Dodaj do ulubionych

Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po18tej?

11.10.08, 01:11
Codziennie od jakiegoś tygodnia
Napewno nie jest do dym z kominów ogrzewania bo na innych dzielnicach tego nie
czuć
Ciekawe czy ktoś pali liście/śmieci, albo coś innego
jeżeli ktoś wie cokolwiek na ten temat proszę poinformować, bo nie tylko to
przeszkadza astmatykom, również cale ubrania śmierdzą, i w ogolę mam tego
dość. Chyba takie zatruwanie powietrza nie jest legalne, do wywozu śmieci
istnieją odpowiednie służby.
Obserwuj wątek
    • stworzenje Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 11.10.08, 12:19
      hm,a jakim konkretnie miejscu?
      Ja to niestety czuje wieczorami smród papierochów, ktory niesie mi do mieszkania
      z klatki schodowej sad.
      • vb-11 Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 11.10.08, 20:24
        tam gdzie mieszkam (róg wąwozowej i KEN) to czuć bardzo wyraźnie, nawet teraz
        (znowu zaczęli coś palić po 19tej jak sie ciemno zrobiło) wiec wyraźnie chcą
        żeby nie było widać skąd to pochodzi, co chyba wskazuje na to ze ktoś spala
        swoje śmieci zamiast płacić za ich wywóz.
        • jack.ryan Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 11.10.08, 22:33
          na stryjeńskich też było czuć
          teraz już nie wiem, bo jestem pijany zwycięstwem z czechamismile i nic
          nie czuję
        • stworzenje Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 12.10.08, 10:49

> żeby nie było widać skąd to pochodzi, co chyba wskazuje na to ze ktoś spala
          > swoje śmieci zamiast płacić za ich wywóz.

wydaje mi się że można to zgłosić, tylko sama nie wiem dokładnie gdzie. Może
          wyjdź wieczorem z kimś na spacer i podejrzyjcie jeśli się da gdzie to jest.
          • sonnes Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 13.10.08, 09:22

kiedys slyszałam, ze to zapach dymu z kominow z domow z okolic ulicy
            rosola i nowoursynowskiej...w kazdym razie problem powraca co
            roku..teraz to jeszcze nic, dopiero zima bedzie czuc..wlasciwie to
            mieszkania nie mozna wywietrzyc..
            • vb-11 Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 01.11.08, 00:29
              no właśnie

w przeszłą sobotę jeździłem do Konstancina, i widziałem coś takiego
              przy drodze pali sie ogromna ilość liści i śmieci, z czego wydobywa sie slup
              szarego dymu. Cala okolica zadymiona na tyle ze prawie nic nie widać.
              To jest kompletne chamstwo i bezczelność, zwłaszcza biorąc pod uwagę ze wywoź 1
              TONY (!!!) liści kosztuje ok. 10 zł. Poza tym odpady organiczne tworzą kompost
              który później może być używany jako nawoź.
              Apeluje do wszystkich mieszkańców Ursynowa i Kabat jeżeli zauważycie coś
              takiego, zgłaszajcie to do straży miejskiej. Niech chamy dostają mandaty, bo
              zasługują na to.
              Jesteśmy w Unii Europejskiej a ludzie ciągle zachowują sie jak jakieś
              barbarzyńcy z trzeciego świata.
              W końcu chodzi tu o nasze wspólne zdrowie, bo spalanie śmieci organicznych
              wywołuje toksyczne związki wiec cierpią wszyscy, tylko dla tego ze jakiemuś
              chamowi nie chciało sie zapłacić 1 zł za wywoź pary worków liści.

Dodam ze przez kilka lat mieszkałem w Niemczech, i za takie coś, osoba
              odpowiedzialna dostała by mandat w wysokości pary tysięcy Euro.
              Wszyscy Niemcy wiec pakują śmieci do worków i wywożą je na specjalne śmietniki
              gdzie śmieci organiczne są kompostowane.
              Dlaczego nie możemy również zachowywać sie kulturalnie?
              Zastanówcie sie
              • jan-w Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 13.11.08, 09:42
                Oczywiście że nie należy palić, ale z tym pozbywaniem się wcale nie jest tak
                wesoło. Liście do wywiezienia pakuje się w worki i trzeba płacić ok 6-7 zł za
                worek (nie licząc kosztu mocnego worka). Liście z wielu drzew (np dębu) nie
                nadają się na kompost. Wywóz liści ze średniej wielkości działki kosztuje ok 100
                zł po każdym grabieniu.
    • vb-11 Re: Kabaty/Natolin czy ktoś czuje zapach dymu po1 13.11.08, 03:06
      znowu przez caly dzien okolica zadymiona... musialem stosowac potrojne dawki
      lekow na astme

oczywiscie nikt nic nie wie
      skurwysynstwo jezeli jakos to mozna nazwac
      • stworzenje do vb-11 13.11.08, 12:40
        zgłoś to do wydziału ochrony środowiska. Wytłumacz sprawę: raz,że astma, dwa,że
        zatruwa ktoś kogo nie bardzo możesz namierzyć powietrze.
        Współczuje Ci sad.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka