Dodaj do ulubionych

Wyjeżdżam...

14.08.07, 12:50
...wieczorem na kilka dni do Pragi. Bawcie się dobrze na forum i nie zróbcie
za dużego bałaganu :) no i oczywiście przekroczcie magiczną barierę 20 000
postów tutaj i 1 000 w Calisianach :)
Raczej nie będę miał ani okazji, ani czasu na zaglądanie tutaj w Czechach więc
do (wirtualnego) zobaczenia za kilka dni!
Obserwuj wątek
    • szycha-ns Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 13:10
      Miłego zwiedzania i wielu udanych zdjęć! Praga to jedno z
      najpiękniejszych miast Europy, także na pewno nie będziesz się tam
      nudził. Do zobaczenia na wieży ratuszowej ;)
      • naraziegosc Przyjezdzam.... 14.08.07, 15:40
        Przyjezdzam.... 1 wrzesnia....ale kwiatow nie skladajcie na dworcu,
        mimo ze rocznica. Polaze po miescie, pojezdze po okolicach, poplywam
        hamburka po prosnie...andrutow sie objem....doczekac sie juz nie
        moge..)))
        • ksiestwokaliskie Re: Przyjezdzam.... 14.08.07, 15:44
          A trasa wokół Kalisza aktualna? :)
    • ok333 Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 17:43
      Piwko ,,u Fleku'' walnij i wdwonij na Zata
      uliczke .Zobaczkoniecznie zmiane warty w poludnie . A
      tak ...szerokiej drogi i jedz wolniej zeby pokuty nie placic.
      Zdravim ,
      Ahoj .
      • ksiestwokaliskie Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 17:54
        ok333 napisał:

> Piwko ,,u Fleku'' walnij i wdwonij na Zata
        > uliczke .Zobaczkoniecznie zmiane warty w poludnie .

To obowiązkowo, szczególnie pierwsze 2 :) A hotelik mam na Strahovie - widać
        całą Prahę, szczególnie Hradczany z katedrą św.Wita :)

> A tak ...szerokiej drogi i jedz wolniej zeby pokuty nie placic.
        > Zdravim ,
        > Ahoj .

Dzięki :) Do szczęśliwego spotkania w Kaliszu :)
        • ok333 Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 18:00
          Zapmnialem ... sprawdz czy maja prazske waferki a la andruty ?
          Koniecznie!
          • ksiestwokaliskie Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 19:10
            Jak nie zapomnę to sprawdzę. Tymczasem idę do samochodu. 3majcie się :)
            • czaszki1 Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 19:29
              Na Twoim miejscu to już bym nie wracał do Polski i do Kalisza, bo i po co ?
              • ksiestwokaliskie Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 19:33
                Hehe, mi tu dobrze, zresztą w Kaliszu nie jestem cały czas, bo wiele rzeczy
                wiąże mnie ze Śląskiem i Krakowem. A tak na marginesie, to czy w Czechach jest o
                wiele lepiej? Pozdrawiam i definitywnie spadam :)
                • kaliszman Re: Wyjeżdżam... 14.08.07, 22:09
                  Czaszki1 co ty rabisz namawiasz księstwo zeby został w
                  Czechach.Polska go potrzebuje Kalisz go potrzebuje my go
                  potrzebujemy.
                  • greffen Re: Wyjeżdżam... 15.08.07, 00:16
                    I to bardzo żeby nam forum nie obumarło. A Czechy są bardziej europejskie,
                    bardziej pogodne... i może trochę nudniejsze wbrew temu co nam sie wydaje język
                    czeski jest bardzo ładny, ja słyszałem dziewczynę śpiewającą na moscie Karola
                    nigdy nie slyszlem tak rzewnej piosenki.
                    Praga jest specyficzna bo w centralnych dzielnicach słychać wszystkie języki
                    świata a najmniej czeski. Czeskie wioski są dośc podobnie zaniedbane jak polskie
                    a jednak czeskie menelstwo, i brud jakieś takie przyjazniejsze. Wiele sie można
                    nauczyci podpatrzeć u naszych sąsiadów.
          • ksiestwokaliskie Andruty 21.08.07, 15:30
            Mają - Karlovarskie i Lazenskie Oblaty.
      • ksiestwokaliskie U Fleku itd 21.08.07, 15:30
        Byłem w "U Fleku" - piwo pyszne, ale obsługa beznadziejna, ceny z kosmosu i w
        ogóle kelnerzy to oszuści i naciągacze. Nie polecam!
        Na Złotej Uliczce byłem - wstęp za opłatą (!), ale ja & ekipa weszliśmy za friko:)
        • kalamata99 Re: U Fleku itd 24.08.07, 10:14
          Jestem na urlopie i dopiero teraz zajrzalem na forum. Za pozno zeby
          dac rade na ten wyjazd, ale na nastepny moze sie przydac. "U Fleku"
          to, za przeproszeniem, pic dla turystow jak sam zauwazyles. Ja
          polecasm "U Zlateho Tigra".
    • czaszki1 Re: Wyjeżdżam... 15.08.07, 18:51
      Kto mi powie co znaczy po czesku "szukać" ? , stawiam piwko oczywiście gdzieś w
      bistro na Czaszkach
      • ok333 Re: Wyjeżdżam... 15.08.07, 20:20
        Podaj priva , to ci powiem o ile nie jestes malolat .
      • ok333 Re: Ksiestwo wraaaacaj . .. 15.08.07, 20:25
        Ne knedlikach dlugo nie ujedziesz . Parik z rohlikem czy pardubicke
        perniki - to ne ono !. Kup butelke <<Alba Lupa'' i wraaacaj , bos
        potrzebny . Robimy z poznaniakiem interes . Po drodze szukaj
        sponsorow !
        • ok333 Re: Ksiestwo wrocilo ? . .. 20.08.07, 13:27
          Czy wybralo ... czeska wolnosc ???
    • ksiestwokaliskie Wróciłem :) 21.08.07, 11:10
      No i jestem w końcu w Polsce, chociaż na razie nie w Kaliszu. Na razie tylko
      popatrzyłem, co tu się działo, pod wieczór popiszę i powrzucam fotki.

Co do samego wyjazdu - żal było wracać. Okazuje się, że Czechy to jednak już
      inny świat. O ile miasta i miasteczka są tylko na nieco wyższym poziomie rozwoju
      niż Polska, to sama Praga to prawdziwa Europa. Wszystko zadbane, czysto, mimo
      tabunów turystów, zarobki europejskie, a koszty życia mniejsze niż w Polsce. No
      i focić można całymi dniami i nocami bez ryzyka wypalenia tematu hehe:) Z powodu
      kaprysów pogody i tego, że nie byłem sam, zrobiłem tylko 1300 zdjęć (liczyłem na
      conajmniej 2xwięcej), aczkolwiek z grubsza wszystkie najważniejsze rzeczy z
      Pragi mam obfotografowane. Teraz szykuję się na duże sesje w Kaliszu (w końcu).
      Co ciekawe, w Pradze można zobaczyć, co stanie się w Polsce za 5-10 lat: napływ
      ogromnej ilości azjatów (głównie chińczyków) i afrykańczyków; z powodu emigracji
      młodych, w hipermarketach pracują (stanowią przynajmniej 20% kadry) starsze
      panie po "60"; dużo marketów i galerii blisko centrów miast i co ciekawe -
      prawie całkowite przejęcie drobnego handlu i małej gastronomii przez kolorowych.
      Swoją drogą zastanawiam się, czy nie zacząć się uczyć czeskiego i...dalej wiecie
      co;)
      • kaliszman Re: Wróciłem :) 21.08.07, 11:57
        To ze Praga to cudowne miejsc pełne zabytków to oczywiste zwłaszcz
        dka ludzi kochających architekture w Polsce nie ma tak pięknego
        miasta to moje prywatne zdanie.Częsyo nasza stolica jest obrażana i
        wyśmiewana za brzudote itp w porównaniu do Pragi ale ta brzydota
        jesy wynikiem charakteru tego miasta kochającego wolnosc i walcząc o
        nią zawsze w przeciwienstwie do Pragi.Moze taraz bedzie
        ksiestwoczeskie.
      • ok333 Re: Wróciłem :) 21.08.07, 12:06
        Wiesz co mowi moj kolega z Pardubi ws takich wypadkach , he he :

,,Poje..l , a smutny !

Wiem ,ze ich , Czechow architektura moze zauroczyc , ale nie do tego
        stopnia .Wiadomo , wiedzieli zawsze kiedy sie poddac .
        • naraziegosc Re: Wróciłem :) 24.08.07, 16:04
          No a ja jeszcze nie przyjechalem...)
          Ale slysze ze otworzyli sushi w Kaliszu wiec bedzie mozna skoczyc.
          Na Zlotym Rogu tez jeszcze nie mialem okazji wiec nareszcie
          sprobujemy kaliskie steki z argentynskiej wolowiny...co tu jeszcze ?
          Jakies nowe knajpki, puby, bary ??
          Witamy z powrotem ksiestwo...
          • ksiestwokaliskie Re: Wróciłem :) 24.08.07, 16:10
            Też jeszcze na sushi nie byłem - ciekawe czy warto? A piwka na Złotym Rogu
            musisz koniecznie spróbować. Po czeskim piwku nic innego mi nie wchodzi oprócz
            tego :)
            • kalamata99 Kalisz - Praha 19.09.07, 18:47
              Naraziegosc chyba baluje po Kaliszu, bo na forum go nie widac. Co do
              Pragi Czeskiej to z lezka oku wspominam bezposredni pociag Warszawa -
              Praga jezdzacy przez Kalisz. "to se ne vrati..", a moze "vrati"?
              • ksiestwokaliskie Re: Kalisz - Praha 19.09.07, 19:05
                Poznań zabrał Bohemię i niebawem go całkiem zlikwidują.
                • o00 Re: Kalisz - Praha 19.09.07, 19:10
                  Wow wow wow!
                  A znasz jakieś bliższe dane na temat likwidacji Poznania? :)
                  • ksiestwokaliskie Re: Kalisz - Praha 19.09.07, 21:26
                    Hahaha :) trochę się śpieszyłem pisząc to i narobiłem niepotrzebnych nadziei ;)
                    oczywiście chodziło o pociąg "Bohemia" :)
              • ok333 Re: Kalisz - Praha 19.09.07, 21:52
                kalamata99 napisał:

> Naraziegosc chyba baluje po Kaliszu, bo na forum go nie widac. Co
                do
                > Pragi Czeskiej to z lezka oku wspominam bezposredni pociag
                Warszawa -
                > Praga jezdzacy przez Kalisz. "to se ne vrati..", a moze "vrati"?

Poszukaj info na grupie pl.misc.kolej
                • naraziegosc Re: Wrcilem 24.09.07, 23:40
                  No coz balowalem az za duzo. Zimnawo i deszczowo bylo wiec i po
                  knajpach pochodzilem. Zloty Rog podobal mi sie bardzo. Sushi jakie
                  znam, tyle za pewnie nie na kazda kieszen wiec pewnie za dlugo nie
                  przetrwaja. Ludzie pojda, zobacze i juz pewnie nie wroca (juz teraz
                  po dwoch miesiacach pustki) Gejsza (kelnerka) sliczna dziewczyna
                  (zdaje sie sa inne) na powitanie powiedziala mi sajonara wiec juz
                  mialem sobie isc ale sie kapnela ze to na pozegnanie i sie nieco
                  usmialismy. Pusto bylo (dwa razy zajrzalem) ale sushi dobre, sake
                  popilem. Jak przetrwaja to pewnie sie tam wybiore nastepnym razem.
                  Tunczyk i losoc jak zawsze najlepsze, tempura nie to co znam i nie
                  polecam ale zjesc mozna. Bardzo mili byli no i gejsza
                  ladniutka....)))
                  • greffen Re: Wrcilem z Poznania 25.09.07, 00:54
                    I z żalem muszę stwierdzić że nie będę sie ubierał w Kaliszu, ani nie będę robił
                    zakupów książkowych w Kaliszu. Porostu w Poznaniu jest to czego szukam. Przykre
                    ale prawdziwe. W książce o Zdjęciach TONZ wdziałem bardzo ciekawe zdjęcie
                    przedstawiające boczne wejście do kościoła św. Mikołaja zasypane do połowy!
                    • ok333 Re: Wrcilem z Poznania 25.09.07, 11:46
                      Ja zas wrocilem wczoraj z Dubca i w Kaliszu sie tak jakos razniej
                      poczulem . Zazylem w nozdrza tylko smrodku krepicowego , psa przy
                      cmentarzu napoilem . Komunikacje KLA spotkalem , ale nie w tym
                      kierunku . Po 17-tej mogila ,trzeba miec swoja bryke . Zjesc nic nie
                      mozna , bo nie ma gdzie . Widocznie Dubczanie na sushi do Kalisza
                      jezdza . Ja sie zalapalem na grzyby w smietanie u ... mamuski . P y
                      c h a !!!
                      • naraziegosc Re: Wrcilem z Kalisza 25.09.07, 14:29
                        Trasa wokol Kalisza byla. I nie tylko. Jednego dnia objechalem sobie
                        od Zydowa przez Olobok, Antonin do Lewkowa i Bagateli. Poza tym
                        bylem w Witaszycach a dalej to Rogalin i Kurnik. Poza Antoninem to
                        wszedzie pierwszy raz...)) az trudno uwierzyc. Na festiwal
                        chopinowski w Antoninie niestety sie nie zalapalem bo biletow juz
                        nie bylo. A tak apropos to poza noca kultury sa i inne imprezy i to
                        na dobrym poziomie. Na marginesie, w zeszlym roku w magazynie
                        pokladowym LOTu bylo o Kaliszu a we wrzesniowym wydaniu tegorocznym
                        o palacach i dworkach wielkopolskich (Rogalin, Kurnik, Goluchow,
                        Wasow i Antonin). Chyba w LOT-cie wiedza kiedy frune.... A do tego
                        dolaczona mapka z Kaliszem w samym centrum mapy a Poznan niemal
                        wyskoczyl z ramki...))).
                        • prezesmarcin Re: Wrcilem z Kalisza 02.10.07, 02:54
                          wrocilem i ja tez. nie bylo mnie na forum ze dwa tygodnie.
                          Biesczczady sa piekne jesienia-w tym roku byle tam po raz drugi.
                          Rewelacja-polecam.
                          • ok333 Re: Wrocilem do Kalisza 02.10.07, 11:21
                            Zazdroszcze Ci Bieszczadow . Wlasnie ogladam foty mojej zony z
                            okolic Berezki i Polonin . Piekne sa zbiory Muzeum Historycznego w
                            Sanoku
                            www.muzeum.sanok.pl/index.php
                            oraz miejscowej zabytkowej cerkwi .Kapitalna jest kolekcja malarstwa
                            Zbigniewa Beksinskiego . No i ... bieszczadzka ciuchcia .
                            . Ja ,,schodzilem'' je per pedes jeszcze wtedy , kiedy byly dzikie .
                            Widze ,ze pomnik gen.Waltera , zabitego przez swoich stoi jeszcze w
                            Jablonce .
                            • prezesmarcin Re: Wrocilem do Kalisza 02.10.07, 22:43
                              Muzeum w Sanoku-widzialem, podobalo mi sie i to bardzo. Towarzysz
                              Splitt powienien brac przyklad z tego muzeum. Choc wstep nie jest
                              tani-bilet normalny 10 zl ale warto tam zajrzec. Do skansenu (ponoc
                              najweikszego w Europie nie udalo nam sie zajrzec-nie mielismy
                              czasu). No i oczywiscie Beksinski-miasto/muzeum potrafia
                              wyeksponowac dziela tego wybitnego artysty pochodzacego z Sanoka. To
                              co prezentuje Galeria Kulisewicza to zenada. Muzeum w Sanoku to
                              takze najwiekszy zbior ikon w Europie.

Miasto tez robi wrazenie-deptak z pomnikiem Wojaka Szwejka
                              (wyremontowany), Rynek i pobliski plac w trakcie remontu.

Warto tez odwiedzic po Slowackiej stronie-Medzilaborce, a tam muzeum
                              Andy Warhola (tego od grafiki zupki cambells)-Muzeum Sztuki
                              Nowoczesnej.

Kaliszowi brakuje podobnych placowek muzealnych-prezentujacych
                              tworczosc ludzi zasluzonych dla miasta-np muzeum literackiego(sa
                              plany ale od nich do realzacji bardzo daleko)-prezentujacego osoby
                              znane czy nawet wybitne: Dabrowska, Asnyka, Konopnicka. Niestety w
                              pewnych obszarach za kaliskie muzeum powinnismy sie wstydzic.

• ok333 Re: Wrocilem do Kalisza 02.10.07, 23:49
                                Wiem ,ze prof.Karolak chcial podarowac miastu caly swoj dorobek
                                tworczy . Bylem u niego w domu i pracowni , prac bylo multum .Bylem
                                na otwarciu Jego wystawy podsumowujacej caly dorobek 50- lecia
                                tworczosci Mistrza . Wustawa miala miejsce w sopockim BWA . Cos tam
                                zaiskrzylo , lecz ja potem wyjechalem i nie znam dalszych kolei . W
                                najgorszym (?) wypadku sposcizne przejely corki profesora , ktore
                                tez sa artystkami . Jedna jest rzezbiarka , a druga maluje .Obie
                                mieszkaly we Francji .
                              • prezesmarcin Re: Wrocilem do Kalisza 03.10.07, 00:07
                                Raczej nie chodzi mi tu o pomnik tylko o laweczke z wojakiem
                                Szwejkiem (mozna sie do niego dosiasc i poklepac go po glowie).
                                W Bieszczadach i Malopolsce jest tez szlak fragment Miedyznarodowego
                                Szlaku-kolejowego, pieszego, rowerowego Sladami Wojaka Szwekja
                                (tak na marginesie to pozyczylem sobie ksiazke Haska i zapoznam sie
                                z nia pod katem pobytu Szwejka w Sanoku i okolicach.

• eczmar Re: Wrcilem 04.12.14, 11:22
                    Jak dla mnie kaliskie maguro sushi jest jednym z lepszych w Polsce, robią to profesjonalnie i tyle. Jadłem sushi w wielu miejscach w Polsce i na świecie i muszę przyznać że to kaliskie jest w czołówce, ale nie ma się co dziwić właściciel (twarz znana z najlepszych restauracji japońskich) ma duże doświadczenie w tej branży
            • eczmar Re: Wróciłem :) 04.12.14, 11:23
              Jak dla mnie kaliskie maguro sushi jest jednym z lepszych w Polsce, robią to profesjonalnie i tyle. Jadłem sushi w wielu miejscach w Polsce i na świecie i muszę przyznać że to kaliskie jest w czołówce, ale nie ma się co dziwić właściciel (twarz znana z najlepszych restauracji japońskich) ma duże doświadczenie w tej branży
    • ksiestwokaliskie Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:14
      No i niestety, jestem już spakowany (prawie) i jutro rano wyjeżdżam z naszego
      Wolnego Miasta Jego Królewskiej Mości. Pewnie na zawsze, ale ostatnio
      stwierdziłem, że co pół roku zdarzają się w moim życiu zmiany o niesłychanym
      zasięgu, więc nigdy nie wiadomo co się wydarzy za kolejne pół roku;) mam
      nadzieję, że cokolwiek będzie się działo, będzie istniał już nasz TOnZ:) No i
      postaram się tu wpadać jak najczęściej, chociaż jadę dość daleko...
      Trzymajcie się Drodzy Kaliszanie:)

ps.przez kilka dni pewnie będę korzystał z forum gościnnie, albo i wcale (w
      sobotę wprowadzam się pod stały adres), bo nie wiem kiedy będę miał internet
      (oby w przyszłym tygodniu, bo jestem uzależniony hehe:)))
      • kaliszman Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:23
        Wielka szkoda i strata dla tego miasta.Zwłaszcza teraz gdy tworzy
        się w Kaliszu oddział TOnZ.To co zmieniasz nazwe na Ksiestwo
        Krakowskie;)
        • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:35
          Nigdy w życiu - zawsze będę kaliszaninem! I w przeciwieństwie do wielu osób
          które z Kalisza wyjechały, a które miałem nieprzyjemność poznać, nigdy nie
          powiem, ani nie dam powiedzieć złego słowa o Kalisza (z wyjątkiem - czasem -
          gorzkiej prawdy) i nie stanę się kaliszokiem, plującym na swoje rodzinne miasto.

ps.a osoby, które odwiedzają moją stronę i forumową fotogalerię, informuję, iż
          przez ostatnie 1,5 tygodnia przeprowadziłem kilka fotoprojektów i zrobiłem ok.2
          tysięcy zdjęć Kalisza i WW. Stopniowo będą się pojawiały w obu miejscach. Dziś
          przed północą powinienem coś wrzucić :)

ps.aczkolwiek jadę mieszkać w Rzeczpospolitej Krakowskiej:)))
      • ok333 Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:33
        Jeszcze Cie nie zapoznalismy , a juz zegnamy . Ledwie nas
        podjudziles ( na TOnz ) , a juz pryskasz . Godzi sie tak ???
        Ach te Baby ! . Wiemy ,ze musisz . Zatem zegnaj . A jesli na za
        zawsze , to na zawsze zegnaj ! Lecz wracaj , choc co jakis czas -
        bedziesz mile widziany !

PS ,Obiecales ,ze zdradzisz przed wyjazdem nazwe tego grodu nowego .
        • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:38
          No my to się akurat drogi ok333 znamy osobiście:)
          A tak serio, to kobieta swoją drogą, a sprawy ekonomiczne swoją. Gdyby w Kaliszu
          był odpowiednik miejsca, gdzie będę pracował, to może bym nie wyjeżdżał, a tak...

Obiecywałem, że zdradzę nazwę nowej miejscowości? nie pamiętam:P w każdym razie
          Rzeczpospolita Krakowska, ale nie sam Kraków. A zawodowo to Katowice:)
          • kaliszman Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:41
            A czy czasem nie robiłes dziś zdjęc grodziska.
            • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:53
              Nie, to nie byłem ja. Za to przedwczoraj byłem w Twoich stronach - dworek Pedów
              oraz św.Gotard.
              • kaliszman Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:57
                I co sądzisz o tych wstrętnych nadajnikach na wieży kościelnej.Jstem
                ciekaw kto na to zezwolił.Może to nie arcydzieło architektury,ale
                mnie się ten kościół b.podoba.
                • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 23:05
                  Profanacja dla mnie to jest:/ dziwne, że konserwator pozwolił. Swoją drogą
                  gratulacje dla przedsiębiorczego proboszcza - widać, że stara się zarobić kasę
                  na relikwie Angeli Truszkowskiej i Ojca Pio.
          • najlepszy-velo Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:43
            ksiestwokaliskie napisał:

> No my to się akurat drogi ok333 znamy osobiście:)
            > A tak serio, to kobieta swoją drogą, a sprawy ekonomiczne swoją.
            Gdyby w Kalisz
            > u
            > był odpowiednik miejsca, gdzie będę pracował, to może bym nie
            wyjeżdżał, a tak.
            > ..
            >
            > Obiecywałem, że zdradzę nazwę nowej miejscowości? nie pamiętam:P w
            każdym razie
            > Rzeczpospolita Krakowska, ale nie sam Kraków. A zawodowo to
            Katowice:)
            KATOWICE CHOPIE? JA,PIEKNY STARY U-BANHOFF...
            • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 22:53
              najlepszy-velo napisał:

> KATOWICE CHOPIE? JA,PIEKNY STARY U-BANHOFF...

Zgadza się:) no i ma nowego właściciela - Marka Koźmińskiego.
            • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 23:06
              najlepszy-velo napisał:

> KATOWICE CHOPIE? JA,PIEKNY STARY U-BANHOFF...
              A ile się imprez zaliczyło w starym Mega Clubie. Szkoda klubu, ale miastu dobrze
              zrobi restauracja i zagospodarowanie starego dworca.
              • ok333 Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 17.10.07, 23:45
                Chipie , to jak sie dorobisz bajtla jakigos , to wsaw go na strona.
                I nie rozciagaj zlotowki na meter drutu aluminiowego . Ikrzycz
                glosno by krakusy obnizyli cene wejscia do Wieliczki i zeby ten
                parking pod Wawelm na Podzamczu letko staniol .

3m sie zdrowo , a nie daj sie babie !
                • ksiestwokaliskie Re: Pożegnanie z Kaliszem:((( 18.10.07, 00:02
                  ok333 napisał:

> Chipie , to jak sie dorobisz bajtla jakigos , to wsaw go na strona.

Prawie wszystkie Calisiany zabieram ze sobą, zdjęcia też, więc edukacja będzie;)

> 3m sie zdrowo , a nie daj sie babie !

Dzięki, wzajemnie:)
    • ksiestwokaliskie Wróciłem... 03.11.07, 08:29
      ...ale nie do Kalisza niestety. Póki co tylko na forum (2 tygodnie bez neta to
      straszna rzecz), a tu cisza, jedynie pyskówki polityczne są na topie. Może po
      długim (chociaż nie dla wszystkich:/) weekendzie będzie lepiej?
      • ok333 Re: Wróciłem... 03.11.07, 19:19
        I ja tez . Zarowno deo Kalisza , jak i do netu.Ksiestwo ,
        potwierdzam odbior przesylki . Jeszcze do niej nie zagladalem . A
        kiedy wpadniesz ,,na piwo'' ??? Dasz rade na [iatek - 09.11 ???
        Pozdrawiamy , i nie daj sie Ciotce !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka