Dodaj do ulubionych

Co z S-19?

04.07.07, 12:40
Moze ktos ma jakies informacje, ktorymi moglby sie podzielic. Jak ta droga bedzie wygladac, jednojezdniowa czy dwujezdniowa? Bedzie biegla po obecnej 19 czy gdzies obok? Zbuduja ja w ogole czy nie zbuduja?
Obserwuj wątek
    • 220volt Re: Co z S-19? 04.07.07, 14:18
      Oficjalnie nic się chyba nie zmieniło, nieoficjalnie mówi się, że projekt bedzie realizoawny w miarę zwalniania się sił i środków z budowy dróg leżących w korytarzach TINA, czyli... ulegnie wstrzymaniu przynajmniej do 2012, bo już w fazie planowania brak środków nawet na wykonanie głównych korytarzy.
      Chyba, że zabiorą nam w miarę wcześnie organizację Euro'12 :)
      • conveyor Re: Co z S-19? 04.07.07, 14:57
        Niedobrze, niedobrze... Myslalem ze przejade sie S-19 jeszcze swoim obecnym samochodem ale chyba nic z tego. A znasz moze planowany przebieg, standard itp?
        • 220volt Re: Co z S-19? 04.07.07, 16:45
          Przebieg ma się zasadniczo pokrywać z obecnym, choć w ramach modernizacji jakieś odcinki mogą zostać wytyczone inaczej (no i teoretyczne obwodnice, rzecz jasna). O dwujezdniówce możesz raczej zapomnieć: wszystkie obecnie realizowane lub planowane 'eski' są - oprócz głównych węzłów i dość kótkich odcinków o szczególnym natężeniu ruchu- jednojezdniowe :[
          • siemiatycze Re: Co z S-19? 07.07.07, 16:48
            Ministerstwo Transportu - pozycja 74-79

bip.mt.gov.pl/pl/bip/programy_i_strategie/transport_drogowy/strategia_rozwoju_transportu_2007_2013/px_program_budowy_drog_euro_2012_5_lipca_07.pdf
            ===============================================================================
            Jesteśmy Polską B,C,a może i D?

bip.mt.gov.pl/pl/bip/programy_i_strategie/transport_drogowy/strategia_rozwoju_transportu_2007_2013/px_mapa_euro.pdf
            ================================================================================
            • 220volt Re: Co z S-19? 07.07.07, 19:22
              Mnie to wychodzi, że cała Polska jest coraz bardziej do D, więc nas odliczałbym od E. Chyba, że zastanowimy się, na co możemy liczyć od naszego tworu państwowego - wtedy jesteśmy na sztywno przytwierdzeni do litery G.
              Miał swój alfabet Kisiel, mam i ja :)
              • siemiatycze Re: Co z S-19? 07.07.07, 19:49
                Boli mnie to o czym tak zgrabnie napisałeś Volt.Nie chcę się z tym zgodzic.
                Ale muszę...
                • siemiatycze Re: Co z S-19? 18.07.07, 19:44
                  W związku z planowaną budową drogi ekspresowej nr S19 na odcinku Białystok -
                  Chlebczyn i opracowaniem koncepcji przebiegu tej drogi,firma Transprojekt
                  Gdański spółka z o.o działająca na zlecenie Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych
                  i Autostrad Oddział w Białymstoku,organizuje spotkanie z mieszkańcami
                  Siemiatycz w czwartek 19 lipca o godzinie 14,w sali Siemiatyckiego Ośrodka
                  Kultury przy ul.Legionów Piłsudskiego 1 (szkoła muzyczna).
                  Celem spotkania będzie zapoznanie mieszkańców z proponowanym przebiegiem
                  drogi,przygotowanym w dwóch wariantach (po zachodniej i wschodniej stronie
                  miasta).Podczas spotkania projektantom będzie można zadawać pytania.
                  (Przedruk z Głosu Siemiatycz)

- To zwykły skandal!!!
                  Głos Siemiatycz z datą 18 lipca informuje o istotnym spotkaniu mieszkańców
                  wyznaczonym na 19 lipca???W jakim kraju my żyjemy?:((((((
                  Całe szczęście,że chociaż przyznano nam prawo zadawania pytań na tym
                  spotkaniu...
                  • siemiatycze Re: Co z S-19? 19.07.07, 15:29
                    Czy ktoś był na tym spotkaniu?
                    Może jakiś referacik? Może być tyci...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka