czesiula 05.06.07, 18:44 Wybieracie się do Drohiczyna w niedzielę...Biorąc pod uwage, co się tam ostanio dzieje, na pewno warto... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penicylina81 Re: Dzień Podlasia 06.06.07, 07:43 Szkoda tylko, że Siemiatycze takie bierne... Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Dzień Podlasia 06.06.07, 09:06 Pogoda też ma dopisać, wiec wszystko przemawia za tym żeby tam jechać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
220volt Re: Dzień Podlasia 06.06.07, 11:36 Mam pytanie, bo choć prawie codziennie przejeżdżam przez Drohiczyn, to nie mam pojęcia co się zmieniło w 'sródmieściu' :). Czy w Drohiczynie można gdzieś będzie zjeść spokojnie obiad? Mam na myśli jakiś odpowiednik 'Cezara' albo coś w tym rodzaju. Pamiętam, że była tam jedna restauracja ("Zamkowa"?), ale wtedy to była raczej speluna :( No i do zobaczenia w niedzielę - zapowiada się przyjemna rozrywka! Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Dzień Podlasia 06.06.07, 21:18 Z odpowiednikiem Cezara będzie kłopot,a Zamkowa to już chyba tylko przeszłość. Wyczerpującą odpowiedż na zadane pytanie uzyskasz na Forum Drohiczyn.Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Dzień Podlasia 06.06.07, 21:24 W niedzielę nie wybieram się do Drohiczyna.Ostatnio zdecydowanie za dużo przebywam poza domem.W sobotę będę w Krakowie... Dość,chcę trochę pobyć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
penicylina81 Re: Dzień Podlasia 09.06.07, 13:47 A ja w Krakowie nigdy nie byłam, więc zazdroszczę... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Dzień Podlasia 09.06.07, 15:22 Niewątpliwie specyficzne miasto, ale nie chciałabym tam mieszkać... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Dzień Podlasia 10.06.07, 11:56 Moja córka też ten weekend spędziła w Krakowie...Dużo tam się teraz dzieje w związku z obchodami 750-lecia lokacji miasta... Pod Budą Nie przenoście nam stolicy do Krakowa Złote nuty spadają na Rynek i dokoła muzyki jest w bród po królewsku gotuje Wierzynek a kwiaciarki czekają na cud Czasem we śnie pojawi się poseł który rację ma zawsze i basta i uczonym oznajmia mi głosem że najlepiej nam było za Piasta Wielkie nieba co ja słyszę wielkie nieba co się śni wstaję rano prędko piszę krótki refren zdania trzy Nie przenoście nam stolicy do Krakowa chociaż tak lubicie wracać do symboli bo się zaraz tutaj zjawią butne miny święte słowa i głupota która aż naprawdę boli u nas chodzi się z księżycem w butonierce u nas wiosną wiersze rodzą się najlepsze i odmiennym jakby rytmem u nas ludziom bije serce choć dla serca nieszczególne tu powietrze Złote nuty spadają na Rynek i dokoła muzyki jest w bród po królewsku gotuje Wierzynek a kwiaciarki czekają na cud zasłuchani w historii kawałek który matka czytała co wieczór przeżywaliśmy bitwy wspaniałe nadążając jak zwykle z odsieczą To się jednak już zdarzyło deszcz nie jeden na nas spadł nie powtórzy się co było inny dziś w kominach wiatr Nie przenoście nam stolicy....... Nie przenoście nam stolicy do Krakowa niech już raczej pozostanie tam gdzie jest najgoręcej o to proszą dobrze ważąc własne słowa dwa Krakusy Grzegorz T i Andrzej S. Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Dzień Podlasia 10.06.07, 14:18 W całym Krakowie pełno jest transparentów i plakatów mówiących o 750 leciu lokalizacji miasta nad Wisłą... Odpowiedz Link Zgłoś
siemiatycze Re: Dzień Podlasia 10.06.07, 14:21 220volt napisał: >Pamiętam, że była tam jedna restauracja ("Zamkowa"?), ale wtedy to b > yła raczej speluna :( - O dziwo ona działa! Kino też... A u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
czesiula Re: Dzień Podlasia 11.06.07, 17:01 Wieczorne uroczystości poświęcone były Janowi Pawłowi II. Koncert trwał do 22.30. Żadnego alkoholu, wspaniała organizacja..Konferansjerka, poezja i proza papieża w wykonaniu Doroty Segdy, Jerzego Zelnika i Olgierda Łukaszewicza. Z bardziej znanych piosenkarzy Alicja Majewska i Stan Borys...Jego "Jaskółka uwięziona" brzmiała niesamowicie nad Bugiem, gdzie nad głowami, nisko, fruwały prawdziwe...Poza tym chóry, zespół ludowy i ogromny "kopniak polskości" Odpowiedz Link Zgłoś