slo-onko 02.10.04, 21:29 moze byc taki tytul watku? no to zaczynam, widzialm 4 sztuki, ktore wycuskaly lzy smiechu 1-Kolacja dla glupca 2-Prywatna klinika 3-May day 4-Okno na pralmanet czy ktos mial okazje widziec ktoras z nich?))))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:33 slo-onko napisała: > moze byc taki tytul watku? > > no to zaczynam, widzialm 4 sztuki, ktore wycuskaly lzy smiechu > 1-Kolacja dla glupca > 2-Prywatna klinika > 3-May day > 4-Okno na pralmanet > czy ktos mial okazje widziec ktoras z nich?))))) sorry sloo nic z tych pozycji nie widzialm.... ostatni raz bylam w teatrze w kraju...i to tez dawno.... slubne oglada w TV.... Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:36 ostatnimi razy w kraju, przez przypadek poznalam panka, ktory jest "przyjacielem" teatru.... obiecal mi nastepnym razem,ze pojdziemy w Jel.Gorze, a tez jest w jakims zwiasku wierszy.... bardzo ciekawa postac "ten pan"pod wzgledem kulturalnym) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:36 ...Okno na parlament cos mi to mowi... ...tylko co... Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:41 nick000 napisał: > ...Okno na parlament cos mi to mowi... > ...tylko co... no przypomnij sobie...no????? juz wiesz..??`? Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:42 nick000 napisał: > ...Okno na parlament cos mi to mowi... > ...tylko co... premier mail spotkac sie z jakims gosciem w swoim hotelu. procz zony, ktora zostawil w domu mieszkal tam ze swoja sekretarka okazalo sie,ze pzred przyjsciem jakiegos vipa znalazl w swoim pokoju trupa. i teraz zaczyna sie nie zala zabwa. galimatias, poplatanie z pomieszaniem. ukrywaja trupa w szafie, trup wyapda. doslownie lzy lzy i lzy)))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:44 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > ...Okno na parlament cos mi to mowi... > > ...tylko co... > > > premier mail spotkac sie z jakims gosciem w swoim hotelu. procz zony, ktora > zostawil w domu mieszkal tam ze swoja sekretarka okazalo sie,ze pzred > przyjsciem jakiegos vipa znalazl w swoim pokoju trupa. i teraz zaczyna sie nie > zala zabwa. galimatias, poplatanie z pomieszaniem. ukrywaja trupa w szafie, > trup wyapda. doslownie lzy lzy i lzy)))))) o najwazniejszym zapomnialm jak to ja trup byl przewieszony pzrez okno tego hotelowego pokoju dlatego taki tytutl tej sztuki potem na koniec wszyscy stworzyli misz masz, pzryjechala zona premiera, a jego flegmatyczny sekretarz calowal sie z siostra zakonna. to tzreba obejrzec . jesli macie okazje to polecam ps. Kendus pzryjezdzaj predzej do Polski)))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:46 jesli chodzi o may day (tak to sie pisze? to podoba sytuacja. dwie pary kochankow, ktore wymienily sie swoimi parnerami i niby nikt nic nie wiedzial ale kazdy dobzre musial udawac. sasiad glownego bohatera musial go bronic pzred zona raz a pzred kochanka dwaDDD udawal,ze mial farme na ktorej cielily sie prosietaDDD i takie rozne immecyje ))))) tego nie da sie opowiedziec )))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:50 slo-onko napisała: > jesli chodzi o may day (tak to sie pisze? to podoba sytuacja. dwie pary > kochankow, ktore wymienily sie swoimi parnerami i niby nikt nic nie wiedzial > ale kazdy dobzre musial udawac. sasiad glownego bohatera musial go bronic pzred > > zona raz a pzred kochanka dwaDDD udawal,ze mial farme na ktorej cielily sie > prosietaDDD i takie rozne immecyje ))))) > tego nie da sie opowiedziec )))) cos podobnego widzialam w ekranizácjii dwno temu ale moge sie myslc( czyli komiedi rowniez) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:45 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > ...Okno na parlament cos mi to mowi... > > ...tylko co... > > > premier mail spotkac sie z jakims gosciem w swoim hotelu. procz zony, ktora > zostawil w domu mieszkal tam ze swoja sekretarka okazalo sie,ze pzred > przyjsciem jakiegos vipa znalazl w swoim pokoju trupa. i teraz zaczyna sie nie > zala zabwa. galimatias, poplatanie z pomieszaniem. ukrywaja trupa w szafie, > trup wyapda. doslownie lzy lzy i lzy)))))) wiec komedia.... widownia pewnie zanosila sie od smiechu))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:48 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > ...Okno na parlament cos mi to mowi... > > > ...tylko co... > > > > > > premier mail spotkac sie z jakims gosciem w swoim hotelu. procz zony, kto > ra > > zostawil w domu mieszkal tam ze swoja sekretarka okazalo sie,ze pzred > > przyjsciem jakiegos vipa znalazl w swoim pokoju trupa. i teraz zaczyna si > e > nie > > zala zabwa. galimatias, poplatanie z pomieszaniem. ukrywaja trupa w szafi > e, > > trup wyapda. doslownie lzy lzy i lzy)))))) > > wiec komedia.... > widownia pewnie zanosila sie od smiechu))))))) Kendus uwierz mi,ze na tych 4 komediach nie da sie inaczej. na Klinice prywatnej jest podobnie i s atakie gagi ze szok. mamy wspanialych naszych szczecinskich aktorow. jednego mam nawet na fotce-on zwykle gra glowne role i jest nie do pobicia. wystarczy na niego spojrzec i jaz czlowieka rusza do placzu)))) nasz tetr polski niestety nie ma strony takiej na ktorej widac te sceny Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:51 kolejna i chyba najbardziej smieszna sztuka jest Kolacja dla glupca. jest nawet francuski film o tytule Kolacja dla palanta w MERLINIE do kupienia za 10 pln chyba plyta CD do obejrzenia. ponoc tak samo smieszna jak sztuka ))) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:55 ...przepraszam za przerwę w dyskusji... ...proszę jeszcze o 5min... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:55 nick000 napisał: > ...przepraszam za przerwę w dyskusji... > ...proszę jeszcze o 5min... pozwalamy masz czas do 22 DDD Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 21:59 tak, strone naszego teatru rozwineli ale zdjec otworzyc nie mozna Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:00 swojego czasu na FK kazdy wypowiadal sie na temt sztuki Kolacja dla glupca. i ponoc w wawie nie wyszla az tak smieszna jak u nas. to duzo zalezy od aktorow, rezysera i od calosci. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:05 a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:08 slo-onko napisała: > a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) > > slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor > a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) ale mas fajnie sloo u nas tylko dla dziec robia lekkie sztuki teatralne i to wdodatku w piatek po poludniu( Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:10 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) > > > > slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor > > a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) > > ale mas fajnie sloo > u nas tylko dla dziec robia lekkie sztuki teatralne > i to wdodatku w piatek po poludniu( troche mnie to dziwi co dzieje sie z teatrem. przeciez widownia zawsze jest pelna widzow, bilety zamawiamy na 2 mies. przed, tetar na tym zarabia nie male pieniadze ale w rezultacie ten teatrzyk i sceneria to czasem tak bieda( wiec jak to jest? Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:09 slo-onko napisała: > a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) > > slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor > a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) ...najzabawniejszy monodram jaki widziałem... ...to Zapiski żołnierza armii czerwonej... ...w teatrze Węgierki w Białym... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:12 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) > > > > slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor > > a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) > > > ...najzabawniejszy monodram jaki widziałem... > ...to Zapiski żołnierza armii czerwonej... > ...w teatrze Węgierki w Białym... ostatnimi czasy to anwet w tv rzadko nadaja sztuki. bardzo lubimy wlasnie taka rozrywke. nie pzrepadam za powaznymi sztukami, ktorych anogladalismy sie w szkole i to na pzrymus, ale tak ztreba bylo. Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:15 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > a teraz mam zamiar pojsc na "Elementarz" wg M.falskiego))) > > > > > > slyszeliscie na pewno i nie raz widzieliscie Polaczka-to nasz aktor > > > > a Michal Janicki jest najzabawniejszym z najzabawniejszych))) > > > > > > ...najzabawniejszy monodram jaki widziałem... > > ...to Zapiski żołnierza armii czerwonej... > > ...w teatrze Węgierki w Białym... > > > ostatnimi czasy to anwet w tv rzadko nadaja sztuki. > bardzo lubimy wlasnie taka rozrywke. > nie pzrepadam za powaznymi sztukami, ktorych anogladalismy sie w szkole i to na > > pzrymus, ale tak ztreba bylo. ...zaprowadzili nas w szkole na nieboska komedię krasińskiego... ...cos tak nudnego i źle zrobionego nie widziłem jak żyję... ...widzowie przysnęli az w pewnej chwili aktor... ...grjący jedna z ról cisnął o scene mieczem... ...hałs był taki że nawet głęboko śpiących obudził... Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:17 ...dawno temu widzialem fausta w wykonaniu Andrzeja Dziadula... ...występował on i lalki... ...niesamowity aktor i niesamowity klimat... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:17 nick000 napisał: > ...zaprowadzili nas w szkole na nieboska komedię krasińskiego... > ...cos tak nudnego i źle zrobionego nie widziłem jak żyję... > ...widzowie przysnęli az w pewnej chwili aktor... > ...grjący jedna z ról cisnął o scene mieczem... > ...hałs był taki że nawet głęboko śpiących obudził... hehehehe )))) pamietam jak bylam na wycieczce w trojmiescie i bylismy chyba w Gdansku na Dziadach. nie dosc,ze nudna lektura, ciezka sztuka to aniolki mdlaly na scenie chyba z nudow Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:19 slo-onko napisała: > > ...hałs był taki że nawet głęboko śpiących obudził... > > hehehehe )))) > pamietam jak bylam na wycieczce w trojmiescie i bylismy chyba w Gdansku na > Dziadach. nie dosc,ze nudna lektura, ciezka sztuka to aniolki mdlaly na scenie: ...dziady nudne?... ...Slo jak możesz?... ...nikt ci ich nie pokazał jak należy... ...wspniałe i niepowtarzalne.... > ) > chyba z nudow > > Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:21 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > > ...hałs był taki że nawet głęboko śpiących obudził... > > > > hehehehe )))) > > pamietam jak bylam na wycieczce w trojmiescie i bylismy chyba w Gdansku n > a > > Dziadach. nie dosc,ze nudna lektura, ciezka sztuka to aniolki mdlaly na > scenie: > ...dziady nudne?... > ...Slo jak możesz?... > ...nikt ci ich nie pokazał jak należy... > ...wspniałe i niepowtarzalne.... > > ) > > chyba z nudow > > > > boc moze ale byc moze,ze akurat to mnie nie pociaga. ja wole jesli juz to frywolne))))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:24 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > > ...hałs był taki że nawet głęboko śpiących obudził... > > > > > > hehehehe )))) > > > pamietam jak bylam na wycieczce w trojmiescie i bylismy chyba w Gda > nsku n > > a > > > Dziadach. nie dosc,ze nudna lektura, ciezka sztuka to aniolki mdlal > y na > > scenie: > > ...dziady nudne?... > > ...Slo jak możesz?... > > ...nikt ci ich nie pokazał jak należy... > > ...wspniałe i niepowtarzalne.... > > > ) > > > chyba z nudow > > > > > > > > > boc moze ale byc moze,ze akurat to mnie nie pociaga. ja wole jesli juz to > frywolne))))) obecnie tez chyba wybralabym cos lekkiego) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:25 slo-onko napisała: > > > > > > > > > boc moze ale byc moze,ze akurat to mnie nie pociaga. ja wole jesli juz to > frywolne))))) ...i bardzo dobrze... ...też lubię... Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 02.10.04, 22:18 o tak,pamietam, ze szkola chodzilismy czesto.... ale ja nie uwazalam ze bylo cos nudnego, moze jeloniogorski teatr akurat mial repertuar i wrezyserje ciekawa) cieszylam sie jak mielismy isc....) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:36 chodziliscie za dziecinstwa na sztuki do tzw teatrow lalek? bo ja bylam nie raz i pamietam taka sztuke "Tymoteusz Rymcimcim" DDD albo o tygrysie, ktory byl tchorzem i za kare zabrano mu paskiDD Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:39 slo-onko napisała: > chodziliscie za dziecinstwa na sztuki do tzw teatrow lalek? > bo ja bylam nie raz i pamietam taka sztuke "Tymoteusz Rymcimcim" DDD > albo o tygrysie, ktory byl tchorzem i za kare zabrano mu paskiDD ...pamiętam to z dzieciństwa... ...pamiętam też sztukę o Śnieżce i krasnoludkach... ...ale się ich bałem... ...tych gości udających krasnali rzecz jasna... ...jeden robił straszne miny do dzieci... ...pewnie był skacowanym krasnoludkiem... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:42 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > chodziliscie za dziecinstwa na sztuki do tzw teatrow lalek? > > bo ja bylam nie raz i pamietam taka sztuke "Tymoteusz Rymcimcim" DDD > > albo o tygrysie, ktory byl tchorzem i za kare zabrano mu paskiDD > > ...pamiętam to z dzieciństwa... > ...pamiętam też sztukę o Śnieżce i krasnoludkach... > ...ale się ich bałem... > ...tych gości udających krasnali rzecz jasna... > ...jeden robił straszne miny do dzieci... > ...pewnie był skacowanym krasnoludkiem... HAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAA DDDDDDDD i co wydawal jeszcze dziwne odglosy przy okazji?)))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:46 a ja gralam w przedszkolnych teatrzykach, a ze szkoly chodzilysmy na sztuki lekturowo-teatralne. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:48 kendo napisała: > a ja gralam w przedszkolnych teatrzykach, > > a ze szkoly chodzilysmy na sztuki > lekturowo-teatralne. a jakie postacie Kendusio zwykle grywalas? Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:52 ...a kto nie grywał w takich przedstawieniach... ...w moich podstawówkowych czasach modne były konkursy recytatorskie... ...i to dopiero było śmieszne... ...pani polonistka brała do nich dzieciki z łapanki... ...raz brałem w tym udział i profilaktycznie zapomniałem co mam mówić... ...więcej nie proponowano mi tego zaszczytu... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:56 nick000 napisał: > ...a kto nie grywał w takich przedstawieniach... > ...w moich podstawówkowych czasach modne były konkursy recytatorskie... > ...i to dopiero było śmieszne... > ...pani polonistka brała do nich dzieciki z łapanki... > ...raz brałem w tym udział i profilaktycznie zapomniałem co mam mówić... > ...więcej nie proponowano mi tego zaszczytu... tzn,ze byles tzw lobuziakiem? pewnie slodkim lobuziakiem? dmuchane zaby, profilaktyczne zapominanie itp.)))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 20:59 ...byłem okropnym łobuzem... ...serio... ...ucywilizowałem się dopiero jako dorosły... ...niepotrzebnie niestety... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:01 nick000 napisał: > ...byłem okropnym łobuzem... > ...serio... > ...ucywilizowałem się dopiero jako dorosły... > ...niepotrzebnie niestety... nie Ty pierwszy nie ostatni chlopcy to chyba maja to w genach by tak rozrabiac?)))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:02 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > ...a kto nie grywał w takich przedstawieniach... > > ...w moich podstawówkowych czasach modne były konkursy recytatorskie... > > ...i to dopiero było śmieszne... > > ...pani polonistka brała do nich dzieciki z łapanki... > > ...raz brałem w tym udział i profilaktycznie zapomniałem co mam mówić... > > ...więcej nie proponowano mi tego zaszczytu... > > > tzn,ze byles tzw lobuziakiem? pewnie slodkim lobuziakiem? > dmuchane zaby, profilaktyczne zapominanie itp.)))))) a ja lubialam recytowac, nawt w chorze bylam do kolka historycznego nalezalam... a co sie bede wiecej chwali....a i tak gamonica zostalam) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:04 ...kólko historyczne tyż, jakiś sport tyż... ...klub dyskusyjny prowadziłem... ...i DKF... ...pamiętacie DKF-y... Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:07 nick000 napisał: > ...kólko historyczne tyż, jakiś sport tyż... > ...klub dyskusyjny prowadziłem... > ...i DKF... > ...pamiętacie DKF-y... **a co to takiego? Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:12 kendo napisała: > > ...pamiętacie DKF-y... **a co to takiego? ...dyskusyjne kluby filmowe... ...można było oglądać filmy których nie pokazywano w kinach... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:15 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > > > ...pamiętacie DKF-y... **a co to takiego? > ...dyskusyjne kluby filmowe... > ...można było oglądać filmy których nie pokazywano w kinach... niepamietam, z reszta kiedys nie lazilam tak namietnie do kina jak dzis Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:18 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > > > > ...pamiętacie DKF-y... **a co to takiego? > > ...dyskusyjne kluby filmowe... > > ...można było oglądać filmy których nie pokazywano w kinach... > > niepamietam, z reszta kiedys nie lazilam tak namietnie do kina jak dzis ...ale jakie to były filmy... ...dzisiaj nikt nie uwierzy... ...ale wówczas np Łowca jeleni był zakazany... ...w DKF ach mozna go bylo zobaczyć... Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:05 co sie Nick przejmujesz, ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, pozniej na ma biedna siostre zganialm, i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:11 kendo napisała: > co sie Nick przejmujesz, > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... a nie rozrabiasz? bo ja zcasem tak Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:15 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > co sie Nick przejmujesz, > > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... > > > a nie rozrabiasz? > bo ja zcasem tak ...niewiniątko Kendo... ...vistula to jest jedna wielka rozróba... ...a czyja ona jest no czyja?... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:18 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > kendo napisała: > > > > > co sie Nick przejmujesz, > > > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > > > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > > > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... > > > > > > a nie rozrabiasz? > > bo ja zcasem tak > > ...niewiniątko Kendo... > ...vistula to jest jedna wielka rozróba... > ...a czyja ona jest no czyja?... hehehe pamietam jak Nick namowil nas na recytowanie sprosnych wierszy)) kazda mowila tylko nie on wiec kto tu najwiecej rozrabia?)))))))))) no kto?))))))))) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:22 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > co sie Nick przejmujesz, > > > > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > > > > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > > > > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... > > > > > > > > > a nie rozrabiasz? > > > bo ja zcasem tak > > > > ...niewiniątko Kendo... > > ...vistula to jest jedna wielka rozróba... > > ...a czyja ona jest no czyja?... > > > hehehe > pamietam jak Nick namowil nas na recytowanie sprosnych wierszy)) > kazda mowila tylko nie on > wiec kto tu najwiecej rozrabia?)))))))))) > no kto?))))))))) ...Slo co Ty opowiadasz... ...tak było?... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:29 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > co sie Nick przejmujesz, > > > > > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > > > > > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > > > > > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... > > > > > > > > > > > > a nie rozrabiasz? > > > > bo ja zcasem tak > > > > > > ...niewiniątko Kendo... > > > ...vistula to jest jedna wielka rozróba... > > > ...a czyja ona jest no czyja?... > > > > > > hehehe > > pamietam jak Nick namowil nas na recytowanie sprosnych wierszy)) > > kazda mowila tylko nie on > > wiec kto tu najwiecej rozrabia?)))))))))) > > no kto?))))))))) > > ...Slo co Ty opowiadasz... > ...tak było?... a nie?????? a co to sklerozis paracelsus? moze do kliniki Nika i podleczyc na pamiec czy jak?))))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:36 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > > > co sie Nick przejmujesz, > > > > > > ja tez rozrabialam ,jak chlopczyca, > > > > > > pozniej na ma biedna siostre zganialm, > > > > > > i jeszcze gdzies bym porozrabial...hmmm..... > > > > > > > > > > > > > > > a nie rozrabiasz? > > > > > bo ja zcasem tak > > > > > > > > ...niewiniątko Kendo... > > > > ...vistula to jest jedna wielka rozróba... > > > > ...a czyja ona jest no czyja?... > > > > > > > > > hehehe > > > pamietam jak Nick namowil nas na recytowanie sprosnych wierszy)) > > > kazda mowila tylko nie on > > > wiec kto tu najwiecej rozrabia?)))))))))) > > > no kto?))))))))) > > > > ...Slo co Ty opowiadasz... > > ...tak było?... > > > a nie?????? > a co to sklerozis paracelsus? > moze do kliniki Nika i podleczyc na pamiec czy jak?))))) pogubilam sie dzis zdziebko z wpisami.... kogos mamy do lekarza zaprowadzic???? Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 04.10.04, 21:58 no i tu tez poczytalam na luzie, juz chyba Wszyscy spia....?? a wiec ,co to znaczy,ze Vistula to cala rozroba.... prosze kolezenistwa....w Vistuli mozna nozki pomoczyc, woda sie pochlapac,ale nie zada rozroba i juz!) to jest nasza rzeczka wesola....) **sloo w teatrzykach bylam sniezynka/aniolkiem/ dzieciakiem w tych wszystkich bajeczkach dziecinnych. **nicku DKF-u nie pamietem z kraju, ale slyszalm,ze tu u nas jest, niemam jednak znajomej duszyczki by sie tam wybrac. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 21.10.04, 17:29 a kto z Was pamieta czwartkowe KOBRY? zaloze sie,ze tylko trojka najstarszych vistulaczy Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 21.10.04, 17:52 slo-onko napisała: > a kto z Was pamieta czwartkowe KOBRY? > zaloze sie,ze tylko trojka najstarszych vistulaczy hmmmm...najstarszych???????????????? ja pamietam.... kiedys bedac w kraju powtarzali .... w czarno bialym kolorze Odpowiedz Link
orzeszek_rania Re: teatromania :))) 21.10.04, 19:17 kendo napisała: > slo-onko napisała: > > > a kto z Was pamieta czwartkowe KOBRY? > > zaloze sie,ze tylko trojka najstarszych vistulaczy > > hmmmm...najstarszych???????????????? > ja pamietam.... > kiedys bedac w kraju powtarzali .... > w czarno bialym kolorze Kobry???? no ja znam tylko takie węże.... a swoją drogą mam straszną ochotę wybrać się do teatru na jakąś sztukę.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 21.10.04, 19:36 orzeszek_rania napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > a kto z Was pamieta czwartkowe KOBRY? > > > zaloze sie,ze tylko trojka najstarszych vistulaczy > > > > hmmmm...najstarszych???????????????? > > ja pamietam.... > > kiedys bedac w kraju powtarzali .... > > w czarno bialym kolorze > > > Kobry???? no ja znam tylko takie węże.... > a swoją drogą mam straszną ochotę wybrać się do teatru na jakąś sztukę.... bo Ty mala jestes duzo za mala (i tego najbardziej Ci zazdroszcze by pamietac teatr sensacji KOBRA nadawany w czwartkowe wieczory Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 21.10.04, 19:49 ja chce do teatru....!! moze byc nawet komedyja coby sie oderwac od prozy zycia) Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 21.10.04, 19:53 teatr a nawet cyrk mam na codzień, w przeciwieństwie do Kendo, chcę trochę prozy, chcę się pobyczyć, nigdzie nie spieszyć, mieć święty spokój i myśleć tylko o sprawach przyjemnych. Witajcie wieczorne vistulanki Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 21.10.04, 20:00 nick000 napisał: > teatr a nawet cyrk mam na codzień, w przeciwieństwie do Kendo, chcę trochę > prozy, chcę się pobyczyć, nigdzie nie spieszyć, mieć święty spokój i myśleć > tylko o sprawach przyjemnych. Witajcie wieczorne vistulanki witaj nicku.... a ja i tak chce do teatru...i juz.... ja dzis tez cyrk mialam w kasie ubespieczali przez wejscie polski do Unii(((((( Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 21.10.04, 20:03 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > teatr a nawet cyrk mam na codzień, w przeciwieństwie do Kendo, chcę troch > ę > > prozy, chcę się pobyczyć, nigdzie nie spieszyć, mieć święty spokój i myśl > eć > > tylko o sprawach przyjemnych. Witajcie wieczorne vistulanki > > witaj nicku.... > a ja i tak chce do teatru...i juz.... > > ja dzis tez cyrk mialam w kasie ubespieczali > przez wejscie polski do Unii(((((( obiecywałem już nigdy o polityce nie pisać, ale tylko jedno Ci powiem, przez Polske Unia będzie miała wielkie kłopoty, moze inaczej, przez polskich polityków Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 21.10.04, 20:05 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > teatr a nawet cyrk mam na codzień, w przeciwieństwie do Kendo, chcę > troch > > ę > > > prozy, chcę się pobyczyć, nigdzie nie spieszyć, mieć święty spokój > i myśl > > eć > > > tylko o sprawach przyjemnych. Witajcie wieczorne vistulanki > > > > witaj nicku.... > > a ja i tak chce do teatru...i juz.... > > > > ja dzis tez cyrk mialam w kasie ubespieczali > > przez wejscie polski do Unii(((((( > > obiecywałem już nigdy o polityce nie pisać, ale tylko jedno Ci powiem, przez > Polske Unia będzie miała wielkie kłopoty, moze inaczej, przez polskich politykó > w a to moge sobie wyobrazic ,jak przydazy mi sie zachorowac, jade nieubezpieczona,dopiero za tydzien papier bedzie gotowy a kiedys mielismy od reki.... Odpowiedz Link
nick000 Re: teatromania :))) 21.10.04, 20:08 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > teatr a nawet cyrk mam na codzień, w przeciwieństwie do Kendo > , chcę > > troch > > > ę > > > > prozy, chcę się pobyczyć, nigdzie nie spieszyć, mieć święty s > pokój > > i myśl > > > eć > > > > tylko o sprawach przyjemnych. Witajcie wieczorne vistulanki > > > > > > witaj nicku.... > > > a ja i tak chce do teatru...i juz.... > > > > > > ja dzis tez cyrk mialam w kasie ubespieczali > > > przez wejscie polski do Unii(((((( > > > > obiecywałem już nigdy o polityce nie pisać, ale tylko jedno Ci powiem, pr > zez > > Polske Unia będzie miała wielkie kłopoty, moze inaczej, przez polskich > politykó > > w > a to moge sobie wyobrazic ,jak > przydazy mi sie zachorowac, > jade nieubezpieczona,dopiero za tydzien papier bedzie gotowy > a kiedys mielismy od reki.... Kendo, życzę zdrowia i dobrej kondycji Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 13.11.04, 11:40 Kendus czy mialabys ochote pojsc do teatru? tylko musialabym zorientowac sie czy jest jakas szansa na kupno biletow tuz przed seansem bo z tego co mi wiadomo zawsze rezerwujemy na m-c przed. chyba,ze liczyc na to,ze ktos nieodbierze pzred spektaklem. nie chcialam proponowac tego wczesniej bo jeszcze nie bylo wiadomo na 100 % czy uda Ci sie pzryjechac Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 13.11.04, 11:49 slo-onko napisała: > Kendus czy mialabys ochote pojsc do teatru? > tylko musialabym zorientowac sie czy jest jakas szansa na kupno biletow tuz > przed seansem bo z tego co mi wiadomo zawsze rezerwujemy na m-c przed. chyba,ze > > liczyc na to,ze ktos nieodbierze pzred spektaklem. nie chcialam proponowac tego > > wczesniej bo jeszcze nie bylo wiadomo na 100 % czy uda Ci sie pzryjechac ale fajowo by bylo sloo pewnie ze bym chetnie poszla na jakos sztuke, tak dawno temu bylam w teatrze, "mala czarna" juz szykuje do zapakowania....tak na wszelki rzeczy wypadek. dzieki za kuszaca propozycje. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 13.11.04, 12:36 Kendo bo sie poplacze((((((((((( na te komedie na ktorych bylam a na jedna z nich chcialam Cie zabrac nie graja w przyszlym tygodniu((((( graja za to Mistzr i Malgorzata na ktore juz nie ma biletow(( mozemy liczyc na jakies zwroty albo jesli ktos nie doebral. pani zaproponowala mi cos takiego -otworz te linke www.teatrpolski.szczecin.pl/ ponoc sweitna pzry tym zabwa przy czym nie jest to sztuka na typowej sali teatralnej lecz w sali tzw. klubowej gdzie siedzi sie pzry stolikach i mozna cos popijac. to wystawiaja w piatek o 21,30. Mistarza i malgorzate od wtorku do soboty o 19-ale jak mowie na to musimy zapolowac.-spojrz na strone naszego teatru www.teatrpolski.szczecin.pl/ spojrze zaraz co graja w Operze. n Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 13.11.04, 12:41 taaaaaaa a w operze na zamku repertuar tzw cienki, popatrz moze na cos sie zdecydujemy a wtedy w pon. zadzwonie spytam o bilety. www.opera.szczecin.pl/rrepertuar.html a tak swoja droga nie w ten okres ze sztukami(((( chodzi mi o te najlepsze pzry ktorych mozna nie zle sie ubawic. ale popatrz jeszce na to www.teatrpolski.szczecin.pl/ chyba mi pozostanie blagac kasjerke o te bilety))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 13.11.04, 12:45 ale sie rozhustalam chyba zostane aktorka o ile juz nia nie jestem DDDDDD sluchaj Kendus zadzwonilam do TP i spytalam o te ewentualne nieodebrane bilety. pani powiedziala,ze sa takie sytuacje i teraz jest sezon,ze szkoly rezerwuja a potem nie odbieraja, kazala zadzwonic is pytac we srode rano. jesli nie uda sie pokombinuje cos innego))))))) wydaje mi sie,ze na Mistrza i M powinnysmy pojsc chocby ze wzgledu,ze i tak nie mamy innego wyboru co TY na to?)))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 21.11.04, 10:48 mialysmy duzo szczescia, pani z okienka kazala przyjsc nam wczesniej moze bedziemy miec mejsca w rzedzie a nie na krzeselkach dostawianych i tak bylo,poczekalysmy zdziebko jak za czarodziejska rozdzka dostalysmy miejsca w wygodnym rzedzie.. sloo uparciuch jeden,nie pozwolilo mi zapalacic za siebie.. porownujac teart jeleniogorski i sloo to bardziej wnetrze podoba mi sie w Jeleniej Gorze, jest bardziej teatralne, choc same budowle sa piekne w obu przypadkach. Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:04 slo-onko napisała: > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie ukulturalniac. > tym razem ja bede upiorem w operze widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo kolorowe, spiewne i roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. Odpowiedz Link
slo-onko Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:13 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie ukulturalniac. > > tym razem ja bede upiorem w operze > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo kolorowe, spiewne i > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:17 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie ukulturalni > ac. > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo kolorowe, spie > wne i > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi z pierwszego rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panów ma coś innego na względzie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:19 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie ukult > uralni > > ac. > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo kolorowe > , spie > > wne i > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi z pierwszeg > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panów ma coś inn > ego na względzie a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:23 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie > ukult > > uralni > > > ac. > > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo ko > lorowe > > , spie > > > wne i > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi z pie > rwszeg > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panów ma c > oś inn > > ego na względzie > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. o! to chyba drogie co?? Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:24 slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie > ukult > > uralni > > > ac. > > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo ko > lorowe > > , spie > > > wne i > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi z pie > rwszeg > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panów ma c > oś inn > > ego na względzie > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedstawieniami? Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:25 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedz > ie sie > > ukult > > > uralni > > > > ac. > > > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bar > dzo ko > > lorowe > > > , spie > > > > wne i > > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bol > esne. > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi > z pie > > rwszeg > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panó > w ma c > > oś inn > > > ego na względzie > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedstawieniami? a dlaczego??????????????? zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko by zdobyc jak najlepsze "krytyki" Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:31 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Sl > o bedz > > ie sie > > > ukult > > > > uralni > > > > > ac. > > > > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno tem > u, bar > > dzo ko > > > lorowe > > > > , spie > > > > > wne i > > > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych > sa bol > > esne. > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci > snobi > > z pie > > > rwszeg > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś > z panó > > w ma c > > > oś inn > > > > ego na względzie > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedstawieniami? > > a dlaczego??????????????? > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskującego mistrzostwo po pierwszym daniu? Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:34 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19 > ,00-Sl > > o bedz > > > ie sie > > > > ukult > > > > > uralni > > > > > > ac. > > > > > > > > tym razem ja bede upiorem w operze: > D > > > > > > > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć daw > no tem > > u, bar > > > dzo ko > > > > lorowe > > > > > , spie > > > > > > wne i > > > > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parter > owych > > sa bol > > > esne. > > > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepie > j a ci > > snobi > > > z pie > > > > rwszeg > > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że k > tóryś > > z panó > > > w ma c > > > > oś inn > > > > > ego na względzie > > > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 zl. > > > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedstawieniami? > > > > a dlaczego??????????????? > > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" > > po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskującego mistrzostwo po pier > wszym daniu? kucharza moze nie widzialam,ale kucharke)) mi wszystko wychodzi perfek pierwszy raz a pozniej to "klapa") Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:36 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 luteg > o o 19 > > ,00-Sl > > > o bedz > > > > ie sie > > > > > ukult > > > > > > uralni > > > > > > > ac. > > > > > > > > > tym razem ja bede upiorem w o > perze: > > D > > > > > > > > > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dos > yć daw > > no tem > > > u, bar > > > > dzo ko > > > > > lorowe > > > > > > , spie > > > > > > > wne i > > > > > > > > roztańczone, polecam bo rozrywka prze > dnia.. > > > > > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach > parter > > owych > > > sa bol > > > > esne. > > > > > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko na > jlepie > > j a ci > > > snobi > > > > z pie > > > > > rwszeg > > > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyb > a że k > > tóryś > > > z panó > > > > w ma c > > > > > oś inn > > > > > > ego na względzie > > > > > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po 180 > zl. > > > > > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedstawieni > ami? > > > > > > a dlaczego??????????????? > > > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > > > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" > > > > po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskującego mistrzostwo p > o > pier > > wszym daniu? > > kucharza moze nie widzialam,ale kucharke)) > > mi wszystko wychodzi perfek pierwszy raz > a pozniej to "klapa") bo jestes wyjątkowa, i mówię to z pełną odpowiedzialnością, inaczej nie zgromadziłabyś wokół siebie tylu osób piszących i nie wiadomo ile czytających Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:39 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 > luteg > > o o 19 > > > ,00-Sl > > > > o bedz > > > > > ie sie > > > > > > ukult > > > > > > > uralni > > > > > > > > ac. > > > > > > > > > > tym razem ja bede upior > em w o > > perze: > > > D > > > > > > > > > > > > > > > > > > widziałem w operetce w Warszaw > ie dos > > yć daw > > > no tem > > > > u, bar > > > > > dzo ko > > > > > > lorowe > > > > > > > , spie > > > > > > > > wne i > > > > > > > > > roztańczone, polecam bo rozrywk > a prze > > dnia.. > > > > > > > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sekt > orach > > parter > > > owych > > > > sa bol > > > > > esne. > > > > > > > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszys > tko na > > jlepie > > > j a ci > > > > snobi > > > > > z pie > > > > > > rwszeg > > > > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, n > o chyb > > a że k > > > tóryś > > > > z panó > > > > > w ma c > > > > > > oś inn > > > > > > > ego na względzie > > > > > > > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premiery? po > 180 > > zl. > > > > > > > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi przedst > awieni > > ami? > > > > > > > > a dlaczego??????????????? > > > > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > > > > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" > > > > > > po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskującego mistrzo > stwo p > > o > > pier > > > wszym daniu? > > > > kucharza moze nie widzialam,ale kucharke)) > > > > mi wszystko wychodzi perfek pierwszy raz > > a pozniej to "klapa") > > bo jestes wyjątkowa, i mówię to z pełną odpowiedzialnością, inaczej nie zgroma > dziłabyś wokół siebie tylu osób piszących i nie wiadomo ile czytających ciekawe czy ludziska nas czytaj)))))))))))) maja wtedy ubaw po pachy pewnikiem ) Odpowiedz Link
nick000 Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:45 kendo napisała: > nick000 napisał: > > > kendo napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka czarda > sza"-4 > > luteg > > > o o 19 > > > > ,00-Sl > > > > > o bedz > > > > > > ie sie > > > > > > > ukult > > > > > > > > uralni > > > > > > > > > ac. > > > > > > > > > > > tym razem ja bede > upior > > em w o > > > perze: > > > > D > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > widziałem w operetce w W > arszaw > > ie dos > > > yć daw > > > > no tem > > > > > u, bar > > > > > > dzo ko > > > > > > > lorowe > > > > > > > > , spie > > > > > > > > > wne i > > > > > > > > > > roztańczone, polecam bo r > ozrywk > > a prze > > > dnia.. > > > > > > > > > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny > w sekt > > orach > > > parter > > > > owych > > > > > sa bol > > > > > > esne. > > > > > > > > > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac > wszys > > tko na > > > jlepie > > > > j a ci > > > > > snobi > > > > > > z pie > > > > > > > rwszeg > > > > > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki artys > tów, n > > o chyb > > > a że k > > > > tóryś > > > > > z panó > > > > > > w ma c > > > > > > > oś inn > > > > > > > > ego na względzie > > > > > > > > > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na premie > ry? po > > 180 > > > zl. > > > > > > > > > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najlepszymi p > rzedst > > awieni > > > ami? > > > > > > > > > > a dlaczego??????????????? > > > > > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > > > > > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" > > > > > > > > po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskującego m > istrzo > > stwo p > > > o > > > pier > > > > wszym daniu? > > > > > > kucharza moze nie widzialam,ale kucharke)) > > > > > > mi wszystko wychodzi perfek pierwszy raz > > > a pozniej to "klapa") > > > > bo jestes wyjątkowa, i mówię to z pełną odpowiedzialnością, inaczej nie > zgroma > > dziłabyś wokół siebie tylu osób piszących i nie wiadomo ile czytających > > ciekawe czy ludziska nas czytaj)))))))))))) > > maja wtedy ubaw po pachy pewnikiem ) myślę, jestem wręcz przekonany, ze czytają i nie mogą sie nadziwić, kto i co tu wypisuje, a my sie wspaniale bawimy, mnie forum pozwala zachowac równowagę, cokolwiek by to miało znaczyć Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:52 nick000 napisał: > kendo napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > kendo napisała: > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > "Księżniczka > czarda > > sza"-4 > > > luteg > > > > o o 19 > > > > > ,00-Sl > > > > > > o bedz > > > > > > > ie sie > > > > > > > > ukult > > > > > > > > > uralni > > > > > > > > > > ac. > > > > > > > > > > > > tym razem ja > bede > > upior > > > em w o > > > > perze: > > > > > D > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > widziałem w operet > ce w W > > arszaw > > > ie dos > > > > yć daw > > > > > no tem > > > > > > u, bar > > > > > > > dzo ko > > > > > > > > lorowe > > > > > > > > > , spie > > > > > > > > > > wne i > > > > > > > > > > > roztańczone, poleca > m bo r > > ozrywk > > > a prze > > > > dnia.. > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > bede ogladac z balkonu bo > ceny > > w sekt > > > orach > > > > parter > > > > > owych > > > > > > sa bol > > > > > > > esne. > > > > > > > > > > > > > > > > > > dla mnie to bezsens, z balkonu > widac > > wszys > > > tko na > > > > jlepie > > > > > j a ci > > > > > > snobi > > > > > > > z pie > > > > > > > > rwszeg > > > > > > > > > o rzędu ogladają buty i nogawki > artys > > tów, n > > > o chyb > > > > a że k > > > > > tóryś > > > > > > z panó > > > > > > > w ma c > > > > > > > > oś inn > > > > > > > > > ego na względzie > > > > > > > > > > > > > > > > a wiecie w jakiej cenie sa bilety na > premie > > ry? po > > > 180 > > > > zl. > > > > > > > > > > > > > > a wiecie, ze premiery wcale nie są najleps > zymi p > > rzedst > > > awieni > > > > ami? > > > > > > > > > > > > a dlaczego??????????????? > > > > > > zawsze myslalam,ze tak,bo daja z siebie wszystko > > > > > > by zdobyc jak najlepsze "krytyki" > > > > > > > > > > po pierwsze trema, a widziałas kiedy kucharza uzyskują > cego m > > istrzo > > > stwo p > > > > o > > > > pier > > > > > wszym daniu? > > > > > > > > kucharza moze nie widzialam,ale kucharke)) > > > > > > > > mi wszystko wychodzi perfek pierwszy raz > > > > a pozniej to "klapa") > > > > > > bo jestes wyjątkowa, i mówię to z pełną odpowiedzialnością, inacze > j nie > > zgroma > > > dziłabyś wokół siebie tylu osób piszących i nie wiadomo ile czytają > cych > > > > ciekawe czy ludziska nas czytaj)))))))))))) > > > > maja wtedy ubaw po pachy pewnikiem ) > > myślę, jestem wręcz przekonany, ze czytają i nie mogą sie nadziwić, kto i co tu > wypisuje, a my sie wspaniale bawimy, mnie forum pozwala zachowac równowagę, co > kolwiek by to miało znaczyć moze masz i racje, sadza po wejsciu gini i blaubeeree...ale gdziesz One sie zapodzialy?? wieczorki spedzamy swietnie...ale w czwartek jak slubne bedzie mialo dobry chumor to rzyce okiem na film co sloo pisalo, Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:24 nick000 napisał: > slo-onko napisała: > > > nick000 napisał: > > > > > slo-onko napisała: > > > > > > > "Księżniczka czardasza"-4 lutego o 19,00-Slo bedzie sie ukult > uralni > > ac. > > > > tym razem ja bede upiorem w operze > > > > > > widziałem w operetce w Warszawie dosyć dawno temu, bardzo kolorowe > , spie > > wne i > > > roztańczone, polecam bo rozrywka przednia.. > > > > bede ogladac z balkonu bo ceny w sektorach parterowych sa bolesne. > > dla mnie to bezsens, z balkonu widac wszystko najlepiej a ci snobi z pierwszeg > o rzędu ogladają buty i nogawki artystów, no chyba że któryś z panów ma coś inn > ego na względzie a zauwazyles kogo bylo najwiecej w pierwszym rzedzie?? panow czy pan?? Odpowiedz Link
slo-onko Re: Opera na Zamku 04.02.05, 18:15 tu pisalam tamten bedzie bardziej odpowiedni odszukaj go zanim wroce Odpowiedz Link
kendo Re: Opera na Zamku 24.01.05, 21:04 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > ale bedziesz miec fajnie) > > > > a tu troszke o tym do poczytania. > > ** > > www.opera-slaska.art.pl/libret/libretto-ksiezniczka.htm > > wysluchalam urywkow, dzieki ..nazdrowko)))))))))))))) Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 12.09.05, 18:57 chce Wam kogos pokazac:www.teatrkameralny.lap.pl/dwa.html to jest moj ulubiony aktor z teatru polskiego w Sz.. Okazalo sie,ze jest rowniez dyrektorem Teatru kameralnego i w nim tez rezyseruje. A tu (ten pod stolem bez czapki) www.teatrkameralny.lap.pl/zima3.jpg wystepuje jako jedenz bohateorw sztuki na ktora chcialabym pojsc. Wszystko byloby ok gdyby nie to,ze akurat dzienw ktorym jest spektakl nie pasuje mi za nic ((((((( Odpowiedz Link
slo-onko "Zima pod stołem" Rolanda Topora.... 25.09.05, 20:07 ...w teatrze Kameralnym innym niz wszytskie duze teatry. jak sama nazwa wskazuje, teatr kameralny, niewielki, a scena mierzy nie wiecej niz 4 m na 4 m. zanim ropoczela sie sztuka, glowny bohater i rezyser w tej samej osobie powital widownie, opowiedzial kilka dowcipow i wyszedl , by pojawic sie na scenie. mloda tlumaczka wynajmuje "miejsce" pod stolem w salonie dla biednego szewca. on naprawiajac buciki wspomaga komornym tlumaczke,a ona wdzieczna jest mu za to,ze ma wspaniale towarzystwo. spedzaja chlodne wieczory pod i przed stolem , ktory zastepuje lozko, jadalnie i warsztat szewski.cala dyskusja pomiedzy nimi nabiera kolorow kiedy zaczynaja sie mini sceny dla doroslych jest rowniez watek milosny, ktory oczywiscie konczy sie hapy end-em ogolnie duzo smiechu i dobrego humoru. wspominalam wczesniej,ze mamy wspanialych aktow, potwierdza sie to w kazdym spektaklu gdzie graja Ci sami aktorzy. scena na ktorej musieli wywijac wygibusy nie byla duza,a przez srodek sceny dodatkowo przechodzily trzy stopnie schodow. nie lada wyczyny odchodzily kiedy trojka zaczela skoncznie tancowac i o malo co obijac sie o sciany i niespadajac ze schodow na scenie wspanialy wystep jak zwykle przesmieszny az do lez musze sprawdzic czy w innych wystepuje moj ulubiony aktor Micha J.? ciekawostka: do teatru wchodzi sie przez hol, dziedziniec, schodzi sie w dol do pubu PATIO. z jednej sali na niedzielne wystepy udostepnia wlasnie aktorom, by mogli zabawiac milosnikow teatru. caly lokal miesci sie w zabytkowych murach zabudowan, sciany sa z surowej cegly lekko zmodyfikowane tworzac nie zly nastroj Kendo-przy najblizszej okazji musisz obaczyc teatr, nie teatr Odpowiedz Link
kendo Re: "Zima pod stołem" Rolanda Topora.... 25.09.05, 20:55 no...ale przyjemnie mialas.... oczywiscie,jak bedzie aktualny wyjazd dam niezwlocznie znac na ewentualna rezerwacje teatru....w Twym towarzystwie bedzie extra pikantniej sie ogladac Odpowiedz Link
slo-onko poszukuje ochotnika 12.09.05, 19:02 ktory poszedlby ze mna na te sztuke. jesli ktos bedzie chetny to prosze o podniesieni reki w gore Odpowiedz Link
kendo Re: poszukuje ochotnika 12.09.05, 20:22 ha...fajne zaproszenie.. poszlabym z Toba ale jak?? przez wode niedoplyne ) musze siedziec do konca pazdziernika tu( a pozniej do Mamy jade) Odpowiedz Link
slo-onko Re: poszukuje ochotnika 12.09.05, 20:24 kendo napisała: > ha...fajne zaproszenie.. > poszlabym z Toba ale jak?? przez wode niedoplyne ) > musze siedziec do konca pazdziernika tu( a pozniej do Mamy jade) w koncu ide ze swoim dzieckiem Odpowiedz Link
slo-onko Re: poszukuje ochotnika 12.09.05, 20:31 nick000 napisał: > i bedziecie sie świetnie bawiły mam taka ndzieje nie ejst to moze taki rodzaj komedii jakie mialam okazji zobaczyc z tym aktorem ,ale wystarczy na niegos pojrzec i juz na widok samej jego miny mozna sie nie zle usmiac w rzeczywistosci jest gosciu tak samo zabawny jak na scenie taka jego natura. pewnego zcasu wracajac z Paryza zabawial swoimi opowiesciami wspolpodrozujacych Odpowiedz Link
kendo Re: poszukuje ochotnika 12.09.05, 20:37 swietnie bedziecie sie "bawiac" i zycze oczekiwanego humoru) Odpowiedz Link
slo-onko Re: poszukuje ochotnika 25.09.05, 20:11 opis dzisiejszego widowiska kilka watkow powyzej, cos sie pofiksowalo Odpowiedz Link
kendo Re: poszukuje ochotnika 25.09.05, 20:35 my dzis chyba obie sloo pofiksane jestesmy) Odpowiedz Link
slo-onko kabaret 23.10.05, 11:44 Moralnego niepokoju-ma wystep u nas 24.20. mialam wielka ochote,by pojsc i an zywo posluchac jak bawia publicznosc. kiedy sprawdzilam ceny to stwierdzilam,ze nie warto az tyle wydac i mozna to samo obejrzec w tv. jeden bilet 45 zl, podobno tanio. Odpowiedz Link
kendo Re: kabaret 23.10.05, 13:38 nieraz ceny sa nieproporcjonalne do "sprktaklu" tez mam takie zapatrywanie,ze wszystko ma swe granice. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 30.09.06, 18:31 www.empik.com/event.jsp?a=10&objectId=2445421 ale ja zazdroszcze Warsiawiakom,ze moga sobie obejrzec upiora Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 30.09.06, 19:35 i jest czego zazdrosci sloo, tez chetnie bym obejzala i posluchalea. Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 30.09.06, 19:54 a ja nie dlugo wybieram sie na "Mayday 2",ale do za 3 tygodnie. teraz mam zamiar zamowic bilety na "Igraszkiz diablem"-nie wiem tylko czy beda jeszce wolne miejsca. Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 30.09.06, 19:58 hmmmmmmmmmmmmmmmm..te igraszki z djablem sa inspirujace) bileciki zatem musza byc,bo bede czekac na recenzje Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 30.09.06, 20:02 sztuka jest za 2 tygodnie,zgapilam sie szczezrez mowiac a repertuar przegladam dosc czesto. jutro bede dzwonic,moze sie uda. kiedys w tv byla sztuka o takim badz podobnym tytule. nasza szczecinska to chyba cos innego,przekonam sie na wlasne oczy i uszy. grunt,ze graja nasi najlepsi aktorzy,a zwlaszcza moj ulubieniec MIchał Janicki Odpowiedz Link
slo-onko Re: teatromania :))) 21.10.06, 21:53 Oj Kendus usmialam sie do lez Historia taksowkarza bigamisty,ktory od dwudziestu lat prowadzi podwojne zycie. sprawa sie komplikuje gdy dzieci z jego dwu malzenstw poznaja sie i chca sie spotkac. wtedy rozpoczyna sie lawina zabawnych sytuacji, niezwyklych zwrotow akcji, przesmiesznych gagów i dowcipow jezykowych,ktorych nie da sie zacytowac.w kazdym razie znakomicie przedstawiona farsa pelna intryg i kombinacji spowodowala,ze cala sala plakala ze smiechu,a nasz ulubiony aktor przeszedl sam siebie Odpowiedz Link
kendo Re: teatromania :))) 22.10.06, 08:00 o!!, to swietnie spedzilas wieczor, beda niezapomniane wspomnienia. Odpowiedz Link
slo-onko muzykomania 14.01.07, 10:52 nie jest to odpowiedni watek do tego o czym chce tu napisac, aczkowleik wczorajszy wieczor byl poniekad powiazany z teatrem czy tez wystepami na deskach. bylam na kolejnym koncercie w filharmonii. koncery byl jak zwykle przepiekny,te jednak z poczatkiem roku sa szczegolne. organizowane sa na rozpoczacie nowego roku i nosza tytul "Karnawał w filharmonii". Procz tego,ze muzyka byla doskonala,to dyrygnt Maciej Niesiolowski bawil publicznosc swoimi humorami, nauczyl nas bic brawo,tupac nogami i krzyczec na wiwat wystepujacych na scenie. sam dal popis "gry" na stu letniej maszynie do pisania. wdzieczne sopranistki umilaly sluchanie arii operowych i operetkowych. popisywaly sie pieknym slowiczym glosem i wielkim talentem. za kazdym wystapieniem wdziewaly inne piekne stroje. show jaki stworzyly spowodowal to,ze publicznosc bila brawa na stojaco,a owacjom nie byo konca. chcialo sie krzyczec: Panie Macieju,my mozemy tak dlugo ! w tym roku udalo mi sie nabyc plyte z Filharmonii w Bydgoszczy gdzie Niesiołowski jest dyrygentem na stale. do nas przyjezdza goscinnie,tak samo jak solistki z teatru w Gliwicach. Pan Maciej zlozyl swoj autograf na plycie czego bylam swiadkiem Odpowiedz Link
kendo Re: muzykomania 15.01.07, 21:57 oj sloo,to mialas piekny wieczor niedzielny, moze kiedys zalapie sie na taki koncert. dzoeki za opis wrazen i czekamy na nastepne. Odpowiedz Link
slo-onko Re: muzykomania 16.01.07, 08:03 nie powiem,ze nie kolejna imprezka to w przyszla sobote, taneczno-rozrywkowa-karnawalowa a trzeciego lutego wycieczka do Niemiec Odpowiedz Link
kendo Re: muzykomania 16.01.07, 11:54 o!,ale ciekawy program rozrywkowy masz sloo, miej sobie udane imprezki i wycieczke. ja na razie uziemiona na kazdym froncie,czekam ,moze do lata sie "rozluzni"i wtedy "poszaleje") Odpowiedz Link
slo-onko Re: muzykomania 16.01.07, 11:58 czesc Kendula wiec jak bedziesz miala okazje to szalej,luzuj i baw sie wpadnij na kawe,pojdziemy łyknac kultury a u mnie to tak falami,raz dzieje sie duzo,czasem jest zastoj. wiem,ze kino juz mi odpadlo Odpowiedz Link