Dodaj do ulubionych

Wielkie dzięki za........:) siemiatycka...

11.07.05, 18:34
...fontanne rzecz jasna oczywiscie!!!! NO NIC LEPSZEGO BURMISTRZ NIE MOGL
WYMYSLIC:) JEST SUPER!! a tak w ogole to nawet pijacy i reszta patologii jak
narazie sie stamtad wyniosla:) oby nie wrocili i milego relaksu! hej
Obserwuj wątek
    • czesiula Re: Wielkie dzięki za........:) siemiatycka... 11.07.05, 20:24
      narazie
    • monika0001 Re: Pijacy precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.07.05, 22:32
      ej no nie badzmy pesymistami ,moze pijacy jak zobaczyli ile tam ludu przebywa
      znajda sobie inne miejsce...tylko oby nie nad zalewem!!!!!!!!!!!!!;)
      • wielki_pon Re: Pijacy precz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 07:38
        hahahha, to totalny kicz a nie dzielo architektury..
        Zeby bylo ladnie mozna by malym kosztem zrobic tak:
        - w srodku fontanty jakis zgrabny posąg
        - wypier.. ławki komunistyczne i wsadzic ladne stylowe stalowe lawki
        - zamiast perfidnie wygladajacej kostki brukowej, poukladac kostke granitowa
        - do okola posadzic drzewka, ozdobne krzewy, kwiaty..
        - wywalic te paskudne 40 letnie betonowe pseudolatarnie i postawic na ich
        miejsce ladne, stylowe.
        Teraz to wyglada tak prowizorycznie ze az sie zal robi ze nikt nie pomyslal jak
        mozna to zagospodarowac..
        • mamaanieli Panneken-Pis a Siemiatycze 13.07.05, 14:51
          Proponuję, żeby ten posąg miał twarz i posturę pana Burmistrza - śliczny
          będzie. W formie powinien przypominać manekenapisa (siemiatycznie znają, z
          pewnością) niech spogląda na lud ukochany, niech się cieszy - razem z nim, że
          do szczęścia nie nowych miejsc pracy mu potrzeba, nie inwestycji, a jarmarku i
          igrzysk. Taki siemiatycki, radomskimanekenik, jak każdy przyzwoity meneken,
          mógłby do woli i bez skrępowania siusiać na lewo i prawo (głównie prawo), i
          bawić się znakomicie. A mieszkańcy mieliby namiastkę Brukseli...
          • monika0001 Re: Panneken-Pis a Siemiatycze 15.07.05, 22:54
            no spoko z tymi granitami i posagami..a wiecie ile w to kasy by bylo trzeba
            wp......c!!! wiec cieszmy sie z tego co mamy!
          • high_level Re: Manneken-Pis a Siemiatycze 16.07.05, 09:25
            mamaanieli napisała:

> Proponuję, żeby ten posąg miał twarz i posturę pana Burmistrza - śliczny
            > będzie. W formie powinien przypominać manekenapisa

Jesli mialby przypominac Mannekenpisa, to powinien miec po burmistrzu chyba
            raczej "atrybut meskosci", najwazniejsza czesc tej figurki :)
            • mamaanieli Re: Manneken-Pis a Siemiatycze 16.07.05, 19:46
              No więc właśnie napisałam: "Proponuję, żeby ten posąg miał twarz i posturę pana
              Burmistrza"... "POSTURĘ" - to taki dyskretny eufemizm i przenośnia zarazem.

Do Moniki: no właśnie, niestety domyślam się ile to mogło kosztować...
              Dawno, dawno temu, małe, nierokujące na przyszłość miasteczka odwiedzał
              Gierek. Malowano wtedy trawę na zielono. I też niektórym się podobało...
              Kolorowe jarmarki...
              • high_level Re: Manneken-Pis a Siemiatycze 17.07.05, 10:03
                mamaanieli napisała:

> No więc właśnie napisałam: "Proponuję, żeby ten posąg miał twarz i posturę
                > pana Burmistrza"... "POSTURĘ" - to taki dyskretny eufemizm i przenośnia
                > zarazem.

"Postura" jako okreslenie meskiego organu? Hm, to dla mnie rzeczywiscie nowosc.
                Chociaz spotkalem sie juz z roznymi na ten ludzki czlonek okresleniami ;)
                • mamaanieli Re: Manneken-Pis a Siemiatycze 17.07.05, 20:49
                  Domyślam się, że się spotkałeś... Tylko widzisz, poeta nie do końca samo
                  prącie - by rzec dosadnie - miał na myśli. "Postura" to "postura" - z wszelkimi
                  członkami i konkretną formą :)
              • high_level chcemy podświetlić ją kolorowym światłem... 19.07.05, 14:17
                mamaanieli napisała:

> Do Moniki: no właśnie, niestety domyślam się ile to mogło kosztować...

Fontanna kosztowala niecale 6 tys. euro. Nie sa to wiec wcale jakies
                oszalamiajce koszty nawet w skali takiego miasteczka jak Siemiatycze.
                Mysle, ze byl to pomysl sensowny, ale niektorym wszystko co wymysli burmistrz
                wydaje sie idiotyzmem i niegospodarnoscia. Moim osobiscie zdaniem, lepsza juz
                fontanna niz pomnik polsko-radzieckiego braterstwa broni, ktory "upiekszal"
                kiedys ten park. A nawet ew. pomnik Jana Pawla II. Chociaz, jak sie domyslam,
                wielu by pewnie takiej akurat inicjatywie burmistrza przyklasnelo :-)

"Wkrótce zostanie uruchomiona fontanna na skwerku na środku pl. Jana Pawła II.
                - Fontanna zostanie oddana do użytku od 1 lipca. Prowadzone są ostatnie prace
                budowlane. Pierwsze próby już przeprowadziliśmy i wszystko działa poprawnie.
                Pozostała jeszcze kwestia podświetlenia - mówi Jan Radziszewski z Urzędu Miasta
                Siemiatycze. - Chcemy podświetlić ją kolorowym światłem. Szukamy obecnie
                odpowiednich do tego urządzeń. Chodzi nam, by było to trwałe i niedrogie.
                Całkowity koszt nie przekroczy kwoty 6 tysięcy euro. W przyszłości zostanie
                wymienione oświetlenie parku."
                MM, Głos Siemiatycz

> Dawno, dawno temu, małe, nierokujące na przyszłość miasteczka odwiedzał
                > Gierek. Malowano wtedy trawę na zielono. I też niektórym się podobało...
                > Kolorowe jarmarki...

Porownanie fontanny do malowania trawy na zielono zupelnie chybione. Bo w
                przeciwienstwie do tej intensywnej zielonosci trawy fontanna pozostanie w
                miescie na stale.

P.S. A tak a propos fontanny, to interesuje mnie, czy udalo sie zainstalowac to
                podswietlanie kolorowym swiatlem?
                • mamaanieli Re: chcemy podświetlić ją kolorowym światłem... 19.07.05, 16:42
                  Bo w
                  > przeciwienstwie do tej intensywnej zielonosci trawy fontanna pozostanie w
                  > miescie na stale.

Buhahahaha! Tak, jak pomnik żołnierzy radzieckich....
                • czesiula Re: chcemy podświetlić ją kolorowym światłem... 21.07.05, 19:20
                  Kolorowe światło jest. A ilu kolorowych ludzi tam przychodzi....Chybionym
                  wydaje mi się natomiast porównywanie pomnika braterstwa polsko-radzieckiego do
                  Jana Pawła II.Pomnik naszego rodaka juz mamy w mieście, wiesz o tym?
                  • high_level Re: chcemy podświetlić ją kolorowym światłem... 22.07.05, 09:45
                    czesiula napisała:

> Kolorowe światło jest.

No to pieknie. Coraz bardziej mi sie ta fontanna podoba :-)

> Chybionym wydaje mi się natomiast porównywanie pomnika braterstwa polsko-
                    > radzieckiego do Jana Pawła II. Pomnik naszego rodaka juz mamy w mieście,
                    wiesz o tym?

Teraz juz wiem :-) Moze jeszcze napiszesz, gdzie i kiedy go postawiono?
                    Opacznie natomiast zrozumialas moje wywody na temat pomnikow. Wyrazilem tylko
                    opinie, ze za znacznie lepszy pomysl na "upiekszenie" skweru uwazam wybudowanie
                    tam fontanny niz postawienie jakiegos pomnika, chocby i "najsluszniejszego".
                    • czesiula Re: do high-level. 22.07.05, 14:48
                      Pomnik jest koło starego kościoła. Nie najlepszy, ale jest. Dokładnie nie
                      pamiętam, kiedy został tam umieszczony. Dawno, kilka lat temu.Chyba rzadko
                      bywasz w Siemiatyczach?
                      • high_level fontanna w hołdzie papiezowi 02.08.05, 08:17
                        czesiula napisała:

> Chyba rzadko bywasz w Siemiatyczach?

W Siemiatyczach bywam czesto, ale wylacznie wirtualnie ;-)
                        Kiedy sie jednak spotykam z kolegami z liceum, ktorzy bywaja tam czesto
                        realnie, to i tak sie dziwia, skad jestem tak dobrze poinformowany o tym, co
                        sie dzieje w miescie :-)

A propos fontanny, to wyczytalem w "GS", ze zostala ona poswiecona papiezowi.
                        To rozwiazanie z gatunku idealnych. I Panu Bogu swieczke, i diablu ogarek.
                        Madra jest jednak ta nasza siemiatycka wladza :-)
                        • czesiula Re: do high_level 02.08.05, 19:55
                          Czy piszesz do kurira Samorządowego jako Pani?Pewna konieta zamieściła ostatnio
                          dwa folozoficzno-moralne...felietoniki. podpiasała sie "level". Ponieważ
                          wszystko jest możliwe, może to ty?Dla zmyłki....Hihi....
                          • high_level Re: 03.08.05, 14:21
                            czesiula napisała:

> Czy piszesz do kurira Samorządowego jako Pani? Pewna konieta zamieściła
                            > ostatnio dwa folozoficzno-moralne...felietoniki. podpiasała sie "level".

Nie pisuje do Kuriera Samorzadowego, a nawet nie mialem nigdy tej gazety w
                            reku. Uprzedzajac ew. pytanie: nie jestem tez wokalista zespolu Level 42.
                            Chociaz tyle mam lat (to tak w odpowiedzi Monice) ;-)

Tak w ogole to skad takie przypuszczenie, ze mialbym sie podawac za kobiete?
                            Dziwnie podejrzliwa jakas jestes...

> Ponieważ wszystko jest możliwe, może to ty? Dla zmyłki....

Poniewaz wszystko jest mozliwe, to nie wykluczam, ze to twoje wlasne dzielo.
                            A dla zmylki probujesz wmowic to komus innemu.
                            • czesiula Re:do high_level 03.08.05, 16:55
                              Kiepsko. Nie wyczułeś żartu...
                              • high_level Re: 03.08.05, 17:07
                                Zdazylem juz zauwazyc, ze mamy dosc rozbiezne poczucie humoru.
                                • czesiula Re: 03.08.05, 17:21
                                  Ale " nic to", jak mawiał Mały Rycerz.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka