khinga 06.10.07, 14:27 Taki też musi być Przy czym , jak przy kawie (Panowie, zapewne przy piwku) najlepiej się plotkuje) ...właśnie zaparzyłam aromatyczna kawkę, a do niej francuskie ciasteczkoDD Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian10 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 06.10.07, 14:28 Piwo nie przeszkadza kawie ))))))))))) Odpowiedz Link
skorpionica11 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 06.10.07, 16:51 hm lubie kawe ,ale o tej godz. to juz za pozno ,bo co bede po nocy robic Odpowiedz Link
khinga Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 06.10.07, 17:13 toć to młoda godzina i sobotni wieczór)) Odpowiedz Link
skorpionica11 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 06.10.07, 18:16 khinga napisała: i sobotni wieczór)) > taa przed kompem i tv Odpowiedz Link
bettina75 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 07.10.07, 09:54 Fajnie, ze cos takiego stworzylas Kiniu) Siedze sobie z kawusia i czytam.....co wczoraj naplodziliscie)) Odpowiedz Link
khinga Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 08.10.07, 11:37 bettina75 napisała: > Fajnie, ze cos takiego stworzylas Kiniu) Tyma bardziej, że z nas kawosze) > Siedze sobie z kawusia i czytam.....co wczoraj naplodziliscie)) jakieś wnioski??;P ...kawkę?)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 08.10.07, 11:47 Dzień dobry ja też właśnie sobie zaparzyłam aromatyczna kawę...i mam do niej pieczony w sobote serniczek)) jeszcze zostało troszke... Odpowiedz Link
khinga Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 08.10.07, 11:56 Witaj Ja zaraz zjem śniadanko coś żołądek mnie boli... Uwielbiam serniczek upiekłaś tradycyjny? Masz dziś wolne? Odpowiedz Link
monnia3 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 08.10.07, 12:04 Piekę taki puszysty...ech sam ser i jaja jestem do konca tyg. na zwolnieniu... Odpowiedz Link
hobbit69 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 08.10.07, 15:40 ale kusisz tym serniczkiem. Za mną całą niedzielę chodzil serniczek. Odpowiedz Link
monnia3 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 09.10.07, 12:32 hobbit69 napisał: > ale kusisz tym serniczkiem. Za mną całą niedzielę chodzil serniczek. > Dla Ciebie zostawiłam specjalną porcję..)) Odpowiedz Link
khinga Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 12:26 dla kogo, dla kogo?) Może poplotkujemy, co bedziemy pracowaćP Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:05 Czułam, że Cie zwabie aromatyczna kawą)) Odpowiedz Link
oleyu Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 12:49 no przecież ja kawki nie pijam, a ostatnio to plotkuje przy mojito Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 12:51 mojito...co to takiego Kolego? Odpowiedz Link
oleyu Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:01 a to ostatnio mój ulubiony drink Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:06 Nie wiem, czy dobrze kojarzę,ale to super egzotyczny drink) Mochito Ja piłam z Bacardi, troszke miodu, limetka i mieta...jakos tak) same robiłysmy na babskim wieczorze) rewelacja Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:15 Nie wiem, czy to właśnie Oleyu miał na mysli Smakuje Tobie mochito??) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:17 tak sobie...bo ja za mieta nie przepadam Odpowiedz Link
oleyu Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:19 no drink rewelacja, tylko trzeba potrafić go zrobić Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:20 w pracy sobie przarzadzasz???????? Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:22 oleyu napisał: > no drink rewelacja, tylko trzeba potrafić go zrobić ale czy o tym samym piszemy? jeżeli tak to przyznam Tobie-REWELACJA) Odpowiedz Link
oleyu Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:36 No oczywiście Kiniu, że o tym samym. U nas nazywa się "mochito", a na całym świecie "mojito" Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:44 Koleżanki przepis przywiozły z Dominikany) Echhh...ale narobiłeś mi smaczkuD Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 12:50 KIniu, sprzedaj mi Twoj przepis na ten Twoj slynny rogalik do kawy...zachcialo mi sie takiego)) Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:08 Nic specjalnego...robisz normalne cisto drożdżowe, rozwałkowujesz. Nakładasz dżem i zawijasz proste,ale pyszne najlepiej smakują ciepłe Mnie dziś też naszła ochota na cos słodkiego i kupiłam w drodze do pracy drożdżówke z dżemem) Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:17 OK.160-180st. Nie zawsze rozgrzewam piekarnik. Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:20 okay...sprobuje cos zrobic w najblizszym czasie jak mi sie uda z czasem dobrze zaplanowac.... i dam Ci znac o efektach Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:23 rogaliki są łatwe w przyrządzeniu i zajmuja mało czasu muszą sie udać nie wiem, czy będą Tobie smakowały Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:27 ale to ciasto musi miec cukier...? czy bez ? Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:30 niestety musi,ale jest same rogaliki są mało kaloryczneP Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:34 Szkoda tylko ze pewnie smakuja na wiecej i na jednym sie nie konczy.....w koncu trzeba zjesc to co sie upieklo To zdradz mi jeszcze prosze, od jakie porcji maki zaczynasz? ...zeby nie bylo ich za duzo? Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:47 Robię w miarę małe rogaliki, więc jeden to tylko delikatny wstęp oczywiście smakuje za więcej) Miałam gości, więc potrzeby wieksze. Także z ok. 0,5kg mąki. Szczerze? To tak "na oko", by było klarowne Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 14:02 oki...zrobie z ok. 250 gram.....bez gosci narazie))) Dziekiiiiiiiiiiiiii ! )) Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 14:05 Chyba sama nie będziesz się nimi delektowała?)) Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 17:39 ja zamiast dzemu czy marmolady wkladam nutelle-tylko wczesniej mocno schladzam, ale w smaku OBLED!!Polecam Odpowiedz Link
ravenheart1 Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:17 Khinga, tini_1 proszę przestańcie, jak czytam o jakichś rogalikach do kawusi to aż mnie skręca, bo sam mam tylko własnoręcznie zrobioną kanapkę, a w barku tylko niejadalne trociny i zupki w proszku. Miejcie litość dla pracujących, którzy nawet pomarzyć o takich specjałach nie mogą... Odpowiedz Link
khinga Re: Kawka, kaweczka, kawusia:))) 09.10.07, 13:21 ravenheart1 napisał: > Khinga, tini_1 proszę przestańcie, jak czytam o jakichś rogalikach do kawusi to aż mnie skręca, bo sam mam tylko własnoręcznie zrobioną kanapkę, a w barku tylko niejadalne trociny i zupki w proszku. > Miejcie litość dla pracujących, którzy nawet pomarzyć o takich specjałach nie mogą... Może bedzie to dla Ciebie pocieszenie, ale ja też siedzę w pracy... Też mam tylko kanapke...no i moja drożdżówkę, którą kupiłam przed pracą i chyba zaraz ją zjem do kawusi)) mogę się z Tobą podzielic Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 09.10.07, 17:42 ja rowniez teraz popijam kawke(juz druga dzisiaj), mala je lunch, a ja staram, sie zapomniec o wczorajszym wieczorze. zgubilam klucze do mieszkania i stalam na srodku manhattanu zaplakana, bo nie mialam do kogo sie zwrocic o pomoc, bo juz bylo cholernie pozno. niestety bycie na obczyznie czasami daje sie nam mocno we znaki. tez zjadlabym cos slodkiego, ale nie mge bo juz sie w nic nie mieszcze( Odpowiedz Link
khinga Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 09.10.07, 17:49 No,ale jakos dotarłaś do domu? Poradziłaś sobie Zjedz jogurt Odpowiedz Link
wiosenka81 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 09.10.07, 20:48 pojechalam do znajomyh.Tylko uswiadomilo mi to cale zdarzenie, ze jednak w obcym kraju jestem obca i tak naprawde moge tylko liczyc na siebie.smutne, ale prawdziwe Odpowiedz Link
bettina75 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 11:19 Kiniu, ja zawsze chetnie.....) Co slychac w szerokim swiecie? Odpowiedz Link
monnia3 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 12:54 Jestem i ja poprosze kawę i coś na poprawę nastroju... niewyspana kobieta to zła kobieta? Odpowiedz Link
oleyu Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:17 Nawet nie uwierzycie, ale właśnie teraz i ja pije kawe. No i zagryzam do tego pączki Ten czwarty już tak ciezko zaczyna wchodzić ;P Odpowiedz Link
bettina75 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:30 to mi go oddaj...nie wpychaj na sile, bo sie zakrzusisz Odpowiedz Link
monnia3 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:36 Tak tak..lepiej oddaj...na siłę nic nie mozna wpychaćP Odpowiedz Link
leniwykot Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:43 bo takie wpychanie na siłę może więcej szkód narobić niż dać przyjemności..))) cały czas jest mowa o pączkach jak rozumiem... Odpowiedz Link
monnia3 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:49 Oczywiście ze o pączkach...choć czasem człek nie zna umiaru a apetyt rośnie w miarę jedzenia... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:53 ale tylko i wyłacznie dobrego jedzenia bo chyba jak cos jest małostrawne to i apetyt jest niewielki)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 13:56 To oczywiste... choć kazdy ma inne upodobania....kulinarne oczywiście Odpowiedz Link
leniwykot Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 14:01 o upodobaniach nie mówimy bo one tak jak i gusta nie podlegaja dyskusji))) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 14:11 ale wracając do opychania sie czy tez wpychania czegos na siłe i braku umiaru to jest cos takiego jak hamulce bezpieczeństwa ))) Odpowiedz Link
monnia3 Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 14:14 W porę uzyty hamulec to bezpieczny finał podróży z wątku kawowego zaczyna sie robić podróżniczy A co jesli czasem hamulce nie zadziałają ... niestarwność? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Sama mam tą kawę pić???? 11.10.07, 14:18 finał podróży albo tylko pewnego etapu)) zatrzymać sie rozejżeć dookoła a jeśli hamulce nie zadziałają hmmm no to mamy wypadek)) czego efektem może być niechęć do danbej potrawy na jakiś czas Odpowiedz Link
khinga Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:16 może byc? Espresso z mleczkiem....mmm, aż pianka pozostaje na ustach)) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:24 mhmm...lubie te pianke)).......piwna tezPP Odpowiedz Link
khinga Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:26 z kawy dłużej sie utrzymuje) a z maślanki?) tyle, że to już nie pianka Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:33 z maslanki tez...)) jedynie nie lubie kozuchow mlecznych....wiem, ze podobno sa bogate w witaminy i w ogole bardzo zdrowe......ale u mnie nie przejda...bleee Odpowiedz Link
khinga Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:39 fujjjjjjjj!!! Nie, nie, tylko nie toooo!!! Nie lubie mleka, a co dopiero ciepłe i korzuch..nieeeee!! Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 18:50 ja za normalnym mlekiem tez nie przepadam..ale przelkne ....najlepiej to w postaci zimnego kwasnego mleka...... wtedy jest nawet mniam)) Odpowiedz Link
khinga Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:01 Mleka nie znoszę, natomiast wszystkie inne przetwory mleczne, jak najbardziej Wszelkiego rodzaju twarogi, sery, jogurty, kwaśne mleka, etc Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:03 no i zrobil nam sie kacik wyrobow mlecznych..hehe))) Odpowiedz Link
khinga Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:04 Monia ostatnio prowadziła...podróżniczy) Właśnie przy kawie rozmawia sie o wszystkim) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:06 masz swiea racje..)...jak zwykle zreszta..).....Pani MatkoP Odpowiedz Link
khinga Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:16 Takie polskie przysłowie: "kto ma rację ten stawia kolację") Niestety dziś nie postawię, bo to dla mnie dziś robia kolację)))) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Rozpieszczalna?:) 17.10.07, 19:19 WygodnickaP..... ale masz sie dobrze)))) Odpowiedz Link
leniwykot jeszcze jedna... 17.10.07, 22:41 kawa przed snem)) a co tam może coś ciekawego mi się przyśni)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 22:47 Oj chyba Kot nie zamierza dzis spać tylko nie brykaj zanadto uważaj na kolankoP Odpowiedz Link
leniwykot Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 22:49 zobaczymy co da się zrobić)))) choć na brykanie to dziś jakoś nie mam ochoty))) ale jakby co to będę uważał )) bo może się przydać jeszcze)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 22:52 Uwazam ze wrecz jest Ci niezbędne sprawne kolanko i nie tylko... wszak niedługo pierwsze wykłady... Odpowiedz Link
leniwykot Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 22:58 tego boję się najbardziej ) jak zechcą żebym zaprezentował swoja sprawność )) oj kiepsko to widzę aprze 3 tyg. nie wyzdrowieje(( Odpowiedz Link
monnia3 Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 23:03 Czyżby spadek dobrego samopoczucia? i znów ten pesymizm... niepotrzebnie tak się martwisz swoją kondycją wiem co mówię)) Odpowiedz Link
leniwykot Re: jeszcze jedna... 17.10.07, 23:06 zadnego spadku nie ma))) to tylko czysty realizm)))))) oj Monia dzięki ze wierzysz w moje mozliwości)) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Pora na małą przerwę:))) 23.10.07, 12:28 święta racja))) no to może dobra mocna kawa dla pracusiów)) Odpowiedz Link
monnia3 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 26.10.07, 08:38 Dzień dobry zajrzałam na kawę ale chyba nie mam z kim wypić... cóż może następnym razem będę miała więcej szczęścia życzę wszystkim miłego dnia u mnie mgła jak w dreszczowcu jakimś Odpowiedz Link
hobbit69 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 26.10.07, 10:06 Ello Monni A ja mogę Ci towarzyszyć? dzięki za serniczek był mniam mniam. Odpowiedz Link
monnia3 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 26.10.07, 10:22 Cóż za miła niespodzianka oczywiście ze dla Ciebie zawsze jest świeżo zaparzona kawa i serniczek a Ty nadal zapracowany? Odpowiedz Link
hobbit69 Re: ~~~ Wątek kawowy ~~~ 26.10.07, 10:44 Oj Moniczko tak i będzie tak do stycznia. Taka prac. Odpowiedz Link
khinga Uwielbiam twój aromat:) 17.11.07, 11:52 ktoś jeszcze się przyłączy? Choć towarzystwa mi dotrzyma, bo za dużo to nie powiem Odpowiedz Link
bettina75 Re: Uwielbiam twój aromat:) 19.11.07, 08:08 Czesc Kinia, i jak zdrowko?...mam nadzieje, ze lepiej? Odpowiedz Link
khinga Re: Uwielbiam twój aromat:) 19.11.07, 12:22 Dziękuję Betty Odrobinę lepiej...całą niedzielę przeleżałam w łóżku, a dziś w pracy Zapewne wcześniej wyjdę Przynajmniej ból głowy minął, ale kaszel się pojawił...echh! A jak Twój weekend minął? Zima już zagościła? Odpowiedz Link
bettina75 Re: Uwielbiam twój aromat:) 20.11.07, 08:23 Hmm..na kaszel to wystarczy duuzo plynow przyjmowac, zeby roozluznic to co drapie w gardle i powoduje kaszel. Zycze Ci szybkiego powrotu do zdrowia, Kinia U mnie zimy jeszcze nie bylo...jest dosyc zimno i duzo opadow deszczu. Snieg chcial raz padac, ale mu to jakos nie wyszlo, bo zanim spadl ........juz go nie bylo Moj weekend byl odwiedzinowy...nastepny tez Teraz, kiedy na dworze zimno, wszyscy zaczynaja sie zapraszac, zeby pochwalic sie wakacyjnymi wrazeniami...itp. jest calkiem milo)) Odpowiedz Link
khinga Piję pierwszą, poranną kawę:)) 23.11.07, 10:59 dość późno, ale troszkę mi się zaspało Jakaś śnięta jestem, zmęczona po tej nocy... Proszę, bez żadnych koślawych myśli) ...spałam sama. Odpowiedz Link
bettina75 Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 23.11.07, 11:52 Tak wlasnie bywa, jak sie samej spi..P Odpowiedz Link
khinga Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 23.11.07, 12:21 Wiedziałam, że mi odpiszesz w ten sposób) Obiecuję poprawę Odpowiedz Link
bettina75 Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 23.11.07, 12:54 Szczerzej naprawde nie moglam.. Odpowiedz Link
bettina75 Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 23.11.07, 13:01 A teraz sie odmeldowuje ksiezniczce minal wirtualny czas wolosci....a zaczyna sie realny stres...do sklikania...ciao! ) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 28.11.07, 12:09 łyk kawy na pożegnanie bo czas goni a ja znów sie zasiedziałem )) ale cóż miłego nigdy za dużo)) aaaa zapomniałbym o wafelku mniam)) Odpowiedz Link
moopsenia Re: Piję pierwszą, poranną kawę:)) 04.01.08, 07:52 U mnie pustki, wpadam tutaj na pierwszą poranną bez ciateczek, tylko mleko do niej... dzień dobry! Odpowiedz Link
bettina75 Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 08:24 i poczekam troszeczke...moze ktos tutaj zawita? ....potem musze zabrac sie za obowiazki....kochane zycie, czym byloby one bez nich? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 08:34 własnie kończę dopijać kawę i również zabieram się za obowiązki ))) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 08:41 ...tja, nasze obowiazki..... Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 12:47 teraz pora na mnie...zmian warty no chyba, że jeszcze ktoś mi potowarzyszy) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 13:24 Teraz to juz tylko w przelocie.....miotla zahaczylam o Twoje forum, dlatego sie wpisalam, ale juz uciekam......bo obowiazki mnie gonia...)) Milego weekendu.....) U mnie duzo w planie...ciekawe co z tego bedzie???? Ciao Kiniu Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 14:26 Mam nadzieję, że nie spadłaś z miotły)) Wiesz, kto jeździ na miotleP Udanego weekendu, aby był taki, jak sobie zaplanowałas) Miły i przyjemnyD Ja nie wiem, co mnie czeka...jedyne co wiem to na pewno praca a wieczorkiem...czas pokaże) Odpowiedz Link
bettina75 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 30.11.07, 19:55 Dziekuje Tobie pracy bez stresu zycze, a wieczorem milego niespodziewanego spotkania...takie tez bywaja )) Wiem, kto na miotle zasuwa...hehe Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 01.12.07, 12:39 Jednak nie siedziałam w domu we wczorajszy wieczór) Po pracy do domu, poprawić conieco i wyruszyłam potańcować przy starych, dobrych piosenkach Wyszłam z wprawy, bo dziś bolą mnie stopy ale było warto Dziś czeka mnie przyjemniejszy wieczórD Odpowiedz Link
leniwykot Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 07:58 )) nie pamietam kiedy tak zaczynałem dzień poetycko od nauki wiersza) ale to miłe teraz kawa i czas na rzeczy bardziej przyziemne czyli nauka do egzaminu(( Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 12:25 to może przerwa na mała czarną? Odpowiedz Link
tini_1 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 13:11 Wlasnie sobie tutaj zagladam...a tu zapach malej czarnej..oj jak milo Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 13:13 Nawet nie wiesz, jak się cieszę, że znajdujesz czas, by choć na chwilkę tutaj zajrzeć) Jak przygotowania przedświąteczne? Prezenty kupione? Odpowiedz Link
tini_1 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 13:26 Tak, prezenty juz zakupione i pochowane...ufff W tym roku wyjatkowo szybko to zalatwilam, bo musialam sobie lepiej wszystko zorganizowac.. Mnie trzeba czasem przycisnac do muru, wtedy chodze jak szwajcarski zegarek... A jak u ciebie ? Odpowiedz Link
khinga Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 20.12.07, 10:44 Trochę czasu minęło od Twego zapytania) tak właśnie mam czas Prezenty już kupione,ale na szybcika w tym roku koszmar z czasem... i jakoś nie czuję tego klimatu przedświątecznego... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 13:14 hihihihi dosiądę się jeśli mozna do małej czarnej)))) której zapach jest tak zachęcający)) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 12.12.07, 13:27 Koty sa zawsze mile widziane, przy nich jest jeszcze cieplej... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Usiadlam sobie z kubkiem kawy w dloni.... 20.12.07, 10:45 ale koty też lubią ciepełko nie tylko dawać ale też dostawać))) Odpowiedz Link
khinga Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 10:51 oo witaj) Znalazłam chwilkę, by z Wami pogaworzyć) biała, słodka, czarna? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 10:54 biała z płaską łyżeczka cukru ja też na chwilke zaraz siadam do książki Odpowiedz Link
khinga Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 10:58 czyli z pełnym wyposażeniem nauka do egzaminów? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 11:04 tak w sobote poprawka ((( do tych p[ierników może masz jakis wspomagacz na zapamietywanie Odpowiedz Link
khinga Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 11:07 powodzenia!)) przecież przygotowałam kawkę) chyba, że masz coś chętkę Odpowiedz Link
leniwykot Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 11:11 mam i to ogromną )))) ale jest to nie do spełnienia więc nie bedę o niej wspominał a jakby tak kropelka brandy do tej kawki to myslisz że wskoczyłbym na wyższe obrotyD Odpowiedz Link
khinga Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 11:22 hmm, na co może mieć ochotę mężczyzna w południe))) myślę, że nawet dwie kropelki byłyby wskazaneD Odpowiedz Link
leniwykot Re: Mam pierniczki:) 20.12.07, 11:28 rano w południe i wieczorem...)))) jak dwie to może i trzy będą dobre)) aaaaaaaaaa co ja mam zrobić z tymi skarpetkami????? Odpowiedz Link
khinga Piję kawkę:-))) 02.01.08, 15:59 Mmm, ale pycha) fusiasta, pełna aromatu...a zaraz będą ciasteczka) czy ktoś się jeszcze skusi? Odpowiedz Link
khinga Re: Piję kawkę:-))) 03.01.08, 12:12 czyżby znów ograniczenie w ilości kalorii?) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Piję kawkę:-))) 03.01.08, 12:22 nie, tylko za duzo zjadlam makowek...i mi juz za slodko na jezyczku jest))) Odpowiedz Link
khinga Kawa już druga:)) 04.01.08, 11:27 zamarzam.... Czy jeszcze ktoś się ze mną napije ciepłej kawki? Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 12:19 chetnie bym to z Toba zrobila, ale teraz musze uciekac...ale napije sie jak wroce... bye bye) Odpowiedz Link
khinga Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 12:20 znów sie mijamy...później potowarzyszę Tobie tylko zawołaj) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 14:10 Wolam, wolam i NIC.....Kinia, umyj sobie uszka))))) Odpowiedz Link
khinga Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 16:28 myłam dziś rano)) byłam u kosmetyczki ale już jestem))) masz cos dobrego?) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 16:33 Duzo juz zrobilas))) zwlaszcza ta kosmetyczka miala rece pelne roboty...D Ech, Kiniu siedze z pustym kubkiem kawy i pare rodzynek w czekoladzie sie walesa w miseczce...chcesz? Odpowiedz Link
khinga Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 16:48 Ojj trzeba o siebie dbać, nieprawdaż?P Już od początku roku mam wielkiego lenia...a papiery na biurku rosną. Robię "małe" przerwy na relaksD a skuszę się na rodzyneczkę) Odpowiedz Link
tini_1 Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 16:53 Prosze, wybierz sobie te najwieksza....) Sa pyszne! Lenistwo trzeba zwalczac, ja to robie malutkimi kroczkami, dzisiaj uporzadkowalam juz jedna polke w szafce w sypialni...duzo zrobilam nie??? Odpowiedz Link
khinga Re: Kawa już druga:)) 04.01.08, 18:07 lubię rodzyneczki) Ależ się napracowałaś))) nooo gratuluję))) ja przerzuciłam kilka papierków) zmykam...paa Odpowiedz Link
khinga Tym razem herbata... 09.01.08, 11:36 z cytryną i imbirem Zapraszam...pora na przerwe Ja pół godziny temu rozpoczęłam pracę Odpowiedz Link
leniwykot Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 11:49 musiałaś się moooocno zmeczyć ))) a herbatkę z ochotą wypiję Odpowiedz Link
khinga Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 12:10 jeszcze nie zdążyłam pierwsze czynności do kawa lub herbata i sprawdzić, co słychać w wirtualnym świecie miło, że dotrzymasz mi towarzystwa... Odpowiedz Link
leniwykot Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 12:21 mnie też będzie milo napić sie z Tobą herbatki )) tylko w międzyczasie będę szykował obiad nie p[ognewasz sie jak co chwilke będę wstawał żeby w garach zamieszać)) Odpowiedz Link
khinga Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 12:30 nie gniewam się jeszcze będzie na mnie, że coś przypaliłeś co szykujesz na obiad? Odpowiedz Link
leniwykot Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 12:34 dziś skromnie szybko ale za to wszyscy przepadsaja za tym daniem)) makaron ze skwarkami i białym serem))) Odpowiedz Link
khinga Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 12:58 jeszcze nie próbowałam...jakoś nie pasuje mi to połączenie Odpowiedz Link
leniwykot Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 13:40 bardzo często słyszę i widze żdziwienie u osób którym przedstawiam tę potrawę)) w oryginale są to kluski ziemniaczane i dodatki ale ja idę na łatwiznę bo przy tarciu ziemniaków sobie paluszki ranię) Odpowiedz Link
leniwykot Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 14:15 nigdy w życiu nie posunąłbym sie do jakiejkolwiek premedytacji)) a juz w stosunku do Ciebie to jest całkowicie niemożliwe)) czyżby tye kluchy ziemniaczane smacznie zabrzmniały czy może całkiem odwrotnie Odpowiedz Link
khinga Re: Tym razem herbata... 09.01.08, 15:08 ubóstwiam wszystko, co "mączne": kluchy, kluski, kluseczki, makarony, ryże, pierogi, etc... Odpowiedz Link
khinga Długo nie piliśmy razem kawy... 21.02.08, 13:25 czy ktoś mi potowarzyszy? pora na przerwę.. Odpowiedz Link
diana.pl Re: Długo nie piliśmy razem kawy... 21.02.08, 13:47 oczywiście ,ja jak przerwa to przerwa .Po drodze zapale sobie , co se będę żałowac . Odpowiedz Link
diana.pl Re: Długo nie piliśmy razem kawy... 21.02.08, 16:42 coś długą my tą przerwe miały ") Odpowiedz Link
khinga Re: Długo nie piliśmy razem kawy... 21.02.08, 17:01 nie zaczadziłaś się tym cygaretkiem? Odpowiedz Link
diana.pl Re: Długo nie piliśmy razem kawy... 21.02.08, 17:22 jakaś taka siwa sie zrobiłam zapomniałaś powiedzieć koniec przerwy ! Odpowiedz Link