Dodaj do ulubionych

Wenus w domach

13.07.05, 23:14

Obserwuj wątek
    • anahella Wenus w I domu 13.07.05, 23:14

• notturno Re: Wenus w I domu 14.07.05, 12:02
        Ludzie zazwyczaj odbieraja Cie jako sympatyczna i mila w obejsciu osobe. Bez trudu budujesz swoj wlasny korzystny wizerunek. Milej mi wypowiadac sie w kwestiach dotyczacych siebie - czyli maluki egocentryzm smile - tez zasluga Wenus w I domu. Czyli to, ze zwracamy uwage na to jak nas inni widza smile
        Ponoc tez daje pieprzyk w okolicach ust lub/oraz tzw.kaciki w policzkach smile
        • eevvaa Re: Wenus w I domu 20.07.05, 14:57

chyba się zgodzę, nawet pieprzyk jest ( malutki) - to samo potwierdza się u córki.
          ewa
          Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć.
          • yoanix Re: Wenus w I domu 24.11.05, 21:43
            Moj syn ma wenus w I domu,w koniunkcji z plutonem,pomimo cięzkiego charakterku
            jest bardzo lubiany przez wszystkich szczególnie przez koleżankiwink
    • anahella Wenus w II domu 13.07.05, 23:14

• dori7 Re: Wenus w II domu 14.07.05, 12:56
        Bardzo ekhm, ekhm, wygodne polozenie, bo pieniadze sie zazwyczaj czlowieka
        pieknie trzymaja smile)
        • lilith0 Re: Wenus w II domu 14.07.05, 14:11
          nie zgadzam się z opinią,ze gdy Wenus znajduje sie w II domu to pieniądze się
          trzymają...........hehehe, bo to nie zawsze prawda.
          • dori7 Re: Wenus w II domu 14.07.05, 15:28
            Dlatego napisalam: "zazwyczaj" smile)
      • undyna Re: Wenus w II domu 24.11.05, 17:16
        mam wrażenie, że II domowa Wenus, to oprócz tego, że pragnie posiadać rzeczy
        piękne i się nimi otaczać jest dość posesywna wobec osoby którą kocha
    • anahella Wenus w III domu 13.07.05, 23:15

• scorpio80 Re: Wenus w III domu 24.11.05, 15:14
        Zalezy od systemu domow, bo np. w Campanusie (wg ktorego ostatnio wszystko
        "dziala") czy Kochu mam wenus pod koniec 2 domu jeszcze (tak czy inaczej dziala
        na trzeci rowniez)... no ale u mnie wenus w III d (dla scislosci w wadze w kon z
        plutonem-moim wladca) dziala tak, ze:
        Bardzo wazne jest dla mnie, zeby mowic sobie o wszystkim (w granicach rozsadku
        oczywiscie) w relacjach z partnerka (przede wszystkim) i przyjaciolmi.. roznie
        to jest w praktyce.. ale nie nawidze niedopowiedzen i jak, z roznych powodow,
        nie moge o czyms powiedziec. Generalnie to co zauwazam to silna potrzeba ciaglej
        wymiany zdan, mowienia do mojej dziewczyny i sluchania jej, nawet o sprawac
        blahych, powszednic typu "bylam w sklepie" czy "a w szkole to gadalem z ... i ...".
        I jeszcze jedno .. ostatnio mnie oswiecilo, ze to moze byc przez ten III dom
        (choc moze za to odpowiadac tez ten pluton lub moja badawcza skorpioniasta
        natura), otóż zauwazylem, ze z kimkolwiek bym nie rozmawial najczesciej dzieje
        sie tak, ze rozmowa schodzi na temat zwiazkow i chyba ja do tego doprowadzam.
        Moglbym rozmawiac i rozmawiac o roznyc komplikacjach zwiazkowych i relacjach..
        ostatnio tez czesciej siedze nad porownywaniem kosmogramow niz nad analizowaniem
        natalnych... To tak mniej wiecej, jakby cos to jeszcze dopisze, pozdrawiam.
      • undyna Re: Wenus w III domu 24.11.05, 17:52
        zainteresowanie teatrem, literaturą, III domowa Wenus jest czarująca w mowie,
        można powiedzieć przekonująca w sposób delikatny i niezauważalny dla
        przekonywanego, potrafi prawić szczerze komplementy, przekazać delikatnie
        nieprzyjemne informacje, pewnie jej język jest czysty i subtelny, oczywiście
        jeśli jakieś aspekty nie brużdżą
    • anahella Wenus w IV domu 13.07.05, 23:15

• undyna Re: Wenus w IV domu 24.11.05, 17:57
        jej mieszkanie jest zbiorem dzieł sztuki, duże wyczucie koloru i formy, pasja
        kolekcjonerska np. kolekcja antyków, lub obrazów, dom takiej osoby, to miejsce
        atrakcyjne dla oka, lubi się bawić światłem, buszująca po targach staroci
        • xxero Re: Wenus w IV domu 10.03.06, 10:01
          undyna napisała:

> jej mieszkanie jest zbiorem dzieł sztuki, duże wyczucie koloru i formy, pasja
          > kolekcjonerska np. kolekcja antyków, lub obrazów, dom takiej osoby, to miejsce
          > atrakcyjne dla oka, lubi się bawić światłem, buszująca po targach staroci

haha! to Ci dopiero definicja, moze IV w Baranie ma inaczej ale ten zbior to
          zramololy opis preferencji mi calkiem obcych smile
    • anahella Wenus w V domu 13.07.05, 23:15

• undyna Re: Wenus w V domu 24.11.05, 18:00
        z pasją urządza wyszukane przyjęcia, chętnie chodzi na bale i tańce, minimum
        raz była na kursie tańca, nie uznaje miłości bez seksu?smile
    • anahella Wenus w VI domu 13.07.05, 23:15

• czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 10:12
        a Wenus w 6 domu? romans z szefem, czy choroby weneryczne?wink
        dom 6 mam w Wodniku. do tego koniunkcja z księżycem (w tym samym domu) i
        wertexem,sekstyl z Neptunem (d.4 Strzelec), trygon z Plutonem (d.2 Waga), a do
        tego takie niemiłe coś jak kwadraty z cofającym się Jowiszem (d.9 Byk) i
        Uranem (d.3 Skorpion)i opozycja z Saturnem (d.12 Lew). ten
        ostatni aspekt (patrząc na forum) zakrawa na jakiś dramat.
        • undyna Re: Wenus w VI domu 24.11.05, 18:19
          hmmm romansu z szefem jeszcze nie miałam, ale mam szczęście do czarujących
          szefów, dobrych i opiekuńczych, trzy razy mi się zdarzyło, że mi się szef
          podobał za bardzo, w ogóle jakoś w pracy jestem popularna i jeszcze nie miałam
          żadnego konfliktu; do higieny życia nie mam jakiegoś szczególnego zacięcia,
          chociaż nieustannie marzę, że zacznę wreszcie chodzić na basen, czy np., że
          rzucę palenie, niestety mimo koniunkcji wenus z saturnem mi się to nie udaje,
          raz jak mi saturn po tej koniunkcji przechodził, to tak ćwiczyłam, że schudłam
          do 40 kg, sama skóra i mięśnie, ale to tylko ten jeden raz, zresztą nie
          wyglądałam wtedy zbyt dobrze - przesadziłam
          • czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 24.11.05, 18:43
            naprawdę zazdroszczę Ci tych relacji z szefami. ja to ciągle jak śliwka w
            kompot. może moja Wenus w VI dopiero czeka z ujawnieniem się? mam nadzieję.
            • undyna Re: Wenus w VI domu 25.11.05, 00:19
              moi szefowie to orginały (psychiatrzy)wink, a moja Wenus trygonuje sobie z IX
              domowym Uranem, w innych działkach nie miałam takiego szczęścia do szefów, może
              trzeba działkę zmienićsmile
              • czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 25.11.05, 11:06
                to wiele tłumaczywink
                jeśli miałabym bazować na "pozytywnych" aspektach do mojej wodnikowej Wenus to
                mogę pójść tylko po linii koniunkcji z Księżycem (Wodnik vd), sekstylu z
                Neptunem(Strzelec d.4)i trygonu z Plutonem (Waga d.2). kojarzy mi się to z
                posiadającym artystyczne zamiłowania dyrektorem domu pogrzebowegowink
                • undyna Re: Wenus w VI domu 09.03.06, 12:51
                  całkiem jak mój Lwi Marsik, sekstyl z Plutonem, trygon z Neptunem, no prawiewink
      • paulia Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 17:54
        Z wlasnego doswiadczenia (sexstyl z Ksiezycem i polsekstyl z Saturnem):
        +wielka dbalosc o higiene: sport, zdrowe odzywianie, bark uzywek
        +mile, harmonijne miejsce pracy i wspolpracownicy (99% smile )

• czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 19:59

higiena takwinkale sport to tylko zrywami.to bardziej moje marzenie o sporcie niż
          rzeczywistość.
          Na miłe i spokojne miejsce pracy muszę chyba jeszcze poczekać, bo jak narazie
          trafiają mi się furiaci szefowie, choć koledzy, kolezanki b. sympatyczni.i tak
          muszę przyznać, że ci furiaci ( w porównaniu co robili innym)byli dla mnie
          wyjątkowo łaskawi, ale mam wysoko rozwiniete poczucie sprawiedliwości i nie moge
          wytrzymać jak przy mnie pomiata się kimś kto jest zupełnie w porządku.
          jeśli chodzi o używki to chyba tylko alkohol wchodziłby w grę, ale raczej dla
          smakoszostwa połączonego z dobrym humorem, niż dla intencjonalnego spicia sie na
          umórsmile
    • anahella Wenus w VII domu 13.07.05, 23:15

• anahella Wenus w VIII domu 13.07.05, 23:16

• arcoiris1 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 11:43
        w ramach akcji rozstawiamy planety po domach wybieram Wenus, na poczatek, dom
        8. Czy jest tu kto z takim połozeniem? chetnie podyskutuję

• misabel Wenus w VIII domu 09.03.06, 12:10
          Wszelkie przezycia zwiazane z miloscia i z potrzeba czulosci sa nierozerwalnie
          pomieszane z bolem i cierpieniem.

Otoczenie uzna za fatalny wybor twojego partnera milosnego,i jezeli w
          horoskopie zaden aspekt sie temu nie przeciwstawi, to otoczenie wypowie otwarta
          wojne majaca na celu doprowadzenie do zerwania waszego zwiazku milosnego.

Czy sie zgadza?

• arcoiris1 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 11:44
        chyba nie odwiedzi jednak tego forum.. wink)

potrzeba poświecen... zaczyam sie schizowac, bo mam jeszcze kon Pluton-Ksiezyc
        i wspomniany kwadrat wenus-Neptun. Satrun w scislej kon z Juno- ostatnio jestem
        po lekturze ksiazki o małych planetach i jestem pod wrazeniem. i Wladca
        Pierscieni w 7. Hallo? Hallo? czy ktos sie ze mna ożeni?! wink)))))))))))))))))))
        LOL
        • dori7 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 12:30
          arcoiris1 napisała:

> chyba nie odwiedzi jednak tego forum.. wink)

A co ma odwiedzac, skoro od dawna tu siedzi? tongue_out

Mam Wenus w Placidusie na granicy 7/8 domu, w Kochu calkowicie osmodomowa. I
          tez kwadrature Wenus z Neptunem plus gwoli wiekszej uciechy luzna koniunkcje z
          Saturnem w Wadze (wlasciwie z JowiszoSaturnem) plus jeszcze Pluton w tym domu i
          znaku, mocno aspektowany od Slonca i Marsa. Troche jest klopotu z tym, zeby te
          cala elektrownie atomowa jakos opanowac i spozytkowac...
      • ametysta Re: Wenus w VIII domu 10.03.06, 19:52
        Mam Wenus w VIII w koniunkcji z Jowiszem a to w trygonie do AS i Księżyca. Ale teraz czuję że Wenuska się obudziła.
    • anahella Wenus w IX domu 13.07.05, 23:16

• astrofru Re: Wenus w IX domu 20.07.05, 16:39
        Wenus w IX jest wesoła i lubi podróże. I obcokrajowców lubi.
        • dafne04 Re: Wenus w IX domu 11.03.06, 11:51
          I osoby "duchowne" wszelkich religii. Nie szukam specjalnie takich kontaktów -
          same mnie znajdują. Znam sporo duchownych, współpracuję z nimi , nawet na polu
          wydawniczym, zawsze tak się jakoś "składa"smile
    • anahella Wenus w X domu 13.07.05, 23:16

• anahella Wenus w XI domu 13.07.05, 23:16

• dori7 Re: Wenus w XI domu 13.07.05, 23:55
        Przyjaznie z kobietami - przy Wenus w 11 zawsze jest ich pelno w otoczeniu smile)
        • undyna Re: Wenus w XI domu 24.11.05, 21:48
          może z osobami płci przeciwnej raczej i oczywiście podkochiwanie się w tych
          przyjacielach
          • ath108 Re: Wenus w XI domu 09.03.06, 21:38
            Ja mam Wenus w 11d.w Bliźniętach - kazdy kolejny narzeczony rekrutował się z
            grona bliskich przyjaciół. Szczerze móiąc, nie wyobrażam sobie związku z
            facetem, z którym nie da sie choć trochę poprzyjaźnić.
    • anahella Wenus w XII domu 13.07.05, 23:16

• limetka77 Re: Wenus w XII domu 13.07.05, 23:17
        Zaobserwowaliście coś
        ciekawego i charakterystycznego? Ja m.in. że uczucie, miłość = coś, co
        należy ukrywać, np. z powodu okoliczności życiowych. Trudności w realizacji w
        związkach.
        • nabij_faje Re: Wenus w XII domu 24.11.05, 16:24
          mam podobne doświadczenia. pociesza mnie jedynie fakt, że w innym rozkładzie
          domów, owa Wenus, jest w XI.
      • beatka38 Re: Wenus w XII domu 14.07.05, 11:28
        Moja wenus w 12 domu - wprawdzie zawarcie małżeństwa szybko, lecz na krótko (na
        zasadzie wyszłam za mąż - zaraz wracam), potem jakieś tam związki, raczej
        nieudane, (dziwne typy - nawet jeden homoseksualista mi sie trafił, jeden
        niedoszły ksiądz, szkoda pisać.......)ale nigdy nie ukrywane. W sumie od ponad
        10 lat samotność. Wenus w
        pannie, nie robi aspektów.(jedynie słabą koniunkcję z księżycem) Ponadto mam
        saturna w 7 domu.
        Moja koleżanka z wenus w 12 d.- długoletnie małżeństwo, rozwód i od 5 lat
        związek z żonatym. Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka