Dodaj do ulubionych

Orcus koniunkcja Słońce

11.06.12, 13:02
Co mówi ta koniunkcja Orcus/ Słońce? Wystarczy przeanalizować byłego mistyka Xaviera Chiro. Spróbujcie to napisać, należałoby to odstawić na jakiś czas starą astrologię, zaczynam mieć wątpliwość co to dzieł Siergieja Wrońskiego. Co to napisał na temat Chirona ręce mi opadają. Piotrowski w swoim dziele Przesłanie Chirona dobitnie pokazuje jak to jest w życiu i trafnie to ujął, że tak Chiron działa, a u Wrońskiego co innego.
Gandalf
Obserwuj wątek
    • marinasun Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 13:05
      Sorry szczepan4053, ale mógłbyś jasniej. Nie wiadomo dlaczego Ci "ręce opadają" i jak właściwie Piotrowski vs. Wroński ujęli kwestie działania Chirona, więc trudno dyskutować. Może napiszesz na czym Twoim zdaniem polega ta rozbiezność i jaka jest róznica w podejściu klasycznym Wrońskego i Piotrowskiego.
      • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 13:38
        Piotrowski napisał w książce na temat Chirona w VI domu-Chiron w szóstym domu jest zwiastunem wielu cierpień i doznawanego bólu, choć paradoksalnie w pozycji tej tkwi najwięcej możliwości rozwoju. I tak dalej. Z Piotrowskim zgadzam się z tym bo miałem sporo klientów i to się sprawdziło.
        Natomiast u Wrońskiego jest napisane, na wstępie -Znajdując się w VI domu Chiron daje dwoistość, chytrość, podstępność, skłonność do pochlebstw..........i tak dalej, coś tu nie pasuje, takich ludzi nie spotykałem, Chiron jest uzdrowicielem i on daje możliwości uzdrawiania, w jakich domach astrologicznych znajduje się Chiron. Astrologia nie po to żeby dawać ludziom nieszczęścia, po to żeby uzdrowić, to jakby drogowskazem do terapii. W tej sytuacji nie korzystam wiedzy Wrońskiego. Gandalf
        • aarvedui Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 14:16
          Szczepanie/Gandalfie, czy w pisaniu postów korzystasz z google translatora ?

Stylistyka i składnia jest zadziwiająco podobna...
          • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 14:24
            Nie, proszę Pani, jestem osobą z wadą słuchu i dlatego tak piszę. Piszę tu jako osoba niepełnosprawna, to znaczy chce pani mnie dyskryminować? Gandalf
            • aarvedui Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 14:52
              szczepan4053 napisał:

> Nie, proszę Pani, jestem osobą z wadą słuchu i dlatego tak piszę. Piszę tu jako
              > osoba niepełnosprawna, to znaczy chce pani mnie dyskryminować? Gandalf

Dobre, dobre. Mam nadzieję, że z tą dyskryminacją to żart. Mam głuchoniemą znajomą i pisze całkowicie przejrzyście, więc nie mam pojęcia co wada słuchu może mieć wspólnego ze stylem pisania. Co więcej - obraziła by śmiertelnie się gdyby ktoś napisał, że rozumie błędy bo wie że jest niepełnosprawna, bo podobnie jak wszyscy niepełnosprawni jakich znam nie lubi jakiegoś szczególnego traktowania.

Pytałem o translatora bo to brzmi jak mój kolega który sobie tłumaczy z cyrylicy googlem i czasem przynosi to podobny efekt.
              • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 15:09
                "Mam głuchoniemą znajomą i pisze całkowicie przejrzyście,...."
                Ona musiała wcześniej słyszeć, bo od urodzenia nie ma takiej możliwości, pomimo intensywnych rehabilitacji, żeby się nauczyć dobrze napisać po polsku i jak również w mowie, nie znam takich osób, przebywałem bardzo często w środowisku niesłyszącym i słabosłyszącym i znam te problemy.

" Pytałem o translatora"- czy ty jesteś kobietą/mężczyzną?
                "głuchoniemą" - złe słowo, prawidłowo "mam znajomą, która nie słyszy i ma kłopoty z mówieniem". Gandalf
              • acrux_79 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 19:24
                Nie, to nie jest żart.

Spotkałem kiedyś P. Szczepana i potwierdzam, że jest osobą z mocną wadą słuchu i trudną historią życiową. Więc nie szedłbym w zaparte, tylko spuścił z tonu. Tyle bym dobrego poradził.

Znam też dwie osoby, które są dyslektykami, ale mocno obrywały od niby "ekspertów" językowych. Trzeba przyjąć do wiadomości, że książki i opinie warto wrzucić do śmietnika, bo przez swoją nadmierną pewność siebie można zranić, albo zrazić do siebie sporo osób. Niestety, w formule "niepełnosprawność" każdy ma swoją indywidualną historię. I to jest temat delikatny.
        • princesswhitewolf Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 17:02
          Chiron jest uzdrowiciel
          > em i on daje możliwości uzdrawiania, w jakich domach astrologicznych znajduje s
          > ię Chiron. Astrologia nie po to żeby dawać ludziom nieszczęścia, po to żeby uz
          > drowić, to jakby drogowskazem do terapii. W tej sytuacji nie korzystam wiedzy W
          > rońskiego.

niekoniecznie.
          Kazda planeta ma swoja ciemna i jasna strone. astrologia widzi i chude i tluste czasy
        • marinasun Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 17:35
          W tej sytuacji, choć b.szanuję Wrońskiego, rzeczywiście bardziej przemawia do mnie przytoczona przez Ciebie interpretacja Piotrowskiego. Chiron kojarzy mi się z bólem i ranami z jednej strony z drugiej z uzdrawianiem.
    • jasmina.0 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 16:27
      O co chodzi z tym Orcusem/ Moglbys jasniej. Dla mnie to zupełnie nieznany temat, wiec....????
      • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Słońce 11.06.12, 19:22
        Szanowna Pani Jaśmino!
        Nie mogę się cofnąć, powinniem pójść naprzód.
        Nasza astrologia nie została uznana przez społeczeństwo i ich zarzut niestety jest słuszny. Bo, ktoś robi komuś po staremu klienci nie są zadowoleni, bo czegoś tu brakuje! Powinniśmy pójść duchem Junga i on to zauważył, że astrologia daje ogromne możliwości badania duszy ludzkiej.
        W naszej wiedzy astrologicznej mamy ogromną lukę i powinniśmy stopniowo je wypełniać. Pojawiły się nowe centaury jak Chiron, Folos, Nessus, Chaiklo, obiekty z Pasa Kuipera jak Eris, Makemake, Orcus, Haumea, Sedna i inne. Te obiekty uzupełniają astrologię i z tym łatwiej możemy badać duszę ludzkiej, by mogli wprowadzić właściwszą terapię. Najpierw musimy badać na przykład co to jest Orcus, wiemy, że był bogiem podziemia z mitologi rzymskiej i tak jak Pluton z greckiej. Nie wiemy dokładnie co jest przypisane astrologiczne. Z taką koniunkcję Orcus/ Słońce miał nasz były prezydent Polski Lech Kaczyński i to jest klucz do rozszyfrowania jego osobowości, dlaczego on nie był lubiany i co się stało? Bardzo go dobrze rozumiałem i bardzo go szanowałem, za to, że potrafił postawić na swoim, co miał do powiedzenia !Ten aspekt daje nam odpowiedź, najpierw trzeba go odkryć naturę Orcusa. Pozdrawiam Gandalf
        • szczepan4053 Re: Orcus koniunkcja Słońce 15.06.12, 18:00
          Macie jakiejś pomysły na napisanie koniunkcji? Gandalf
          • yarhea Re: Orcus koniunkcja Słońce 15.06.12, 21:40
            Ja wiem jedno: Jung jest uniwersalny smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka