halina501 Re: Dzien dobry :-) 07.03.05, 21:22 Dobry wieczór landryneczko :))) A może właśnie dlatego tak pięknei cenne ,że kruche... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rena_gd Re: Dzien dobry :-) 12.03.05, 00:01 też się stęskniłam:) pozdrowionka i buziolki:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 15.03.05, 09:10 Witaj landryneczko :0) i co dalej? OLDZACHĘCAJĄCY(MANADZIEJĘ) ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
landryneczka_truskawkowa Re: Dzien dobry :-) 17.03.05, 10:18 mam dzis podobno jakiegos swietego Patryka, ludzie robia z tego wielki szum, a my mamy tez swoje swieta chociazby noc sw. Jana. I malo kto to obchodzi, a dzis beda wszyscy pic piwo, a w noc swietojanska beda sobie grilowac. A gdzie polska tradycja ????? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry..wierzba bije:))) 20.03.05, 11:03 landryneczka_truskawkowa napisał: > A gdzie polska tradycja ????? Tradycje.. Już od świtu w wielu domach dochodziły piski i krzyki... ten, kto pierwszy zerwał się z posłania, chłostał wszystkich domowników, wołając: Wierzba bije - nie ja biję! a później aby załagodzić chęci odwetu dodawał Za sześć nocy - Wielkanoc! W naszym klimacie zawsze było trudno o prawdziwą gałązkę palmową, toteż w rękach pojawiała się najczęściej gałązka wierzbiny albo brzeziny Puszyste kotki na gałązkach zwane baziami były najlepszym zwiastunem za natura budzi się po zimie do życia... .."Z palmami wielkanocnymi wiąże się wiele ludowych zwyczajów i wierzeń: poświęcona palma chroni ludzi, zwierzęta, domy, pola przed czarami, ogniem i wszelkim złem, połykanie bazi zapobiega bólom gardła i głowy, a sproszkowane kotki dodawane do naparów z ziół mają moc uzdrawiającą, bazie z poświęconej palmy zmieszane z ziarnem siewnym podłożone pod pierwszą zaoraną skibę zapewnią urodzaj, krzyżyki z palmowych gałązek zatknięte w ziemię bronią pola przed gradobiciem i burzami, poświęcone palmy wystawiane podczas burzy w oknie chronią dom przed piorunem, poświęconą palmą należy pokropić rodzinę, co zabezpieczy ją przed chorobami i głodem,.." Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Wielki Czwartek.. 24.03.05, 12:49 www.most.salezjanie.pl/podstrony/czytelnia/zrozumiec1.html Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Wielki Piatek 25.03.05, 08:53 W Posenskiej krainie w wielki piatek bije sie po lydkach za boze rany. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Wielki Piatek 25.03.05, 09:23 aj..aj.. moje łydki..:( nie bij..Peterku:) myślałam..że Ciebie troszkę po łydkach trzepne... nie udało się..zaspałam dziś... Dzień dobry..:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Wielki Piatek 29.03.05, 12:28 Peter! A to niespodzianka! Poświąteczne HALLEJUAH! Jest jeszcze strzelanie z bata, ale nie pamiętam, na jakie to święto się kultywuje. Ze szczenięcych ;lat przypominam sobie tylko, że przy okazji znajomy robił nam "cętki" na łydkach (bolało!). Może to też Wielkopiątkowa tradycja? OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 28.03.05, 13:40 "Używana dziś nazwa śmigus dyngus oznaczała kiedyś dwa zupełnie różne obrzędy. Istotą śmigusa było smaganie rózgami po nogach i udach, natomiast dyngus polegał na oblewaniu wodą i zbieraniu datków stanowiących wielkanocny okup. Obydwa pojęcia zupełnie się wymieszały, tworząc ugruntowaną dziś tradycję lanego poniedziałku. Wielka oblewanka nie zawsze była jedynym wybrykiem dozwolonym w wielkanocny poniedziałek. Szaleństwa rozpoczynały się już w nocy z niedzieli na poniedziałek. Dozwolone było prawie wszystko - wypuszczano bydło z obór, zatykano kominy, okna smarowano błotem lub smołą. Dziś już nikt nie toleruje takich zabaw - tradycja musiała więc zaniknąć. Zanim z wiader polała się woda, gospodarze wychodzili na pola, kropili je święconą wodą, odmawiali modlitwy i wbijali w ziemię krzyżyki z palm. Miało to zapewnić urodzaj i chronić uprawy. Po odprawieniu tych obrzędów rozpalano zwykle ogniska, przy których smażono jajecznicę, a niekiedy raczono się wódką. Wodą zaczynano się polewać dopiero po powrocie z pola. W dawnej Polsce przywilej oblewania wodą w drugi dzień świąt mieli tylko mężczyźni. W miastach dystyngowani panowie korzystali z niego bardzo skromnie, spryskując panny najwyżej wodą różaną. Na wsiach nie bawiono się w konwenanse - w ruch szły wiadra, kubły i garnki. Dziewczyny nie narzekały na tę "dyskryminację". Przemoczona odzież i mokre włosy świadczyły o powodzeniu, każda więc chciała być choć trochę mokra. By strugi wody nie były nazbyt obfite, należało się "wykupić", a najpewniejszym sposobem była flaszka gorzałki. Te, które jej pożałowały, musiały się liczyć z przymusową kąpielą w sadzawce, stawie, a nawet w gnojówce. Na pocieszenie tradycja dawała pannom możliwość odwetu - żeński dyngus odbywał się trzeciego dnia świąt - we wtorek. Woda lała się przeważnie do południa, reszta dnia upływała na "chodzeniu po dyngusie". Obrzęd ten związany był ze składaniem życzeń, śpiewaniem pieśni i wypraszaniem darów. W niektórych regionach Polski do drzwi pukali przebierańcy, w innych młodzież obnosiła po domach koguta, baranka lub figurkę Zmartwychwstałego Chrystusa. Gości przyjmowano bardzo życzliwie i chętnie w wyposażano w słodkie baby, łakocie i jajka." Wszystkiego dobrego..dyngusowego;))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 13.04.05, 16:09 A u mnie byly osoby na smigusa byl chlop, baba, kon i slopek slomy. Spiewali: "Smigus dyngus ... dajcie poswiecone jaja". To byla tradycja stara, ale dla mnie nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 14.04.05, 09:00 Tradycja... Tradycyjny baranek zostal tradycyjnie ziedzony przy pomocy sporej ilości napojów. :0) Jak co roku, ciasto wyschło na kamień. Dobre ciasto. OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 14.04.05, 10:26 czli powstaje nowa seiwcka tradycja w swieta sie tylko je a noze inaczej konsumuje sie potezne ilosci jedzenia. A mnie to naprawde martwi, to co sie dzieje z ludzmi Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 14.04.05, 10:38 peter.steele napisał: > A mnie to naprawde martwi, to co sie dzieje z ludzmi A co się konkretnie Cię martwi? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 14.04.05, 12:42 <Martwi mnie to, ze ludziew swieta traktuja jako okres w ktorym sie je oglada TV spi je i pojdzie sie do kosciola, bo inaczej nie wypada. Jesli chodzi o jedzenie i picie to takich osob swietujacych swieta moj sasiad, ma caly chlewik. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 12:21 Ale jak my mamy nasza przeszlosc zachowac? Skoro jak tak dalej pojdzie to swieta beda tylko czasen na "zarcie". A gdzie tzw tradycja? Wiem, ze nie zmienimy tego na calym swiecie, ale zmienmy w swoim otoczeniu. Moze wiele osob sie zagubilo w tym swiecie Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 15:30 peter.steele napisał: > Ale jak my mamy nasza przeszlosc zachowac? O nich się nie martw. Myśl o sobie. > Moze wiele osob sie zagubilo w tym swiecie Zaraz tam zagubiło. Zwyczajnie się rozleźli po Ziemi Matce w poszukiwaniu wygodnych siedlisk. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 18.04.05, 10:53 koncze te rozmowe bo ona do niczego nie prowadzi. Widac nie dojdziemy do porozumienia w tej kwestii. Mam bardziej konserwatywne podejscie w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 14.04.05, 10:37 oldpiernik napisał: > Jak co roku, ciasto wyschło na kamień. > Dobre ciasto. Do nabicia komu guza. Nabić guza święconym barankiem? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzien dobry :-) 15.04.05, 08:37 Dzień, Dzień, Dzień ..uśmiechnij się:))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 10:27 Dobrego dnia Wam życzę:) Uśmiecha się piątek weekendu początek...:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 15:32 Aż tak dzwonisz zębami, że sama nie możesz? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 17:54 ..ale jaka muzyka by powstała ze wspólnego zębami grania:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 15.04.05, 18:18 Słyszałam wyraźnie, że stukasz o szklankę. Ja na biurku mam fajansowy kubek. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: a jak dzwoni.. 16.04.05, 21:28 W necie można by się zaprzeczyć, w realu nie. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry 17.04.05, 12:00 Witaj Niedzielko wiosenna;))) konekto.com/maja.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzień dobry 17.04.05, 14:47 urszulka_ma napisała: > > Witaj Niedzielko wiosenna;))) > > konekto.com/maja.jpg Ale fajna pszczółka :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzień dobry 17.04.05, 20:32 halina501 napisała: > Ale fajna pszczółka :)) Pscółka fajna i na dodatek Maja...jak z opisu wynika :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzień dobry 17.04.05, 20:54 urszulka_ma napisała: > Witaj Niedzielko wiosenna;))) Witaj Wiosenko ;)) tinyurl.com/dodrj Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a jak dzwoni.. 17.04.05, 12:03 ..dlaczego zaprzeczać? Twój kubek nie lubi wesoło dzwonić na dzień dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: a jak dzwoni.. 17.04.05, 14:41 Mój kubek samo dzwonienie może by i lubił. Natomiast kąsania w uszko zdecydowanie nie. W fekcie na mój widok galopuje kryć się za monitor. Muszę długo i obrazowo opowiadać mu o kawce ze śmietanką, żeby wywabić go na otwartą przestrzeń. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: a jak dzwoni.. 19.04.05, 17:36 ..pozdrowienia od kubka lubiącego czarną kawę:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 18.04.05, 09:16 Witam z kubeczkiem, ktory towarzyszy mi w pracy od... kilku lat. Dostałem go na pożegnanie, kiedy odchodziłem z poprzedniej firmy. Mocno już sfatygowany, jednak wyraźny napis "weź mnie za uszko" zachęca codziennie do spożywania i budzi miłe wspomnienia. Objętość kubeczka też nastraja pogodnie, 0,7 wchodzi bez trudu, sprawdzałem. OLDZPORANNYMKUBECZKIEM Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Dzień dobry:) 18.04.05, 18:25 Petereku, czy Ty zdajesz maturę z języka niemieckiego?;) ..tak pilnie ćwiczysz konwersacje:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry:) 19.04.05, 11:52 ja mam prawie codziennnie mature z niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 19.04.05, 13:15 aaa.. znaczy szwendasz się gdzieś...na obczyźnie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry:) 19.04.05, 13:28 f krajó siedziem. Na jakij obczyśnie???? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 19.04.05, 17:34 pisałeś coś o zdawaniu niemieckiego..:) pomyślałam..że poszwędałeś się na zachodnie tereny:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzień dobry:) 21.04.05, 17:36 Guten Abend, Herr Peter! Naturlich, ich spreche nicht so gut.... OLD:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 21.04.05, 21:35 ..ależ bardzo dobrze sprechasz Ogrodniku:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzień dobry:) 22.04.05, 09:00 Dobre rano! pogodnie i nie tak, jak za oknem :) OLD Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzień dobry:) 22.04.05, 19:53 .."ludzie zejdźcie z drogi bo listonosz jedzie"..:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzień dobry:) 26.04.05, 09:14 "Jest cos co kocham najwiecej " Cz. N. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzień dobry:) 28.04.05, 08:10 "Bukiety wiejskie, jak wiadomo, Wiązane były wzwyż i stromo..." J.T. Też cytata ;0) Dlaczego tak? Hm.... "... Ja wiersze tak lubię ogromnie..." OLD :D Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 02.05.05, 11:24 Dzis swieto flagi Panstwowej wczoraj byl pierwszy maja oczywiscie juz bez pochodu. A jutro rocznica uchwalenia najnowoczesniejszej konytytucji w Europie, a drugiej w swiecie. Czyli konstytucji 3 maja. A swoja droga kto z was chodzil na pochody pierwszomajowe? Bo ja jak bylerm maly to sam poszedłem, i do dzis pamietam jak Jaruzelski mówił jakies tam slowa, ktorych nie rozumialem i jakos do mnie nie trafialy, bo najwazniejsze bylo dla mnie pokazac sie, że umiem niesc flage, ale oczywioscie flage bialo czerwona, bo czerwonej nie lubilem (mialem na nia uczulenie). A wz jak wspominacie te czasy? Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzien dobry :-) 02.05.05, 13:01 A nawet dobrze . Grałam wtedy w zespole muzycznym na banjo. Kolorowe wstążki przypięte do gryfa i piękne ludowe lubelskie stroje uszyte na miarę :)). Jedna spódnica długa do samej ziemi a druga do kolan. Z prawdziwego zielonego sukna przyozdobione kolorowymi naszywkami. Białe koszule z bufiastymi rękawami i haftowany gorsecik. Ładowali nas do niebieskiego PKS-u i w drogę. Już sama wyprawa ze wsi do powiatowego miasta miała swój urok a co dopiero uczestniczenie w pochodzie w tych ślicznych strojach z instrumentami w rękach.:)) A po pochodzie występ na wolnym powietrzu w parku na scenie :))) I te pełne podziwu oczy chłopców... No,fajne to były czasy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 04.05.05, 07:55 Pochody słabo, mimo, że chodziłem. Znacznie lepiej pamiętam festyny, organizowane przy tej (a cichcem przy innej) okazji. Szczególnie nieprzebrane morze lemoniady... ;0) OLDHOMOSOVIETICUS Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 04.05.05, 10:47 ta oranzada bardziej lupala watrobe niz pi8cie wodki. Oni chcieli wytruc tym swinstwem polski kwiat mlodziezy. A ja wczoraj bylem na nabozenstwie majowym w lesie. I tam po tym byl koncert na rogi mysliwskie. Wiele utworow zagrali, ech cos wspanialego. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma maj.. maj.. jest na ziemi..:) 04.05.05, 20:19 koncert Wojskiego?:) 1 maj.. lubiłam zawsze ten dzień ..oczywiście jak nie lubić swoich urodzin?:) kiedy byłam mała wydawało mnie się..że wszyscy idący w pochodzie..świętują moje urodziny:))) karuzele..kolorowe piłeczki wypchane trocinami.. pierwsze lody..wiatraczki czerwone z bibuły..maki no i oczywiście placek z rabarbarem... oraz ogrody kwitnących tulipanów:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 04.05.05, 20:47 ładnie dopiero teraz mówisz, że takie imprey bywają? eeech OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 05.05.05, 11:18 a ja tam i tak wole "Witaj majowa jutrzenko swiec naszej Polskiej krainie ...." od tego Hita "Wyklety powstan ludu ziemi, powstancie, ktorych gnebi glod" :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 05.05.05, 13:42 widzę, że wolisz, bo tam było "dręczy", nie "gnębi" ;0) Mnie najbardziej podchodzi "Marsz! Marsz, Polonia!"... Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 05.05.05, 13:55 Nie noszą lampasów, lecz szary ich strój. Nie noszą ni srebra, ni złota, Lecz w pierwszym szeregu podąża na bój Piechota, ta szara piechota. Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 05.05.05, 13:52 peter.steele napisał: > a ja tam i tak wole "Witaj majowa jutrzenko swiec naszej Polskiej krainie ...." Gdyby tylko poświeciła kapkę dłużej, a tu całe świecenie sprowadziło się do mrugnięcia okiem. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 08:29 Witam w wątku powitalnym. Dziędobry. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: ....bry :-) 06.05.05, 09:01 lata,lata mucha koło Peterka ucha Peterek śpi... lata,lata osa koło Peterka nosa Peterek śpi.. lata, lata bąk tłuściutki koło Peterka bródki aaaaa..pobudka!!! Dzień dobry:))) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: ....bry :-) 06.05.05, 09:16 urszulka_ma napisała: > ..brykamy?:) ------------------------- Pobrykajmy, ale nie na trzeźwo. Gdzie jest barek, czy tam loszek? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ....bry :-) 06.05.05, 10:45 w loszku to jeden generał brykał:) a potem wszyscy się zastanawiali.. gdzie on przepadł:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 09:53 "Pobudka wstac koniom wody dac jam tu trabie pol godziny a wy spicie mojhe syny wstawac pora wstac." I tym cytatem bylem zawsze budzony jak bylem maly. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 13:55 ufff wreszcie spadłem z karuzeli boli, ale przynajmniej przestało się kręcić OLDPRACUŚ ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 14:09 to teraz Old nie rob rigolietta :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 16:06 Rzyganie dla pełni efektu wykonuje się na karuzeli, a nie po jej opuszczeniu. Ta przynajmniej widywałam na majowych festynach. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 06.05.05, 23:15 arnick_a napisała: > Rzyganie dla pełni efektu wykonuje się na karuzeli, a nie po jej opuszczeniu. > Ta przynajmniej widywałam na majowych festynach. A wiesz...też coś takiego widziałam...zacny obrazek..;) Parabola rigoletta...imponująca...;)) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 10:29 arnick_a napisała: > Syn pułku? raczej pulk synow :PPP Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 17:23 Nie wiem, czy gratulując, Cię nie rozsierdzę, ale zaryzukuję. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 17:25 Kto nie ryzykuje, trzeźwym nazbyt jest... ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 08:57 dziekuje za gratulacje. A swoja droga trzeba inwestowac w rodzine, a i rodzinna druzyna pilkarska sie tez przyda. A co do zaryzykowania to jest takie powiedzenie "Ktoi nie ryzykuje nie siedzi we Wronkach" Milego dnia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 10:49 peter.steele napisał: > A co do zaryzykowania to jest takie powiedzenie "Ktoi nie ryzykuje nie siedzi > we Wronkach" Nie ma nic bez ryzyka, Tylko widz, tylko widz Go unika... Serdeczności! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: Dzien dobry :-) 07.05.05, 15:43 Czy o tej porze można jeszcze powiedzieć dzień dobry? Czy może dobry popołudzień? W każdym razie pozdrawiam wszystkie wolontariuszki. Posprzątane? Wyprane? Ugotowane? Uff. Pijemy kawę?? Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 07.05.05, 17:06 ..pijemy:))) a na pocieszenie pań domu.. nowy wynalazek:) "Kobiety, sfrustrowane unikaniem przez ich partnerów prac domowych, mogą teraz kupić im idealny prezent. Jeden z hiszpańskich producentów AGD wypuszcza na rynek z okazji Dnia Ojca pralkę nazwaną "Twoja kolej". Hiszpański wynalazca, Pep Torres, zaprojektował urządzenie tak, by nie pozwalało tej samej osobie użyć go dwa razy z rzędu. Umożliwia to technologia identyfikacji odcisków palców. Pan i pani domu muszą zapisać wzór swoich odcisków palców na sensorze podłączonym jednocześnie do pralki i do ich domowego peceta. Oprogramowanie umożliwia włączenie pralki tylko wtedy, gdy przycisk startu naciska inna osoba niż poprzednim razem. Urządzenie zmusza więc partnerów do korzystania z pralki "na zmianę". "Koniec z typem macho, którego jedynym obowiązkiem domowym jest picie piwa" - zapowiada Torres. Zaletą zastosowania sensora jest dodatkowa ochrona pralki przed dziećmi, które już nie będą w stanie uruchomić jej podczas zabawy. Urządzenie ma jednak wady - pralka może jedynie kontrolować, kto włącza przycisk i uruchamia program. Wciąż nie może sprawdzić, kto segreguje pranie i ładuje je do pralki. "W następnych wersjach planuję zamontowanie sensora również w uchwycie zamykającym drzwi" - zapowiada wynalazca." ja lubię prać..:) poproszę..o żelazko samo-prasujące:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 10:28 Ja Slaski gornik spad Bytomia Wydobywam wegiel kazdego dnia A tam na wierchu sloneczko lsni Zonka sie krzata syneczek spi Dzien dobry :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 12:21 Quar..na szychcie..., Peter fedruje..., a ja ...cichutko się przysłuchuję :)))) Witam Wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 09.05.05, 14:31 yoanna napisała: > Quar..na szychcie..., > Peter fedruje... Joanna cichutko się przysłuchuje Uli na niebie słonka wypatruje:) Odpowiedz Link Zgłoś
quarantina Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 09:31 Zaczął się dzień zwany dobrym. Witam. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 10:40 wtorek dzień dobry się zwie, na śniadanie poniedziałkowe humorki zje?;) co tam zajadacie dobrego? zaspałam dziś i jestem bez śniadania:( Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 11:14 też zaspałem śniadani jednak nie darowałem sobie i dzieciakom a o południu kręgielnia będzie zabawa (bez obiadu) hehehe... OLDNAWTOREK:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 10.05.05, 12:55 u mnie już słychać odgłosy...jak z kręgielni:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 11.05.05, 09:57 A u mnie jakos spokoj tylko spac sie chce. Dzien dobry Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 11.05.05, 11:49 Oj nie chce się. Dzień dobry po fraterze wygląda jeszcze lepiej... ;0) Witajcie! Zapach z zaplecza coś mi pizzerie przypomina. :) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 11.05.05, 13:26 oldpiernik napisał: > Zapach z zaplecza coś mi pizzerie przypomina. Oby nie był to niedopałek w koszu ze śmieciami. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 11.05.05, 13:35 peter.steele napisał: > A u mnie jakos spokoj tylko spac sie chce. > Dzien dobry ..a kto w nocy myszki łowił?;) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 11.05.05, 16:51 no tak znowu wychodzi, ze peter jest podrywaczem Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 12.05.05, 06:56 łowienie na podrywkę? to chyba nieprzepisowe OLDNIEWĘDKARZ ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 12.05.05, 08:10 lepszy podryw niz podorywek robiony przez rolnikow na polu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 12.05.05, 08:11 Pankracy, Serwacy, Bonifacy - ta jest trojka zimnych ogrodnikow i do tego zimna Zoska. I juz bedzie cieplej Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 12.05.05, 09:06 >I juz bedzie cieplej to zdanie.. mnie się bardzo podoba:))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 11:10 mi tez sie podoba. Dzien dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 11:12 Peterku,.. już jest cieplej:))) popatrz za okno:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 13:29 popatrzylem, ale dzis mialem rose na samochodzie. A juz wczorej jadlem obiad na tarasie. Bylo przyjemnie Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 13:53 Serwacego... słonecznie ci święci coś nieterminowi są ;0) miłego popołudnia OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 14:21 oldpiernik napisał: > Serwacego... > słonecznie > ci święci coś nieterminowi są > ;0) > > miłego popołudnia > OLD :) Ale za to noce sa zime i to jest objaw trzech ogrodnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 13.05.05, 14:25 jeśli tak, wycofuję zarzuty... OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 08:16 ...już kończy się brojenie! idzie słoneczne ocieplenie:) Dobrego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 13:09 brojenia ocieplone niebo rozchmurzone:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 10:14 zadzwonił..maj zmarznięty ale wesoły uśmiechnięty:) powiedział mi.. w sekrecie że słonko na niebie znajdziecie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 12:30 urszulka_ma napisała: > powiedział mi.. w sekrecie > że słonko na niebie znajdziecie:))) A Ty hop! Rozpuściłaś gadadło na całe forum. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 13:15 gadadło rozpuściła, bo wiadomość od maja była miła:) no co..? jak ktoś.. jest byczkiem majowym.. to ma z majem znajomości..O!:) .."Donos z dnia 13-05-2005, a dokładniej z godziny 08:03 Na pogodę w Polsce wpływa dziś niż znad Litwy i wyż znad Atlantyku. Znaczy to między innymi, że nadal utrzymuje się spływ powietrza z północy, czyli trwają "zimni ogrodnicy". Wczoraj rządził nami Pankracy, dziś Serwacy, jutro Bonifacy, a w niedziele rękę na pulsie będzie trzymała "zimna Zośka". Zresztą wszyscy oni są "zimni", więc na upal nie mamy co w ten weekend liczyć. Serwacy da nam za to na Półwyspie dużo słońca i wiatru. Gdyby nie temperatura powietrza i wody, byłoby dziś zupełnie polsko-hawajsko , ale i tak jest bardzo przyzwoicie - kto może pływa już teraz albo jak skończy pisać poranne prognozy...;-) Natomiast Bonifacy wsławi się tym, że zmieni kierunek wiatru z północno-zachodniego na północno-wschodni i zwiększy zachmurzenie. Zofia zaś dla jeszcze większej ochłody pokropi nas deszczem, po czym łaskawie osuszy wschodnim wiatrem. I tak nam minie ten zimno-ogrodnikowy weekend. Po nim zgodnie z tradycja już nie powinno być zimno, więc podobno możemy z ufnością spoglądać w przyszłość i niczym się nie martwić."... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 20:58 Dzis ostatni ogrodnik jutro Zośka. I zakwitną bzy. "Rozkwitały paki białych bzów, Wróc Jaśieńsku z tej wojenki Wróc wróc do haty jak za dawnych lat bywało Dam Ci za to róży najpiekniejszy kwiat" "Znowu mamy wiosne znowu mamy maj teraz bedzie odwilz teraz będzie raj" Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 14.05.05, 20:58 Dzis ostatni ogrodnik jutro Zośka. I zakwitną bzy. "Rozkwitały paki białych bzów, Wróc Jaśieńsku z tej wojenki Wróc wróc do haty jak za dawnych lat bywało Dam Ci za to róży najpiekniejszy kwiat" "Znowu mamy wiosne znowu mamy maj teraz bedzie odwilz teraz będzie raj" Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzien dobry :-) 15.05.05, 08:41 Już zakwitły bzy :)) www.agroweb.pl/gfx/bez.jpg Dobrego dnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 15.05.05, 10:39 Witam niedzielnie :) Bzy kwitną przepięknie...to prawda:))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 15.05.05, 23:04 halina501 napisała: > Już zakwitły bzy :)) > > > www.agroweb.pl/gfx/bez.jpg Kto wie, czy to nie zeszłoroczne.. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 16.05.05, 10:53 urszulka_ma napisała: > krzewy bzów ...są wieloletnie:) i cale szczecie, ze sa wieloletnie, bo nie wiedzialbym komu je podkradac. A wczoraj bzy dostala osoba ktorej wiele zawdzieczam. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 15.05.05, 13:24 "Gdzie Polską Zofija w polu kłosy rozwija a w ogródku tulipany żonkile przy niezabudkach staję na chwilę cieszy nimi serce i oczy jaki w nich świat uroczy Trzeba uczynić im święto niech o nich każdy pamięta 15 maja to dobry czas wokoło niezapominajki cieszą nas Niech rosną nam kwiaty niebieskie radosne sto lat i więcej w Polsce." www.math.iupui.edu/~mmisiure/kwiaty/niezap.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 17.05.05, 08:55 i deszcz pada, jest chlodno, ale "let rain" bo wody potrzebuja nasze ogrody. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 17.05.05, 17:43 ..ogrody może tak..ale "zmokłe kury" nie..:( Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 18.05.05, 09:31 deszcz pada a slychac jak trawa rosnie. dzien dobry :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 18.05.05, 14:57 Deszcz leje...! Nie słyszę trawy...za cicho się przedziera ...:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 18.05.05, 19:16 yoanna napisała: > Deszcz leje...! > Nie słyszę trawy...za cicho się przedziera ...:))))))) zrobi nam niespodziankę.. ta trawa.. kiedy deszcz przestanie padać.. i wystawimy nosy spod parasola.. ..a tu co?..las nie trawa!:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 18.05.05, 22:00 urszulka_ma napisała: > ..a tu co?..las nie trawa!:) Przecież to byłby niewyobrażalny kataklizm! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 19.05.05, 09:17 ..dlaczego? ja bardzo lubię las:))) dzień dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 19.05.05, 09:48 dzien dobry trawa scieta znaczy sie jakas czesc trawy zostala scieta. A jeszcze mnie troszkje czeka. A w nocy nie moglem spac tak trawa halasowa jak rosla :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma ciiii.... 19.05.05, 22:15 ..to nie trawa.... to świerszcz na skrzypeczkach w trawie koncert gra:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma w zieleni łąka majowa... 20.05.05, 11:08 arnick_a napisała: > Do komina ze świerszczem! gdzieś w trawie świerszczyk się schował nastroił skrzypce maleńkie gra wesołe piosenki.. dla kogo piosenki, dla kogo..?:) brzmią tak cudnie majowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: w zieleni łąka majowa... 21.05.05, 12:57 urszulka_ma napisała: > gdzieś w trawie świerszczyk się schował > nastroił skrzypce maleńkie > gra wesołe piosenki.. > > dla kogo piosenki, dla kogo..?:) > brzmią tak cudnie majowo:) Czaruje ladaco stonogę albo sąsiadce żukowej Z uporem zawraca głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: w zieleni łąka majowa... 21.05.05, 14:07 arnick_a napisała: > Czaruje ladaco stonogę > albo sąsiadce żukowej > Z uporem zawraca głowę. ale to tylko taka poza bo ta sąsiadka stonoga bardzo lubi grę tego wirtuoza:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: w zieleni łąka majowa... 21.05.05, 21:14 arnick_a napisała: > Hi! Ależ moja pani stonogo nie bądź dla mnie taką srogą Posłuchaj mego muzykowania i traw cichych kołysania... nie zrażony jej Hi! Hi! wołaniem grał dalej sobie świerszcz w trawie:) ...ale dla kogo?;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: w zieleni łąka majowa... 21.05.05, 22:31 urszulka_ma napisała: > nie zrażony jej Hi! Hi! wołaniem > grał dalej sobie świerszcz w trawie:) > > ...ale dla kogo?;) Tego nawet Pan Bóg nie wie. Ja myślę, że dla wiosny i siebie. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: w zieleni łąka majowa... 22.05.05, 10:33 arnick_a napisała: > Tego nawet Pan Bóg nie wie. > Ja myślę, że dla wiosny i siebie. Pan Bóg dał świerszczowi atuty, by dla swych kobiet grał nocne nuty. Świerszcz romantyczny samiec.. nocą na balkonie z traw staje i dla zdobycia swej kobiety gra romantyczne sonety...:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: w zieleni łąka majowa... 22.05.05, 21:25 Samiec wycina sonety... w zachwycie przystają kobiety... Pewnie już serca podbite, a drzwi do alkowy odkryte... ;))) PiEs. Jak wygląda sypialnia świerszczyka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: w zieleni łąka majowa... 22.05.05, 21:51 yoanna napisała: > Jak wygląda sypialnia świerszczyka? ;) Jak ta, do której go akurat zaproszą. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 20.05.05, 10:49 peter.steele napisał: > A w nocy nie moglem spac tak trawa halasowa jak rosla :) U mnie na dobitkę coś w niej piszczy. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 20.05.05, 10:47 A gyby Ci sosenki utrudniały otwieranie drzwi? A te napady w leśnych ostępach? Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 20.05.05, 11:07 arnick_a napisała: > A gyby Ci sosenki utrudniały otwieranie drzwi? A te napady w leśnych ostępach? w lesie ..drzwi?;)..hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 20.05.05, 23:12 przyroda nawet juz sama drzwi "Produkuje" Za niedlugo świenie bąda juz r5obiły karkówe i to juz z przyprawami gotowa na grila Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 21.05.05, 10:17 ..przygotowania do sobotniego grilowania?:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 21.05.05, 12:48 OLDCZEPNIK w łóżku. Drzwi w ścianie. Chatynka w lesie. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 23.05.05, 22:04 Byle do soboty - jak mawiają starzy górale. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 09:06 w tym tydgodniu byle do Czwartku Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 09:43 będziesz dzwonił..dzwoneczkiem Peterku?:) ...a dziewczyny kwiatkami posypią..:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 12:25 Ulka Tobie to tylko meskie dzwoneczki w glowie. Uata duza a takie figle chodza kolezance po glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 12:31 Mateczki będą świętować takoż. Sympatyczny czwartek. Odwiedzę Teściową, wypijemy kawę... Taaak, zapowiada się dobry dzień. OLD :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 20:56 peter.steele napisał: ..a takie figle No Ty!.. Dzwoncu jeden!!! do ręki bierz!.. ..i ćwicz to dyganie..tfu...dyndanie! www.bik.waw.pl/pol/dzw029.jpg no, kto to widział łobuzie!..żeby na procejsi męskimi dyndać!? Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 23:26 urszulka_ma napisała: > No Ty!.. > Dzwoncu jeden!!! > do ręki bierz!.. > ..i ćwicz to dyganie..tfu...dyndanie! łooooł... :) aż sie boję myśleć CO Peter ma uchwycić... w celach ćwiczebnych...;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 23:34 Odszczekuję obawy :) Dzwoneczek się pokazał:) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 23:49 yoanna napisała: > Dzwoneczek się pokazał:) ..jakie Ty dzwoneczki o tej porze podglądasz..hę?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 14:46 a ja w wekend tez cwicze dydanie. Dygne sobie jedno piwko pozniej drugie itd. :) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 18:26 ale dopiero wieczorem z Miłą dygniemy sobie po jednym piwku a we czwartek z Teściową coś klasycznego, winko półwytrawne, a co... to będzie dłuuugi weeekend ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 24.05.05, 20:58 w czwartek.. tak.. zadygam Annie kwiaty.. posiedzę w ciszy... tak.. kawy pić nie będę u Niej Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 29.05.05, 10:57 Good Morning :) Howe are you ? Pozdrawiam upalnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 10:42 Nu da. Tak i siewodnia - Dobryj Dień! OLD ;0) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 13:36 Dzwonisz zębami w taki dzień i jeszcze uważasz, że to śmieszne. Wygląda mi to na jakąś psycho-somatyczną historię. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 13:40 Zmiana sztucznych warunków na naturalne i wot kakaja baljeźń .. . Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 13:42 no szto Wy.. pa ruskie siewodnia gawaritie...?;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 20:12 Da , sewodnia pa russkie ;))) a zawtra ? Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 30.05.05, 22:18 Dobry wieczór a ja chce oznajmić, że "3" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 01.06.05, 08:48 dzien dobry pierwszo czerwcowo. juz dzis "5" Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 01.06.05, 14:52 Lato leci... ku nom... :0) Upały na Podbeskidziu przeplatają się z frontami chłodu. Czerwcowe Dzień Dobry ma posmak wakacji... :0) OLD :0) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 02.06.05, 09:45 peter.steele napisał: > dzien dobry pierwszo czerwcowo. juz dzis "5" hmm.. to "3" teraz już "5" jakieś magiczne liczby podajesz?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 02.06.05, 11:41 Oldowski nie chwal dnia przed zachodem slonca. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 02.06.05, 22:20 kogo lub co, można chwalić przed zachodem?;) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 03.06.05, 06:33 Peter, zachód mam... na zachodzie ;0) Dzień Dobry! OLD :0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 03.06.05, 08:48 Old owszem jestem na zachodzie. A tak swoja drga lepiej niech planowo slonce zachodzi i tak samo kobiety. Bo nie chce po wakacja uslyszec zdania. "Kochanie pamietasz ten wieczor na plazy? Wtedy nie tylko slonce zaszlo" :) Milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 04.06.05, 09:48 ..na zachodzie same one tak zachodzą?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 03.06.05, 08:52 na czacie4 gazeta.pl jedna osoba napisala " Lepszy dobry rozwod niz zly slub" A do rozwodu wiadom, ze zawsze sa winne dwie strony czyli zona i tesciowa Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 05.06.05, 13:06 wróciłem z jarocina. Byłem na festiwalu. Wiecie co bylo super. Dzien dobry ide spac Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 05.06.05, 15:20 Witajcie :) Peter wyspij sie porządnie i poopowiadaj ...;) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 05.06.05, 21:57 takiemu to dobrze.. ech.. ..i nic nie opowiada tylko śpi! Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :-) 06.06.05, 07:02 sie wyśpi wstanie i będzie dzień :0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 06.06.05, 10:39 Peter wstal i byl juz dzien. A opisze co sie dzialo wieczorem. Dzien dobry Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 06.06.05, 21:10 Juz sie w jakimis topniu wyspałem. A teraz relacja. zalujcie, że was tam nie było. Czas sie tam cofnąl, bo dawno nie widziałem takiej ilości egzemplarzy. Punki i metale cos wspaniałego, że tacy ludzie istnieja i to nawet cieszy. A co do muzyki to była Kobranocka - pregadałem ja. Ale podczas Dzemu to juz stałem pod sceną. i naprawde cieszył mnie ten koncert. Chociaz nie zagrali "Czerwony jak cegła". A pozniej było mistrzostwo swiata, czyli TSA i jak zwykle jak bywam na ich koncertach zaczęli "maratonczykiem" zagrali kilka utworów z nowej płyty Proceder. Ale nie obyło sie bez Hiciorów oczywiscie przed duże H. I połynęly nutki utworów 51; Alien; Kocica; Heavy Metal World; 3 zapałki. Po tym koncercier pozedłem, bo niestety zmeczenie juz sie dawało we znaki. ledow dojechałem do domu. A cały festwail zakonczył sie o 6 nad ranem i zakonczył festwiqal Jarocn PRL zespól Armia. szkoda, że nie dotrwałem. Ale i tak warto było tam jechać. Załujcie, że was tam nie było. Teraz juz wiem dlaczegpo nazwa juarocin tak elektyzuje wszystkich. jak zwykle muzyka i festiwal obroniły sie same. czekam az za rok znowu sie zbiere cała brać, aby pooodychac tamtym owietrzem i wolnoscia i beztroskościa. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 06.06.05, 21:42 peter.steele napisał: > Załujcie, że was tam nie było. pewnie..że żałuję:( Dżem, to jeden z moich ulubionych zespołów.. choć..już nie w takim składzie w jakim najbardziej lubię słuchać..:( Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 06.06.05, 22:21 siłą wyzsza juz ich NIGDY nie usłyszysz, bo miedzy innymi dla nich tych nie obecnych byl zadedykowany utwór 51 przez Marka Piekarczyka I własnie on u mnie leci. w wersji Live . Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 07.06.05, 19:34 jakoś ten numer utworu mało mi mówi.. może tytuł..podasz?:) ..i nie spij tak długo!:) Dzień dobry:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 07.06.05, 23:50 Sieroto jedna 51 to tytuł utworu 51 (muz. A. Nowak, M. Piekarczyk - sł. J. Rzehak) Idąc cmentarną aleją szukam ciebie, mój przyjacielu Odszedłeś bo byłeś słaby jak suchy liść Dziś możemy dotknąć się naszymi pustymi duszami Obnażyć swe oszustwa i nasze wypalone sumienia Już nikogo nie dręczą nasze mdłe spojrzenia Dziś jesteśmy nareszcie sami w ten listopadowy wieczór Idąc jesienna aleja szukam ciebie, mój przyjacielu Chce być tylko z tobą przez kilka małych chwil Pomóż mi przywołać tamte lata, ożywić śpiących ludzi Pomóż mi pokonać smutek, który pozostał gdy nagle odszedłeś Już nikogo nie dręczą nasze mdłe spojrzenia Dziś jesteśmy nareszcie sami w ten listopadowy wieczór... Już nikogo nie dręczą nasze mdłe spojrzenia Dziś jesteśmy nareszcie sami w ten listopadowy wieczór... Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 08.06.05, 07:35 No trafiłeś jak nic!...żem sierota jedna Operacja w Poznaniu, w zeszłym roku nic nie dała... 19 Czerwca będzie rok jak Binu zmarł... Anna też nie żyje już..jakieś 10 lat.. Może byś.. tak pisał tytuły w cudzysłowie..hę? Myślałam..że coś Dżemu zaśpiewali ... Pisaliśmy o Dżemie.. A.. Ty wylatujesz z TSA.. wolę.. piosenki Dżemu.. Na kiepskich zdjęciach okruchy dawnych dni, Czyjaś twarz, zapomniana twarz. W pamięci zakamarkach wciąż rozbrzmiewa śmiech Czyjaś twarz zapamiętana. Mijają dni, ludzie, natury w nich. Wciąż nowych masz przyjaciół, starych przykrył kurz, Dziewczyny ciągle piękne, lecz w pamięci tkwi Ten pierwszy dzień, najgorętszy z dni Zapal świeczkę, za tych których zabrał los, Zapal światło ognia Zapal świeczkę, za tych których zabrał los, Zapal światło ognia Ludzi dobrych i złych wciąż przynosi wiatr, Ludzi dobrych i złych wciąż zabiera mgła.... Zapal świeczkę... Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) 08.06.05, 08:27 Nie o taka sierote mi chodzilo. A swoja droga jak opisywalem co sie dzialo w Jarocinie napisalem "I połynęly nutki utworów 51; Alien; Kocica; Heavy Metal World; 3 zapałki" Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 08.06.05, 17:27 no wiem, że nie o takiiiee sierotee:P ciekawe dlaczego.. w Wielkopolsce skojarzono "gapola" z "sierotą"?:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :-) 09.06.05, 07:35 Również słoneczne, choć ziiimnoooo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arnick_a Re: Dzien dobry :-) 10.06.05, 07:47 urszulka_ma napisała: > ciekawe dlaczego.. w Wielkopolsce skojarzono "gapola" z "sierotą"?:) Matka dała dyla. Gapol został. Arni Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) 10.06.05, 08:21 ..ciekawa interpretacja:) Dzień dobry Arni:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-( 13.06.05, 12:49 Zawodzicie nie 3 dbnien i nikt sie tu nie przywital. Czyzby starpolskie dzien dobry przestalo istniec i pojawilo sie tylko kiwniecie glowa ????? Odpowiedz Link Zgłoś
halina501 Re: Dzien dobry :-( 13.06.05, 13:05 Jest jeszcze uśmiech, ukłon, pocałowanie czy też uścisk dłoni, przyjazny gest..:)) Dzień dobry Piotrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-( 14.06.05, 19:36 halina501 napisała: > Jest jeszcze uśmiech, > ukłon, > pocałowanie Halinko, czy wybór miejsca pocałunku na powitanie.. coś oznacza?:) Odpowiedz Link Zgłoś
oldpiernik Re: Dzien dobry :) 7501 16.06.05, 07:43 po burzy świeższy i jaśniejszy dzień :0) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :) 16.06.05, 12:14 a u mnie dzis bez slonca bez burzy, ogolnie jest i tak dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :) 17.06.05, 10:34 oldpiernik napisał: > piątki mają swój urok :0) bo po nich sa soboty Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :) 20.06.05, 10:54 wczoraj byl spacerek bagatela ponad 20 km i ledwo doszedlem takie tempo sobie narzucilem, ale jestem zadowolony. MImo, ze dawno nie chodzilen, nie biegalem, jeszdzilem na rowerze. Bol jest podtsawa naszego istnienia wiec dzis moge ze spokojem ze zyje i tym bolem nie sa zakwasy bo ich dzis nie miewam. Bo ja stalowy jestem :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dzien dobry :) 20.06.05, 23:27 peter.steele napisał: > Bol jest podtsawa naszego istnienia wiec dzis moge ze spokojem ze zyje i tym > bolem nie sa zakwasy bo ich dzis nie miewam. Bo ja stalowy jestem :)))) Peter...ja Cie proszę...uważaj na kwaśne deszcze i korozję;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) lato !!!!! 21.06.05, 09:07 o 8:48 pojawilo sie kalendarzowe lato Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) lato !!!!! 22.06.05, 15:21 ..ćwierkają wróbelki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) lato !!!!! 23.06.05, 13:24 urszulka_ma napisała: > ..ćwierkają wróbelki?:) od samegp rana cwir cwir dokad idziesz Marysiu kochana. A marysia na to swmieje sie wesolo. Szkola sie skonczyla wiec ide do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
urszulka_ma Re: Dzien dobry :-) lato !!!!! 23.06.05, 14:08 Marysiu, pięknie Marysia śpiewa:))) Odpowiedz Link Zgłoś
peter.steele Re: Dzien dobry :-) lato !!!!! 23.06.05, 15:05 Marysiu co tez Marysia mowi. .............. - a jako kto pracuje Pan? - Moj maz z zawodu jest Dyrektorem. Odpowiedz Link Zgłoś