Dodaj do ulubionych

Muth i Sztandera wiceprezydentami?

27.11.06, 17:21
Ciekawe kto będzie trzecim wiceprezydentem.
Mam mieszane uczucia co do tych dwóch panów. Sztandera to wiadomo, te
wszystkie niejasności wokół jego osoby, a pan Muth, no cóż pan Muth to PiS
(ior) więc nie wymaga to komentarza.
A przewodniczącą rady miasta została niestety pani Adela Przybył.
Obserwuj wątek
    • intermasterkalisz Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 27.11.06, 18:41
      po to głosowałem na Sitarza by zajął drugie miejsce, więc to jemu należy się
      posada wiceprezydenta. Wybory udowodniły, że Kalisz jest bardziej PO niż
      kaczopisiorowy, więc skąd taka decyzja ??
      • o00 Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 28.11.06, 01:03
        Ale przecież to wszystko przez tą agresywną kampanię PO wymierzoną w PiS.

:D:D:D
        • narcyz19 Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 28.11.06, 18:08
          wlasnie dokladnie wiele razy zachowanie politykow po czy tez ich spoty wyborcze
          napawaja mnie odraza do tej partii pozlepianej w duzej ilosci ze
          skompromitowanej aws i uw.sam sie zastanawiam czy ludzie w tym kraju nie
          potrafia myslec i nie wiedza na kogo nIE glosowac? tak to sie nigdy nic nie
          zmieni w tym kraju
      • arczi-kalisz Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 29.11.06, 11:52
        intermasterkalisz napisał: "po to głosowałem na Sitarza by zajął drugie
        miejsce, więc to jemu należy się posada wiceprezydenta. Wybory udowodniły, że
        Kalisz jest bardziej PO niż kaczopisiorowy, więc skąd taka decyzja ??"

po raz pierwszy spotykam się z czymś takim, że Ktoś głosował na kandydata nie
        po to, żeby wygrał, ale żeby zajął drugie miejsce.
        Ale skoro posada wiceprezydenta należy się komuś, kto zajął drugie miejsce to
        czekam na wiceprezydenta Marcinkiewicza w Wa-wie :)

Aha... wybory pokazały, że Kalisz ma w dupie wielką politykę - czy to PiS, czy
        PO, czy lewica.
        • ksiestwokaliskie Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 29.11.06, 12:50
          arczi-kalisz napisał:

> Aha... wybory pokazały, że Kalisz ma w dupie wielką politykę - czy to PiS, czy
          > PO, czy lewica.

A może raczej odwrotnie? to wielka polityka ma w dupie Kalisz - świadczy o tym
          zachowanie PO, które w wyborach parlamentarnych wystawia spadochroniarzy, a w
          lokalnych - anonimów. PiSiory niewiele lepsze.
          • arczi-kalisz Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 30.11.06, 15:50
            ksiestwokaliskie napisał: "A może raczej odwrotnie? to wielka polityka ma w
            dupie Kalisz - świadczy o tym zachowanie PO, które w wyborach parlamentarnych
            wystawia spadochroniarzy, a w lokalnych - anonimów. PiSiory niewiele lepsze."

... no i jeszcze SamaBrona... też był zrzut spadochroniarza na nasz okręg.

Trochę szkoda... i wielka polityka ma Kalisz w dupie i Kalisz ma w dupie wielką
            politykę...
            Wielka polityka się nami zainteresuje za 3 lata, z okazji wyborów
            parlamentarnych znów będzie najazd wielkich (w przypadku LPR) i małych (w
            przypadku PiS i PO) partyjnych liderów, którzy przywiozą nam w teczkach
            kandydatów i znów powiedzą, że "to jest najlepszy kandydat".

Oh marzą się JOWy, marzą... Wycielibyśmy ich wszystkich w pień...
            szkoda, że nie ma w polskim parlamencie nikogo ze szczerymi chęciami ich
            wprowadzenia :)
            • fear25 Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 30.11.06, 15:52
              Dlatego ja głosowałem na Samorządny Kalisz.
    • mrdj1 Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 30.11.06, 16:08
      A Czy pan Ryszard Bieniecki, nadal będzie szefem kancelarii prezydenta Pęcherza?
      • ksiestwokaliskie Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 30.11.06, 16:14
        A czemu miałoby się coś zmieniać? wymieniło się tylko kilku radnych, reszta
        będzie bez zmian :(((
        • fear25 Re: Muth i Sztandera wiceprezydentami? 30.11.06, 23:45
          No trochę to niezachęcająco brzmi.
    • kaliszanin2 PiS dzieli się na lepszy i gorszy 30.11.06, 18:35
      Gorszy to młodzi (przeważnie, chociaż nie tylko) arywiści. Lepszy to m.in. p.
      Muth.
      • arczi-kalisz Re: PiS dzieli się na lepszy i gorszy 01.12.06, 13:23
        kaliszanin2 napisał: "Gorszy to młodzi (przeważnie, chociaż nie tylko)
        arywiści. Lepszy to m.in. p. Muth"

pokaż mi partię, w których ten podział tak nie przebiega? SLD? PO? PSL? SO?
        LPR? PD?

Wystarczy tylko patrzeć, jak szczury uciekają (będą uciekać) z tonących okręgów
        (trzy ostatnie wymienione partie).
        • o00 Re: PiS dzieli się na lepszy i gorszy 01.12.06, 14:08
          Uciekać z PD? A dlaczego młodzi politycy mają uciekać z PD?
          • arczi-kalisz Re: PiS dzieli się na lepszy i gorszy 01.12.06, 14:37
            o00 napisał: "Uciekać z PD? A dlaczego młodzi politycy mają uciekać z PD?"

dlaczego JUŻ uciekają - tak powinno brzmieć pytanie ;)

vide: Forum Liberalne - wszyscy
            tutaj to młodzi uciekinierzy z PeDecji, którzy nie zgodzili się na sojusz z
            lewicą... Zresztą, jak myślisz... dlaczego demokratów.pl niektórzy nazywają już
            geriatrzy.pl ? :P
            • o00 Re: PiS dzieli się na lepszy i gorszy 01.12.06, 15:01
              Złośliwe nazywanie to przywara ludzka, na którą nie ma lekarstwa. A PiS się w
              tym celująco sprawdził... :/
    • ksiestwokaliskie Komisje obsadzone 01.12.06, 17:48
      Po dwie komisje dla "Samorządnego Kalisza", po dwie dla "Wszystko dla Kalisza".
      Po jednej mają Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Kaliskiej, PIS i Platforma - tak
      ułożyły się siły po dzisiejszej sesji kaliskiej rady miejskiej.

Przewodniczącą komisji prawa, porządku i samorządu osiedlowego została Iwonka
      Urbanowska, przewodniczącym komisji ochrony środowiska Aleksander Wawrzonowski -
      oboje z Samorządnego Kalisza. Komisji rewizyjnej przewodniczyć będzie Mirosław
      Gabrysiak z "Wszystko dla Kalisza" .

Ten wybór nie podobał się Platformie. Chcieli, aby komisją rewizyjną kierował
      ich radny. Szefem komisji rodziny - tak jak na początku poprzedniej kadencji
      został Jerzy Madejczyk.

PIS dostał przewodnictwo w komisji budżetu - jej szefem został Filip Żelazny.
      Natomiast komisji edukacji przewodniczyć będzie tak jak w poprzedniej kadencji
      Regina Małecka (Towarzystwo Przyjaciół Ziemi Kaliskiej).

Najlepszy wynik w jawnym głosowaniu na przewodniczących osiągnął Witold Sitarz z
      Platformy. Cała rada miejska chciała, aby został przewodniczącym ważnej komisji
      - rozwoju i integracji.
      • o00 Re: Komisje obsadzone 01.12.06, 18:06
        No to zobaczymy, jak Sitarz będzie rozwijać i integrować.
        To szansa dla niego - pokazać, co umie.
        Nie wiem tylko, czy jest to także szansa dla samego Kalisza.
        • ksiestwokaliskie Re: Komisje obsadzone 01.12.06, 18:08
          Cokolwiek się stanie, jedno jest pewne - Sitarz w trakcie tej kadencji osiągnie
          wiek emerytalny :) a tak serio, to mam nadzieję, że głosy oddane na niego przeze
          mnie i moją rodzinę nie okażą się zmarnowane (chociaż prezydentem nie został).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka