audrey222 23.10.05, 12:52 ...co w horoskopie może sugerować pracę w zawodach związanych z modą? Pozdrawiam A. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 14:24 Zawody zwiazane z moda to dosyc szerokie pojecie, sprecyzuj moze, o jaki zawod chodzi ) Odpowiedz Link
audrey222 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 14:50 Chodzi mi o projektowanie bielizny...i generalnie o projektowanie odzieży. Odpowiedz Link
anahella Re: Praca w modzie... 23.10.05, 17:42 Popatrz na Wenus. Mysle ze dobra by tu byla Wenus zwiazana z Panna (a wiec w Pannie i VI domu lub aspekcie z jego wladca lub Merkurym) no i klania sie Saturn. W koncu Saturn to dyktator. Oczywiscie jak w kazdej sztuce potrzebny jest Neptun w aspekcie z Wenus, w horoskopach artystow obie te planety czesto sa wysoko: X i XI dom. Odpowiedz Link
xxero Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:05 wenus w VI, w X, na MC, wladajaca X....cos z tego jako glowny wskaznik. Uran czy Neptun moze dodac tego co potrzeba. Anahella chyba...do tego Saturn? To wskazywaloby na obsorny rodzaj mody, surduty dla wszystkich albo moda w stylu Chin za Mao. Moze tradycyjnie Saturn doda uziemienia takim zapedom modowym ale nie sadze aby jako taki chocby minimalnie pozytywnie wplywal na pewien polot i kreatywnosc jaka przy projektowaniu trzeba miec. Odpowiedz Link
anahella Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:34 xxero napisała: > Anahella chyba...do tego Saturn? To wskazywaloby na obsorny rodzaj mody, surdut > y > dla wszystkich albo moda w stylu Chin za Mao. Gdyby nie Saturn nie byloby mody tylko kazdy nosilby to co chcial. Saturn nadaje ksztalt, mowi z jakich materialow szyjemy, jaki kroj jest modny. Saturn do dyktator, tak samo jak dyktatorem jest Gaultier czy Versace. Odpowiedz Link
dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:04 Bez Saturna nie bedzie pieknej formy, nie bedzie tez rzeczy ponandczasowych, ktore z rewolucyjnych nowinek staja sie klasyka ) Odpowiedz Link
aarvedui Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:31 jadne z bardziej kreatywnych kobiet zainteresowanych modą na własną skalę jakie znam to - słoneczne lub księzycowe panny z wenus/marsem w lwie. ich projekty jednak ograniczają sie głównie do ubierania siebie ^^ Odpowiedz Link
lolinieboli Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:33 Ja moge od siebie dodac ze szkonczyłam szkołe Odziezową , troche szyje dla siebie i rodziny, mam neptuna w 10 domu no i neptuniczną wenus.Ale w swoim zawodzie nie pracuje )))))) Jako satruniczka, perfekcja przeszkadza w tworzeniu odziezy Aha no i wenus tranzytujaca przezła mi przez natalnego neptuna, a w radixie chyba kwadratura <hihihi> Ale jak to sie ma do władców to nie mam pojecia DDDDDDDDDDD Pozdrawiam Odpowiedz Link
audrey222 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 19:55 Serdecznie wszystkim dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Audrey Odpowiedz Link
czupakabra27 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 20:23 Saturn pasowałby mi tutaj nie tylko jako dyktator mody. ubranie to przecież nasz pancerz, rodzaj drugiej skóry, to dość saturniczne. w przypadku bielizny (stanik z usztywnieniem!!!wyjątkowo dyscyplinuje, z lekka ograniczając i modelując. ja przy swojej opozycji Wenus i Saturna to chyba mogę projektować gorsety i pasy cnotya,że miesza sie do tego Uran, to mogą być piękne. Odpowiedz Link
anahella Re: Praca w modzie... 24.10.05, 23:56 czupakabra27 napisała: > ja przy swojej opozycji Wenus i Saturna to chyba mogę projektować gorsety > i pasy > cnotya,że miesza sie do tego Uran, to mogą być piękne. Niekoniecznie pasy cnoty To moze byc elegancja form klasycznych z burzacym podrzadek dodatkiem. Czyli np klasyczna garsonka a do tego odjechane buty Odpowiedz Link
neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 13:09 lolinieboli napisała: > Ja moge od siebie dodac ze szkonczyłam szkołe Odziezową , troche szyje dla > siebie i rodziny, mam neptuna w 10 domu no i neptuniczną wenus.Ale w swoim > zawodzie nie pracuje )))))) > Jako satruniczka, perfekcja przeszkadza w tworzeniu odziezy > Aha no i wenus tranzytujaca przezła mi przez natalnego neptuna, a w radixie > chyba kwadratura <hihihi> > Ale jak to sie ma do władców to nie mam pojecia DDDDDDDDDDD > To właśnie chciałam napisać: potrzebne jest to, co w kazdej sztuce + pewien populizm i wyczucie zbiorowej nieswiadomości = Wenus+Neptun, Waga+Ryby lub inne podobne kombinacje. Odpowiedz Link
lolinieboli Re: Praca w modzie... 24.10.05, 19:41 Sobie przypomiałam jak to było z wyborem szkoły sredniej , miałam dylemat czy Ekonomiczna czy odziezową ))))))) A jakie marzenia miałam <Szok> zwiazane z zawodem, no i sie rozczarowałam, szkołą, wogole neptun to ułuda , a zderzenie z rzeczywistoscia bolesne. No i wybrałam, sobie teraz mysle ze lepsza byla by ze mnie ekonomistak ))))) Moze to kwadratura wenus do MC?? Pozdrawiam Odpowiedz Link
dori7 Re: Praca w modzie... 23.10.05, 20:58 Przydalby sie jeszcze mocny Lew/Slonce/V dom i jakis mocno lotny Merkury, zeby w mig wszytsko lapac i nadazac za zmainami (a jak Uran pozwoli, to samemu te zmiany powodowac). Co do Wenus w Pannie - zgadzam sie calkowicie ) Wenus w Pannie bedzie pilnie sledzic nowinki, wszystko zrobi hiperdokladnie i jeszcze zadba o to, zeby ciuchy byly porzadnie uszyte z dobrych jakosciowo materialow. Wiecie, kto mi wyglada na rasowa Wenus w Panne? Miuccia Prada! No zobaczcie sami: img.photobucket.com/albums/v285/iamfashion2/2005_04/00530f.jpg Uwielbiam to zdjecie i jej czerwone buty ) Az dziwne, ze nie mam jej astronamiarow... Pedze szukac! ) Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Praca w modzie... 23.10.05, 21:22 powiem tak. mam wenus w X domu, na MC, w koniunkcji z neptunem. z horoskopu wynika, ze moda jets moim przeznaczeniem ale powiem tak- owszem mam wyczucie jelsi chodzi o design ale jets jedno duze ale. moda jets bezideowa. ja potrzebuje idei w dzialniu. potrzeba merkurego? otoz i on tez jets w koniunkcji z wenus. ale. moze wenus w skorpionie potrzebuje czegos zdecydownaie bardziej glebokiego. merkury i wenus, neptun, MC to z pewnoscia poszukiwania antropologiczne. to co dotyczy czlowieka. moda jako forma owszem ale nie jako sposob na zycie i prace. do poogladania ok. a poza tym samo szycie jets nudne, a wiec musi byc w tym wszystkim cos spowolniajacego. moze rzeczywiscie saturn ale mam ascendent w koziorozcu. jesli chodzi o biznes zwiazany z moda to jak najbardziej- wlascicielka sieci sklepow z ciuchami na calym swiecie . to jets cos dla mnie Odpowiedz Link
neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 18:09 Zawsze powtarzam, ze liczy sie cały horoskop. I co z tego, ze w moim praktycznie wszedzie rzadzi Wenus z 12 domu, kiedy na osiach Uran z Plutonem i tak lubia byc na przekor, wbrew i po swojemu? Na podstawie jednego "wyrwanego z kontekstu" aspektu latwo wysnuc calkiem falszywe wnioski, choc rozumowanie jest pozornie poprawne. Odpowiedz Link
wasza_bogini Re: Praca w modzie... 24.10.05, 19:50 ale napisalam, ze przy ascendencie w koziorozcu i stellium - mars, MC, wenus, merkury, neptun. z pwoodzniem moglabym sie zajmowac moda w sensie zarzadzania siecia sklepow na calym swiecie. Oczywiscie na stanowisku co najmniej dyrektora Odpowiedz Link
neptus Re: Praca w modzie... 24.10.05, 21:40 Właśnie o to biega. Dlatego zwracam na to uwagę początkującym interpreterom, że formułki to tylko formułki i nie wystarczają, a nawet często przeszkadzają zobaczyc CAŁOŚĆ. Jeden dodatkowy aspekt może czasem zmienić cały obraz horoskopu i obalić panniastą konstrukcję złożoną z usypanych na kupkę elementow. Odpowiedz Link
exwitch Re: Praca w modzie... 25.10.05, 21:43 audrey222 napisała: > ...co w horoskopie może sugerować pracę w zawodach związanych z modą? > Pozdrawiam A. Odpowiedz Link