Dodaj do ulubionych

por que??????

16.06.03, 17:57
Dlaczego siemiatyckie forum jest takie niemrawe? czy zakładamy nudne wątki?
czy mało osób tu zagląda? dlaczego nie pojawiaja się ponownie osoby, które
wczesniej zaglądały? (mówię np. do Ciebie Poziomku). A może mieszkancy i
miłośnicy Siemiatycz nie mają dostepu do sieci? Nie wierzę! A może są
ciekawsze formy spędzania czasu w sieci, o których ja nie wiem?
Obserwuj wątek
    • m.aciek Re: por que?????? 16.06.03, 22:21
      Mysle, ze jest niewiele osob wiedzacych o istnieniu tego forum.
      Poza tym we wszystkich forach gazety nie ma az tak wielu osob jakby sie to po
      ilosci postow wydawalo.
      Pewnie jakies 300 - 400 osob. A w takim ukladzie te 5 osob na tym forum to i
      tak juz sporo.
      • ashanti5 Re: por que?????? 17.06.03, 15:49
        Ralston zamilkł, a Holender który mi słuzył tyloma pozytecznymi informacjami
        też gdzieś zniknął :(((
        • szawki a moze przez glos siemiatycz? 17.06.03, 17:21
          A może zachecić Panów z Glosu Siemiatycz, żeby zamieścili jakąś malą notkę o
          forum w Glosie ?
        • ralston Re: por que?????? 17.06.03, 17:55
          ashanti5 napisała:

> Ralston zamilkł, a Holender który mi słuzył tyloma pozytecznymi informacjami
          > też gdzieś zniknął :(((

Ralston nie zamilkł. Nikt nie zamknie ust... hmmm... klawiatury Ralstonowi.
          Nawet Pan Ordynator! ;))) W piątek musiałem wyjechać do miasta Łodzi, sobota i
          niedziela przez rodzinne sprawy pochłonięte a poniedziałek i dzisiaj roboty
          dużo było i mało czasu na pisanie. Ot i cała tajemnica.
        • holender2 Re: por que?????? 18.06.03, 08:06
          ashanti5 napisała:

> Ralston zamilkł, a Holender który mi słuzył tyloma pozytecznymi informacjami
          > też gdzieś zniknął :(((

Właśnie wróciłem z krótkich wakacji w Grecji. Nie oglądałem tam nawet
          telewizji. Trochę korciło mnie, aby zajrzeć do jakieś kafejki internetowej, ale
          jakoś udało mi się powstrzymać. Nie chciałbym wpaść w kolejny nałóg. Cieszy
          mnie, że przybyło sporo postów i pojawiają się nowe osoby. Z naszym elitarnym
          forum nie jest więc wcale tak najgorzej. Choć oczywiście mogłoby być też
          znacznie lepiej. Zadziwia mnie, że nie pisze praktycznie nikt z samych
          Siemiatycz.
    • szawki Re: por que?????? 17.06.03, 17:19
      ashanti5 napisała:

> Dlaczego siemiatyckie forum jest takie niemrawe? czy zakładamy nudne wątki?
      > czy mało osób tu zagląda? dlaczego nie pojawiaja się ponownie osoby, które
      > wczesniej zaglądały? (mówię np. do Ciebie Poziomku). A może mieszkancy i
      > miłośnicy Siemiatycz nie mają dostepu do sieci? Nie wierzę! A może są
      > ciekawsze formy spędzania czasu w sieci, o których ja nie wiem?

Nie sądzę żeby w Siemiatyczach bylo malo osób z dostępem do interenetu. Może po
      prostu nie wiedzą o istnieniu tego forum, albo nie chca zabierać glosu.
      Liczylem na to, że po dodaniu odnośnika do forum na mojej stronie, przybędzie
      chociaż kilka osób zainteresowanych uczestnictwem. Na razie brak wyraźnego
      odzewu. Mam w planie zalożenie licznika osób, ktore wchodzą na forum przez moją
      stronę. Wielokrotnie mialem też problemy z zalogowaniem sie do forum, co
      niewątpliwie jest bardzo zniechęcające. Drugą przyczyną mogą być wakacje i
      urlopy. Ludzie wolą spedzać czas na świeżym powietrzu niż przed monitorem. Mam
      nadzieję, że i nasze forum się rozrusza w końcu.
      • ashanti5 Re: por que?????? 17.06.03, 17:49
        Cześć szawki,
        Miło znowu Cie "widzieć"b :))
        Wspominałam red. nacz Głosu o stronie. Jak uzna, że warto o tym napisać to
        napisze.
        Wiesz, ja nigdy nie miałam problemów z zalogowaniem. Nie wiem czy to ma coś
        wspólnego z tym, że jestes znacznie dalej niż my.
    • ralston Re: por que?????? 17.06.03, 18:00
      Wszystko to myślę kwestia braku wiedzy o istnieniu takiego forum. I wszelkie
      pomysły typu zamieszczenie ogłoszenia w "Głosie..." czy link na stronie
      internetowej mogą pomóc. Natomiast jak się już ktoś pojawił, to musi znaleźć
      coś ciekawego dla siebie, inaczej zajrzy i pójdzie dalej...
      W moim przypadku zaczęło się od natrafienia na wątek wspomnieniowy o mojej
      szkole podstawowej i drugi dotyczący najfajniejszych lub najdurniejszych
      wspomnień z dzieciństwa w moim mieście rodzinnym. Czyjeś wpisy przywołały
      własne wspomnienia, potem przyszła chęć podzielenia się... i tak jakoś wyszło,
      że się zaraziłem forum:) Jeśli to dla Was jakaś podpowiedź, to próbujcie :)
    • jagh Re: por que?????? 13.09.03, 05:03
      ashanti5 napisała:

> czy mało osób tu zagląda? dlaczego nie pojawiaja się ponownie osoby, które
      > wczesniej zaglądały? (mówię np. do Ciebie Poziomku). A może mieszkancy i
      > miłośnicy Siemiatycz nie mają dostepu do sieci? Nie wierzę! A może są
      > ciekawsze formy spędzania czasu w sieci, o których ja nie wiem?

Moim zdaniem dlatego, ze nieliczni uzytkownicy tego forum, to jak sie domyslam,
      ludzie piszacy z daleka, nie majacy kontaktu z codzienym zyciem miesciny.
      Pewnie tez piszecie w tzw godzinach pracy, kiedy szef(owa) nie patrzy za
      plecami. Mieszkancy tubylcy maja mysle, ze inne problemy niz zagadnienie -
      gdzie wypic herbate w sobote, czy tez w niedziele. Albowiem pija ja w domu :-)
      (z cukrem!) Aszantko, a Ciebie znam dosc dobrze :-P
      • holender2 Re: por que?????? 25.09.03, 08:20
        Ja też piszę z pracy, bo w domu nie mam nawet komputera. I nie widzę w tym nic
        nadzwyczajnego. Może mam to szczęście, że szef nie zagląda mi nigdy przez
        plecy. Poza tym myślę, że pisanie z pracy jest nawet bardziej zdrowe niż
        pisanie o godzinie 3.41 (o tej właśnie porze Pan jagh wtargnął na to forum ze
        swoimi impertynencjami pod adresem ashanti, a fe Panie jagh, a fe !). Chyba, że
        ktoś cierpi na bezsenność lub pracuje na nocną zmianę.
        • jagh Re: por que?????? 25.09.03, 11:31
          Panie Holender a gdziez te impertynencje?
          Czyzby to bylo jakies kolko wzajemnej adoracji a nie forum? Jesli tak, to nie
          wroze dlugiego istnienia. I raczej chyba nie bede tu wpadac - duszna nieco
          atmosfera.
          • ashanti5 Re: por que?????? 25.09.03, 13:36
            Ostatnio trochę nieuważnie czytam forum.
            Gdzie te impertynencje?
            To nie jest kółko wzajemnej adoracji. Zdarzyło mi sie już pokłócić z holendrem.
            Wapdaj jagh, bo zaczęło cos się rozkręcać wraz z Twoim przybyciem.
            • holender2 Re: por que?????? 25.09.03, 14:19
              ashanti5 napisała:

> Gdzie te impertynencje?

Tak trochę odebrałem kilka wstępnych komentarzy Pana jagh, typu: Pani Aszantka
              nieco dziecinna w swoim umiłowaniu plemion o "wielkiej kulturze" (co też
              miałoby być dziecinnego w zainteresowaniu plemionami afrykańskimi ?) czy też
              uwagę na tym wątku, że poruszasz tematy zupełnie niestotne i jesteś całkiem
              oderwana od życia miasta. Co chyba niezupełnie polega na prawdzie, bo przecież
              często bywasz w Siemiatyczach. Nie bardzo też zrozumiałem "zarzut" dotyczący
              pisania z miejsca pracy, "kiedy szef(owa) nie patrzy za plecami".

> To nie jest kółko wzajemnej adoracji. Zdarzyło mi sie już pokłócić z
              holendrem.

Na pewno nie będzie to forum na zasadzie Towarzystwa Wzajemnej Adoracji. Nie ma
              obawy !

> Wapdaj jagh, bo zaczęło cos się rozkręcać wraz z Twoim przybyciem.

Wpadaj Panie jagh. Choć nie chciałbym też Pana zmuszać do dyskusji "na poziomie
              poniżej Pańskich oczekiwań".
              • jagh Re: por que?????? 25.09.03, 17:57
                holender2 napisała:

> ashanti5 napisała:
                >
                > > Gdzie te impertynencje?
                >
                > Tak trochę odebrałem kilka wstępnych komentarzy Pana jagh

NIech Pan Holendrze poczeka jak to odbierze Aszantka i co napisze do mnie w tej
                sprawie, a nie sie Pan wychyla, co Pan wujek jej czy co? To Pan zachowuje sie
                impertynencko (czuje w tym jednak jakas stara szkole PRL).
                (Czekam na kolejne uwagi na temat mojej IMPERTYNENCJI, hihi
                • holender2 Re: por que?????? 26.09.03, 09:04
                  jagh napisał:

> NIech Pan Holendrze poczeka jak to odbierze Aszantka i co napisze do mnie w te
                  > sprawie, a nie sie Pan wychyla, co Pan wujek jej czy co?

Ashanti dała już nieraz na tym forum dowody wysokiej kultury osobistej,
                  cierpliwości i nadzwyczajnej tolerancyjności (także wobec mojej osoby). Niech
                  więc Pan od niej nie oczekuje, że będzie Panu odpłacać pięknym za nadobne.
                  Mógłby się Pan od niej uczyć.

To Pan zachowuje sie
                  > impertynencko (czuje w tym jednak jakas stara szkole PRL).
                  > (Czekam na kolejne uwagi na temat mojej IMPERTYNENCJI, hihi

Sam Pan daje sobie kolejne dowody własnej impertynencji komentarzem na
                  temat "starej szkoły PRL".
              • ashanti5 Re: por que?????? 26.09.03, 09:15
                > Tak trochę odebrałem kilka wstępnych komentarzy Pana jagh, typu: Pani
                Aszantka
                > nieco dziecinna w swoim umiłowaniu plemion o "wielkiej kulturze" (co też
                > miałoby być dziecinnego w zainteresowaniu plemionami afrykańskimi ?)

Masz rację Holender, że ten ironiczny komentarz nie był miły, ale impertynencja
                to chyba za mocne słowo.

czy też
                > uwagę na tym wątku, że poruszasz tematy zupełnie niestotne i jesteś całkiem
                > oderwana od życia miasta. Co chyba niezupełnie polega na prawdzie, bo
                przecież
                > często bywasz w Siemiatyczach.

Internet jest dla mnie rozrywką i czasami nie mam ochoty poruszać tematów
                istotnych, poważnych i skomplikowanych.
                Jeżeli Pan jagh mnie rzeczywiście zna - tak jak to utrzymuje_ powinien
                wiedzieć, że nie jestem zupełnie oderwana od życia miasta.

> Na pewno nie będzie to forum na zasadzie Towarzystwa Wzajemnej Adoracji. Nie
                ma
                >
                > obawy !

Jeżeli Pan jagh jest tym, o kim myślę to jestem w stanie znieść jego
                złośliwości.
                Ten typ tak ma i już :)
                • holender2 o impertynencji 29.09.03, 08:48
                  ashanti5 napisała:

>
                  > Masz rację Holender, że ten ironiczny komentarz nie był miły, ale
                  impertynencja to chyba za mocne słowo.
                  >

Myślę, że impertynencja to dość łagodne określenie stylu dyskusji, uprawianej
                  przez Pana jagh. Można by się pokusić o bardziej dosadne sformułowania.
                  Mocniejszy jest już chociażby użyty przez Ciebie termin "złośliwość".
                  Impertynencja oznacza tylko "niegrzeczność", nic więcej. Wynika zwykle z braku
                  dobrych manier. Złośliwość to już zaś dość paskudna cecha charakteru - celowe
                  robienie komuś przykrości. Podczas gdy w przypadku Pana jagh może być to
                  zupełnie niezamierzone i wynikać wyłącznie z jego sposobu bycia i
                  nieprzestrzegania pewnych zasad savoir-vivre obowiązujących w Internecie, w tym
                  zwłaszcza nadużywania w swoich komentarzach "ironii" (co zwykle bywa "dowcipne"
                  wyłącznie dla autora tych "uszczypliwości", dla innych forumowiczów może być
                  zaś po prostu obraźliwe).

> > > Na pewno nie będzie to forum na zasadzie Towarzystwa Wzajemnej Adoracji.

Nie chodzi o wzajemną adorację, lecz o zachowanie pewnej kultury dyskusji oraz
                  szacunku dla innych forumowiczów.

> Jeżeli Pan jagh jest tym, o kim myślę to jestem w stanie znieść jego
                  > złośliwości.
                  > Ten typ tak ma i już :)

Nie jest trudno domyśleć się, kim jest Pan jagh. Nie oznacza to jednak, że
                  powinien być tu jakoś szczególnie traktowany. Że ma prawo do wyśmiewania i
                  obrażania innych forumowiczów.
    • zygzag5 Re: por que?????? 25.09.03, 18:05
      ashanti5 napisała:

> czy mało osób tu zagląda?

Ashanti5 - witam po raz pierwszy, znalazlem forum na stronie Glosu siemiatycz.
      ODpowiadajac na powyzsze pytanie, moja diagnoza brzmi tak: zbnaczna wiekszosc
      uzytkownikow internetu w Siemiatyczach, to ludzi bardzo mlodzi - wolą oni
      gadaczki interenetowe, niz "poważne" fora. Srednia wieku uzytkownikow GG,
      Tlenu, czy tez WPK, to 13-19 lat. Znalezc kogos starszego dodtad bylo trudno.
      Powoli sie to zmienia.
      • poziomk Re: por que?????? 26.09.03, 11:41
        zygzag5 napisa3:

> ashanti5 napisa3a:
        >
        > > Dlaczego siemiatyckie forum jest takie niemrawe? czy zak3adamy
        nudne wątki
        > ?
        > > czy ma3o osób tu zagląda?
        >
        >
        > Ashanti5 - witam po raz pierwszy, znalazlem forum na stronie Glosu
        siemiatycz.
        > ODpowiadajac na powyzsze pytanie, moja diagnoza brzmi tak: zbnaczna
        wiekszosc
        > uzytkownikow internetu w Siemiatyczach, to ludzi bardzo mlodzi - wolą
        oni
        > gadaczki interenetowe, niz "poważne" fora. Srednia wieku uzytkownikow
        GG,
        > Tlenu, czy tez WPK, to 13-19 lat. Znalezc kogos starszego dodtad bylo
        trudno.
        > Powoli sie to zmienia.

To ile w takim razie obecni forumowicze maja lat. Podejrzewam , ze
        jestem jeden ze starszych tu obecnych...
    • poziomk Re: por que?????? 26.09.03, 11:35
      Ciesze sie , ze o mnie ktos pamieta :))
      Zagladam w miare mozliwosci....
      • ashanti5 Re: por que?????? 26.09.03, 13:17
        Witaj zygzag na forum.
        Cześc poziomku. Chyba nie jestes najstarszy. Zygzag pisał(a) o średniej wieku
        na czatach.
        Ja sie plasuję pod względem wieku gdzieś w srodku. Tak domniemam, bo nic nie
        wiem na temat waszego wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka