Dodaj do ulubionych

Einstein i astrologia

01.12.09, 01:44
Przeczytalem, że podobno Einstein powiedział : Czy wierzy Pan w astrologię?- Nie wierzę w astrologię, bo jestem spod znaku Ryb, a Ryby nie wierzą w astrologię. Czy da się zweryfikować tą informację??znalazlem to m.in na wikicytatach.Jest to ważne bo ktoś zarzucił mi ze kłamię przytaczając te słowa!Szukam w necie i cięzko znależć zródło!! Znalazłem coś takiego,rzekomo obalające podejście Einsteina do astrologii : www.slideshare.net/user60080166/the-end-of-the-einstein-astrology-supporter-hoax-presentation Czy ktos coś wie więcej na ten temat??
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Einstein i astrologia 01.12.09, 10:43
      www.astrorevolution.com/index.php?itemid=383
    • anty-ares Re: Einstein i astrologia 01.12.09, 22:29
      Niestety wiele cytatów rozpowszechnianych w książkach i na stronach w internecie
      jest zupełnie bez pokrycia i dla dobra astrologii powinno się zaprzestać ich
      rozpowszechniania chyba, że jest się w stanie wskazać oryginalne źródło.
      • llukiz Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 08:18
        > dla dobra astrologii powinno się zaprzestać ich
        > rozpowszechniania

dlaczego uważasz że dobro astrologii jest tożsame z ogólnie pojętym dobrem.
        Równie dobrze można by wygłosić zdanie że dla dobra złodziejstwa powinno się
        czegoś tam zaprzestać
        • hypokaimenon Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 10:09
          llukiz napisał:

(...) dla dobra złodziejstwa powinno się czegoś tam zaprzestać
          .
          .
          .
          Dobro astrologii nie stoi w sprzeczności z dobrem ogólnym. Złodziejstwo zaś
          stoi. Czyli - porównanie błędne, a nawet bzdurne. Myśl co piszesz!
          • astrolabium.pl Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 17:40
            Cze Hypo. Ja bym się przyczepił do pierwszego zdania, które brzmi:

> dlaczego uważasz że dobro astrologii jest tożsame
            > z ogólnie pojętym dobrem.

Takie śliczne wkładanie komuś czegoś w usta, co ponoć jest niehigieniczne ;]

Hehe...

Narka Kolego!
            • invisible7 Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 17:49
              Niejaki llukiz to troll (wykazał się tym choćby na forum Wróżbiarstwo) który
              tylko szuka zaczepki, więc radzę ignorować i nie karmić trolla wink
              • astrolabium.pl Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 17:56
                > Niejaki llukiz to troll

Ciekawe, ciekawe... A nimfy błotne i rusałki bagienne też tu bywają?

Brrrr... Aż ciarki mi przeszły po plecach.

:]
                • invisible7 Re: Einstein i astrologia 21.12.09, 17:58
                  Gatunek trollus pospolitus jest częsty na forach wink A co do rusałek bagiennych,
                  to jedną taką też tu widziano wink Ale koniec tego off-topu wink
                  • astrolabium.pl Pierścień Gygesa 21.12.09, 18:03
                    > Gatunek trollus pospolitus jest częsty na forach

Platon → Państwo → pierścień Gygesa
    • anahella Re: Einstein i astrologia 05.12.09, 08:50
      Faktycznie miał Słońce w Rybach! Byłam do tej pory przekonana że to Strzelec, a
      tu okazuje się lunarny.

www.astro.com/astro-databank/Einstein%2C_Albert
      • manyquid Re: Einstein i astrologia 15.12.09, 17:04
        ha Kochani ale sie uśmiałem! Intelekt prima sort i wenus w baranie Pana
        Einsteina - czy Wy naprawdę nie widzicie przewrotności tego stwierdzenia (jeśli
        prawdziwe). Spójrzcie z jaką determinacja powołał się na argument, który ma
        przeczyć temu czego w istocie dowodzi.

"Nie wierzę bo jestem Ryba a Ryby nie wierzą" brawo Panie Einstein może jeszcze
        odkryjemy jakieś tajne zapiski astrologiczne tak zaangażowanego wyznawcy
        • princesswhitewolf Re: Einstein i astrologia 22.12.09, 20:53
          manyquid napisał: "Nie wierzę bo jestem Ryba a Ryby nie wierzą"

Eeee tam nawet jesli faktycznie to powiedzial Einstein( duzo mu przypisuja czego nie powiedzial) to bynajmniej nie wymyslil tej przewrotnosci stwierdzenia bo to popluczyny, kopia po antycznym: "Wszyscy Kretenczycy sa klamcami" Epimenidesa ( ktory nawiasem mowiac byl Kretenczykiem, a skoro byl, to klamal ze sa klamcami jego ziomale....)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka