dobekwawa 25.11.08, 08:17 pl.youtube.com/watch?v=AWrSK-tA7yY&feature=PlayList&p=D876113C748F8D4F&index=4 wiele osób się ucieszy, przecież ten skrót nie jest dla mieszkańców Kabat... ;-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan-w Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 25.11.08, 11:09 &^%$$##&((()!!! Odpowiedz Link
pomidorekk Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 25.11.08, 11:12 no ja się nie ucieszę...przez Gąski jadę z pracy 25 minut, przez dolinę służewiecką do godziny nawet..... Odpowiedz Link
wsamrazek Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 25.11.08, 12:25 To ja jestem wyjątkowy, bo jestem z Kabat i bardzo mi się ten skrót przydaje. Odpowiedz Link
stworzenje Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 25.11.08, 14:52 nie korzystam,ale wydaje mi się bezsensem rozbieranie drogi- mało ekonomiczne i nieekologiczne. Skoro asfalt jest i to widzę z filmu,że nie taki zły to czemu pierdoły się dogadać nie umieją. No i ludziom się przydaje . Odpowiedz Link
pianissima Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 26.11.08, 01:43 Ta droga powstala z pieniedzy gminy, jak rozmumiem? A zatem pieniadze na nia pochodzily z podatkow mieszkancow, czyli z naszych podatkow. Droga sluzy glownie mieszkancom. I teraz ZA NASZE pieniadze ma byc rozebrana?! Kto powinien odpowiedziec za MARNOTRAWSTWO naszych pieniedzy z podatkow oraz za UTRUDNIANIE zycia mieszkancom gminy?!!! Odpowiedz Link
sigrun Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 31.12.08, 10:49 Po pierwsze, to skandal i jakaś paranoja komunikacyjna, żeby Rosoła na całej swojej długości nie była połączona ani z Wilanowską, ani z Przyczółkową. Zero bezpośredniej i sprawnej komunikacji Ursynów-Wilanów! Po drugie, transport publiczny w kierunku Góry Kalwarii leży i kwiczy. Siedemsetki jeżdżą najdalej do Konstancina, pekaesy jeżdżą rzadko i w godzinach zupełnie niepokrywających się z moim (i nie tylko moim) czasem pracy. Ponadto wozy są w dużej mierze przestarzałe, często psują się i w ogóle czasami potrafią nie wyjechać wcale! Na prywaciarzy nie ma co liczyć, bo jeżdżą jak chcą wedle własnego widzimisię. Zupełnie nie trzymają się rozkładu - raz są, raz ich nie ma, zależy jak się trafi. Pozostaje transport własny, czyli auto. Skrót przez Gąsek jest bardzo potrzebny nie tylko ze względów czasowych, ale i czysto ekonomicznych. Palenie ćwierć baku na raz, stojąc godzinami w korkach na Dolinie Służewieckiej i potem od osiedla Konstancja, przez Klarysew, Jeziorną do samego Konstancina i dalej jakoś mnie nie bawi. Odpowiedz Link
julita77 NOWOKABACKA _ jestem przeciw 28.11.08, 11:49 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,60265,5851137,Jedna_ulice_zbuduja__druga_rozbiora.html juz i tak z Szajnowicza nie moge wyjechac Odpowiedz Link
rubeus Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 02.01.09, 13:05 Teoretycznie prace rzobiórkowe mogą zacząć się już w przyszłym tygodniu. www.mojursynow.pl/mojursynow/1,90636,6115001,Skrot_do_Wilanowa_rozbiora_w_przyszlym_tygodniu.html Odpowiedz Link
jotka001 Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 02.01.09, 18:30 Ale swoją drogą, jak już tym skrótem jeździ tyle ludzi, to powinno się pomyśleć też o innych sprawach. Trudno jest wyjechać z osiedli przy Relaksowej, gdy chce się skręcić w lewo - często robią się korki na uliczkach wyjazdowych z osiedli. Druga sprawa - wypadałoby coś zrobić ze skrzyżowaniem Wąwozowa/Relaksowa/Rosoła (w zasadzie w grę wchodzi tylko rondo albo światła, bo jakakolwiek zmiana pierwszeństwa chyba niewiele da). Rano (od 7.30) i po południu tam jest po prostu tragedia. Samochody, które chcą skręcić z Relaksowej w Wąwozową albo jechać prosto z Rosoła w Relaksową, stoją tam w nieskończoność albo wpychają się na chama (za przeproszeniem). Stłuczki albo prawie stłuczki są tam dość częste. A są jeszcze trzy przejścia dla pieszych ze ścieżkami rowerowymi i dwa przystanki autobusowe. I szczerze mówiąc, mam słodką nadzieję, że jak rozbiorą skrót (jeśli już muszą - w sumie jestem do tego neutralnie nastawiona, choć sama z niego nie korzystam), to przynajmniej mieszkańcom tej części Kabat będzie się lepiej jeździło po 'własnym' terenie. Odpowiedz Link
jan-w Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 02.01.09, 18:45 > Ale swoją drogą, jak już tym skrótem jeździ tyle ludzi, to powinno > się pomyśleć też o innych sprawach. Trudno jest wyjechać z osiedli > przy Relaksowej, gdy chce się skręcić w lewo - często robią się > korki na uliczkach wyjazdowych z osiedli. Druga sprawa - wypadałoby > coś zrobić ze skrzyżowaniem Wąwozowa/Relaksowa/Rosoła (w zasadzie w > grę wchodzi tylko rondo albo światła, bo jakakolwiek zmiana > pierwszeństwa chyba niewiele da). Oczywiście że to wszystko nalezy ucywilizować. Poszerzyć Rosoła, Wąwozową, KEN, Stryjeńskich (jest na to rezerwa terenu), zrobić sygnalizację itp. Na to potrzeba czasu i pieniędzy. Procedury też długo trwają ze względu na rozmaitych pieniaczy. > I szczerze mówiąc, mam słodką nadzieję, że jak rozbiorą skrót (jeśli > już muszą - w sumie jestem do tego neutralnie nastawiona, choć sama > z niego nie korzystam), to przynajmniej mieszkańcom tej części Kabat > będzie się lepiej jeździło po 'własnym' terenie. W ten sposób rozumując, należałoby rozebrać większość dużych ulic w Warszawie i na całym świecie. Odpowiedz Link
jotka001 Re: Kabacko/ wilanowski (Gąski) skrót do rozbiórk 03.01.09, 00:04 jan-w napisał: > Oczywiście że to wszystko nalezy ucywilizować. Poszerzyć Rosoła, Wąwozową, KEN, Stryjeńskich (jest na to rezerwa terenu), zrobić sygnalizację itp. Na to potrzeba czasu i pieniędzy. Procedury też długo trwają ze względu na rozmaitych pieniaczy. Ja nie mówię o poszerzaniu wszystkiego w promieniu kilku kilometrów, tylko o umożliwieniu normalnej, bezpiecznej jazdy ludziom na jednym skrzyżowaniu, które zaczęło być zatłoczone tylko dlatego, że mnóstwo ludzi z bardzo szeroko pojętych okolic jeździ tym skrótem po jego wyremontowaniu. Kilka (3?) lat temu nie było problemu, bo jazda skrótem groziła mocnym uszkodzeniem samochodu. > W ten sposób rozumując, należałoby rozebrać większość dużych ulic w Warszawie i na całym świecie. Przecież napisałam, że mimo, że nie korzystam ze skrótu, jest mi obojętne czy go rozbiorą. A po drugie, sorry, ale jak się zrobiło drogę nie lokalną, dla mieszkańców kilku domków, tylko drogę z której korzysta pół Ursynowa i pół Wilanowa, to powinno się też powiedzieć B, czyli zapewnić jakieś doprowadzenie i rozprowadzenie tego towarzystwa w różnych kierunkach, czyli w tym przypadku ww. skrzyżowanie. Odpowiedz Link
jan-w Re: (Gąski) skrót do rozbiórk?i 03.01.09, 15:59 Podszedłem do tematu szerzej. Trzeba rozbudować wiele ulic. Mieszkańcy okolic ul.Gąsek nie są pod tym względem uprzywilejowani. W wielu miejscach ruch się zintensyfikował i wymaga usprawnienia. Co do rozprowadzania ruchu, też tak uważam. Trzeba rozprowadzić. Dotyczy to tego miejsca i stu innych. Skrót podobno został jednak zalegalizowany: www.ursynow.org.pl/?q=node/178 Odpowiedz Link
pianissima Skrot zalegalizowany! 05.01.09, 10:44 Jesli wiadomosc jest prawdziwa, to brawo - skrot zostal zalegalizowany: www.ursynow.org.pl/?q=node/178 Odpowiedz Link
pianissima Co to za chaos informacyjny??? 08.01.09, 18:42 Ktos sie pogubil z tym skrotem: www.mojursynow.pl/mojursynow/1,90636,6115001,Skrot_do_Wilanowa_rozbiora_w_przyszlym_tygodniu.html Wiecie kto? Odpowiedz Link
phill_2 Re: Co to za chaos informacyjny??? 10.01.09, 20:07 Nic nie wskazuje na to by skrótu miał zostać wkrótce rozebrany. "w przyszłym tygodniu" minęło a ze skrótu zniknęły zakazy wjazdu i zastąpiły je tabliczki "droga wewnętrzna". Stąd też zapewne informacje o zalegalizowaniu skrótu. Podejrzewam, że zmieniono status prawny tej drogi co jakoś rozwiązało problem rozbiórki. Ale to tylko moje spekulacje...pewności nie mam. Odpowiedz Link
rubeus Re: Co to za chaos informacyjny??? 10.01.09, 21:20 > Ktos sie pogubil z tym skrotem: Nik się z niczym nie pogubił, tylko trzeba zrozumieć jedno - legalności samej możliwości przejazdu, a leglaność ulicy jako budowli, to dwie różne kwestie. Dzielnica wilanów jedynie na dość pokręcony sposób zalegalizowała samą możliwość przejazdu. Natomiast Skrót jako droga/budowla jest nielegalny i musi zostać rozebrana - taka jest decyzja PINB-u. A to kiedy zostanie, wykonana nikt nie wie. Nie ma więc sprzeczności. Odpowiedz Link
pianissima Re: Co to za chaos informacyjny??? 11.01.09, 14:08 Sprzecznosc jest, a nawet totalny brak logiki!, u tych ktorzy podejmuja decyzje. Inna rzecz ze podobno chodzi o dwa rozne skroty. Jeden ma byc rozebrany. A moze obydwa?! Odpowiedz Link
rubeus Re: Co to za chaos informacyjny??? 11.01.09, 19:58 chodzi tylko i wyłącznie o skrót kabacki. ten na wolicy tj. orszady - hlonda, jest legalny i nikt nie zamierza go rozbierać. Co do braku logiki - dzielnica zrobiła samowolkę, przeciągała sprawę jak długo się dało i niestety kurczki proceduralnie się skończyły. Teraz muszą nadrobić opóźnienia w budowie nowokabackiej, co jakoś tam, nawet w miarę sprawnie idzie - bo ursynów ma do budowy tylko 300 metrowy łącznik. Jest nawet uchwała w sprawie ogłoszenia konkursu na wykonanie dokumentacji projektowej Odpowiedz Link
pianissima Kto wyrzuca nasze pieniadze przez okno?! 14.01.09, 14:28 Jak sie okazuje nie tylko ul. Gaski sa przykladem wyrzucania w bloto naszych pieniedzy: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6158040,Czyje_glowy_poleca_za_afere_na_Ursynowie.html?nltxx=1077927&nltdt=2009-01-14-04-06 i inna sprawa: miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6153498,Jak_Ursynow_przegral_72_mln_zl.html?nltxx=1077927&nltdt=2009-01-14-04-06 Odpowiedz Link
rubeus Re: Kto wyrzuca nasze pieniadze przez okno?! 15.01.09, 00:02 Jak się dowiedziałe sprawa z owa 'aferą' wcale nie jest tak jednoznaczna jak przedstawia to Stołeczna. Poza tym jak na razie nie można mówić o utracie pieniędzy, bo dzielnica odwołała się od postanowienia sądu, które, z tego co mówiła w TVN Warszawa pani rzecznik dzielnicy, zostało wydane z rażącym naruszeniem prawa. Odpowiedz Link
pianissima Re: Kto wyrzuca nasze pieniadze przez okno?! 15.01.09, 11:48 Rubeusie, a co miala powiedziec rzeczniczka dzielnicy, ktora reprezentuje wladze Ursynowa? Ze wyrok jej sie podoba i rzeczywiscie wladze (jej szefowie) marnuja pieniadze? Wiecie co ze skrotem? Dziala czy trwa juz rozbiorka? Miala sie zaczac 7 stycznia. Odpowiedz Link
rubeus Re: Kto wyrzuca nasze pieniadze przez okno?! 15.01.09, 23:22 Jak na razie burmistrz wilanowa zapowiada dalszą walkę na drodze administracyjnej z postanowieniem PINB-u. Ma nadzieję poprzeciągać to do wiosny przyszłego roku. Odpowiedz Link
rubeus Re: Kto wyrzuca nasze pieniadze przez okno?! 15.01.09, 23:24 pianissima napisała: > Rubeusie, a co miala powiedziec rzeczniczka dzielnicy, ktora > reprezentuje wladze Ursynowa? Ze wyrok jej sie podoba i rzeczywiscie > wladze (jej szefowie) marnuja pieniadze? Tu masz informację na temat jak ta sprawa faktycznie wygląda t.pdf<br />. Zwracam zwłaszcza uwagę na kawałek dot. postawy pana redaktora Fusieckiego, który choć dostał wszelkie informacje od dzielnicy, to i tak napisał wierutne bzdury, mające mało wspólnego ze stanem faktycznym. Potem ciągnął to jeszcze kilka dni. Odpowiedz Link
hekate_mw Skrót działa-przynajmniej wczoraj 16.01.09, 21:14 Jechałam wczoraj skrótem-jeszcze działa i nic nie wskazywało na to że mają go rozbierać. Korzystam z tego skrótu, ułatwia mi życie jeżeli mam wyjechać z ulicy Relaksowej i zawitać na Wilanów. Zaskoczyło mnie że droga jest "zalegalizowana" w sensie że zrobili ją drogą wewnetrzną. W sumie jestem "za" jeśli chodzi o ten skrót bo już pogodziłam się z faktem że co rano i po południu pod moim oknem tworzą się korki czy w stronę skrzyżowania Wąwozowej/Rosoła/Relaksowej czy w stornę skrótu. A 5 lat temu jeździł tamtędy 1 samochód na godzinę... Odpowiedz Link
georgusia Co się dzieje ze skrótem 08.07.09, 09:39 Od wczoraj (7 lipca) przy skrócie od strony Relaksowej ustawiane są znaki oznaczające ślepą uliczkę. Z drugiej strony czytałam, że 12 czerwca WSA wstrzymał wykonalność decyzji inspektora nadzoru budowlanego nakazującej rozbiórkę. Czy ktoś coś wie? Odpowiedz Link