Dodaj do ulubionych

Problem z potencja

13.01.14, 20:46
Po czym poznac impotenta? Mars w wadze?
Obserwuj wątek
    • sarna34 Re: Problem z potencja 13.01.14, 21:44
      Mars w Wadze? Nie! Znam Pana z Marsem i Słońcem w Wadze i jest ostrym zawodnikiem smile
      • chlopolapka Re: Problem z potencja 13.01.14, 21:52
        Mars we lwie niby taki heja powinien byc i jeszcze w kon. z plutonem ale jest w 12d. i to go kaastruje..
        Sarna a ten osobnik w ktorym domu go ma?
        • chlopolapka Re: Problem z potencja 13.01.14, 21:56
          Mozna by taki ranking zrobic? A tez slyszalam ze im dalej Mars od wenus tym lepsze libido, najslabsze jest przy koniunkcji-ci panowie sa najbardziej samowystarczalni...
          • jasmina.0 Re: Problem z potencja 14.01.14, 10:48
            Mam informacje o panach z Marsem w wadze - jeden po 40-stce a jeden po 30-stce. Kobiety nie narzekają a wręcz przeciwnie. Z tym, że jeden ma Urana na tym Marsie a drugi Plutona i Saturna.
        • sarna34 Re: Problem z potencja 14.01.14, 17:11
          W IV domu. Jego Wenus jest w Skorpionie, może to pomaga?
    • tina544 Re: Problem z potencja 14.01.14, 11:38
      Po pierwsze - żeby poznać, że ktoś jest impotentem, nie trzeba zaglądać w jego horoskop...smile Są inne metody.
      Po drugie - raczej mało kto rodzi się impotentem / na przykład z powodu tego, że ma Marsa w Wadze/- potencja może się zmieniać w trakcie życia z powodu wieku, chorób, przeżyć itp. Zresztą zarówno negatywnie jak i pozytywnie. Mnie osobiście nie odpowiada używanie astrologii do takich celów. Poza tym łatwo się zasugerować błędnym rozpoznaniem i na przykład zrezygnować z czegoś, co mogło być fajne albo coś zniszczyć.
      • haciak Re: Problem z potencja 14.01.14, 13:16
        Chlopołapka :
        >Mozna by taki ranking zrobic? A tez slyszalam ze im dalej Mars od wenus tym lepsze libido, najslabsze jest przy koniunkcji-ci panowie sa najbardziej samowystarczalni... <

muszę cię "rozczarować" w kwestii kon. mars/wenus u facetów - może być wręcz przeciwnie :p znany mi posiadacz takiej kon. to przysłowiowy pies na baby, a okresowo wręcz maniakalnie nakręcony - jak mu ostatnio progresywny księżyc przez TO przechodził to ciągnął równocześnie kilka relacji seksualnych i nie narzekał na libido nigdy (aktualnie po 40) .

co to wogóle za ogólnik : kon wenus mars? znak dom i cała reszta kontekstu

Też jestem zdania że próba wyciągania takego wniosku na podstawie "czegośtam" w urodzeniowym to ślepy zaułek ..
        • naumma Re: Problem z potencja 15.01.14, 11:22
          Z dostępnych mi danych wink

Mars w Rybach - bardzo słabe libido, niezainteresowany seksem, seks mógłby nie istnieć

Mars w Pannie - b. dobry kochanek, duża znajomość tzw. "szczegółów technicznych", uważnie śledzi doznania partnerki, wyczulony i wsłuchany, choć może mieć problem z utrzymaniem erekcji

Mars w Raku - ciepła klucha, bez żadnego magnetyzmu
          • jasmina.0 Re: Problem z potencja 16.01.14, 22:39
            naumma napisała:

> Z dostępnych mi danych wink
            >
            > Mars w Rybach - bardzo słabe libido, niezainteresowany seksem, seks mógłby nie
            > istnieć
            ---------------------------------
            Masz na myśli mężczyzn czy kobiety? Wyizolowany przypadek czy równiez położenie w domach? ba ja bym sie z Toba nie zgodziła tak do końca.
    • ksieznapodolska33 Re: Problem z potencja 16.01.14, 00:26
      Mars w Rybach, uszkodzony przez Neptuna
      • ksieznapodolska33 Re: Problem z potencja 16.01.14, 00:30
        Proponuję, żeby osoby, które radzą nie używać astrologii do "takich celów", oraz "nie używać uogólnień", np. co do Marsa w koniunkcji z Wenus, nie wypowiadały się na tym forum.
        To forum służy po pierwsze używaniu astrologii do wszelkich celów, po drugie: konstruowaniu uogólnień dotyczacych wszelkich aspektów.
        • tina544 Re: Problem z potencja 16.01.14, 11:03
          Myślę, że ostatnie zdanie jest zbyt kategorycznym i nieuprawnionym uogólnieniem... A jeśli ktoś ma do czynienia z astrologią nieco dłużej, zapewne wie, jak wiele szkody może przynieśc takie podejście. A propozycji nie wypowiadania się nie przyjmuję. Sądzę, że w nazwie "forum" zawiera się prawo do wypowiadania swoich poglądów. I mam zamiar to robić , pozostając z poważaniem wobec innych.
          • ksieznapodolska33 Re: Problem z potencja 16.01.14, 11:47
            Tina napisała tak:
            "Po pierwsze - żeby poznać, że ktoś jest impotentem, nie trzeba zaglądać w jego horoskop... Są inne metody."
            To po co w ogóle zajmować się astrologią???!!

Napisała jeszcze tak: "Po drugie - raczej mało kto rodzi się impotentem / na przykład z powodu tego, że ma Marsa w Wadze/- potencja może się zmieniać w trakcie życia z powodu wieku, chorób, przeżyć itp. Zresztą zarówno negatywnie jak i pozytywnie. Mnie osobiście nie odpowiada używanie astrologii do takich celów. Poza tym łatwo się zasugerować błędnym rozpoznaniem i na przykład zrezygnować z czegoś, co mogło być fajne albo coś zniszczyć."

Ta ostatnia wypowiedź także stawia pod znakiem zapytania wszelkie próby interpretacji ludzkiego potencjału z punktu widzenia astrologii.

Napisałąm, by osoby o takich poglądach wstrzymały się od wypowiedzi na tym forum dlatego, że tezy tego typu cofają nas wszystkich - - amatorów i praktyków astrologii - do punktu wyjścia, czyli dyskusji, czy astrologia ma w ogóle sens.
            Moim zdaniem, to jest zaśmiecanie forum.
            Ten wątek służył do tej pory do rozważań nad aspektami, mogącymi sprzyjać impotencji.

By natomiast - zastanawiać się nad ludzkim potencjałem, jego determinantami i rozstrząsać zagadnienia astrologii humanistycznej, pod hasłem "horoskop niczego nie determinuje, w każdej chwili możesz wyjść poza jego obciążenia" wink)) proponuję stworzyć osobny watek. Bo inaczej o astrologii nic się nie dowiemy - będziemy zawsze cofać się do punktu początkowego.

Osoby, które trochę dłużej zajmują się astrologią, wiedzą doskonale, że choroby, obciążenia dziedziczne, inne wpływy zawierają się w potencjale horoskopu i nie trzeba tego podkreślać podczas dyskusji o wpływie Marsa na potencję wink
          • chlopolapka Re: Problem z potencja 16.01.14, 15:00
            Potencja temat jak kazdy inny, namawiam wszystkich do stawiania horoskopow i sprawdzania haha! A sztywniaki niech nie czytaja..
            • jasmina.0 Re: Problem z potencja 16.01.14, 22:43
              Prosze się nie "kłócic" w sprawach nie zasadniczych i wypowiadać się w sprawach zasadniczych czyli doswiadczeń w sprawach potencji dot. polożenia Marsa. Tylko prosze uścislić - chodzi o Mężczyzn, kobiety czy obie płcie?
              • ksieznapodolska33 Re: Problem z potencja 16.01.14, 23:12
                U mezczyzn: Mars w Rybach nie tyle osłabia zainteresowanie seksem ( wręcz przeciwnie, daje ogromną wyobraźnię i wybujale fantazje oraz duze potrzeby). Niestety, problemy pojawiają sie na etapie praktyki i realizacji potrzeb.
                Co do kobiet, zauważyłam, ze takie problemy mogą pojawić sie w przypadku... Wenus, Marsa i Saturna w koniunkcji. Sprawdzone na kilku hotoskopach pań. Nie mam pojęcia, czy to kwestia Saturna na Marsie czy na Wenus. Widzę tylko (z zeznań zainteresowanych) ze jest chęć, ale zmienna, kaprysna i często potrzeby są w jakiś sposob niemożliwe do zrealizowania. Niemożliwosc spełnienia - z powodów uczuciowych, blokad wewnętrznych, niemożliwych do spełnienia wymagań i potrzeb. Często te kobiety nie wiedza do końca, czego same chcą. Poszukują, cierpią, są trudne do zaspokojenia i zablokowane. Oczywiście, znam tylko kilka przypadków, wiec zaznaczam, ze to niekoniecznie reguła.
                Mam jednak przeczucie, ze generalnie seks nie jest "organem" Wodniczek lub kobiet z silnie obsadzonych znakiem Wodnika. Małe zainteresowanie. Ale to cos innego niż potencja.
                • chlopolapka Re: Problem z potencja 16.01.14, 23:46
                  Z tym wodnikiem to sie zgadza taki jakis aseksualny znak wyzsze cele go interesuja. Ale mialam kiedys wodnika z marsem w koziorozcu- mars w koziorozcu dobry wydolnosciowo jest, mial Saturna w opozycji do tego marsa, strasznie dlugo to u niego trwalao.

Mars w wladze w 1 domu u innego Wodnika slabiutki byl, ledwo mu stawal, ale moze za duzo biegal i juz nie mial energii, co ciekawe przez tego marsa na asc. nos mu sie ruszal..a buzie mial cala w bliznach, ale duzo uroku mial mimo wszystko.

Mars w Skorpione w 5d.najlepszy byl u slonecznej rybki. Marsa w skorpionie chyba nic nie pobije!

Mars w raku w 12 d, wlasciwie cale stellum w raku bo i wenus i ksiezyc i cos tam jeszcze juz nie pamietam, b.malo sexu chlopak mial pewnie przez ten 12d. Glownie flirtowal wirtualnie. Ale bardzo czuly kochanek, troche jak taki tatus.

Mars w pannie w kon. z merkurym za szybki, ale ma tez opozycje wenus saturn i chyba malo przyjemnosci z tego sexu.kiedys mial operacje na stulejke i chyba cos sknocili. Potencje ma b.dobra.

Mars w raku wenus lwie, duza fantazja, b. Uczuciowy ale zdradzal zone, potencja ok.

Znam kilku z marsem w raku i wszyscy maja kochanki.
                  • naumma Re: Problem z potencja 17.01.14, 11:41
                    Już tłumaczę, jak to jest z Wodniczkami wink Faktycznie są zasadniczo askesualne (choć flirtujące), co wkurza facetów dookoła. W pracy, na studiach - faktycznie skupiają się na pracy i studiach, przez myśl im nie przejdzie, że tam jakieś inne płaszczyzny mogą istnieć...Jednak - jeśli Wodniczka natrafi na "tego jednego", zagrają feromony, to Wodniczka staje się demonem seksu. Zaczynają dziać się rzeczy, o które by sama siebie nie podejrzewała. Miałam kiedyś koleżankę Wodniczkę, która właśnie trafiła. O matko !!! Nie będę wchodzić w szczegóły, ale to było coś wink Inna rzecz, że na kogoś takiego Wodniczka albo nie trafi w ogóle ;-(, albo może raz w życiu....
                    • ksieznapodolska33 Re: Problem z potencja 17.01.14, 20:29
                      naumma napisała:

> Już tłumaczę, jak to jest z Wodniczkami wink Faktycznie są zasadniczo askesualne
                      > (choć flirtujące), co wkurza facetów dookoła. W pracy, na studiach - faktyczni
                      > e skupiają się na pracy i studiach, przez myśl im nie przejdzie, że tam jakieś
                      > inne płaszczyzny mogą istnieć...Jednak - jeśli Wodniczka natrafi na "tego jedne
                      > go", zagrają feromony, to Wodniczka staje się demonem seksu. Zaczynają dziać si
                      > ę rzeczy, o które by sama siebie nie podejrzewała. Miałam kiedyś koleżankę Wodn
                      > iczkę, która właśnie trafiła. O matko !!! Nie będę wchodzić w szczegóły, ale to
                      > było coś wink Inna rzecz, że na kogoś takiego Wodniczka albo nie trafi w ogóle
                      > ;-(, albo może raz w życiu....

Zgadzam się. Wodniczki interesuje albo nic, albo totalny odjazd. Jedna ze znanych Wodniczek w naszym kraju promuje ostatnio... poliamorię.
                      Inna, moja przyjaciółka, wiecznie niezadowolona, wiecznie niespełniona, kapryśna i jakby "odcięta" od dolnych partii ciała (rasowa intelektualistka), raz czy dwa wdawała się w szalone romanse, gdzie w ruch szły dziwaczne gadżety oraz parateatralne "gry i zabawy" erotyczne wink
                  • moongirl11 Re: Problem z potencja 17.01.14, 13:55
                    Oo tak, marsowi w skorpionie trudno się oprzeć. (szczególnie jak w kon. z plutonem) big_grin Ma w sobie to coś, magnetyzm, że można poczuć się jak w filmie. tongue_out
                    Mars w Baranie też w porządku, wie jak się zabrać do rzeczy, ale dosyć szybki big_grin

A co do marsa w raku to ciekawe że mają kochanki.. ja czytałam, że nie szukają przygód i są wierni.
                    Akurat mam takiego jednego na horyzoncie, muszę go prześwietlić tongue_out
                    • naumma Re: Problem z potencja 17.01.14, 16:27
                      Potwierdzam info o posiadaniu kochanek przez facetów z Marsem w Raku wink

Co do Marsa w Skorpionie - znam takiego jednego. Nie jest zupełnie pociągający w sensie seksualnym (dość otyły, nieciekawy wizualnie). U niego ten "magnetyzm" przejawia się chyba w sferze zawodowej, to facet, którego wszyscy się boją, ludzie się przy nim jąkają ze strachu; swoje argumenty wyrzuca z siebie, jakby strzelał z karabinu, niezwykle pewny siebie; na pewno nietuzinkowa postać, ale seks? Nieee...
                      • nielaik Re: Problem z potencja 17.01.14, 17:16
                        Facet o nicku Focus - bucket drummer. Mars w Skorpionie w kwadracie do Wenus w Lwie, w koniunkcji z Uranem w Skorpionie. Jak on na tych pudłach to tak jakby nic go nie męczyło, przy czym niezwykle miło się na niego patrzy.
                        www.youtube.com/watch?v=GsGfmWijITo
                        Szukałam w sieci drugiego takiego bucket drumming, ale wszyscy tylko walą w bębny, dają czadu, ale nie ma tego czegoś, melodii, magnetyzmu też.
                        Czy to prawda, że Mars w Skorpionie jest skuteczny w działaniu i nigdy nie zginie, zawsze sobie poradzi? Dziwna sprawa z tym wodnym Marsem, dlaczego wrażliwy Skorpion jest dobrym połączeniem z tą planetą, przecież to woda.
                      • kobieta_z_saturnem Re: Problem z potencja 19.01.14, 13:13
                        naumma napisała:
                        > Potwierdzam info o posiadaniu kochanek przez facetów z Marsem w Raku wink

Ja również potwierdzam. Mężczyzna z Marsem w Raku nie był wprawdzie żonaty, ale miał dużo kobiet, które często zmieniał. Sam głosił, że chce stałego związku, a trafia jedynie na rozrywkowe kobiety. Ja myślałam, że to kwestia jego Wenus w Wodniku w kwadraturze do Urana, a nie Marsa w Raku.

"Dopóki nie uczynisz nieświadomego świadomym, będzie ono kierowało Twoim życiem, a Ty będziesz nazywał to przeznaczeniem."
                        C.G.Jung

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka