Dodaj do ulubionych

Basen nad Zalewem

21.06.05, 12:40
W sobote obejrzalem sobie siemiatycki basen, wyglada niezle. Fajnie bedzie wpasc na weekend w wakacje. To prawda ze woda w basenie jest filtrowana?
Obserwuj wątek
    • czesiula Re: do conveyor 21.06.05, 21:17
      Basen!Słaba atrakcja. Już trzeci rok piękny , wspaniały zalew jest brudny(
      szkodliwe bakterie) i nie można się w nim kąpać.Horror.
      • conveyor Re: do conveyor 22.06.05, 00:39
        Z zalewem pies tancowal, pytam czy basen napelniany jest syfem z zalewu, czy tez tym samym syfem poddanym uzdatnianiu? Jesli to drugie, to jak dla mnie zalew moze nawet wyschnac...
        • czesiula Re: do conveyor 22.06.05, 20:45
          Żaden godny Siemiatyczanin nigdy by tak nie powiedział. Zalewy to nasza duma i
          to ,że nie mozna z nich juz trzci rok korzystac to dla mnie i dla wielu innych
          czysta rozpacz. A Twoje słowa są wręcz obelżywe, profanują nasze uczucia.
          • conveyor Re: do conveyor 22.06.05, 23:25
            Coz, w takim razie jestem niegodny...
            • high_level męski szowinistyczny knur? 27.06.05, 08:16
              Ciekawą masz sygnaturkę ;-)
              Tylko dlaczego zapraszasz Panie na forum, które jest dla nich zamknięte?

"Forum tylko i wylacznie dla Istnych Meskich Knurow takich jak My, wiec
              wszystkim Paniom dziekujemy a wszystkie rasowe Istne Meskie Knury zapraszamy do
              naszej chlewni."
              • conveyor Re: męski szowinistyczny knur? 27.06.05, 12:21
                A taki ze mnie knur :) Pociesz sie ze nie tylko dla kobiet jest zamkniete, w naszej chlewni jest siedem wieprzy i taka liczba jest az nadto wystarczajaca. No chyba ze sie wykazesz to i Ciebie przyjmiemy :)
                Pozdrawiam
                • czesiula Re: męski szowinistyczny knur 27.06.05, 19:06
                  Co ma do tego basen nad zalewem
                  • conveyor Re: męski szowinistyczny knur 27.06.05, 22:02
                    Tez nie wiem...
                  • high_level Re: męski szowinistyczny knur 28.06.05, 06:55
                    czesiula napisała:

> Co ma do tego basen nad zalewem

W basenie nad zalewem mozna spotkac meskiego szowinistycznego knura :-)
                • high_level Re: męski szowinistyczny knur? 28.06.05, 06:43
                  conveyor napisał:

> w naszej chlewni jest siedem wieprzy i taka liczba jest az nadto
                  > wystarczajaca.

A ilu Was sie zebralo "prawdziwych mezczyzn"???

> No chyba ze sie wykazesz to i Ciebie przyjmiemy :)

Chyba jestem zbyt leniwy, aby mi sie jeszcze chcialo "wykazywac" ;-)
                  Poza tym meski szowinizm to nie jest ideologia, z ktora bym sie identyfikowal.
                  No ale gratuluje Wam poczucia humoru.
                  Trzeba miec duzo autoironii, aby samego siebie okreslac jako "meska
                  szowinistyczna swinia".
                  • conveyor Re: męski szowinistyczny knur? 28.06.05, 13:57
                    high_level napisał:

> A ilu Was sie zebralo "prawdziwych mezczyzn"???

A kilkunastu w tym pare kobiet :)

> No ale gratuluje Wam poczucia humoru.
                    > Trzeba miec duzo autoironii, aby samego siebie okreslac jako "meska
                    > szowinistyczna swinia".

Mysle ze dobrze odczytales sens istnienia naszej chlewni.
                    Pozdrawiam
                    • high_level Re: męski szowinistyczny knur? 29.06.05, 06:33
                      conveyor napisał:

> > A ilu Was sie zebralo "prawdziwych mezczyzn"???
                      >
                      > A kilkunastu w tym pare kobiet :)

Rozumiem, ze to tak zwane kobiety z jajami :-)

"prawdziwe, niesfeminizowane Panie "z jajami", ktore maja wlasne zdanie i same
                      potrafia myslec bez stereotypow"
                  • czesiula Re: męski szowinistyczny knur? 28.06.05, 21:27
                    Mało dowcipne.
                    • high_level Re: męski szowinistyczny knur? 29.06.05, 06:35
                      czesiula napisała:

> Mało dowcipne.

Bo ja wiem, dowcipne, tylko ze to dowcip taki bardziej koszarowy :-)
                      • mamaanieli Re: męski szowinistyczny knur? 04.07.05, 09:19
                        a zalew jak śmierdział, tak smierdzi...
                        • high_level Re: męski szowinistyczny knur? 04.07.05, 18:28
                          mamaanieli napisała:

> a zalew jak śmierdział, tak smierdzi...

No ale chyba nie dlatego, ze czasem kapie sie tam Conveyor, meski
                          szowinistyczny knur jakich malo (zaledwie siedem takich egzemplarzy w Polsce!);)
    • high_level basen już otwarty 05.07.05, 06:50
      Podaję na odpowiedzialność "Głosu Siemiatycz":

Duży zalew nie do kąpieli
      Na dużym zalewie w Siemiatyczach wprowadzono zakaz kąpieli. Woda ponownie
      zawiera zdecydowanie za dużo bakterii.
      Siemiatyckie zalewy oraz basen zarządzane są przez Miejski Ośrodek Sportu i
      Rekreacji. Badania wody na kąpieliskach wykonuje Powiatowa Stacja Sanitarno -
      Epidemiologiczna w Siemiatyczach.

Zakaz kąpieli
      - W ostatnich dniach Sanepid przeprowadził badanie wody z kąpieliska na dużym
      zalewie. Jak się okazuje, zdecydowanie przekroczona jest zawartość bakterii w
      wodzie - mówi Roman Umiastowski - dyrektor MOSiR. - Dlatego wprowadziliśmy
      zakaz kąpieli na dużym zalewie, do kolejnych badań sanepidu. Jeśli ktoś będzie
      się kąpał, to robi to na swoją odpowiedzialność.
      - Kiedy zostanie uruchomiony basen na małym zalewie?
      - Basen i kąpieliska zostaną uruchomione od 1 lipca. Kąpieliska - pod
      warunkiem, że woda będzie miała prawidłowe parametry. Basen na pewno będzie
      funkcjonował od 1 lipca. Od tego dnia zaczną pracować ratownicy. W basenie
      będzie automatycznie uzdatniana woda oraz odkurzane z piasku i drobnych śmieci
      dno. Nie ma więc niebezpieczeństwa, że czegoś będzie za mało lub za dużo.
      Wkrótce zaczniemy też napełniać wodą mały zalew. Wszystko, co miało być na nim
      zrobione, wykonaliśmy. Przypomnę tylko, że mały zalew nie będzie zarybiany.

Marek Malinowski
      Ps. Wyczyszczone i odnowione jest też kąpielisko dla dzieci obok basenu.
      Pytanie tylko, jak długo nie będzie się można kąpać w wodach zalewu?
    • high_level znaleziono truciciela zalewu? 13.07.05, 09:10
      ZOL w Bacikach zatruwa zalew

Znaleźliśmy truciciela naszych zalewów. Z Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w
      Bacikach Średnich odprowadzane są ścieki do rzeczki Mahomet, która bezpośrednio
      wpływa do zalewu.
      Kiedy dojeżdżam do Bacik Średnich, panuje tu cisza i spokój, żadnych
      nieprzyjemnych zapachów. Co chwilę jadą turyści nad tutejszy basen.
      Co się dzieje ze ściekami z ZOL-u? Wszak przebywa tam codziennie duża ilość
      osób. W tym dzieci na koloniach. Na basenie bardzo dużo kąpiących się ludzi.
      Postanowiłem się przejść po terenie. Po kilkunastu minutach odnalazłem szambo.
      Świadczyłoby to, że wszystko jest w porządku.
      Dokładniejsze zwiedzenie terenu wokół ZOL, rozwiało jednak złudzenia. Wszedłem
      w las, tak gęsty, że trudno się było miejscami przemieszczać.
      Po godzinie poszukiwań trafiłem! Smród niesamowity. Buty zapadały się w teren
      nasiąknięty ściekami. Wszystko wypływało z ziemi w lesie. Wyglądało to, jakby
      naturalne źródło. Nie było widać rury, tylko czarna dziura pokryta leśną
      ściółką, z której wybijała śmierdząca ciecz.
      Gałęzią w nasiąkniętym terenie namierzyłem jakby rurę. Po odkopaniu około 15 cm
      ziemi wyłoniła się wielka zielona rura, średnicy około 120 mm. Z rury płynęły
      ścieki.
      Płynące ścieki w lesie utworzyły mały wąwóz. Teren przesiąknięty ściekami. Lasy
      te należą do Nadleśnictwa Nurzec Stacja. Czy nikt tego nigdy nie widział?
      Ścieki spływają do rowu melioracyjnego, który biegnie przy lesie, a później
      przez łąkę i wpływa do rzeczki Mahomet. A ta wpływa do dużego zalewu na
      Słowiczynie!

Truje nas ZOL
      Z tego, co udało się mi ustalić rura podłączona jest do szamba Zakładu
      Opiekuńczo Leczniczego w Bacikach Średnich. Ścieki nielegalnie płyną od co
      najmniej dwóch, trzech lat. Całość "wali" do zalewu. Z tego powodu mamy zatrute
      zalewy.
      Czy proceder jest za wiedzą dyrekcji ZOL? Kto kazał podłączyć rurę do szamba?
      Czy duża firma znajdująca się obok ZOL też jest podłączona do wspólnego samego
      szamba i rury? Tego jak na razie nie wiemy. ZOL jest nadzorowany przez Urząd
      Marszałkowski w Białymstoku. Czy urzędnicy byli w to zamieszani? Temat będziemy
      kontynuować.
      Mamy też kolejne informacje o nielegalnych podłączeniach. Będziemy to sprawdzać.

Marek Malinowski, Głos Siemiatycz

Moj komentarz:
      Proponuje zamknac ZOL ;-)
      A redakcji "Glosu Siemiatycz" gratuluje tak udanego dziennikarskiego sledztwa!
      Tylko dlaczego nikt tego do tej pory nie potrafil ustalic???
      Zalew smierdzi chyba juz od kilku lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka