Dodaj do ulubionych

Praca w modzie...

23.10.05, 12:52
...co w horoskopie może sugerować pracę w zawodach związanych z modą?
Pozdrawiam A.
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 14:24
      Zawody zwiazane z moda to dosyc szerokie pojecie, sprecyzuj moze, o jaki zawod
      chodzi smile)
      • audrey222 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 14:50
        Chodzi mi o projektowanie bielizny...i generalnie o projektowanie odzieży.
        • anahella Re: Praca w modzie... 23.10.05, 17:42
          Popatrz na Wenus.

Mysle ze dobra by tu byla Wenus zwiazana z Panna (a wiec w Pannie i VI domu lub
          aspekcie z jego wladca lub Merkurym) no i klania sie Saturn. W koncu Saturn to
          dyktator.

Oczywiscie jak w kazdej sztuce potrzebny jest Neptun w aspekcie z Wenus, w
          horoskopach artystow obie te planety czesto sa wysoko: X i XI dom.
          • xxero Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:05
            wenus w VI, w X, na MC, wladajaca X....cos z tego jako glowny wskaznik. Uran czy
            Neptun moze dodac tego co potrzeba.
            Anahella chyba...do tego Saturn? To wskazywaloby na obsorny rodzaj mody, surduty
            dla wszystkich albo moda w stylu Chin za Mao. Moze tradycyjnie Saturn doda
            uziemienia takim zapedom modowym ale nie sadze aby jako taki chocby minimalnie
            pozytywnie wplywal na pewien polot i kreatywnosc jaka przy projektowaniu trzeba
            miec.
            • anahella Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:34
              xxero napisała:

> Anahella chyba...do tego Saturn? To wskazywaloby na obsorny rodzaj mody, surdut
              > y
              > dla wszystkich albo moda w stylu Chin za Mao.

Gdyby nie Saturn nie byloby mody tylko kazdy nosilby to co chcial. Saturn nadaje
              ksztalt, mowi z jakich materialow szyjemy, jaki kroj jest modny.

Saturn do dyktator, tak samo jak dyktatorem jest Gaultier czy Versace.
              • dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:04
                Bez Saturna nie bedzie pieknej formy, nie bedzie tez rzeczy ponandczasowych,
                ktore z rewolucyjnych nowinek staja sie klasyka smile)
          • aarvedui Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:31
            jadne z bardziej kreatywnych kobiet zainteresowanych modą na własną skalę jakie
            znam to - słoneczne lub księzycowe panny z wenus/marsem w lwie.

ich projekty jednak ograniczają sie głównie do ubierania siebie ^^
    • lolinieboli Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:33
      Ja moge od siebie dodac ze szkonczyłam szkołe Odziezową , troche szyje dla
      siebie i rodziny, mam neptuna w 10 domu no i neptuniczną wenus.Ale w swoim
      zawodzie nie pracuje smile))))))
      Jako satruniczka, perfekcja przeszkadza w tworzeniu odziezy wink
      Aha no i wenus tranzytujaca przezła mi przez natalnego neptuna, a w radixie
      chyba kwadratura <hihihi>
      Ale jak to sie ma do władców to nie mam pojecia big_grinDDDDDDDDDDD

Pozdrawiam
      • audrey222 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:55
        Serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Audrey smile
        • czupakabra27 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 20:23
          Saturn pasowałby mi tutaj nie tylko jako dyktator mody. ubranie to przecież nasz
          pancerz, rodzaj drugiej skóry, to dość saturniczne. w przypadku bielizny (stanik
          z usztywnieniem!!!smilewyjątkowo dyscyplinuje, z lekka ograniczając i modelując.
          ja przy swojej opozycji Wenus i Saturna to chyba mogę projektować gorsety i pasy
          cnotysmilea,że miesza sie do tego Uran, to mogą być piękne.
          • anahella Re: Praca w modzie... 24.10.05, 23:56
            czupakabra27 napisała:

> ja przy swojej opozycji Wenus i Saturna to chyba mogę projektować gorsety
            > i pasy
            > cnotysmilea,że miesza sie do tego Uran, to mogą być piękne.

Niekoniecznie pasy cnotysmile To moze byc elegancja form klasycznych z burzacym
            podrzadek dodatkiem. Czyli np klasyczna garsonka a do tego odjechane butysmile
            • czupakabra27 Re: Praca w modzie... 26.10.05, 10:55
              TO lubięsmile
      • neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 13:09
        lolinieboli napisała:

> Ja moge od siebie dodac ze szkonczyłam szkołe Odziezową , troche szyje dla
        > siebie i rodziny, mam neptuna w 10 domu no i neptuniczną wenus.Ale w swoim
        > zawodzie nie pracuje smile))))))
        > Jako satruniczka, perfekcja przeszkadza w tworzeniu odziezy wink
        > Aha no i wenus tranzytujaca przezła mi przez natalnego neptuna, a w radixie
        > chyba kwadratura <hihihi>
        > Ale jak to sie ma do władców to nie mam pojecia big_grinDDDDDDDDDDD
        >

To właśnie chciałam napisać: potrzebne jest to, co w kazdej sztuce + pewien
        populizm i wyczucie zbiorowej nieswiadomości = Wenus+Neptun, Waga+Ryby lub inne
        podobne kombinacje.
      • lolinieboli Re: Praca w modzie... 24.10.05, 19:41

Sobie przypomiałam jak to było z wyborem szkoły sredniej , miałam dylemat czy
        Ekonomiczna czy odziezową smile)))))))
        A jakie marzenia miałam <Szok> zwiazane z zawodem, no i sie rozczarowałam,
        szkołą, wogole neptun to ułuda , a zderzenie z rzeczywistoscia bolesne.
        No i wybrałam, sobie teraz mysle ze lepsza byla by ze mnie ekonomistak wink)))))
        Moze to kwadratura wenus do MC??

Pozdrawiam
    • dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 20:58
      Przydalby sie jeszcze mocny Lew/Slonce/V dom i jakis mocno lotny Merkury, zeby w
      mig wszytsko lapac i nadazac za zmainami (a jak Uran pozwoli, to samemu te
      zmiany powodowac).

Co do Wenus w Pannie - zgadzam sie calkowicie smile) Wenus w Pannie bedzie pilnie
      sledzic nowinki, wszystko zrobi hiperdokladnie i jeszcze zadba o to, zeby ciuchy
      byly porzadnie uszyte z dobrych jakosciowo materialow.

Wiecie, kto mi wyglada na rasowa Wenus w Panne? Miuccia Prada! No zobaczcie
      sami: img.photobucket.com/albums/v285/iamfashion2/2005_04/00530f.jpg
      Uwielbiam to zdjecie i jej czerwone buty smile)

Az dziwne, ze nie mam jej astronamiarow... Pedze szukac! smile)
    • wasza_bogini Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:22
      powiem tak. mam wenus w X domu, na MC, w koniunkcji z neptunem.
      z horoskopu wynika, ze moda jets moim przeznaczeniem ale powiem tak- owszem mam
      wyczucie jelsi chodzi o design ale jets jedno duze ale. moda jets bezideowa. ja
      potrzebuje idei w dzialniu.

potrzeba merkurego? otoz i on tez jets w koniunkcji z wenus. ale.
      moze wenus w skorpionie potrzebuje czegos zdecydownaie bardziej glebokiego.
      merkury i wenus, neptun, MC to z pewnoscia poszukiwania antropologiczne. to co
      dotyczy czlowieka.
      moda jako forma owszem ale nie jako sposob na zycie i prace. do poogladania ok.
      a poza tym samo szycie jets nudne, a wiec musi byc w tym wszystkim cos
      spowolniajacego. moze rzeczywiscie saturn ale mam ascendent w koziorozcu. jesli
      chodzi o biznes zwiazany z moda to jak najbardziej- wlascicielka sieci sklepow
      z ciuchami na calym swiecie . to jets cos dla mniesmile
      • neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 18:09
        Zawsze powtarzam, ze liczy sie cały horoskop. I co z tego, ze w moim
        praktycznie wszedzie rzadzi Wenus z 12 domu, kiedy na osiach Uran z Plutonem i
        tak lubia byc na przekor, wbrew i po swojemu? Na podstawie jednego "wyrwanego z
        kontekstu" aspektu latwo wysnuc calkiem falszywe wnioski, choc rozumowanie jest
        pozornie poprawne.
        • wasza_bogini Re: Praca w modzie... 24.10.05, 19:50
          ale napisalam, ze przy ascendencie w koziorozcu i stellium - mars, MC, wenus,
          merkury, neptun. z pwoodzniem moglabym sie zajmowac moda w sensie zarzadzania
          siecia sklepow na calym swiecie. Oczywiscie na stanowisku co najmniej
          dyrektorawink
          • neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 21:40
            Właśnie o to biega. Dlatego zwracam na to uwagę początkującym interpreterom, że
            formułki to tylko formułki i nie wystarczają, a nawet często przeszkadzają
            zobaczyc CAŁOŚĆ. Jeden dodatkowy aspekt może czasem zmienić cały obraz
            horoskopu i obalić panniastą konstrukcję złożoną z usypanych na kupkę elementow.
    • exwitch Re: Praca w modzie... 25.10.05, 21:43
      audrey222 napisała:

> ...co w horoskopie może sugerować pracę w zawodach związanych z modą?
      > Pozdrawiam A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka