory w Kaliszu ?? 28.11.06, 18:09
      na prezydenta na szczescie pecherz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka