megxx list 293 03.04.05, 22:53 Kochana Kendo! Trwało to trochę zanim poszukałam, co o tym wiem i...wiem, że coś o tym zabiegu słyszałam, kojarzę to z tzw. medycyną naturalną. Byle nie było, że wiem, że gdzieś dzwonią... Po pierwsze-gotowanie wody-wytrąca część związków wapnia i magnezu. Tym samym już mniej ich jest, a dla serca (inaczej niż dla prania) woda z dużą ich ilością jest zdrowsza. Mrożenie wody zmienia strukturę krystaliczną. Często taki zabieg używa się w gotowaniu-by osiągnąć bardzo lodowata wodę. I tyle wiem, jak coś sobie skojarzę, dopiszę. Odpowiedz Link
aniouek1 list 294 18.04.05, 19:59 Witaj Kendo Spójrz tylko co ja wyprawiam...aż strach się bać Przyznam Ci się, że okrutne zaległości mam na "wszystkich frontach", no i... jak widać zaczynam nadrabiać ...powolutku, ale...staram się jak mogę. Ech...szkoda, że nie wszystkie "fronty" są tak przyjemne w nadrabianiu jak ...wiosenne wietrzenie w Szuflandii, ale... NIC TO...tak bywa, że ...różnie bywa i raz lżej, a raz ciężej, raz cieplej, innym razem chłodniej. Dziękuję Ci bardzo Kendo, że tu jesteś i że...nawet gdy mnie nie ma, to Ty JESTEŚ cudny Duszku Szuflandii...że wciąż trzymasz straż... to niezwykłe wiedzieć jak ja wiem dzięki Tobie, że w Szuflandii...JEST i BĘDZIE DOBRZE... Pozdrawiam serduszkowo i...całusów mnóstwo Ci posyłam ))))))))))))))))))))) P.S. gratuluję bujnego rozkwitu Vistuli. Bardzo się cieszę, że nie zasuszyłaś Odpowiedz Link
aniouek1 list 295 19.04.05, 09:32 Witaj Kendo Milusiego dnia, a z zyczeniami dla Kajtusi to moze tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=11397839 Adres chyba właściwy? Odpowiedz Link
aniouek1 list 296 25.04.05, 10:42 Kendo...napewno KAŻDY inna? inaczej? ....a może...przyjrzyj się temu raz jeszcze? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11087&w=23152354 Bardzo mnie zasmuciło przez Ciebie zapowiedziane znikanie na czas nieznany Ale...NIC TO...jak mus to mus... Wróć gdy tylko wrócić będziesz mogła... Pamietaj....Szuflandia na Ciebie ZAWSZE czeka Pozdrawiam serduszkowo Odpowiedz Link
majenka3 Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 29.04.05, 17:29 Kendo dzięki za ciepłe słowa zachęty do zgłębienia szufladowych zwyczajów...aż mi się wierzyć nie chce, ale poooodejrzewam, że pisze do Ciebie liścik i wkładam go (!!) do właściwej przegródki ?? To ja sobie jeszcze przez chwile poeksperymentuję pozdrawiam i dosyłam uśmiechów porcyjkę Odpowiedz Link
mycha Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 01.05.05, 11:19 nie ma sprawy obiecuję bywać tutaj jak najczęściej się da. w miłym towarzystwie zawsze się miło spędza czas chyba powinnam się zbierać, bo jadę do rodziców, zabrać na weekend mojego futrzaka. przyjeżdża do pani w odwiedziny)) Odpowiedz Link
mycha Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 01.05.05, 11:55 oczywiście, że podrapię, a on już merda ogonkiem! to jest chyba najbardziej uśmiechnięty i wesoły pies jakiego znam. sąsiedzi na klatce u rodziców mówią na niego wesołek )) to piękny, futrzany, 5-letni chłopiec) czasami nie znośny, ale taaaaki kochany... Odpowiedz Link
aniouek1 list 300 01.05.05, 22:04 a może 304? Nie jestem pewna, bo...licznik sobie, a srodkowe ewidencje troszku inaczej. Dziękuję Kendo, że...Twoja dusza ma uszka... 3maj za mnie kciuki... bardzo potrzebuje Twojego wsparcia. Pozdrawiam serduszkowo i zycze dobrej nocki i pieknych snów. Odpowiedz Link
aniouek1 list 301 03.05.05, 10:20 Która, którą goni, a która przed którą ucieka? Uwielbiam te NASZE spotkania szufladowe tak...łepek w łepek hihihi )))) Odpowiedz Link
aniouek1 list 302 03.05.05, 10:31 Kendoooo...raczysz mi wytłumaczyć z Twojego na moje co "sanowanie chatki" znaczy? Nijak pokumać nie mogę "sanowanie" to cósik z sankami mi się kojarzy. O hokeju trawowym to co nieco wiem ale żeby i sanki takowe być miały i to jeszcze by na nich chałupkę sankować, no to...chakieś dziwnowate cósik mi się całkiem zdaje )))) P.S. dzisiaj ciezko NIE WOLNO PRACOWAĆ! Nie wiesz, że jest święto? EJ! Co z Ciebie za Polka? Odpowiedz Link
aniouek1 list 303 03.05.05, 10:59 No tak! Mogłam się domyslić! Polak potrafi, a Polka, nie gorsza i też potrafi szwedzki na polski przerobić i to tak...bez problema Słowotwórstwo to talent! Jakby na to nie patrzyć twórstwo jest twórstwo i już! Myślę, że bardzo interesujący byłby taki słownik polskich przeinaczeń nie tylko dla brzmienia ale także znaczeń hihihi )) Odpowiedz Link
aniouek1 list 304 03.05.05, 11:14 rewelacja! Wiesz...coś mi się tak mysli, że prawdziwie takiego słownika przeinaczeń jeszcze nikt nie spisał. Domyslam się, że Polonusy wszedzie, gdzie ich tylko los rzuci coś takiego na własny użytek tworzą. To z pewnością byłby bestseler gdyby taki słownik spisać i wydać. A może, to jest całkiem realny pomysł? Ja pamiętam z mojego własnego doświadczenia hm "językowego", że kiedyś w formie żartu, czy -jak wówczas a i dzisiaj przyjmuję to za komplement - usłyszałam od swojego profesora, że...jestem mistrzynią słowotwórstwa miesznaego... hihihi Odpowiedz Link
aniouek1 list 305 03.05.05, 11:43 Kendusiu...to urokliwe szaleństwo i gdyby same takie szaleństwa były na świecie to życie byłoby samo radosne, zwłaszcza, że śmiech bywa zaraźliwy nie mniej niż ziewanie )))) Odpowiedz Link
aniouek1 list 306 03.05.05, 12:00 Kendo...Ty prawdziwie jesteś cudem nie z tego świata. Równocześnie z psiunią po lasach gania i sanuje chałupke! Musi czarodziejka z Ciebie być WIELKA Odpowiedz Link
aniouek1 list 307 03.05.05, 21:54 Kendo...to chyba nie całkiem tak jest ze mną jak Ty sobie myślisz. Jest czas pielenia ogródka, sprzątania chatki...własne "szufladki" też trzeba... inaczej mówiąc...dla mnie dzień świateczny to czas głównie "sanowania mojej głowy i mojego serca" dla czynienia ich otwartymi tak mnie samej jak i innym ludziom. Ot...niech będzie, że to taka moja...właściwość i już! Dobrej nocy Kendo Odpowiedz Link
mycha Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 04.05.05, 13:25 wiem, że czasami dobrze jest przemyśleć sobie wszystko na spokojnie. a obecna pogoda u mnie nawet temu sprzyja. są chwilę, kiedy mam uczucie, że "coś gdzieś zgubiłam". Odpowiedz Link
aniouek1 list 309 04.05.05, 22:21 Kendo...zapraszam na śniadanie Teraz jeszcze zbyt świeże, ciepłe i...na zdrówko by nie było, a na chorość nie chcę by Ci wyszło. Nie wiem, czy już do łózia powędrowałaś, czy jeszcze wędrówki swoje uskuteczniasz, ale...dobrej nocki Ci życzę...jakby nie było, niech Ci dobrą będzie Odpowiedz Link
mycha Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 04.05.05, 22:54 wiesz, kiedyś nie wierzyłam, że marzenia się spełniają oj, byłam mocno sceptyczna w stosunku do życia. jakże mnie zaskoczyło i to ładnych kilka razy)) znalazłam się w sytuacjach, o których mogłam tylko marzyć. czułam, że rzeczywistość miesza się z bają zgubiłam? zgubiłam to co długo pilęgnowałam... straciłam czujność, źle oceniłam i miałam przez to sporo problemów, gdzie żałuję swojej postawy, bo stanełam po złej stronie. i żeby to była jeszcze rzeczywiście miłość... eh... to tak ciężko opisać. nigdy nie wierzyłam, że nie będę umiała patrzeć obiektywnie. może to kara za coś... nie wiem. w każdym bądź razie mam nauczkę i długo chyba jeszcze będę szukała dziury w całym. zraziłam się. dobrze, że się obudziła na tyle wcześnie... zresztą długo by mówić... Odpowiedz Link
aniouek1 list 311 09.05.05, 10:28 sporo "śliwków" naliczyłam jednak bólu się nie boję z ich powodu głowy. Z Tobą...te "śliwki" są zawsze znakomitą "potrawką". Dziękuję Kendo Odpowiedz Link
aniouek1 list 312 09.05.05, 17:01 wiesz co Kendo? Coś mi się zdaje, że ja tu dzisiaj sama tak nabałaganiłam, że...chyba nie poradzę odkręcaniu Zaproponowalam przeniesienie dysputek z "obrazów" do "saloniku", bo się "obrazy" zlewać zaczęły tracąc swoją wyrazistość. W "saloniku"...pomieszanie z poplataniem się porobiło i ...choćby nie wiem jak ktoś chciał, to tak jak się tam porobiło, wprost niemożliwym by było, by coś z tego naszego kilkutorowego rozmawiania ktoś - oprócz nas samych - mógł uchwycić i ewentualnie dalej ciągnąć. Nie miej mi za złe, że...troszku poukładałam... przynajmniej starałam się poukładać, a co do efektu... osądź sama. Pozdrawiam serduszkowo i czekam na c.d. naszego rozmawiania P.S. może być przyprawione "śliwakami" Odpowiedz Link
aniouek1 list 313 14.05.05, 11:44 Kendusiu...tak bywa czasami z pragnieniami... i bywa, ze to niedobrze że my sobie, a życie sobie, ale bywa też tak, że po jakimś czasie okazuje się, że dobrze, że nie wszystkie spełniają się... tak bywa ...po prostu różnie i już! Życzę łaskawego wieczorku Odpowiedz Link
mala20033 Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 16.05.05, 20:40 Jeszcze nie doszlam co to za ptaszeta..ale..sprawdze..Buziaczki Odpowiedz Link
mala20033 Re: 22 - Skrytka 2 listów do KENDO 19.05.05, 15:16 Mam dzis taki jakis wspomnieniowy..nostalgiczny nastroj... Odpowiedz Link
altu Droga KENDO 04.06.05, 21:14 Dziękuję za powitanie.. nie zdawałam sobie sprawy, że ktoś jeszcze tutaj mnie pamięta.. a juz zupelnie nie spodziewalam sie takeigo przywitania.. zeby od razu juppi ? i puzzle radości ? cieszę sie ogromnie.. fajnie znow byc z Tobą i całą resztą Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link