06.07.05, 17:38
Normalnie to bym sie nie zapytał (i tak jest masa składowych do zabawy),
ale... Poznałem osobę z 0 opozycją Księżyca do mojego werteksu (mój Jowisz
jest w 1 stopniowej koniunkcji do VT). A że znajomośc jest bardzo dziwna
(masa przypadków, w które osobiście nie wierzę), ten tajemniczy punkt mocno
mnie zaintrygował. Czy ktoś wie jak się aspekty VT interpretuje?
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Werteks 06.07.05, 17:45
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=14025366&v=2&s=0
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=23983907&v=2&s=0
      • dori7 Re: Werteks 06.07.05, 17:45
        W wyszukiwarce tzreba go wpisac jako "vertex" smile)
      • leonardex Re: Werteks 07.07.05, 08:53
        Dziękuję. Ale żeby śmiesznie było zwróć uwagę na datę poprzedniego wątku
        vertexowego - 07.07.2004. Z tym VRx coś jednak musi być.
        • bawolek wertex a oś węzłów 17.05.06, 02:36
          Czego można się spodziewać po tranzycie wężła płd przez wertex?
    • arcoiris1 Re: Werteks 07.07.05, 10:54
      Z facetem, który niesamowicie na mnie działał miałam m.in równiez aspekty
      vertexowe. Jego księzyc był w opozycji do mojego vertexu a moj księżyc lezał na
      jego vertexie, wraz z moim plutonem.

byl miedzy nami niezwykly link.
    • kasia-asia1 Re: Werteks 18.05.06, 07:48
    • kasia-asia1 Re: Werteks 18.05.06, 07:52
      Odkrycie Vertexu - to było niezwykłe olsnienie. Ponieważ wszystkie moje
      długoletnie znajomości aspektowały ten punkt. A nie znając pojęcia werteksu,
      który wypada u mnie w 5 stopniu znaku, "naciągałam" cudze księżyce, czy Wenusy,
      do descendentu, który wypada w 16 stopniu tego samego znaku. A tu same
      koniunkcje i jakie smakowite...
      • bawolek Re: Werteks 18.05.06, 14:17
        Kilka dni temu odkryłem wertex. Jeszcze nie bardzo odnajduję jego działanie.
        Znajduje się w znaku mojego dsc oddalony od niego zaledwie o 5 st. I jedyny
        związek jaki jest z horoskopem bliskiej osoby to jej Uran (i to też spora
        odległość - 5st). U bliskiej mi osoby wertex w wodniku też w pustym VI domu, w
        którym oprócz niego i punktu szczęścia nie ma nic. Oba oddalone od siebie o
        8st, więc nie wiem czy mogą istnieć między nimi jakies powiązania. Wertex
        bliskiej mi osoby uderza w mojego merkurego. I jest to poza progresją jedyny
        związek z moim Merkurym. Jak oceniacie połączenie wertexu z merkurym innej
        osoby?
        • bawolek Re: Werteks 21.05.06, 20:51
          Jaka w zasadzie jest różnica między wertexem a dsc. Nie mogę jej wyczuć.
          Jka np. może się realizować słońce męzczyzny na dsc gdy jego merkury jest na
          Wertexie?
        • arcoiris1 Re: Werteks 21.05.06, 21:01
          wejdz na www.cafeastrology.com
        • pjopaw Re: Werteks 21.05.06, 23:10
          a ja z kolei polecam bardzo stronę www.encyklopedia.drem.strefa.pl/ i
          literkę W jak werteks. Znajdź hasło i poczytaj (po polsku).
          Werteks może u Ciebie jest blisko descendentu, ale to żadna reguła. U mnie jest
          w ósmym domu i to w jego środku. Jak nie ma silnego aspektu to nie szukaj go na
          siłę i nie dorabiaj ideologii - to jest moje zdanie. smile
          Osoby, które silnie są z nami związane karmicznie zazwyczaj mają podłączenie do
          naszego werteksu planetami osobistymi, co daje nam niesamowitego kopa i
          umożliwia dotarcie do głębszego sensu własnej egzystencji poprzez
          odzwierciedlenie jej w innej osobie. Trochę jakby ascendent odzwierciedlony w
          innej osobie, ale głębiej. Jednak nie przejmuj się, jeśli czegoś takiego nie ma
          - zawsze w miejsce dotychczasowej karmy można zrobić nową. ;-P
          • bawolek Re: Werteks 22.05.06, 09:29
            Dziękuję za wskazówki. Stronki poczytam.
            Jak pisałem wyżej, Werteks uderza w Merkurego bliskiej osoby w Wodniku. Czy to
            oznacza rozumienie bez słów czy raczej ciągłą potrzebę werbalizacji słownej?
            • pani.jazz Re: Werteks 22.05.06, 10:14
              Skoro to Twoja bliska osoba, to powinienes wiedziec, jak ksztaltuja sie Wasze relacje. Nie boj sie obserwowac i wyciagac samodzielnych wnioskow smile. Podziel sie nimi z nami.

Pozdrawiam,
              p.j
              • bawolek Re: Werteks 25.05.06, 09:35
                No cóż jedno co mogę z pewnością powiedzieć to to, ze jak ją poznałem i nic tak
                naprawdę o niej nie wiedziałem to jednocześnie miałem jakby pewność co do jej
                światopoglądu, przekonań, a potem rzeczywiście okazało się, że tak dokładnie
                jest. Zaznaczam, że to przekonanie graniczące z pewnością zaistniało nie jako
                od pierwszego spojrzenia. To takie zabawne gdy potem dowiadujesz się czegoś co
                tak naprawdę wiesz jakbyś spotkał kogoś znajomego tylko nie bardzo wiesz skąd
                go znasz a masz wrażenie, że wiesz o nim wszystko. Możliwe zatem, że to jest
                wynik tej koniunkcji Merkury/Vx. Tak z praktycznego punktu widzenia, nie mniej
                jednak ciekawy jestem co na to teoria...
    • bawolek Re: Werteks 04.06.06, 11:39
      Co możecie powiedzieć o przejściu Neptuna przez Wertex w Wodniku, gdy w tym
      samym czasie Uran przechodzi przez dsc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka