notturno Re: Wenus w I domu 14.07.05, 12:02 Ludzie zazwyczaj odbieraja Cie jako sympatyczna i mila w obejsciu osobe. Bez trudu budujesz swoj wlasny korzystny wizerunek. Milej mi wypowiadac sie w kwestiach dotyczacych siebie - czyli maluki egocentryzm - tez zasluga Wenus w I domu. Czyli to, ze zwracamy uwage na to jak nas inni widza Ponoc tez daje pieprzyk w okolicach ust lub/oraz tzw.kaciki w policzkach Odpowiedz Link
eevvaa Re: Wenus w I domu 20.07.05, 14:57 chyba się zgodzę, nawet pieprzyk jest ( malutki) - to samo potwierdza się u córki. ewa Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć. Odpowiedz Link
yoanix Re: Wenus w I domu 24.11.05, 21:43 Moj syn ma wenus w I domu,w koniunkcji z plutonem,pomimo cięzkiego charakterku jest bardzo lubiany przez wszystkich szczególnie przez koleżanki Odpowiedz Link
dori7 Re: Wenus w II domu 14.07.05, 12:56 Bardzo ekhm, ekhm, wygodne polozenie, bo pieniadze sie zazwyczaj czlowieka pieknie trzymaja ) Odpowiedz Link
lilith0 Re: Wenus w II domu 14.07.05, 14:11 nie zgadzam się z opinią,ze gdy Wenus znajduje sie w II domu to pieniądze się trzymają...........hehehe, bo to nie zawsze prawda. Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w II domu 24.11.05, 17:16 mam wrażenie, że II domowa Wenus, to oprócz tego, że pragnie posiadać rzeczy piękne i się nimi otaczać jest dość posesywna wobec osoby którą kocha Odpowiedz Link
scorpio80 Re: Wenus w III domu 24.11.05, 15:14 Zalezy od systemu domow, bo np. w Campanusie (wg ktorego ostatnio wszystko "dziala") czy Kochu mam wenus pod koniec 2 domu jeszcze (tak czy inaczej dziala na trzeci rowniez)... no ale u mnie wenus w III d (dla scislosci w wadze w kon z plutonem-moim wladca) dziala tak, ze: Bardzo wazne jest dla mnie, zeby mowic sobie o wszystkim (w granicach rozsadku oczywiscie) w relacjach z partnerka (przede wszystkim) i przyjaciolmi.. roznie to jest w praktyce.. ale nie nawidze niedopowiedzen i jak, z roznych powodow, nie moge o czyms powiedziec. Generalnie to co zauwazam to silna potrzeba ciaglej wymiany zdan, mowienia do mojej dziewczyny i sluchania jej, nawet o sprawac blahych, powszednic typu "bylam w sklepie" czy "a w szkole to gadalem z ... i ...". I jeszcze jedno .. ostatnio mnie oswiecilo, ze to moze byc przez ten III dom (choc moze za to odpowiadac tez ten pluton lub moja badawcza skorpioniasta natura), otóż zauwazylem, ze z kimkolwiek bym nie rozmawial najczesciej dzieje sie tak, ze rozmowa schodzi na temat zwiazkow i chyba ja do tego doprowadzam. Moglbym rozmawiac i rozmawiac o roznyc komplikacjach zwiazkowych i relacjach.. ostatnio tez czesciej siedze nad porownywaniem kosmogramow niz nad analizowaniem natalnych... To tak mniej wiecej, jakby cos to jeszcze dopisze, pozdrawiam. Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w III domu 24.11.05, 17:52 zainteresowanie teatrem, literaturą, III domowa Wenus jest czarująca w mowie, można powiedzieć przekonująca w sposób delikatny i niezauważalny dla przekonywanego, potrafi prawić szczerze komplementy, przekazać delikatnie nieprzyjemne informacje, pewnie jej język jest czysty i subtelny, oczywiście jeśli jakieś aspekty nie brużdżą Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w IV domu 24.11.05, 17:57 jej mieszkanie jest zbiorem dzieł sztuki, duże wyczucie koloru i formy, pasja kolekcjonerska np. kolekcja antyków, lub obrazów, dom takiej osoby, to miejsce atrakcyjne dla oka, lubi się bawić światłem, buszująca po targach staroci Odpowiedz Link
xxero Re: Wenus w IV domu 10.03.06, 10:01 undyna napisała: > jej mieszkanie jest zbiorem dzieł sztuki, duże wyczucie koloru i formy, pasja > kolekcjonerska np. kolekcja antyków, lub obrazów, dom takiej osoby, to miejsce > atrakcyjne dla oka, lubi się bawić światłem, buszująca po targach staroci haha! to Ci dopiero definicja, moze IV w Baranie ma inaczej ale ten zbior to zramololy opis preferencji mi calkiem obcych Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w V domu 24.11.05, 18:00 z pasją urządza wyszukane przyjęcia, chętnie chodzi na bale i tańce, minimum raz była na kursie tańca, nie uznaje miłości bez seksu? Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 10:12 a Wenus w 6 domu? romans z szefem, czy choroby weneryczne? dom 6 mam w Wodniku. do tego koniunkcja z księżycem (w tym samym domu) i wertexem,sekstyl z Neptunem (d.4 Strzelec), trygon z Plutonem (d.2 Waga), a do tego takie niemiłe coś jak kwadraty z cofającym się Jowiszem (d.9 Byk) i Uranem (d.3 Skorpion)i opozycja z Saturnem (d.12 Lew). ten ostatni aspekt (patrząc na forum) zakrawa na jakiś dramat. Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w VI domu 24.11.05, 18:19 hmmm romansu z szefem jeszcze nie miałam, ale mam szczęście do czarujących szefów, dobrych i opiekuńczych, trzy razy mi się zdarzyło, że mi się szef podobał za bardzo, w ogóle jakoś w pracy jestem popularna i jeszcze nie miałam żadnego konfliktu; do higieny życia nie mam jakiegoś szczególnego zacięcia, chociaż nieustannie marzę, że zacznę wreszcie chodzić na basen, czy np., że rzucę palenie, niestety mimo koniunkcji wenus z saturnem mi się to nie udaje, raz jak mi saturn po tej koniunkcji przechodził, to tak ćwiczyłam, że schudłam do 40 kg, sama skóra i mięśnie, ale to tylko ten jeden raz, zresztą nie wyglądałam wtedy zbyt dobrze - przesadziłam Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 24.11.05, 18:43 naprawdę zazdroszczę Ci tych relacji z szefami. ja to ciągle jak śliwka w kompot. może moja Wenus w VI dopiero czeka z ujawnieniem się? mam nadzieję. Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w VI domu 25.11.05, 00:19 moi szefowie to orginały (psychiatrzy), a moja Wenus trygonuje sobie z IX domowym Uranem, w innych działkach nie miałam takiego szczęścia do szefów, może trzeba działkę zmienić Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 25.11.05, 11:06 to wiele tłumaczy jeśli miałabym bazować na "pozytywnych" aspektach do mojej wodnikowej Wenus to mogę pójść tylko po linii koniunkcji z Księżycem (Wodnik vd), sekstylu z Neptunem(Strzelec d.4)i trygonu z Plutonem (Waga d.2). kojarzy mi się to z posiadającym artystyczne zamiłowania dyrektorem domu pogrzebowego Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w VI domu 09.03.06, 12:51 całkiem jak mój Lwi Marsik, sekstyl z Plutonem, trygon z Neptunem, no prawie Odpowiedz Link
paulia Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 17:54 Z wlasnego doswiadczenia (sexstyl z Ksiezycem i polsekstyl z Saturnem): +wielka dbalosc o higiene: sport, zdrowe odzywianie, bark uzywek +mile, harmonijne miejsce pracy i wspolpracownicy (99% ) Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Wenus w VI domu 14.07.05, 19:59 higiena takale sport to tylko zrywami.to bardziej moje marzenie o sporcie niż rzeczywistość. Na miłe i spokojne miejsce pracy muszę chyba jeszcze poczekać, bo jak narazie trafiają mi się furiaci szefowie, choć koledzy, kolezanki b. sympatyczni.i tak muszę przyznać, że ci furiaci ( w porównaniu co robili innym)byli dla mnie wyjątkowo łaskawi, ale mam wysoko rozwiniete poczucie sprawiedliwości i nie moge wytrzymać jak przy mnie pomiata się kimś kto jest zupełnie w porządku. jeśli chodzi o używki to chyba tylko alkohol wchodziłby w grę, ale raczej dla smakoszostwa połączonego z dobrym humorem, niż dla intencjonalnego spicia sie na umór Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 11:43 w ramach akcji rozstawiamy planety po domach wybieram Wenus, na poczatek, dom 8. Czy jest tu kto z takim połozeniem? chetnie podyskutuję Odpowiedz Link
misabel Wenus w VIII domu 09.03.06, 12:10 Wszelkie przezycia zwiazane z miloscia i z potrzeba czulosci sa nierozerwalnie pomieszane z bolem i cierpieniem. Otoczenie uzna za fatalny wybor twojego partnera milosnego,i jezeli w horoskopie zaden aspekt sie temu nie przeciwstawi, to otoczenie wypowie otwarta wojne majaca na celu doprowadzenie do zerwania waszego zwiazku milosnego. Czy sie zgadza? Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 11:44 chyba nie odwiedzi jednak tego forum.. ) potrzeba poświecen... zaczyam sie schizowac, bo mam jeszcze kon Pluton-Ksiezyc i wspomniany kwadrat wenus-Neptun. Satrun w scislej kon z Juno- ostatnio jestem po lekturze ksiazki o małych planetach i jestem pod wrazeniem. i Wladca Pierscieni w 7. Hallo? Hallo? czy ktos sie ze mna ożeni?! ))))))))))))))))))) LOL Odpowiedz Link
dori7 Re: Wenus w VIII domu 14.07.05, 12:30 arcoiris1 napisała: > chyba nie odwiedzi jednak tego forum.. ) A co ma odwiedzac, skoro od dawna tu siedzi? Mam Wenus w Placidusie na granicy 7/8 domu, w Kochu calkowicie osmodomowa. I tez kwadrature Wenus z Neptunem plus gwoli wiekszej uciechy luzna koniunkcje z Saturnem w Wadze (wlasciwie z JowiszoSaturnem) plus jeszcze Pluton w tym domu i znaku, mocno aspektowany od Slonca i Marsa. Troche jest klopotu z tym, zeby te cala elektrownie atomowa jakos opanowac i spozytkowac... Odpowiedz Link
ametysta Re: Wenus w VIII domu 10.03.06, 19:52 Mam Wenus w VIII w koniunkcji z Jowiszem a to w trygonie do AS i Księżyca. Ale teraz czuję że Wenuska się obudziła. Odpowiedz Link
astrofru Re: Wenus w IX domu 20.07.05, 16:39 Wenus w IX jest wesoła i lubi podróże. I obcokrajowców lubi. Odpowiedz Link
dafne04 Re: Wenus w IX domu 11.03.06, 11:51 I osoby "duchowne" wszelkich religii. Nie szukam specjalnie takich kontaktów - same mnie znajdują. Znam sporo duchownych, współpracuję z nimi , nawet na polu wydawniczym, zawsze tak się jakoś "składa" Odpowiedz Link
dori7 Re: Wenus w XI domu 13.07.05, 23:55 Przyjaznie z kobietami - przy Wenus w 11 zawsze jest ich pelno w otoczeniu ) Odpowiedz Link
undyna Re: Wenus w XI domu 24.11.05, 21:48 może z osobami płci przeciwnej raczej i oczywiście podkochiwanie się w tych przyjacielach Odpowiedz Link
ath108 Re: Wenus w XI domu 09.03.06, 21:38 Ja mam Wenus w 11d.w Bliźniętach - kazdy kolejny narzeczony rekrutował się z grona bliskich przyjaciół. Szczerze móiąc, nie wyobrażam sobie związku z facetem, z którym nie da sie choć trochę poprzyjaźnić. Odpowiedz Link
limetka77 Re: Wenus w XII domu 13.07.05, 23:17 Zaobserwowaliście coś ciekawego i charakterystycznego? Ja m.in. że uczucie, miłość = coś, co należy ukrywać, np. z powodu okoliczności życiowych. Trudności w realizacji w związkach. Odpowiedz Link
nabij_faje Re: Wenus w XII domu 24.11.05, 16:24 mam podobne doświadczenia. pociesza mnie jedynie fakt, że w innym rozkładzie domów, owa Wenus, jest w XI. Odpowiedz Link
beatka38 Re: Wenus w XII domu 14.07.05, 11:28 Moja wenus w 12 domu - wprawdzie zawarcie małżeństwa szybko, lecz na krótko (na zasadzie wyszłam za mąż - zaraz wracam), potem jakieś tam związki, raczej nieudane, (dziwne typy - nawet jeden homoseksualista mi sie trafił, jeden niedoszły ksiądz, szkoda pisać.......)ale nigdy nie ukrywane. W sumie od ponad 10 lat samotność. Wenus w pannie, nie robi aspektów.(jedynie słabą koniunkcję z księżycem) Ponadto mam saturna w 7 domu. Moja koleżanka z wenus w 12 d.- długoletnie małżeństwo, rozwód i od 5 lat związek z żonatym. Pozdrawiam Odpowiedz Link