Dodaj do ulubionych

Euro 2012...

30.04.12, 09:43
www.youtube.com/watch?v=MIsX5Rh1ktE
Utwór "Koko Euro spoko” ma coraz większe szanse na to by stać się hymnem biało-czerwonych na Euro 2012. Zespół śpiewaczy "Jarzębina” z Kocudzy zakwalifikował się do finałowej dziesiątki konkursu Radia Zet. Decydujące starcie we środę, podczas koncertu w Warszawie.
Ciekawa jestem tego przeboju stadionowego?

Szaleństwo, gdzie nie spojrzysz euro, gadżety zawalaja regaly, nawet Polskie Linie Lotnicze przemalowały swoje samoloty na Euro 2012!
nie wspomnę o mediachsmile
Obserwuj wątek
    • kendo Re: Euro 2012... 30.04.12, 09:47
      no komersja kwitnie,
      moze cosik wpadnie do Gminnej kasy tez....?

beda grac i tanczyc pod ten utwor
      • greis52 Re: Euro 2012... 30.04.12, 09:50
        konkurencja duża, ale utwór spokosmile
    • lusia_janusia Re: Euro 2012... 30.04.12, 09:52
      Ja uwazam piosenka pelna optymizmu,
      daj im Boze, zeby wygrali. Folklor na wspolczesnie???
      -Lusia-
      • kendo Re: Euro 2012... 30.04.12, 10:29
        nawet w Eurowizji beda
        folkrorystyczne "piesni"....
        trend na nie nastal...
        • henryk245 Re: Euro 2012... 30.04.12, 19:21
          bi.gazeta.pl/im/5/10909/z10909465X%2cStereotypy.jpg
          dobra mapa nigdy niezaszkodzi kibicom z zagranicy

dobrego pyfka a zdrufka zyczem

H.
          • lusia_janusia Re: Euro 2012... 30.04.12, 22:43
            Ja nie rozumien tej mapy, panstwa sa na swoim
            miejscu tylko jakies dziwne nazwy i granice nie sa
            zachowane??? z ktorego wieku te ryciny wytrzasnales.
            -prosze o wytlumaczenie-
            -Lusia-
            • henryk245 Re: Euro 2012... 01.05.12, 07:35
              mapa jest z art.w GW traktujacy o EURO 2012
              jest to "mentalna" mapa z musku(?) amerykanskiego
              inteligenta,he he.
              p
              poszukaj art.w wczorajszym wydaniu GW?

Pzdr. v
              • kendo Re: Euro 2012... 01.05.12, 08:40
                bi.gazeta.pl/im/5/10909/z10909465X%2cStereotypy.jpg
                *Lusia
                np,patrzysz na Italje =nazwali ja GODRADERS_czyli porownanie do mafii
                ..".." Blugarie = DRACULA - porownanie do drakuli,bo ponoc kolebka jego jest
                i itd............
                • lusia_janusia Re: Euro 2012... 01.05.12, 09:02
                  A ha...a....
                  To to uruchomie swoja fantazje...
                  -Lusia-
    • greis52 Euro-bojkot... 07.05.12, 09:34
      bojkot Euro 2012 na Ukrainie.

Zapowiedzi bojkotu mistrzostw na Ukrainie są elementem wielkiej gry o przyszłość tego kraju - pisze "Rzeczpospolita". Powołuje się m.in. na wypowiedź Myrosława Popowycza o tym, że brak reakcji władz w Kijowie na europejską krytykę może mieć dla Ukrainy opłakane skutki. - Wrócimy do czasów Związku Radzieckiego, w objęcia Rosji. Błędy ukraińskich władz mogą wykorzystywać politycy niechętni wobec Ukrainy, co odbije się na losach umowy stowarzyszeniowej z Unią Europejską - mówi gazecie profesor Akademii Kijowsko-Mohylańskiej w Kijowie.
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Bojkot-Euro-2012-na-Ukrainie-Ta-sprawa-ma-podwojne-dno,wid,14458768,wiadomosc.html?ticaid=1e679&_ticrsn=5
      • tetika Re: Euro-bojkot... 07.05.12, 09:57
        swietne big_grin elementy folklorystyczne w stadionowym prostym stylu, pelna optymizmu i energii, i babcia zaspiewa i dziecko smile
        • kendo Re: Euro-bojkot... 07.05.12, 10:38
          folklor cos ostanio bardzo modny...

a bojkot??????????
          no sa rozne podloza ku temu
          tutejsi politycy tez odmowil przyjazdu na Euro
    • greis52 Re: Euro 2012... 09.05.12, 11:41
      ja tu czegos nie rozumiem?
      zrywaja murawe na stadionach
      moze za malo zielona?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11685149,Euro_2012__UEFA_kaze_zrywac_murawe__to_zrywaja__Koszt_.html
      • kendo Re: Euro 2012... 09.05.12, 14:02
        no jak nie spelnia wymogow kommisji UFA
        to trzeba nowa klasc....

szkoda,bo ta kase mogliby na cos innego wydac.
        • henryk245 Re: Euro 2012... 10.05.12, 12:40
          Hymn kibiców EURO 2012

youtu.be/9o2t4McEs4g
          górom nasi

Pozdr ufka
          i Pyfko
          • henryk245 Re: Euro 2012... 10.05.12, 12:45
            youtu.be/EIq3hLevW-E
            • greis52 Re: Euro 2012... 10.05.12, 13:19
              smilesmile
              scovron.blog.onet.pl/O-kokokokoeurospoko,2,ID469774495,n
              mniej wiecej jestem tego samego zdeaniasmile
              że tradycje i zdrowy humor trzeba pielęgnować w sobie za wszelką cenę...
    • your.miminka Re: Euro 2012... 16.05.12, 10:34
      Fajna sprawa, że tak wszyscy żyją Euro 2012. Ja się cieszę. smile Bo mam wrażenie, że wszyscy się łatwiej możemy zjednoczyć. smile W końcu kibicujemy jednej drużynie i łączymy się we wspólnym dopingu. smile Pozdrawiam wszystkich, którzy na stadionach będą robić hałas dla naszych przystojniaków. smile mrjoygadzety.blogspot.com/2012/05/zrobmy-haas.html
      • greis52 Re: Euro 2012... 27.05.12, 18:50
        Trener Franciszek Smuda właśnie ogłosił 23-osobową kadrę na rozpoczynające się za 12 dni mistrzostwa Europy.
        Kadra Polski na Euro 2012

BRAMKARZE: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok, 3A), Wojciech Szczęsny (Arsenal FC, Anglia, 9A), Przemysław Tytoń (PSV Eindhoven, Holandia, 5A).

OBROŃCY: Sebastian Boenisch (SV Werder Bremen 1899, Niemcy, 5A), Marcin Kamiński (Lech Poznań, 3A), Damien Perquis (FC Sochaux-Montbéliard, Francja, 6A-1gol), Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy, 23A), Marcin Wasilewski (RSC Anderlecht, Belgia, 47A-1 gol), Jakub Wawrzyniak (Legia Warszawa, 26A), Grzegorz Wojtkowiak (Lech Poznań, 18A).

POMOCNICY: Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 50A-8 goli), Dariusz Dudka (AJ Auxerre, Francja, 62A-2 gole), Kamil Grosicki (Sivasspor Kulübü, Turcja, 12A), Adam Matuszczyk (Fortuna Düsseldorf 1895, Niemcy, 19A-1 gol), Adrian Mierzejewski (Trabzonspor Kulübü, Turcja, 22A-1 gol), Rafał Murawski (Lech Poznań, 42A-1 gol), Ludovic Obraniak (FC Girondins de Bordeaux, Francja, 22A-4 gole), Eugen Polanski (1.FSV Mainz 05, Niemcy, 7A), Maciej Rybus (Tieriek Grozny, Rosja, 20A-1 gol), Rafał Wolski (Legia Warszawa, 2A).

NAPASTNICY: Paweł Brożek (Celtic FC, Szkocja, 34A-8 goli), Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy, 41A-13 goli), Artur Sobiech (Hannover 96, Niemcy, 4A-1gol).

zródło:www.regiofutbol.pl/artykul/odpadli-glik-jodlowiec-i-kucharczyk-zdecydowal-smuda

trzymamy kciuki!
        • kendo Re: Euro 2012... 27.05.12, 19:00
          oby zrobil trafny wybor,
          tez Greis za Toba kcikuje.....niech sie powiedzie "naszym"
          • lusia_janusia Re: Euro 2012... 27.05.12, 22:43
            Nie jestem na bierzaco ze sportem w Polsce. ale
            zycze im wygranych.
            Pamietam jak Polscy w pilke nozna w Angli wygrali,
            co to bylo za zwyciestwo w latach 70.
            -Lusia-
            • kendo Re: Euro 2012... 28.05.12, 09:22
              o,to zwyciestwo Polakow tez pamietam
              bo lekarze do szpitala na porodowke mnie wyslali....
              a ja i tak po wszystkim dopiero urodzilam....
              • pia.ed Re: Euro 2012... Byly pilkarz angielski ostrzega . 28.05.12, 14:35
                Sol Campbell ostrzega angielskich kibicow przed wyjazdem do Polski i na Ukraine,
                bo jest duza mozliwosc rasistowskiej przemocy czyli ciezkiego pobicia ...

- Zostan w domu, ogladaj telewizje. Nie ryzykuj,
                bo mozesz wrocic do domu w trumnie,
                mowi byly gwiazdor i reprezentant.

– "Stanna hemma, titta på tv. Riskera ingenting, för du kan komma hem i en kista, säger den förre landslagsstjärnan".

www.sydsvenskan.se/sport/campbell-varnar-for-rasism
    • greis52 Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 06:57
      finanse.wp.pl/gid,14540838,galeria.html?T%5Bpage%5D=2
      ponoć ludziska koczuja pod bankami zeby je kupić....
      • kendo Re: Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 07:15
        noooooooooooo,ladne wydanie,
        sa numizmatycy jednak

mamy Jana Pawla pieniazek....
      • lusia_janusia Re: Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 07:22
        A mnie sie podoba wyremontowany dworzec
        glowny Wroclaw.
        -Lusia-
        • jaga_22 Re: Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 10:37
          "Co to jest doba czekania?"

Trzy dni w kolejce spędzili niektórzy chętni do zakupu kolekcjonerskich monet wybitych z okazji Euro 2012. W Narodowym Banku Polskim można je kupić od poniedziałku rano. - Stworzyła się nam tu taka mała społeczność - mówią.

www.tvn24.pl/monety-rzucili-co-to-jest-doba-czekania,255596,s.html
          • lusia_janusia Re: Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 17:50
            I wyobrazam sobie ilu odeszlo zawiedzionych z kwitkiem, gdy nie
            kupili tego za czym stali, bo iloszi byly ograniczone,
            Ale Polacy sa przyzwyczajeni do kolejek, wiec stoja, jedni chca
            kupic dla siebie, inni stoja zeby kupic i sprzedac z checia zysku.
            Ja wystalam sie za artykulami na kartki, mimo ze byl towar
            gwarantowany, ale jak chcialo sie cos lepszego to sie stalo od
            switu...niestety..
            -Lusia-
            • kendo Re: Nowe pieniądze specjalnie na Euro 2012 04.06.12, 19:47
              tak,i ci co mieli szczescie kupic
              to beda miec szczescie sprzedac dalej z zyskiem.
              wlasnie slyszalam w polskiej TV ze cena podskoczyla "na alternatywnym rynku"..
    • greis52 Euro 2012 startuje! 08.06.12, 08:09
      Polska-Grecja dziś o 18.00 !!!!!!!
      • kendo Re: Euro 2012 startuje! 08.06.12, 08:24
        tak
        pancio wczoraj sie juz "zaklepalo" na siedzenie przed televizornia
        a ja z psiunem bede "posuwac"..
        • lusia_janusia Re: Euro 2012 startuje! 08.06.12, 08:53
          Mnie mecze pilki noznej nie interesuja, ale milo
          jest sluchac, jak Polacy osiagaja jakies sukcesy.
          Ja mam inne zainteresowania sportowe.
          Niemniej jednak zycze samych zwyciestw dla bialo-czerwonych.
          -Lusia-
        • kendo Re: Euro 2012 startuje Polska!i pilka 08.06.12, 08:58
          https://i48.tinypic.com/23kqjr5.jpg
          szwedzka prasa pisze o Robercie Lewandowaskim,jako utalentowanym pilkarzu
          zreszta niemcy tez takie zdanie maja
          i niech strzeli dla polakow duzo goli..

co do pilki na boisku-
          to nazywa sie Tango 12
          Adiddas,pracowali nad nia 2 lata,
          testowana byla przez pilkarzy w 8-smiu krajach

poprzednie pilki EM nazywaly sie :
          Tango River Plate -1980 r.
          Tango Mundial -1984r.
          Tango Europa -1988r.
          • jaga_22 Re: Euro 2012 startuje Polska!i pilka 08.06.12, 17:32
            Jestem realistką,ale 1:0 dla naszych by się przydało. http://s19.rimg.info/64d0fa9494d8636bbf5c8a5462988484.gif
            • kendo Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 18:29
              *Jaga
              to juz jest 1:0 Lewandowski strzelil
              powiedzialam do slubnego a niech maja 2:0....
              ide na to konto Amaruli sobie poserwowac.
              • lusia_janusia Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 19:52
                No i jak sie skonczyl, bo bylam z maluszkiem i na
                jednym z balkonow wisiala Polskia flaga nawet nie
                wiedzialam, ze tam mieszkaja Polsacy.
                • tetika Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 20:01
                  1:1
                  ladnie grali nie faulowali , starali sie i nasi kibice jak zwykle dopisali smile
                  • irene.jg Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 20:12
                    Nie wykorzystali wszystkich szans, po wyrównaniu bramki przez Greków przestałam oglądać, zbyt duże emocje.
                    • lusia_janusia Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 20:17
                      To znaczy , ze beda grali dalej??
                      • irene.jg Re: Euro2012 Polska-Grecja 08.06.12, 20:33
                        Tak, teraz będą grali z Rosjanami.
                        • irene.jg Re: Euro2012 Rosja - Czechy 08.06.12, 21:38
                          Czesi przegrywają z Rosjanami 0:2, szkoda..... zobaczę co będzie w drugiej połowie meczu.
                          • henryk245 Re: Euro2012 Rosja - Czechy 09.06.12, 07:59
                            mimo przegranej,Czesi grali lepiej z Rosjanami
                            niz Polacy z Grekami ...

.. czarno to widze,Polacy robia za Austrie w 2008 roku
                            nowy Cud nad Wisla moze pomoc naszym wyjsc z grupy,tylko.
                            • henryk245 Re: Euro2012 Rosja - Czechy 09.06.12, 08:10
                              pl.uefa.com
                              www.przegladsportowy.pl
                              terminarz na obu stronach
                              • lusia_janusia Re: Euro2012 Rosja - Czechy 09.06.12, 09:05
                                No to mamy jakies swiatelko w tunelu i nadzieje
                                na dalsze granie, bedzie emocji i dyskusji, co by bylo???
                                gdyby bylo???, ale to bedzie jakas odskocznia od monotonnej
                                codziennosci, wyczekiwanie na ogladanie meczy i gorace
                                dyskusje.

Dziekuje za Wasze relacje sprawozdawcze.

Ja to nie mam czasu na ogladanie meczy zawsze cos stoi
                                mi w drodze, ale pokazuja najciekawsze ujecia z rozgrywek
                                w krotkich powtorkach, to dla mnie wystarczajace.
                                -Lusia-
                                • kendo Re: Euro2012 Rosja - Czechy 09.06.12, 10:04
                                  oczywiscie kibicowalam z Rosia,
                                  to daje Polsce szanse na dalsza gre...
                                  i oby wtedy sie spisali-trzymam kciuki za to.
                                  • irene.jg Re: Euro2012 Belgia - Holandia 09.06.12, 20:43
                                    Kibicowałam dzisiaj Belgom i wygrali 1:0 z Holendrami.
                                    • irene.jg Re: Euro2012 Dania - Holandia 09.06.12, 20:55
                                      Starość nie radość.... oczywiście Dania wygrała 1:0 z Holandią. Skąd te głupoty się biorą?
                                      • kendo Re: Euro2012 Dania - Holandia 10.06.12, 10:43
                                        *Irene
                                        a no niewiem o czym myslalas?..

w kazdym badz razie slubne sie juz zagardowalao pytaniem na dzisiejszy wieczor,
                                        czy pojde z psiunem na spacer...
                                        nawet mi pasuje,rosprostowac kosci po dzierganiu,
                                        a tak nawiasem mowiac to dziergam/dziergam i jakos niewiem kiedy skonczyc,bo nie widzialam jej gotowej jaka duza bedzie..
                                        • jaga_22 Re: Euro2012 Dania - Holandia 10.06.12, 10:48
                                          Henryk woli oglądać mecz Hiszpanii z Włochami.
                                          Tu na pewno nie uśnie.wink
                                          • kendo Re: Euro2012 Dania - Holandia 10.06.12, 11:19
                                            *Jagus
                                            chyba nie,
                                            bo wiadomo druzyny z temperamentem..
                                            a ja po odcedzeniu psiuna w goscinny pokoik wleze i dziergac bede..
                                            • henryk245 Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:07
                                              .. jak w temacie,ludziska kochane modlcie sie by nasi tego meczu nieprzegrali

ja modlic sie zapomnialem aöe w zamian obiecuje wypic tyle sznapsow
                                              ile jest paciorkow w rozancu,acomi tam,poswience sie w tak waznej sprawie.
                                              • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:10
                                                Co ty Heniek masz tyle w skrzynce..???.................
                                                -Lusia-
                                                • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:12
                                                  o swiecieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
                                                  a skad tyla butelek wezmie,
                                                  jak w barku tylko Amarula koncuweczka i Rum..

*Lusia
                                                  a guzow to juz dzisiaj mam dosyc....
                                                  • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:39
                                                    cos Ty?? tak sie dzisiaj udzielalas???
                                                    z pielgrzymki nic nie wyszlo, mialam 2 telefon,
                                                    ze nikt nie chcial isc. Nie wiem jak Helen sobie
                                                    poradzila??, czy przyszla?? czy ja ktos zawiadomil,
                                                    ze nic z tego nie bedzie?? ja nie mam jej telef,
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:49
                                                    ha...wieczorem z Bobbym "posuwam" z racji meczu...

szkoda mi Helen,ze na darmo przyszla...
                                                    ja tel.nr mam,moglas mnie spytac....

a bombluje mnie jak cho--ra wzielam wlasny keczup do golabkow....
                                                    cala szyje mam plamista.
                                                  • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 15:56
                                                    Oje....jjjkkkuuuu...............................
                                                    to teraz wzmozone nasilenie, bo juz gruntowe
                                                    pomidory sie zaczely.
                                                    Ale chyba Romeno zadzwonil, bo mu powiedzialam.???
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 16:06
                                                    chyba tak,
                                                    zaraz podutam sie kartoflana maka...pierunaaaaaaaaaaaaaaaaaa....koniec jedzenia bedzie nawet swiezych pomidorow..

jak Romeo mial nr.tel.to zawiadomil
                                                    no dobrze na dzis konec netu....

miej sobie dobrze,
                                                    jak reszta zalogi....kendula ciepiaca alergicznie i juz...
                                                  • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 16:21
                                                    No to wytrwalosci i cierpliwosci, a tabletek nie masz??....
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 16:38
                                                    ha,termin waznosci minal,
                                                    jutro dzwonie do kpnowala o recepte na apteke....
                                                    od razu i spraj ten dobry..wszystko sie pokonczylo,albo waznasc przeszla..
                                                  • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 17:56
                                                    Zrobilam...zrobila...mmm... Finsk ostkaka, juz sie chlodzi
                                                    w zamrazarce 4 godz, akurat bedzie dobra na 21,oo.
                                                    Mialam o 1 dl malo smietany i uzylam 30% zamiast 40%
                                                    zobacze czy stezeje,
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 18:19
                                                    Oj Kenduś,przecież Tobie nie można nie mieć odtrutki.
                                                    Widać dawno nie bąblowałaś.wink a wapno nie pomoże?
                                                  • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 18:34
                                                    *Jagus
                                                    do tej pory ratowalam sie kroplami i do nosa rospylaczem
                                                    a teraz natezenie kwiniecia traw chyba i daje mi "popalic"z krzyzowana alergia
                                                    a druga strona to lychami zajadm wlasny keczup i to tez za duzo....
                                                    sezon sie konczy,trzeba "stare powyjadac" bo wnet nowe trza robic,
                                                    ale nie zrobie tak duzo....ech zycie....

a jak z odwiedzinkami Jagus,
                                                    mocno umeczyla wnusia?..
                                                  • jaga_22 Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 18:43
                                                    Krótko byli,tylko 2 godzinki,specjalnie dla Ciebie dałam Martynkę.
                                                  • kendo Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 19:58
                                                    bylam Jagus i popodziwialam i uscikow moc przeslalam,
                                                    dziekuje bardzo,
                                                    niemam swojej to Ywoja podziwiam..
                                                    od pierwszego zdecia mnie ujela czyms i jest favorytka moja....sodziaczek i juz.

wrocilam z psiunem
                                                    i ponownie za druty zlapalm..
                                                    pancio w przerwie tez sie spieszy w domowych zajeciach........
                                                  • lusia_janusia Re: Euro2012 wtorek Ciut nad Wislom 10.06.12, 21:00
                                                    Ale macie harmonogram.
                                                    Ja wrocilam od kota, wszystko w porzadku.

Zdegustowalam Finska kake, to tak jak lody, digestiwe pokruszone
                                                    oblepia sie jak koszulka, to chyba trzeba byc smakoszem do tych
                                                    ich smakow.
                                                    No ale jak mi pomozesz to jakos moze zjemy????:....

Bedziesz jutro w miescie???
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 trzymamy kciuki... 12.06.12, 19:33
                                                    za biało-czerwonych!
                                                    może to pomożesmile
                                                  • greis52 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 19:42
                                                    Serce mówi Polska, rozsądek - Rosja,
                                                    a założyłam się z koleżanka za biurka,
                                                    jak nasi dostana baty to stawiam jej kawał ciasta
                                                    z zakładowego barkusmile
                                                  • kendo Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 19:52
                                                    o rany Greis....
                                                    to bedze sie tez zakladac z Toba tak,
                                                    musi byc pychota to ciasto "z zakladowego barku"
                                                    stawiam zawsze rosadnie...
                                                    ale wszystko moze sie zdazyc...
                                                  • greis52 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 20:18
                                                    jedzenie maja marne, ale wypieki mniam mniam
                                                    i jak tu wypić kawe bez kawałka ciasta
                                                    przytyłam od tego ciastkowaniasad
                                                  • greis52 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 21:28
                                                    ioj polowa meczu sie konczy a gola nie widaćsad
                                                  • greis52 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 21:33
                                                    wlepili nam Rosjanie gola idę odsypiac wczorajsza nockę
                                                  • jaga_22 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 21:37
                                                    No co Ty Greis w takim momencie idziesz spać.???
                                                    Jeszcze może się nam udać.! ,niech już będzie remis.uncertain
                                                  • greis52 Re: trzymamy kciuki... 12.06.12, 22:03
                                                    Błaszczykowski!!!!!!! Biegnący prawym skrzydłem Piszczek zagrywa do Błaszczykowskiego, który zbiega do środka, mija rywala i pięknie podkręconym strzałem w przeciwległy róg bramki mija Małafiejewa!

wyszlam wysiusiac psa a tu niespodzianka
                                                    teraz juz spokojnie usnewink bo choc jedna jest
                                                  • kendo Re: trzymamy kciuki... 13.06.12, 08:21
                                                    Polska - Rosja 1:1

akurat widzialm jak ladnie wpadly pilki do bramek...

oczywiscie polscy kibice sie nie popisali jako goscie,
                                                    nawet yutaj krytykowano ich za zachowanie nawet antysemickie...
                                                  • lusia_janusia Re: trzymamy kciuki... 13.06.12, 08:43
                                                    Ja nie rozumiem dlaczego wlasnie kibice pilki noznej
                                                    tak wasnio sie zachowuja.
                                                    Bo gdy tylko jakies mecze to dzieja sie takie historie,
                                                    nawet jak sa mecze tylko midzy miastami.-zalosne-
                                                    -Lusia-
                                                  • tetika Re: trzymamy kciuki... 13.06.12, 09:43
                                                    Kochana to specyficzna cecha polakow smile jednocza sie w sytuacji zagrozenia , a normalnie zra jak wsciekle psy.....
                                                    Ale meczyk byl do poogladania.
                                                    I uwazam ze nasi DWIE bramki strzelili mimo ze ta jedna nie zaliczona. To rosjanie strzelili nam honorowego a nie odwrotnie.
                                                    Nasi gora big_grin
                                                  • kendo Re: trzymamy kciuki... 13.06.12, 11:07
                                                    oczywiscie,
                                                    mecz byl ciekawy....

a fakcje kibicowe to plaga we wszystkich krajach...
                                                  • skuter44 zwarły się dwie bestie 13.06.12, 11:31
                                                    www.sport.pl/euro2012/1,109071,11922811,Euro_2012__Rosyjskie_media___Polska_byla_bestia_.html
                                                  • irene.jg Re: zwarły się dwie bestie 13.06.12, 12:33
                                                    Wspaniały mecz, teraz euforia big_grin zwycięski remis mówią niektórzy, no fajnie smile
                                                  • kendo Re: zwarły się dwie bestie 13.06.12, 12:36
                                                    hej Irene,

tak dwie "bestie"
                                                    a jakie zachowanie polskich kibicow?..szkoda slow..

oczywiscie wynik cieszy,
                                                    mecz byl ciekawy
                                                  • irene.jg Re: zwarły się dwie bestie 13.06.12, 12:43
                                                    Kendo, to nie polscy kibice tylko zwykli chuligani, bezmózgowcy, ludzie bez honoru. Nie wolno nazywać ich kibicami, bo oni nie mają o tym pojęcia. Nawet słowo "kibole" to dla nich za łagodne określenie.
                                                    Tacy ludzie psują nasz wizerunek, a niektóre zagraniczne media to rozdmuchują bardziej niż powinni, bo tendencyjnie, co też mi się nie podoba.
                                                  • irene.jg Re: zwarły się dwie bestie 13.06.12, 12:44
                                                    No, zdenerwowałam się wink
                                                  • lusia_janusia Re: wezcie na uspokojenie - "ta det lungt" 13.06.12, 13:23
                                                    jeszce jest tyle meczy do wygrania, albo przegrania,
                                                    trzeba dzielic emocje na wszystkie razy.
                                                    Ja nie ogladam, tylko pozniej poczytam recenzje i wyciagne
                                                    wlasne opinie, bo po co mam sie spalac niepotrzebnie.
                                                    -Lusia-
                                                  • irene.jg Re: wezcie na uspokojenie - "ta det lungt" 13.06.12, 13:34
                                                    Emocje są po to by je mieć Lusiu smile Oczywiście, najlepiej jak są pozytywne. Emocje to życie, mamy je nieustannie- na ślubach naszych dzieci, kiedy rodzą się wnuki, kiedy stawiają pierwsze kroki, kiedy polska drużyna staje sie powodem do dumy narodowej i fajnie jak sie wtedy razem jednoczymy i przeżywamy.
                                                  • kendo Re: wezcie na uspokojenie - "ta det lungt" 13.06.12, 13:36
                                                    *Lusia
                                                    taaaaaaaaaaaaa,
                                                    ja niemam takiej mozliwosci
                                                    z za sciany i tak panci slyszec bede kibicujacego,
                                                    pewnego razu az psiun sie wystraszyl "okrzyku radosci za gola"

*Irene
                                                    no masz oczywiscie racje,
                                                    emocje huliganow psuja wizerunek kraju..
                                                  • henryk245 Euro w TVP 14.06.12, 08:02
                                                    euro2012.tvp.pl/plan-transmisji
                                                  • henryk245 Re: Euro w TVP 14.06.12, 08:07
                                                    euro2012.tvp.pl/tabele

jezeli Rosja wgra z Grecja to Czechom wystarczy remis z Polska by wyjsc z grupy

reprezentacja musi wygrac z Czechami jezeli chce grac dalej
                                                  • kendo Re: Euro w TVP 14.06.12, 08:40
                                                    trzymamy kciuki za Polska druzyne,niech wygraja i juz.
                                                  • lusia_janusia Re: Euro w TVP 14.06.12, 09:51
                                                    No niech wygraja, pozniej poslucham rezultatu.
                                                    -Lusia-
    • greis52 Re: Euro 2012... 15.06.12, 07:02
      Irlandczycy wracaja do domu i zegnaja EURO...
      • lusia_janusia Re: Euro 2012... 15.06.12, 09:21
        To teraz chlopaki beda dalszy ciag ogladac w TV,
        i odpoczna sobie od stresu.
        -Lusia-
        • kendo Re: Euro 2012... 15.06.12, 10:11
          za malo cwiczyli "slile boiskowa"
          hiszpanie byli lepsi...
          przynajmniej te fragmety ktore ogladalam....
          • kendo Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 16.06.12, 19:48
            https://i48.tinypic.com/2u9hgxy.jpg
            polski suporter we Wroclawiu

Polacy graja dzis o wszystko....
            czyli z czechami o drugie miejsce,
            szwedzi "mowia,ze polacy moga wejsc.....
            • greis52 Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 16.06.12, 21:15
              fajnie ze jeszcze ktoś kibucujesmile
              czekamy na wynik
              • greis52 Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 16.06.12, 22:38
                szkodasad
                • jaga_22 Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 16.06.12, 23:18
                  Ani Szwecja,ani Rosja,ani My....trudno,ale emocje były,nie wiem jak usnę.wink
                  • irene.jg Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 16.06.12, 23:59
                    Szkoda sad Ja też nie wiem jak będzie ze spaniem.
                    • kendo Re:Polska-Czechy //Rosja -Grecja 17.06.12, 08:56
                      tak,tak,emocje byly wielkie
                      i cisza w domu kiedy slubne ogladalo,
                      pod koniec meczu wszedl do goscinnego pokoj,
                      gdzie sie ulokowalam przy ciekawym filmie,
                      -biore psa ,
                      ide na spacer,bo nerwa mi polacy dali...
                      patalachy przegrywaja....wrocil wylaczyl TV i niewiem jak usna....

szkoda wielka,
                      no ale tak bywa,
                      ktos musi wygrac,i przegrac...
                      nastepnym razem beda miec wiecej szczescia
                      • greis52 Niemcy-Grecja 22.06.12, 20:49
                        trzymam kciuki za Greków!!!!!
                        • jaga_22 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 21:06
                          Ja za obydwie drużyny.big_grin niech wygra lepszy.
                          • jaga_22 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 21:38
                            Niemcy - Grecja 1:0
                            • greis52 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 22:06
                              remis walka zaczyna sie od nowasmile
                              • greis52 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 22:07
                                juz nie 2:1 dla Niemców
                                • jaga_22 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 22:35
                                  Niemcy z Grecją wygrywają 4:1
                                  Chyba już tak zostanie.
                                  -
                                  http://s3.rimg.info/13bbdb55a32e1f82e8b0816aba584206.gif
                                  • jaga_22 Re: Niemcy-Grecja 22.06.12, 22:35
                                    Poprawka 4 : 2
                                    • kendo Re: Niemcy-Grecja 23.06.12, 08:54
                                      fajne z was kibicki
                                      wynik chyba tez dobry,
                                      cos pamietam,ze niemcy kiedys wygrali eliminacje....
                                      • skuter44 Re: Niemcy-Grecja 23.06.12, 14:24
                                        Długa przerwa tu była w kibicowaniu - od 17 -22 -go ?
                                        Ale wczoraj kibicowanie było intensywne.

A jaka zostanie mistrzem Polski ?

Strzelam - Niemcy. Mało ryzykuję.
                                        • jaga_22 Re: Niemcy-Grecja 23.06.12, 15:59
                                          Kto wie,kto wie,może i Niemcy,mają dobrą strategię.
                                          Dziś znowu będzie kibicowanie.smile
                                          • irene.jg Re: Hiszpania - Francja 23.06.12, 16:03
                                            Niezłe z nas kibicki, Jago big_grinbig_grin Dzisiaj będę kibicowała Hiszpanom.
                                            • jaga_22 Re: Hiszpania - Francja 23.06.12, 16:38
                                              Irene,sama nie wiem komu mam kibicować?ale pewnie też Hiszpanom.
                                              • kendo Re: Hiszpania - Francja 23.06.12, 17:40
                                                a ja nie bede kibicowala,
                                                poczytam wasze sprawozdania..
                                                niemam cierpliwosci do ogladania
                                                • jaga_22 Re: Hiszpania - Francja 23.06.12, 21:55
                                                  Hiszpania - Francja 1:0
                                                  • jaga_22 Re: Hiszpania - Francja 23.06.12, 22:32
                                                    2:0
                                                  • kendo Re: Hiszpania - Francja 24.06.12, 08:31
                                                    wiec hiszpanie wygrali,
                                                    bedzie ciekawa nastepna walko o puchar..
                                                  • kendo Re: koszykowka mezczyzn 2016/kobite 24.06.12, 08:36
                                                    ma odbyc sie w Polsce,Kroacja/Norwegia=byli rowniez typowni.
                                                    tak postanowiona w Monako na Olipijskiej komisji,
                                                    EM zawody rostrzygniete w ktorym miescie ,
                                                    beda w styczniu :Katowice/Lodz/Krakow/Wroclaw/Gdansk

koszykowke kobiet
                                                    szwecja w 2016 organizuje w Stkockholmie
                                                  • greis52 Re: Hiszpania - Francja 24.06.12, 08:44
                                                    styl gry nieciekawy ale efekty się licza
                                                    wygrali...
                                                    zobaczymy jak pojdzie im z Francją?
                                                  • skuter44 Niemcy - Włochy 27.06.12, 10:28
                                                    Dziś Niemcy - Włochy.
                                                    Komu kibicujecie ?

Wg mnie - 2:1 dla Niemiec
                                                  • jaga_22 Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 10:37
                                                    Też stawiam na Niemcy. 1:0
                                                  • kendo Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 10:37
                                                    no niewiem jak bedzie,....

kazdy kraj ma swego zwierzaczka co typuje wynik
                                                    anglia = osmiornice
                                                    kiev = swinie
                                                    krakow = slonia

• greis52 Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 10:42
                                                    pojde za glosem serca a nie rozumu
                                                    i postawie na Włochy
                                                    2:1 smile
                                                  • kendo Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 14:17
                                                    2:1
                                                    nimcy beda chcieli powtorzyc swoj sukces "z kiedys" co zostali mistrzami(niepamietam kiedy to bylo)
                                                    wiec mysle,ze beda sie strarac z wszystkich sil
                                                  • pia.ed Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 22:57
                                                    Szwecja tez miala czasy swietnosci. W roku 1994 zdobyla medal
                                                    w mistrzostwach swiata odbywajacych sie w Stanach Zjednoczonych.
                                                    Powstal wtedy hymn szwedzkich pilkarzy " När vi gräver guld i USA" ...
                                                    Zlota nie przywiezli, ale brazowy medal - tak.

1994: Sweden have a sensational World Cup in USA, winning the bronze medal after several unforgettable matches. Sweden beat Romania on penalties in an exciting quarter-final and Bulgaria are defeated 4-0 in the match for third place. Tomas Brolin is selected for the World Cup '94 All-Star Team and the World Cup squad is awarded Svenska Dagbladet's gold medal.
                                                  • jaga_22 Re: Niemcy - Włochy 27.06.12, 23:31
                                                    Hiszpania w Finale.
                                                  • irene.jg Re: Niemcy - Włochy 28.06.12, 00:08
                                                    "Moim" Portugalczykom zabrakło odrobiny szczęścia w rzutach karnych. Zagrali piękny mecz i szkoda, że przegrali.
                                                  • kendo Re:hiszpania-portugalia 28.06.12, 09:24
                                                    bramki padly z rzutow ,,,
                                                    nie uwazam takiego wyniku za "sukces"
                                                    po prostu ten wygrywa co ma "szczesliwa gwiazde "
                                                  • greis52 Re: Niemcy - Włochy 28.06.12, 20:44
                                                    musialam sobie przypomnieć jak obstawialam wynik...
                                                    2;1 dla makaroniarzy
                                                    i tym meczem zegnamy sie z Euro
                                                    dzis tyle dobrych opini o naszych przygotowaniach i Polakach w mediach,
                                                    i slusznie wypadlo b. dobrze i chyba nas bardzo polubilismile
                                                  • greis52 Re: Niemcy - Włochy 28.06.12, 21:30
                                                    smile 2 juz maja!
                                                  • jaga_22 Re: Niemcy - Włochy 28.06.12, 21:56
                                                    To chyba wystarczy 2 ,niech i Podolski wbije gola.big_grin
                                                  • greis52 Re: Niemcy - Włochy 28.06.12, 22:41
                                                    he trafiłam z obstawianiemsmile
                                                  • pia.ed Włochy ... Mario Balotelli bohater meczu 29.06.12, 00:36
                                                    www.sport.pl/euro2012/1,126781,12035971,Euro_2012__Wzruszajaca_scena_po_meczu_z_udzialem_Balotellego.html
                                                  • kendo Re: Włochy ... Mario Balotelli bohater meczu 29.06.12, 09:30
                                                    ech...postawilam odwrotnie,
                                                    wlosi w "siodmym niebie"
                                                    a niech maja wygrana...
                                                  • henryk245 Re: Włochy ... Mario Balotelli bohater meczu 29.06.12, 09:40
                                                    ..aaach coto byl za mecz,poczatku niewidzialem gdyz patrzylem na "Ojca Mateusza"
                                                    ale zaraz potem przyklejony do telewizora,to byl pierwszy mecz niemcow gdy na nich
                                                    nieheyalem ze wzgledu na slaskie duo.
                                                    Zycze Italjenca zwyciestwa z Hiszpania za to ze sie odwazyli dokopac tym sympatycznym Portugalczykom.
                                                    Widzialem wszystkie dotychczas grane mecze tego turnieju,oby tylko na finalowym meczu pogoda dopisala w Kijowie bo nawet jezeli maja dach to Diabli wiedza czy szczelny.
                                                  • kendo Re: a lekkoatletyke ogladacie???????????? 29.06.12, 09:45
                                                    wczoraj na to sie gapilam
                                                    wole od kopania na boisku
                                                    roznorodnoas zawodow robi,ze sie czlek nie zanudzi...
                                                    szwedka w wzwyz braz zdobyla....
                                                  • henryk245 Re: a lekkoatletyke ogladacie???????????? 29.06.12, 09:54
                                                    ..jaa,dziewczyny lubia braz
                                                  • kendo Re: a lekkoatletyke ogladacie???????????? 29.06.12, 10:09
                                                    hi,hi.....
                                                    w tym roku ladne sa
                                                    i "skromne stroje jakies maja"
                                                  • pia.ed Mario Balotelli ... inne informacje ... 30.06.12, 18:06
                                                    www.sport.pl/euro2012/1,109071,12045032,Euro_2012__Rodzina_Balotellego_w_Ghanie___Przyjedz.html

Jednak sie okazalo, ze utrzymuje kontakt ze swymi rodzicami,
                                                    a nawet z rodzina ktorej nigdy nie widzial.

A ja sie caly czas zastanawiam, dlaczego on tak czarny ...
                                                    Znam rodzine Ghanczykow w Malmö, a takze pojedyncze osoby,
                                                    i wszystkie przypominaja dokladnie te rodzine na zdjeciu ...
                                                    Zaden nie jest tak wielki i czarny jak Mario.
                                                  • pia.ed Re: Mario Balotelli ... inne informacje ... 30.06.12, 21:45
                                                    ... nie z powodu pieniędzy, choć ten ma ich dużo. Wszak co tydzień otrzymuje w Manchesterze City 120 tysięcy funtów.

To on zostal wypozyczony do reprezentacji wloskiej,
                                                    tak samo jak Zlatan zostal wypozyczony do reprezentacji szwedzkiej
                                                    na czas zawodow.

... tłumaczy dziadek piłkarza od strony matki Kwaku Awuah. I dodaje:
                                                    - To wspaniałe, że mamy tak sławną osobę w rodzinie. Ale zawsze, gdy oglądam jego mecze i śledzę jego poczynania w gazetach, jestem smutny. Bo nigdy go nie widziałem na własne oczy.

Teraz rozumiem, dlaczego on taki czarny ... jego ojciec mogl miec swoje korzenie
                                                    na Wybrzezu Kosci Sloniowej ... a matka byla czysta Ghanka,
                                                    bo dziadek od strony matki ma typowe ghanskie imie, Kwaku.
                                                  • kendo Re: Mario Balotelli ... inne informacje ... 30.06.12, 21:51
                                                    masz ciepliwosz do szperania w rodowodach..
                                                    ciekawie poczytalam Pia,
                                                    sama bym chyba nie zrobila tego...
                                                    zaraz ine cos w televizorni popatrzec...
                                                    miej sobie mily wieczor.
                                                  • pia.ed Re: Mario Balotelli ... inne informacje ... 02.07.12, 01:45
                                                    Nie szperam ... te artyuly same mi wyskakuja przy okazji czytania czegos ...
                                                    A teraz znow nowosc. Okazuje sie, ze Mario ma mlodszego brata
                                                    ktory urodzil sie wtedy, kiedy rodzice oddali starszego ...]
                                                    Chlopak jak lalka, swietnie ubrany ... wyglada na to ze starszy brat mu pomaga,
                                                    bo nie sadze zeby 20-latek tak swietnie zarabial ...
                                                    No i jeszcze jedna rzecz ktora czytalam w innym artykule:
                                                    przybrani rodzice wcale go nie adoptowali, tylko byli dla niego rodzina zastepcza ...
                                                    co moze oznaczac , ze panstwo im placilo ...
                                                    Ich nazwisko przybral dopiero po osiagnieciu pelnoletnosci, pewnie dlatego
                                                    ze latwo sie je wymawia.

Nie czytalam co robia obecnie jego biologiczni rodzice, ale pewnie ma z nimi kontakt
                                                    i ich dofinasowuje. A z poczatku pisano, ze go porzucili w szpitalu, z czego mozna by zrozumiec ze znikneli z jego zycia, i jego jedyna matka stala sie ta Wloszka.

A wiesz dlaczego sie tym Ghanczykiem zainteresowalam?
                                                    Bo najlepszym przyjacielem dziecinstwa mojego Patrika byl wlasnie chlopiec
                                                    ktory mial rodzicow z Ghany, a chlopcy poznali sie na basenie pare dni po naszej przeprowadzce do Malmö, a potem razem chodzili do szkoly przez 9 lat.

Kweku Kulego, bo tak sie nazywal, gral w Malmö FF, a kiedy zrobil mature, to dostal stypendium z amerykanskiego uniwersytetu, i mieszkal w USA przez kilka lat.
                                                  • pia.ed Re: Mario Balotelli ... no i oczywiscie link ... 02.07.12, 01:47
                                                    euro2012.fakt.pl/Brat-Balotelliego-na-trybunach-Podobny,galeria-artykulu,166779,3.html
                                                  • kendo Re: Mario Balotelli ... no i oczywiscie link ... 02.07.12, 08:43
                                                    a to dlatego
                                                    wiesz wiecej o "czarnych nacjach"
                                                    nawet podobni bracia sa do siebie.
    • greis52 Kobiece Euro za rok! 29.06.12, 12:36
      www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,80530,11883753,Kobiece_Euro_za_rok__Ile_osob_o_tym_wie_.html
      • kendo Re: Kobiece Euro za rok! 29.06.12, 16:51
        damska pilka kopana nieciekawa,
        sa za powolne....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka