piegucha 17.09.13, 04:16 Właśnie obejrzałam pierwszy odcinek! Oj, działo się i podoba mi się bardzo! Za tydzień i przez następne tygodnie będę wiernie wracać na kanapę w poniedziałki o 21 Ktoś będzie macać? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawrower.ent Re: Sleepy Hollow 17.09.13, 15:17 Ja również jestem after! Jest pierwsza strona o sleepy hollow : Sleepy hollow Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 17.09.13, 21:27 Jejujejujeju . Dobreee . Moje must watch . No i mój ulubiony kawałek Stones'ów . Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 17.09.13, 21:32 ja tez lubie ten kawalek, ale do konca zycia bedzie mi sie kojarzyl z Wywiadem z Wampirem Odpowiedz Link
thorgalla Re: Sleepy Hollow 19.09.13, 12:21 Dajcie namiar (oprócz torrentów) bo na "mojej" stronie tego nie ma. Odpowiedz Link
thorgalla Re: Sleepy Hollow 19.09.13, 14:55 Dzięki,dobra kobieto.Biorę się za oglądanie Odpowiedz Link
thorgalla Re: Sleepy Hollow 19.09.13, 16:06 Hm... sama nie wiem.Zastanowię się jeszcze czy będę oglądać Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 22.09.13, 10:31 zajebisty! ten pierwszy odcinek.. juz nie wspomne o mojej ulubionej pisoence ale normalnie jeszcze mi wlosy na rasi stoja deba po koncowce zajebisty! zeby tego nie skasztanili...plizzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 24.09.13, 15:42 2 odcinek juz nie tak mocno wbijajacy w fotel jak pilot, ale nadal trzyma poziom Szkoda tylko, ze bezglowy sie nie pojawil. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 27.09.13, 12:06 Oj był przeciez jeździec bez głowy, na samym początku . No i było wyjaśnione, dlaczego go nie ma teraz. Czy numer 49 to siostra pani policjantki? P.S. Szalenie mi się Crane podoba . Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 27.09.13, 12:21 No tak i wydalo sie, ze przegapilam pierwsze 15 min, bo dopiero o 21 wyszlam z pracy Trza obejrzec jeszcze raz Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 28.09.13, 14:24 Mialas racje, obejrzalam wczoraj powtorke. I chyba za drugim razem bardziej mi sie podobalo Mnie tez sie Crane podoba, charakteryzacje ma swietna Jak go sobie wygooglowalam i zobaczylam w krotkich wlosach i gladko ogolonego, albo w wersji blond to bardzo nieciekawy Ten Sandman z nastepnego odcinka to mi strasznie przypomina Voldemorta Oj, niech juz bedzie poniedzialek! Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 01.10.13, 15:25 I po 3 odcinku! Sandman jednak taki przerazajacy nie byl, ale bardzo przypomina mi Voldemorta Poziom nadal wysoki, byle tak dalej! Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 01.10.13, 17:50 dobry. prypomina mi sie jak sie balam na poczatku supcia normalnie jezu zeby tylko tego nie skasztanili.... Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 05.10.13, 08:58 Sandman może nie przerażający, ale fajne efekty z nim zrobione . Odpowiedz Link
piegucha Re: Sleepy Hollow 08.10.13, 12:29 Jeszcze nie obejrzalam 3 odcinka, ale wlasnie znalazlam info, ze bedzie 2 sezon! 3 padziernika FOX podjal taka decyzje Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 08.10.13, 18:43 ten caly moloh wyglada jak czerwony smok no siostrzyczki sie pogodza a crane bedzie ich niepodzielnym wladca fajny serial. podoba mi sie! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 08.10.13, 21:40 Mi też się podoba, ale ja uwielbiam takie klimaty . Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 15.10.13, 21:34 spokojniejsy odcinek...ale fajoski dalej! Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 15.10.13, 21:40 Ano . To mój faworyt z tegorocznych nowości jesiennych . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Sleepy Hollow 31.10.13, 20:27 Zacząłem i jestem po 2 odcinkach ! Rewelacja to to nie jest, mnóstwo głupot i idiotyzmów, jakbym miał wyliczać skończyło by mi się miejsce w okienku Najbardziej razi taka szybka adaptacja faceta sprzed 250 lat do obecnych czasów! Pewnie niedługo zacznie programować komputery Ale ogląda się całkiem dobrze, fajne scenerie nocno-straszne, przez co jest klimat... i co ważne nie jest nudne! Warto oglądać dalej ? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 31.10.13, 20:47 Ale marud z Ciebie . A jakby rozkminiał teraźniejszośc zbyt długo to dopiero wtedy byś narzekał . Zresztą o nnie ma czasu się dostosowywać, on ma ważną sprawę do rozwiązania a nie się wgłębiać . No a poza tym, to od czasu do czasu są śmieszne wtręty czy jego zachowania w zderzeniu z tą nowoczesnością . Oglądaj dalej to sam zobaczysz . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: Sleepy Hollow 31.10.13, 21:56 aniuta75 napisała: > Ale marud z Ciebie . Bla bla bla > No a poza tym, to od czasu do czasu są śmieszne wtręty czy jego zachowania w zderzeniu z tą nowoczesnością . Wiem wiem, cały czas są Ale dla amerykanów to wystarczy zatrudnić aktora z brytyjskim akcentem, aby im się już wydawało że to jest facet sprzed 250 lat : Ja wymagam nieco więcej Pierwszy odcinek był zbyt "szybki"... dopiero co się facet wybudził, zobaczył 2 samochody i już wszystko kumał co i jak. No kuźwa Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 02.11.13, 12:41 galaxian1 napisał: > aniuta75 napisała: > > > Ale marud z Ciebie . > > Bla bla bla nie wierze! ukradl moje blabla! > Ale dla amerykanów to wystarczy zatrudnić aktora z brytyjskim akcentem, aby im > się już wydawało że to jest facet sprzed 250 lat : Ja wymagam nieco więcej blablabla > Pierwszy odcinek był zbyt "szybki"... dopiero co się facet wybudził, zobaczył 2 > samochody i już wszystko kumał co i jak. No kuźwa > biorac pod wuage co wyczyniaja w vd jestem w stanie hamerykanom wybaczyc to co wyczyniaja w sh Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: Sleepy Hollow 02.11.13, 12:39 galaxian1 napisał: > Zacząłem i jestem po 2 odcinkach ! > Rewelacja to to nie jest, mnóstwo głupot i idiotyzmów, jakbym miał wyliczać sko > ńczyło by mi się miejsce w okienku Najbardziej razi taka szybka adaptacja fa > ceta sprzed 250 lat do obecnych czasów! Pewnie niedługo zacznie programować kom > putery blablabla > Ale ogląda się całkiem dobrze, fajne scenerie nocno-straszne, przez co jest kli > mat... i co ważne nie jest nudne! Warto oglądać dalej ? > warto! ja codziennie daje na masze ze te dwa seriale. originalsow i za ikaboda krane Odpowiedz Link
sil.wen Re: Sleepy Hollow 03.11.13, 23:19 Obejrzałam hurtem 5 odcinków, bo ja teraz tylko hurtem jakoś od września oglądam. I super, bardzo mi się podoba - tak ogólnie. Klimat w sam raz, straszne w sam raz, Crane w sam raz (no może troszkę za młody jak na mój gust. Fajnie się ogląda. Tylko już wiem, że bardzo mi parę rzeczy będzie przeszkadzało, a najbardziej pan barania głowa... Ludzie, jak on durnowato wygląda! W ostatnim odcinku rozwalił mnie zupełnie chłopczyk z Roanoke, który mówi językiem Chaucera. Chaucera??? Normalnie przesadzili. Nie, żebym jakoś się przykładała na zajęciach, ale tyle to pamiętam, że w czasach Roanoke to już się od dawna nie mówiło Middle English. Rozumiem, że na siłę chcieli, żeby się Crane na coś przydał, potłumaczył, ale taką głupotę palnąć... I jeszcze ta czaszka... Jak się boją, że ją sobie jeździec założy, to po co ją trzymają? Pod walec by wsadzili i po kłopocie. A tak a propos głowy, zupełnie mi wyleciało, co się z nią teraz dzieje? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Sleepy Hollow 04.11.13, 10:44 No widzisz . Chyba mam kolejny temat do zgłębienia, w sensie Roanoke, a miałam dawno już to zrobić, przy okazji Supka . No ale doba jak na złośc nie chce się wydłużyć . Głowa pewnie do czegoś im potrzebna jest i tak zachowawczo ją schowali. A gdzie?? Zabij mnie - nie pamiętam też . Odpowiedz Link
galaxian1 6 05.11.13, 16:18 Eeee, kiepski odcinek, nużący, 90% czasu to flashbacki, a to co dzieje się w czasach obecnych jest banalne, całe rozwiązanie sprawy w tempie "pierdolino" W 5 sekund odnajdują sin eatera, w kolejne 3 sekundy, od razu wiedzą które to podziemia ze znakiem... bla bla bla. A ta siostra to na co właściwie była potrzebna na przepustkę, to w sumie nie wykazała się niczym w odcinku. Nie twierdzę, że fabuła była zła - ale mogli to jakoś lepiej, mądrzej przekazać. W końcu to nie jest serial dla przedszkolaków. No chyba nie jest ? Odpowiedz Link
sil.wen Re: 6 05.11.13, 23:52 Ja tam lubię jak love story pokazują, przynajmniej wiadomo, jak się z Katriną poznali. Wynika z tego odcinka, że Crane to jakby grimm, ciekawe, czy przodek Nicka jakiś Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 06.11.13, 08:26 tia sie potem dowiemy ze to preqel jest nie no. mi sie podobal mimo ze spokojniejszy jest. mimo ze zjadacz grzechow doktorem bishopem smierdzi poza tym zjadacz grzechow... to byl profesjonalny zjadacz grzechow Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 6 06.11.13, 12:11 ciekawe czy aktorska rola po stronie dobratego czlowieka skonczyla sie na haldirze i teraz zawsze bedzie etatowa swinia? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 6 06.11.13, 13:53 W TB i Tudorsach też był etatową świnią Jak go zobaczyłem to aż zdębiałem Odpowiedz Link
piegucha Re: 6 06.11.13, 14:10 Mnie sie odcinek tez podobal, fajnie bylo zobaczyc jak sie poznali Katrina i Crane No i Walter plus Darken Rahl! Odpowiedz Link
sil.wen Re: 6 08.11.13, 06:09 Kurcze, nie zwróciłam uwagi, że to on! Starzeję się widać Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 6 08.11.13, 13:27 Właśnie, miło było zobaczyć Waltera! Ale mógł by tak włosów nie farbować, nie to twarzy staremu dziadkowi w czarnych. Odpowiedz Link
aniuta75 7 12.11.13, 21:50 No i co? Oni tak będą trzymać w solarium tego bezgłowego? A jak się lampki poprzepalają? BTW sceny prób zniszczenia czachy przypomniały mi sceny, kiedy to Dean próbował miecz ze skały wydobyć . Odpowiedz Link
piegucha Re: 7 12.11.13, 21:55 Odcinek byl fajny. Jakos nie pamietam tego z Deanem, ale rzeczywiscie ciekawe jak dlugo beda go opalac No i sie dowiedzielismy gdzie byla glowa przez ten caly czas. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 7 15.11.13, 08:11 no wiec wlasnie sie zastanawiam. pod koniec sezonu bedzie awaria pradu w slipi holoł Odpowiedz Link
sil.wen Re: 7 15.11.13, 22:45 Mnie sie narada u Elronda przypomniała, jak w pierścień walili czym popadnie. A ten bezgłowy jak do nich mówi, to przez te czaszke mówi, czy sam zewłok przez powłoki brzuszne sie odzywa, bo jakoś nie zwróciłam uwagi? Rozczuliła mnie scena z czatem. Ciekawe, czy do niej wróci, bo zafrapowany był bardzo Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 8 19.11.13, 22:01 Tja jaja . Nie podoba mnie się takie wytłumaczenie. Przez babę tyle zachodu? Łeee . Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 8 22.11.13, 14:08 Poza tym teraz, kiedy wiadomo kto jest bezgłowym - to on już nie będzie taki staraszny. Odpowiedz Link
sil.wen Re: 8 24.11.13, 12:36 I na dodatek on jej za bardzo nie kochał, na pewno nie na tyle, żeby się od razu stać takim monstrum z górnej półki! Odpowiedz Link
piegucha 9 26.11.13, 04:04 No to mamy dumnego tatusia Jaja za jajami Szkoda tylko, ze ten Ent taki malo sympatyczny. Co do bezglowego, to ja to rozumiem bardziej jako meska dume, zlamanie przyjazni, niz milosc do kobitki. Po prostu kieruje nim zemsta na najlepszym przyjacielu, ktory odebral mu kobiete. Pewnie, ze jej za bardzo nie kochal, po prostu byla ladna i mu pasowala do boku no nic, to teraz czekamy 2 tyg na nastpny odcinek Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 9 27.11.13, 19:45 Mnie też . Pan sękaty całkiem sympatyczny . I przez chwile myślałam, że pani policjantka okaże się potomkinią Ikaboda a tu klops . Odpowiedz Link
sil.wen Re: 9 02.12.13, 06:11 Może się jeszcze okazać, przecież jego syn mógł sobie przygruchać na ten przykład córkę tej sympatycznej dziewczyny, która poród odbierała. Albo wnuk wnuczkę... I tak dalej, trochę mi się te koneksje plączą. Irytuje mnie siostra z psychiatryka. Nic nie robi, tylko łazi w te i we wte. Mam nadzieję, że jej jakąś rolę przeznaczyli i że w końcu zarobi na swoją gażę Odpowiedz Link
piegucha 10 10.12.13, 19:50 Hmm, coraz bardziej przewidywalny ten serial Normalnie nic mnie nie zaskoczylo, bez emocji ogladalam wczorajszy odcinek. Podejrzewam, ze skoro zatrzymali serce synka, to sie pewnie pojawi w nastepnym odcinku rownie zywy jak tatus, a na koniec jeszcze z zonka sie spikna i bedzie rodzinna sielanka. Cos za duzo czerpia z LOTRa, gollum? naprawde? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 10 10.12.13, 21:41 To ja jakaś dziwna, bo dla mnie nie był przewidywalny. Przewidywalny by był, jakby się okazało, że Zjadacz Grzechów jest Potomkiem Ichaboda . A gollum tudzież golem pojawiał się już przecież w innych serialach czy filmach . Odpowiedz Link
piegucha Re: 10 10.12.13, 22:16 eee, nie zartuj! Po tym jak sie Crane dowiedzial, ze jest tatusiem, nie spodziewalas sie, ze bedzie sie chcial dowiedziec od zonki co i jak? Ze jedyny kontakt z tamtym swiatem jest przez Waltera? Ze pewnie jakis potwor wypelznie i trzeba bedzie z nim walczyc? ze bibliotekarka jest czarownica? ze Crane i policantka ukatrupia potwora? Nie zartuj, przeciez to bylo wiadomo! chyba ze juz za duzo sie seriali w zyciu naogladalam i nieduzo mnie zdziwi ale Ty chyba wiecej ogladasz Odpowiedz Link
piegucha Re: 10 10.12.13, 22:32 podejrzewalam, ze bedzie mial magiczne umiejetnosci po mamusi, a ze mu zatrzymali serce to chyba bylo jedyne zaskoczenie w odcinku coz, czekam az synek sie obudzi, bo innej opcji nie widze no to wiekszosc odcinka i dla Ciebie przewidywalna Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 10 12.12.13, 23:39 A sam serial dla mnie robi się jakiś nudnawy, niemrawy. Teraz zacznie się rozpracowywanie wszystkich możliwych potomków Ihaboda? Serio ? Jakoś specjalnie mnie taka fabuła nie porywa! A co stało się z bezgłowym? Zapewne razem w Molochem pojawi się w finale sezonu porywając panią detektywkę ? A sak Moloch wyglądał jak królik z Doniego Darko, za to głos miał Vadera Aż mi się chciało normalnie chichać Dla tych co nie widziali Darko, mała ściąga Normalnie cały Moloch !!! hahaha Odpowiedz Link
sil.wen Re: 10 15.12.13, 09:38 > Teraz zacznie się rozpracowywanie wszystkich możliwych potomków Ihaboda? Serio > ? Chyba nie, bo wynika, że młodemu serce zatrzymali zanim zdążył napłodzić rzesze piromanów... Odpowiedz Link
piegucha Re: 10 16.12.13, 01:19 glx jakies idiotyczne historie wymysla, a ja mu juz tlumaczylam, ze synek wroci, bo pewnie caly czas lezy w trumnie. Ale pewnie glx jakies molestowanie trupa sie marzy i pelno potomkow z tego mu wyszlo Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 10 12.12.13, 23:32 piegucha napisała: > Cos za duzo czerpia z LOTRa, gollum? naprawde? Nie gollum tylko golem. Gollum nigdy nie był golemem, a golem gollumem. Golem nie ma nic wspólnego z LOTR. Ubawiłaś mnie jak nic pl.wikipedia.org/wiki/Golem Odpowiedz Link
piegucha Re: 10 13.12.13, 00:17 No widzisz, bo ja juz mysle o jutrzejszej premierze Hobbita Odpowiedz Link
galaxian1 Re: 10 15.12.13, 11:45 piegucha napisała: > No widzisz, bo ja juz mysle o jutrzejszej premierze Hobbita To napisz czy fajna część. Lepsza czy gorsza od "jedynki" Odpowiedz Link
piegucha Re: 10 16.12.13, 01:17 Pewnie ze napisze, tylko najpierw trza sie do kina wybrac, a Michigan zasypuje Chyba we wtorek sie kopne Odpowiedz Link
piegucha 11 15.01.14, 01:16 Pierwszy odcinek po przerwie i jakos nie jestem zaskoczona To juz wszystko bylo w tylu serialach Za tydzien koniec sezonu, puszcza dwa odcinki na raz. A pozniej czekamy na drugi sezon. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: 11 20.01.14, 14:03 mi sie tradycyjnie podobal jest ten serial troche slodkopierdzacy...jednakowoz mi sie podoba. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: 11 20.01.14, 17:56 Ja mam jak Pszczoła A tekst jak to rurki sa objawem nadchodzącej apokalipsy rządzi Odpowiedz Link
piegucha final 22.01.14, 21:35 Oj, mocny byl! Znowu zaczal mi sie podobac ten serial. I wreszcie wiem co sie stalo z synkiem Crane'a. Tego sie nie spodziewalam! Mam nadzieje, ze drugi sezon (tej jesieni) bedzie trzymal poziom. Odpowiedz Link
sil.wen Re: final 22.01.14, 23:29 A mi jakoś średnio przypadło do gustu. Początek sezonu bardzo mi się podobał, ale potem zaczęły mi te czyśćcowe bzdury działać na nerwy, a już w finale były dobijające. Motyw z synkiem rzeczywiście dobry - tylko nijak nie pasuje mi jego wiek. Bo gdyby się normalnie starzał w tej trumnie, to powinien być teraz nieco bardziej nadpróchniały, a gdyby się nie starzał, to powinno mu do wieku zakopania przybyć tylko trzynaście lat... Czyli powinien być taki w sam raz akurat, a nie taki dziadek I też nie rozumiem, po co Molochowi była mapa do czyśćca, skoro sobie bez niej świetnie poradził i teraz goni po nim Abbie. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: final 27.01.14, 16:43 jesli chodzi o syna to w sumie to ja jakos od poczatku myslalam ze to on. ale pozniej ten zamysl opuscilam. ale jak byl ten odcinke o synu to sobie pomyslalam ze to dr ishop pewnie jest bo jak go opisywali to jakby jego opisywali:0 final- super! Odpowiedz Link
galaxian1 Re: final 30.01.14, 12:02 Nie da się ukryć, że serial nie utrzymał poziomu początku i fabularnie zjechał w dół. Finał obejrzałem do połowy (czyli jeden z dwóch połączonych odcinków), bo taki był pasjonujący że zasypiałem Ten cały Moloch wywołuje u mnie uśmiechy na twarzy, zamiast przerażenie! Za to jeźdzca nie już nie ma od dobrych kilku odcinków... a poza tym jak ujawniono jego tożsamość, to też przestał być dla mnie tajemniczy i straszny - ot, stary kumpel Ichadoba (pewnie niedługo buzi se dadzą, haha) Nudzą mnie odcinki w stylu "poszukiwanie czegoś tam", bo wszystkie są dokładnie identyczne - nasza niezwykła parka poszukuje, a siły zła im w tym przeszkadzają. Szkoda że całe przeszkadzanie polega na grożeniu paluszkiem i wysyłaniu skaczących zombiaków, które się rozwala jednym strzałem. I ciągłe gadanie o Katarinie, Katarinie, Katarinie... już mnie od niej bierze na mdłości. Nie wydaje mi się, abym miał ochotę na drugi sezon. Z seriali podobnych tematycznie zdecydowanie więcej frajdy mam z oglądania Grimma i Supka. Chociaż one już też obniżyły poziom, jednak w SH obniżenie przyszło zdecydowanie za szybko! A przecież serial ma tylko 12 odcinków. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: final 07.02.14, 22:21 Nadrobiłam w końcu finał i... no średnio było. Ale drugi sezon zobaczę. No, przynajmniej początek. A nóż widelec się poprawią? Odpowiedz Link
galaxian1 Re: final 17.02.14, 14:46 Bardzo średnio. Oczywiście to że Walter jest synalkiem było zaskakujące. Ale wszystko inne takie dość mętne i mało pasjonujące. Prawdę mówiąc ostatnie odcinki oglądałem na siłę - a przecież powinienem z wywalonymi gałami, opadniętą szczeną i tupiąc nóżkami ! Wiele dużo bardziej ciekawych i emocjonujących seriali dostało cancela. Odpowiedz Link