Gość: M IP: dns.d* / 10.12.0.* 28.07.03, 15:44 Niebieska.Tam pracują artyści(to co widziałem w ostatnią sobotę to były dzieła sztuki).Kiedy porównuje z innymi miastami(np. Poznań) jest najlepsza.Czy mój pogląd jest odosobniny czy też macie podobne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siren1 Re: Wspaniała kwiaciarnia 30.07.03, 13:33 moim zdaniem najlepsza kwiaciarnia w Kaliszu jest z tyłu kościoła na Polnej, niestety nie wiem jak się nazywa. oprócz robienia bukietów pakują tam też pięknie prezenty. można przyjść z prezentem do opakowania i jednocześnie zamówić kwiaty (ja tak robię), a wtedy prezent będzie opakowany tak, żeby stanowił komplet z bukietem. prezenty są pakowane naprawdę pięknie, np. z przybraniem z żywych kwiatów, a cena za opakowanie to ok. 4 zł. byłam tam ostatnio i miałam bukiet z żółtych gerberów z zielonym przybraniem, a prezent był opakowany zielonym papierem i ozdobiony również dwoma żółtymi gerberami. cudo! Odpowiedz Link Zgłoś
jolo8 Re: Wspaniała kwiaciarnia 30.07.03, 16:44 Tak "niebieska" jest świetna, pochodził z niej mój bukiet ślubny, także wiem coś o tym. Opisywana przez "siren1" kwiaciarnia od tyłu Koscioła na Polnej tez jest niezła, chociaz zależy kto robi bukiet. Można różnie trafić. Dobre zadatki ma też kwiaciarnia na Złotym Rogu. A jeśli chodzi o gotowe kompozycje z kwiatów sztucznych i różnych niesamowitych dodatków to ostatnio zachwyciły mnie takie na wystawie kwiaciarni "Goździk" przy ul. Sukienniczej. Przepiękne i bardzo oryginalne! Odpowiedz Link Zgłoś