slo-onko 14.11.07, 08:14 witam w srode nowa zimowa,letnia juz sie chyba skonczyla wszystkiego dobrego na srode Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mycha Re: środa zimowa 14.11.07, 08:30 cześć sloo dzień dobry u mnie z nieba leci coś bliżej nieokreślonego. sennie, a pracy ogrom. zmykam do papierów. Miłego dnia życzę Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa zimowa 14.11.07, 09:14 czesc Myś ze swoimi papierami juz sie uporalam,moge pomoc w porzadkowaniu Twoich,zaryzykujesz?) Odpowiedz Link
mycha Re: środa zimowa 14.11.07, 09:18 )) najchętniej to bym otworzyła okno i fruuuu... tylko pewnie zaraz leciałabym za nimi jej, czy wiecie, ze robię wszystko, żeby tylko nic nie robić? koszmar! tak się rozpędzam do tej pracy, że chyba jak osiągnę odpowiednią prędkość, to będzie godzina 16. Odpowiedz Link
nick000 Re: środa zimowa 14.11.07, 08:58 witam piekne panie Z pogodą i u mnie nie jest zbyt ciekawie. Zima idzie i trzeba sie z tym faktem pogodzić. Najwazniejsze jest jednak ciepło wewnętrzne, tego mi akurat nie brakuje. Zewnętrznie rozgrzewam sie kawą, na którą, życzac miłego dnia, wszystkich zapraszam Do kenduli Wczorajszy dzien nie był moim swiętem, ale dzieki za życzenia, tych nigdy nie jest zbyt wiele Swoja drogą, po przeczytaniu wczorajszego postu jednej z naszych bywalczyń, dochodze do pewnych ciekawych wniosków;D Moze sie nimi z wami podzielę, a moze nie;DD Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa zimowa 14.11.07, 09:31 tak cieply polar i goraca kawa to bardzo wazne zima,dobvrze Nick,ze dbasz o siebie Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 14.11.07, 10:58 witajcie Zalogo, jak milo sie was czyta, co do zimy,planuje sobie czape ciepla udziergac,ale to juz chyba u Mamy,jak bede i ,jak starczy czasu,bo siostra juz mnie straszy,ze duzo pracki dla mnie zostalo( *nicku, wiec podziel sie swoja refleksja,chetnie sie dowiemy wszystkie"co Cie gniecie" miejcie sobie ciepluni dzionek, u mnie ?,jaszcze nie bylam na altanie,pod okapem kuchennym cimoki pale,az sie boje na zewnatrz wypelznac,tyle ciuszkow trzeba na siebie nalozyc,czego nie bardzo lubie Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa zimowa 14.11.07, 11:06 oooo czesc Kendo ranna ptaszka z Ciebie dzisiaj frycka zaliczona? mozna u Was takz biegu pojsc do salonu czy trzeba sie wczesniej zapisac? Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 14.11.07, 11:12 hej sloo, do frycki ide na 13:30,czas zamowilam w tamtym tygodniu, dzis spytam czemu w poniedzialki i wtorki nie pracuje, skroce wlosieta co nieco i inny model fryzurki,taki troche na pazia, mialam kiedys caly czas podobnoa fryzurke. miej sobie cieplutki dzien. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 14.11.07, 12:32 cześć leniuszki i pracusie u mnie rano śnieg na trawnikach leżał, więc tytuł jak najbardzie uprawniony - jest zimowo po malutku zakańczam remont i powiem wam, że jestem bardzo zadowolona z efektu jeszcze tylko nowe mebelki wjadą i będzie pełnia szczęścia Mysz, masz z tym rozpędzaniem zupełnie, jak ja - nawet juz spałam na biurku trochę kendula, a kolorek zmieniasz, czy tylko długość? ja mam problem, bo moja frycka przestała pracować i teraz tylko domowo mogę ją zaprosić... nick, to jak lubisz tak życzenia, to jeszcze ja pożyczę ci wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 14.11.07, 12:41 hej kasikku, no u mnie slonecznie sie zrobilo,ale polnocnie wieje i mrozi poliki no wlasnie,remoncik masz,oj,to zawsze cos sie dziej i najwazniejsze,ze jestes zadowolona jak narazie,mysle,,ze efekt goncowy bedzie super. kolorek sama sobie poloze,bo inaczej chca bardzo duzo za usluge,odrosty to szybciutko,bo musze w kraju ladnie wygladac), tez sie obawiam by moja frycka nieuciekla,zaczyna tydzien pracy od srody,spytam czy nie zamierza zakladu sprzedac,przyzwyczailam sie do niej i obcina tak jak sie chce. u mnie zaczynaja sie grypki,akurat dziecie zadzwonilo i zakupy mam zrobic,siostra od lekarza juz wrocila,przywiozla z kraju anginke ropna,bylebym sie nie zarazila na sama droge...... miej sobie udany dzien kasikku Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 14.11.07, 13:09 to taka pora - mnie gardło też drapie paskudnie muszę coś sobie zaaplikowac na to... Odpowiedz Link
nana_c Re: środa zimowa 14.11.07, 16:21 A u nas dzisiaj przed poludniem pierwszy snieg spadl- ale juz go nie ma. Jednym slowem, zima zbliza sie wielkomi krokami Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 14.11.07, 18:31 witaj nano, i reszte Zalogi wieczornie, no tak zima wczoraj sparalizowala droge do Stokholmu z Nyneshamn,pol metra sniegu spadlo,zolnierze musieli sie wlaczyc do akcji by ludziska do domu dotarli. mnie od tygodnia katar straszy,ale jakos sie jeszcze trzymam z nochalem,oby na sama podroz mnie nie zwalilo z nog,pancio tez ma goraczke niewiadomo z czego,choc sie zaszczepil "grypowo",ja nie i co rosz mnie pietnuje,ze go moge zarazic,jak grypidlo mnie dopadnie, podjadam codziennie plaster cytryny,jem warzywka,cieplo sie opatulam,po powrocie do domciu zawsze lapki myjemoze mnie nie zlapie choroba. miejcie sobie cieplunio przy herbatkach i ciachach Odpowiedz Link
greis52 Re: środa zimowa 14.11.07, 19:29 witam u mnie jak narazie czarno ale zimno, cieplo sie nosze i unikam zbiorowisk kichajacych puki co wiruski mnie omijaja na szczescie pozdrawiam i spokojnego wieczoru zycze Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 14.11.07, 19:45 witaj Greis cieplutko, masz racje z unikaniem skupisk,ale jak uniknac robienia zakupow, samo,ze za koszyk czy wozek sie wezmie ,jest tam juz masa zarazkow,ludzkie oddechy...moze niedlugo jak w Chnach/japoni zaczniemy w maskach chodzic w okresach zagrozenia chorobowego miej sobie przyjemny wieczor. Odpowiedz Link
mycha Re: środa zimowa 21.11.07, 09:55 dzień dobry robaczki mamy już środek tygodnia, ależ ten czas leci. za oknem mglisto, zimno i straszno. mam świetny humor i nie radzę nikomu mi go popsuć, bo będę gryźć robię kawę, zapraszam Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa zimowa 21.11.07, 09:59 czesc Mycha wiesz co ktos odpowiedzialby na Twoje gryzienie? ze chcialby to zobaczyc,a najlepiej poczucDDD Odpowiedz Link
nick000 Re: środa zimowa 21.11.07, 10:31 zapewne byłby to bardzo zadowolony kot;D Cześć dziewczyny Prawde mowiąc, pomimo wstretnej pogody i nawału pracy, ja tez dziwnie z czegoś zadowolony jestemD Moze to sroda, moze cos innego, kto mnie tam wie Krzepie sie kawą i liczę, ze czas szybciutko nam minie do pietnastej. Spokojnego dnia Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 10:55 witam też bym chciała tego gryzinego przez myszę kota zobaczyć ;P i błogość na jego pyszczku co do humoru, też dziwnie zadowolona jestem, sama nie wiem z czego kawunia pewnie by się przydała, ale poczekam jeszcze chwilkę - na razie pokrzepiłam sie gorzką czekoladą no taaak... a d... rośnie... jeszcze muszę się przyznać do lenia, którego staram się dzisiaj hołubić i głaskać, ktoś się przyłączy? ) Odpowiedz Link
mycha Re: środa zimowa 21.11.07, 11:05 ale to nie będzie gryzienie z rozkoszą, a z pasją Odpowiedz Link
slo-onko Re: środa zimowa 21.11.07, 11:08 jak zwał tak zwał,ale wiemy o co chodzi chyba wiemy Odpowiedz Link
nick000 Re: środa zimowa 21.11.07, 11:16 a jak nie wiemy, to sie dowiemy z bezpośredniej relacji;D Czekamy na wstrzasajace wyznania mychy;D Cześć kasikk Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 11:28 witaj nicku jak to miło, jak ktoś tak specjalnie do mnie się odezwie co do relacji, to mysz skryta raczej jest pod tym względem... ale ja wam wszystko opowiem, jak tylko się dowiem Odpowiedz Link
mycha Re: środa zimowa 21.11.07, 12:44 opublikuję pamiętnik chociaż podejrzewam, że wtedy musiałabym wyjechać na bezludną wyspę i ukrywać się, zmienić tożsamość, wygląd, a i tak niektórym żądza odwetu, krwi przysłoniłaby cały światDDDD Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 12:52 zabieraj sie juz za pisanie pamietnika mycha, my tu specyjalna jednoske obroncza wstawimy by Ci wlos z glowy niespadl) Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 12:50 no co????,ja tez Cie specyjalnie zawsze kasikku witam, witam rowniez :greis/sloo/mycha/nicka(zbieznos kolejki pozdrawianych dowolna) widze,ze humorki tak swietne,ze z radosci chce sie gryzac) no,powiem,ze w polowie jestem tylko humorkowa,bo "zwisy" nie wyszly,jak sobie myslalam,ale juz za pozno na jakiekolwiek zmiany,w swoim czasie zobaczycie sami. kawcie zaliczylam dzis juz o siodmej,po lunchu juz tez jestem i zaraz sie chyba w lozko rzuce,bom ledwo siedze...ech,w sobote juz do Mamy jade) zycze przyjemnego dnia. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 12:59 witaj greis! dziękuję pięknie, kenduniu co to za zwisy? kawunię chyba sobie daruję, bo jakoś już mi senność odeszła za to zawaliła mnie tona papierów i leń pod nią zniknął buuu... chcę mojego lenia spowrotem! Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 13:05 *kasiku, niedlugo pokaze "zwisy") a o leniu mi nawet nie wspominaj,bo tez musze cos przed wyjazdem zrobic a nic mi sie niechce( a z ta czekoladka ..to tak nie bylo kiedys co?? miej sobie sprawny dzionek. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 13:09 było - ja tak raz na jakiś czas mam, że całą tabliczkę potrafię zjeść, a później przez pół roku nic a generalnie to ze słodyczy najlepiej śledzie co do zmiany smaków, to może coś napiszę za miesiąc może przepis jakiś na tą zmianę zostawię? Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 13:15 podobnie ja mam tak z czekolada, a sledziki to chcetnie pod kazda postacia) a na nowo-smakowa recepte bede czekac z niecierpliwosciabo to wtedy najciekawszy smak) ide "panciowi leb scinac",zawsze przed wyjazdem musi mnie w ren sposob wykorzystac,,,zaraz wracam,mam wprawe,idzie mi to szybciutko) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 13:19 to zdolniacha jesteś, bo ja z tym nie potrafię jakoś się boję i teraz tylko swojej frycce ufam Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 13:46 juz gotowe) nastepny prosze...z grzyweczka czy bez?? z przedzialeczka na bok czy po srodku)))))))))))))9 zakupil slubny caly komplet,naklada sie "grzebyczki" (sa rozne dlugosci na na ucho lewe i prawe)ciagnie sie ,jak grzebieniem i scina wlosieta, pierwszy raz porobilam zeby,a teraz juz do wprawy doszlam .zawsze chce na krociutko,wiec do wiosny mam spokoj) Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 13:58 o!!!!!!!!!!!!!!!!,mam juz bilecik, jutro w banku zaplace i moge jechac) bede az do 13 grudnia....ciekawe czy wytrzymam by po scianach nie lazic) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 14:24 może nie... za to rozerwiesz się troszkę na promie Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 14:34 kasikku, tym razem sie nie rozerwe na promie,jestem na atybiotyku,akurat w sobote ostania trucizne bioer((((((((( moze w drodze porotnej,jak bedzie wzgledne towarzystwo. Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 21.11.07, 14:46 oj, biedulko, to zdrowia życzę i dbaj o siebie koniecznie ale nie martw się - co się odwlecze, to nie uciecze - będzie jeszcze okazja Odpowiedz Link
nana_c Re: środa zimowa 21.11.07, 15:38 Kendo, zycze milej podrózy, zapatul sie dobrze przed wiatrzyskiem na promie A u mamy, no tam to bedzie jak w domu )) Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 21.11.07, 18:39 dziekuje nano, witaj rowniez, no u Mamy zawsze jest dobrze,a jedzonko wysmienite,zawsze przytje ponad 1kilo,przyda mi sie by zima tluszczyk chronil przed zimnem zycze cieplego wieczoru. Odpowiedz Link
mala20033 Re: środa zimowa 21.11.07, 23:11 Milej podrozy!!! Pogody, zdrowka i...rozrywki troche! Odpowiedz Link
greis52 Re: środa zimowa 28.11.07, 09:40 pozdrawiam, u mnie wylazi z za chmur sloneczko czego i Wam zycze plus usmiechu do mijanych osob Odpowiedz Link
mycha Re: środa zimowa 28.11.07, 10:14 cześć greis dzień dobry wszystkim u mnie słonecznie i lekko biało. humor nawet całkiem dobry. papierologia kwitnie w najlepsze, to chyba, żebym nie miała za dużo wolnego czasu w pracy dziewczyny, wczoraj na aerobicu uczyłyśmy się kroków do samby i quickstepa. jej, ależ był ubaw. jestem pełna podziwu dla tańczących. to nie jest wcale takie proste, na jakie wygląda)) lecę teraz, bo za 15 minut mam spotkanie a tak mi się nie chce tam iść trzymajcie się ciepło i specjalne uściski dla naszej kenduni))) Odpowiedz Link
kasikk_29 Re: środa zimowa 28.11.07, 11:58 witam słonko pięknie świeci - już marzą mi się lekko mroźne, słoneczne dni... może święta byłyby białe wreszcie co do papierologi, oj kwitnie dlaczego mnie się chce na wagary? chyba dlatego, że już nie mogę na nie iść ;P kawunia wypita, a mnie się jakoś sennie robi? chyba coś dobrego pójdę sobie kupić: ciacho jakieś, czy cóś... słodkiego dnia Odpowiedz Link
mala20033 Re: środa zimowa 05.12.07, 15:08 Zimnawo. Psiaki po "malej potrzebie" szybciutko uciekly do domku. Wam Dzionka Milego! Odpowiedz Link
henryk245 Re: środa zimowa-poetycznie dzisiaj,i z humorem .. 12.12.07, 07:46 Unia Europejska Siedzą w pociągu ważni Unici, Grubi, nadęci, lekko podpici, Wiozą do Polski ustaw czterdzieści, Każda w wagonie ledwo się mieści, Pierwsza zawiera setki koncesji, Pewną przyczynę rychłej recesji, Druga przynosi drogą benzynę, Kolejną naszych nieszczęść przyczynę, Trzecia wprowadza nowe podatki, Podnosi VATy, akcyzy, składki, By "ludzie pracy" pieniądze mieli, W kieszeniach swoich przedstawicieli, Czwarta rozwala polskie mleczarnie, Wszak smrodu i brudu to wylęgarnie, Piąta morderców od kary zwalnia, W więzieniach będzie miła sypialnia, Szósta pomnoży nam urzędników, W siódmej są wzory nowych pomników, W ósmej feminizm i parytety, Wybierz cymbałów - byle kobiety, W dziewiątej instrukcja indoktrynacji, Za hojną kasę z Eurodotacji, Aktorzy, panienki i dziennikarze, Wyklepią wszystko, co im się każe, Za szkolnej dziatwie, Przyniesie chlubę, Udział w błękitnym Eurojugent, Miłość do Unii w wierszu, w piosence, Wszystko co robisz, nawet w łazience - Robisz dla Unii, pamiętaj o tym, Inaczej szybko wpadniesz w kłopoty, Nie skończysz studiów, Wylecisz z pracy, Eurogestapo zrobi cię na "cacy", W dziesiątej i dalej, Czytać się nie chce, Można z pociągu wyskoczyć jeszcze... ________________________________________________ Do banku w Szwajcarii wchodzi klient z walizką i ściszonym głosem mówi do bankiera: - Chciałbym wpłacić pieniądze, w tej walizce jest całe cztery miliony euro. Na to bankier uśmiechnięty: - Proszę nie ściszać głosu, bieda to żaden wstyd. Co musi się zmienić, żeby polskie drogi odpowiadały normom europejskim? - Normy europejskie... - Co mają wspólnego fundusze z Unii Europejskiej i kosmici? - Ciągle o nich słyszysz, ale nigdy nie widziałeś. Odpowiedz Link
greis52 i po świetach:) 26.12.07, 22:18 oj pojadlo sie pojadlo teraz herbatki na trawienie spijam wszystko co mile szybko sie konczy tak tez i swieta dobiegly konca na szczescie mam jeszcze dwa dni urlopu to odpoczne po krzataninie w ciszy a za pleckami sapie nowy roczek znow poswietujemy pozdrawiam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=46956 Odpowiedz Link
mycha Re: środa wcale nie zimowa, a jeszcze letnia! 27.08.08, 12:56 dzień dobry robaczki mam nadzieję, ze kanduś to mnie nie zabije za wyciągnięcie starej środy z worka)) pomyślałam, że fajnie byłoby wrócić do tradycji "dniowych". już mi lepiej, ale ostatnio się tak fatalnie czułam jakiś koszmar może to na zmianę pogody, bo dzisiaj jakoś tak nieciekawie i szarawo, zimno... ściskam was mocno i miłego dnia Odpowiedz Link
greis52 Re: środa wcale nie zimowa, a jeszcze letnia! 27.08.08, 16:22 witam u mnie duszna i parna kto wie czy mnie zamieni sie w deszczowa Odpowiedz Link
greis52 Re: środa wcale nie zimowa, a jeszcze letnia! 03.09.08, 08:04 pozdrawiam serdecznie i udanej srody jeszcze letniej zycze Odpowiedz Link
nana_c Re: środa wcale nie zimowa, a jeszcze letnia! 03.09.08, 15:42 Dziekuje, tobie tez U nas jeszcze nie zima, ale juz jesienny deszczyk... ****** Odpowiedz Link
greis52 środa zimowa 11.02.09, 08:07 mam zawieje sniezno - deszczowa spokojnego dnia Wam zycze Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 11.02.09, 09:27 o rany Greis,wczoraj tak mielismy noca zmienilo sie na obfite opady sniegu i tak dopiero nocka ma przestac, a jestesmy juz sporo zasypani),( przyjemnie jest bez wiatru.....i wszedzie bialo az w oczy kole Odpowiedz Link
greis52 Re: środa zimowa 11.03.09, 07:51 z wróżby wyszlo mi ,z dziś napewno jest sroda bo: "1. Jeśli trzeci dzień nie chce ci się pracować - znaczy, że to już środa." a na dodatek w nocy przymrozilo i bylo i grzanie i skrobanie i poczatek srody do d.... moze koniec bedzie lepszy Wam zycze udanego dnia!!!! Odpowiedz Link
kendo Re: środa zimowa 11.03.09, 12:56 witajcie Zalogo, no coz,marzec, u mnie lekki przymrozek, powietrze iscie wiosenne zimnawe, sloneczko troche pociesza. zycze udanego srodowego zakonczenia dnia Odpowiedz Link
nana_c Re: środa zimowa 11.03.09, 15:48 Witzajcie srodowo, U mnie co prawda przymrozków nie ma, bo pada naokolo, znaczy do wczoraj, a dzisuiaj w nocy zobaczylam nagle pare duzych platków sniegu, jak sobie przelecialy... wystraszyly mnie, ale no cóz. I faktycznie dzisiaj rano, w moim "trefnym punkcie", w lesie, lezalo nieco sniegu na poboczach Teraz, po wstaniu, widze, ze jakby jasniej i dyskretnie slonecznei Swietnie! Wiosna cala geba Odpowiedz Link
kendo Re: środa z gradobiciem 11.03.09, 16:44 marzec lubi byc zmienny pogodowo, akurat zaplanowalam rowerkowanie do kiosku i musialam w autko wsiasc,bo zaczelo gradowac,zrobilo sie zimniej( teraz sloneczko znowu.... juz bliziutko do prawdziwnej wiosny milego dnia zycze. Odpowiedz Link