10.12.11, 15:34
Jestem w dość przełomowym momencie życia. Pluton w koniunkcji z mc - cięzki czas dla mnie. Czuję całą sobą, że to czas zmian, które będą miały wpływ na moje dalsze życie. To przewartościowania głównie na polu zawodowym (ale nie tylko). Jest mi ciężko, wiem, że to, jak do tej pory żyłam, pracowałam musi się zmienić, i ja chcę tych zmian, ale nie mam już czasem siły. Nie wiem, którą drogą pójść dalej. Chciałabym wreszcie robić w życiu to, co sprawia mi przyjemność - marzy mi się droga artystyczna (piszę, rysuję - urządzanie wnętrz?). Czy powinnam nią pójść? Czy ma to sens w moim przypadku? Czy wziać się w garść i podążać dalej droga "zdroworozsądkową"? Podpowiedzcie cośsmile

W moim horoskopie natalnym ascendentem jest baran. Pluton (w wadze, w kwadraturze do słońca) jest w 6 domu, razem z marsem ( w lwie) i księżycem (księżyc jest w koniunkcji z marsem). W domu 5 jest saturn w lwie; słońce w koniunkcji z wenus w domu 4; w domu 3 merkury w bliźniętach; w domu 1 jowisz w byku
Poza tym: słońce jest w kwadraturze do ac, ac w kwadraturze do wenus i trygonie do marsa,
mc w opozycji do słońca i wenus, w trygonie do księżyca i marsa
pluton w kwadraturze do mc i w opozycji do ac
saturn w kwadraturze do urana i w trygonie do neptuna
księżyc w kwadraturze do neptuna

Obserwuj wątek
    • lem-ur Re: co dalej? 10.12.11, 16:31
      lem-ur napisała:

>
      > Poza tym: słońce jest w kwadraturze do ac, ac w kwadraturze do wenus i trygonie
      > do marsa,
      >
      >
      >
      >
      >

Przepraszam, oczywiście pomyliłam się:

słonce jest w półkwadraturze do marsa, a nie w trygonie
    • lem-ur Re: co dalej? 13.12.11, 17:01
      Nikt mi nie odpowie? Proszę, proszę, proszęsmile
      • lwi2 Re: co dalej? 13.12.11, 18:21
        Zapomniałaś podać daty...
        • aarvedui Re: co dalej? 13.12.11, 20:51
          lwi2 napisała:

> Zapomniałaś podać daty...

zgaduj zgadula więc...
          zerkniemy do tabelki gry jaką właśnie tworzę, rzucam kośćmi...
          wypadło 2 - krytyczny pech.
          drugi rzut kośćmi - na efekty.
          wypada 3.

"Pod wpływem tygodniowej alkoholowo-narkotykowej balangi spontanicznie lecisz do Tajlandii i zmieniasz sobie płeć. Twój prestiż zmienia się od 1d6+3 do 10d6+3 pkt, w zależności od pozycji na skali kontrowersji Twojej postaci, dla konserwatywnej spada, dla liberalnej rośnie - o 1d6 za każde 2 stopnie"
          • lem-ur Re: co dalej? 13.12.11, 22:52
            Oj, dobra, umknęło mi z tego wszystkiegosmile
            tu jest link:

www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_24gw_01_k_20111213.78712.26653.gif&res=100&va=&cid=gmrfileOqbqN5-u1299153961
          • jasmina.0 Re: co dalej? 14.12.11, 20:47
            aarvedui napisał:

> lwi2 napisała:
            >
            > > Zapomniałaś podać daty...
            >
            > zgaduj zgadula więc...
            > zerkniemy do tabelki gry jaką właśnie tworzę, rzucam kośćmi...
            > wypadło 2 - krytyczny pech.
            > drugi rzut kośćmi - na efekty.
            > wypada 3.
            >
            > "Pod wpływem tygodniowej alkoholowo-narkotykowej balangi spontanicznie lecisz d
            > o Tajlandii i zmieniasz sobie płeć. Twój prestiż zmienia się od 1d6+3 do 10d6+3
            > pkt, w zależności od pozycji na skali kontrowersji Twojej postaci, dla konserw
            > atywnej spada, dla liberalnej rośnie - o 1d6 za każde 2 stopnie"
            -----------------------------
            Oj, aarvedui Ty to jak zawsze. Taki zasadniczy, a coś mi sie obilo o uszy, że masz dużo planet w Strzelcu. Może pytajacy(a) ma oprócz tego Plutona jeszcze dodatkowo tranzyt Neptuna albo co.
            Pomóż jej trochę.

Pozdrawiam
            • aarvedui Re: co dalej? 15.12.11, 01:22
              jasmina.0 napisała:

> Oj, aarvedui Ty to jak zawsze. Taki zasadniczy, a coś mi sie obilo o uszy, że m
              > asz dużo planet w Strzelcu. Może pytajacy(a) ma oprócz tego Plutona jeszcze dod
              > atkowo tranzyt Neptuna albo co.
              > Pomóż jej trochę.

w realu kiedy mam podejmować za kogoś życiowe decyzje to żądam za to 2 razy większej kasy.
              99% przypadków odzyskuje nagle chęć samodzielnego pokierowania własnym losem.

tutaj mam ten komfort, że mogę zaczekać najpierw na wypowiedzi mądrzejszych i bardziej wygadanych ode mnie =^.^=
    • lem-ur Re: co dalej? 14.12.11, 19:08
      Coś mi nie wychodzi, pewni przez tego Plutona...

Data: 01.07.1976
      godz. 23.25
      Warszawa
      • lwi2 Re: co dalej? 15.12.11, 15:28
        - Wenus jest w koniunkcji z gwiazdą Syriusz, a to Wenus pokazuje "sztukę".
        - Wenus/Słońce jest w kwinkunksie z Neptunem, a to połączenia Wenus z Neptunem często pokazują "wielką sztukę". Rozchodzi się to dalej na Węzły Księżycowe ten kwinkunks, trochę niedokładny, ale jest niewątpliwie, że tę "wielką sztukę" masz połączoną z osią Węzłów.
        Kwinkunksy, półsekstyle, to taki "naturalny" rytm zodiaku, 1/12 i pochodne przecież, nie bardzo mu się można przeciwstawić, raczej człowiek będzie się kołysał w takim rytmie.
        - Merkury jest w swoim znaku i na wierzchołku bisekstyla z Marsem i Lilith (które są w trygonie). Bisekstyl często pokazuje właśnie pracę, bo jest to harmonijna bardzo konfiguracja, dobra na "współpracę". Jak Mars-Lilith rozumieć tutaj?
        Praca może być "zdroworozsądkowa", ale nie sprzeczna z horoskopem, czy jest taka?

Bo "sztuka" nie musi być pracą zawodową przecież, większość "artystów" jakich znam robią to dodatkowo. Urządzanie wnętrz jako praca oczywiście, że Ci pasuje, bo i czwarty dom obsadzony, a nawet taka miła Westa, która jest patronką domowego ogniska jest w półsekstylu do Wenus. Ale urządzanie wnętrz może także być dodatkowo, znam nauczycielkę która dodatkowo jest fryzjerką z własnym lokalem, bo ma kobieta talent artystyczny i tak go realizuje.

Lwi
        --------------------
        lwi.bloog.pl/
        analizyastrologiczne.pl/
        • lem-ur Re: co dalej? 16.12.11, 19:30
          Dziękuję CI za odpowiedźsmile
          Jest to dla mnie jakaś wskazówka - byłam ciekawa, czy moje silne pragnienie "artystycznej" wizji życia ma jakiekolwiek uzasadnienie w horoskopie. Moje obecne zajęcie bywa twórcze, ale najczęściej jest odtwórcze i wypalające dość mocno. Baaardzo chcę zmiany.

Jak rozumieć "wielką sztukę"?

I jeszcze takie pytanie, czy Merkury jest władcą horoskopu?
          • lwi2 Re: co dalej? 17.12.11, 11:29
            To "wielkie" może trochę za dużo napisałam, chodzi o to, że "większe" zainteresowanie sztuką, a i możliwości też większe ku temu, połączenia Wenus-Neptun, o tym mowa.
            Merkury jest silny bo w swoim znaku Bliźniąt. I w sekstylu z Marsem, który jest władcą Asc.

Lwi
        • aarvedui Re: co dalej? 17.12.11, 12:16
          lwi2 napisała:

> - Wenus/Słońce jest w kwinkunksie z Neptunem, a to połączenia Wenus z Neptunem
          > często pokazują "wielką sztukę". Rozchodzi się to dalej na Węzły Księżycowe ten
          > kwinkunks, trochę niedokładny, ale jest niewątpliwie, że tę "wielką sztukę" ma
          > sz połączoną z osią Węzłów.

jeśli mowa by była o bardziej dynamicznym aspekcie Neptuna typu kwadratura, koniunkcja - to faktycznie byłby możliwy pęd do aktywnego tworzenia.
          kwinkunks kojarzy mi się bardziej z marudzeniem "jak jest źle, jak jest krzywo, jak jest brzydko i nieidealnie" i jednoczesnym nic nie robieniu z tym faktem - kwinkunks - czyli ani spokoju, ani chęci do roboty wink
          • lwi2 Re: co dalej? 17.12.11, 14:27
            Ogólnie masz zapewne rację, że kwinkunks nie jest najlepszym z możliwych aspektem, ale .. Kwinkunks można też obłaskawić w taki sposób, że się mu "poddać", niech działa, będzie działał. To wbrew pozorom silny bardzo aspekt, tyle, że nie można nim 'kierować", sam kieruje, trzeba dobrać mu odpowiednie zajęcie, które się do tego nadaje. Nie twierdzę, że tak zawsze będzie, mam akurat dużo kwinkunksów i może się już ich trochę nauczyłam.
            Zauważ, że ona ma Słońce-Wenus w koniunkcji i jest ten aspekt 1/12 Wenus do Westy, która w opozycji do Neptuna. Zakładając, że Słońce-Wenus działa tutaj razem, to urządzanie wnętrz ją ciągnie bardzo i niech się temu podda, spróbuje.
            Wenus/Słońce - 1/12 do Westy i 5/12 do Neptuna, a Neptun w opozycji do Westy.
            Osoba, która pokaże się w świecie (= zawód) jako urządzaczka domowego ogniska (Westa), zaproponuje jego wizję (Neptun).
            Powinno chodzić jak w zegarku, samo. Wszczyna zmianę (takie jakości tutaj występują, kardynalna i zmienna)

Lwi
            • lem-ur Re: co dalej? 17.12.11, 19:34
              lwi2 napisała:

> Ogólnie masz zapewne rację, że kwinkunks nie jest najlepszym z możliwych aspekt
              > em, ale .. Kwinkunks można też obłaskawić w taki sposób, że się mu "poddać", ni
              > ech działa, będzie działał. To wbrew pozorom silny bardzo aspekt, tyle, że nie
              > można nim 'kierować", sam kieruje, trzeba dobrać mu odpowiednie zajęcie, które
              > się do tego nadaje. Nie twierdzę, że tak zawsze będzie, mam akurat dużo kwinkun
              > ksów i może się już ich trochę nauczyłam.
              > Zauważ, że ona ma Słońce-Wenus w koniunkcji i jest ten aspekt 1/12 Wenus do Wes
              > ty, która w opozycji do Neptuna. Zakładając, że Słońce-Wenus działa tutaj razem
              > , to urządzanie wnętrz ją ciągnie bardzo i niech się temu podda, spróbuje.
              > Wenus/Słońce - 1/12 do Westy i 5/12 do Neptuna, a Neptun w opozycji do Westy.
              > Osoba, która pokaże się w świecie (= zawód) jako urządzaczka domowego ogniska (
              > Westa), zaproponuje jego wizję (Neptun).
              > Powinno chodzić jak w zegarku, samo. Wszczyna zmianę (takie jakości tutaj wystę
              > pują, kardynalna i zmienna)
              >
              > Lwi

Lwi, dziekuję Ci bardzo za podpowiedźsmile chyba to właśnie chciałam usłyszeć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka