Dodaj do ulubionych

Nasze TALENTY

09.01.06, 13:42
Witam!
Chcialam zapytać o nasze... TALEN-TY!!!! I jak to widac w kółku natalnym? Ze
swej strony powiem, że np. wiele osób mówilo mi, ze powinnam pisac. Na
początku myślalam, ze mówią tak dlatego, bo chcą, abym tyle do nich e-malili
nie wyłała i "dobrodusznie" zalecają utworzenie własnego blogawink. Ale juz na
studiach, usłyszłam od wykladowców, ze powinnam pisac. Za magisterke dostałam
ocenę celującą, choć w indeksie mam bdb, bo wszechwladne "Panie z Dzikanatu",
poiwiedziały, że nie mozna wpsac 6, bo takiej oceny nie ma studiach. POza p
[isaniem prac naukowo-badwczych (ah te przypiski, bibliografie, odsylacze
itp.wink, pisze opowiadania, czytam.
I dlatego się zastanaiwam nad naszymi talentami. Mam obsadzony mój Byczy 5
dom (Słońce, Markury, Chiron). Jakie domy, albo umiejscowione w nich planety,
aspekty mówią o naszych (i jakich) talentach?
Pozdro
Anka

p.s.
I jeszcze kolega mnie pocieszył, że moj trygon ziemki w natalnym,
przyciąga ... bogactwo!!!! OOOOOOOOOOOOO!!!!!! Na razie go nie widać, ale
fajnie miec nadzieję, ze może kiedyś...wink.
a.; (4 maja 1980 Piła, godz. 22.35.).

p.s. nr 2
Poza tym jestem pomysłowa, kreatywna, "zakrecona" i myśle, ze fajnie byłoby
pracować w reklamie!!!!
Obserwuj wątek
    • xxero Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 19:51
      w reklamie? jako byk (krowa) nie masz szans. Ty chcesz posiadac, miec, Twoje
      reakcje sa powolne, natura uczuciowa stabilna, reakcje ospale, ciezko Cie
      wyprowadzic z rownowagismile) Ja Cie moge zatrudnic ale pod warunkiem: przyniesiesz
      swoje kolko, doglebnie je omowisz i cokolwiek nie powiesz ja Cie skwituje "i
      dlatego wlasnie sie nie nadajesz do pracy w reklamie" smile pozdrawiam i usmiecham
      sie do Tjebja
      • anahella Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 20:18
        xxero napisała:

> w reklamie? jako byk (krowa) nie masz szans.

Oooo polemizowalabym!
        Reklama jest mocno osadzona na osi Byk-Skorpion. Te wszystkie gospodynie domowe,
        ktore na reklamach proszkow do prania grzechocza portfelikami z zaoszczedzonymi
        moniakami to jest taaaaakie byyyycze.
        • xxero Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 21:52
          > Oooo polemizowalabym!
          > Reklama jest mocno osadzona na osi Byk-Skorpion. Te wszystkie gospodynie domowe
          > ,
          > ktore na reklamach proszkow do prania grzechocza portfelikami z zaoszczedzonymi
          > moniakami to jest taaaaakie byyyycze.

a nie bardziej Panno-Koziorożcowe takie? Byk jest za duży na takie błahostki jak
          moniaki zaoszczedzone na proszkach. Panna jak najbardziej, przeciez po to zyje smile
          • anahella Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 23:19
            xxero napisała:

> a nie bardziej Panno-Koziorożcowe takie?
            > Byk jest za duży na takie błahostki jak
            > moniaki zaoszczedzone na proszkach.
            > Panna jak najbardziej, przeciez po to zyje smile

Koziorozcowate sa te reklamy ktore mowia ze bielsze juz nie bedziewink
            Panniaste sa takie, ktore mowia ze mozna cos przeanalizowac, ze mozna wyciagnac
            jakies wnioski czyli slynne produkty znikajace z lodowki - reklama z kamapanii
            wyborczej.

Moniaki w kieszonce to jest moim zdaniem bycze: masz i nie musisz i sie zastanawiac.

A polemike rozpoczelam, bo uwazam ze mocna obsada Byka nie kloci sie z praca w
            reklamie. W koncu wiele spotow czy plakatow bazuje na naszej byczej rzadzy
            posiadania.

Najfajnieszy slogan ostatnich czasow moim zdaniem: Saturn - żer dla skner wink
            • mb1mb Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 01:12
              Bożena Dykiel ma Księżyc w Byku (26.08.1948) big_grin
              wiem, że nie o taką pracę w reklamie chodziło (tzn. nie od tej strony,to taka
              mała dygresja smile)
              często zastanawiam się, czy nikt jej nie proponował niczego "lepszego" do
              reklamowania, czy ona naprawdę to lubi...
              ja np. mam Księżyc w Pannie, ale nie chciałabym być kojarzona ze środkami
              czyszczącymi, wolałabym coś bardziej luksusowego, może jakiś samochód... no i
              żeby reklama była wyjątkowo nietuzinkowa, oryginalna.... smile)

• dori7 Re: Nasze TALENTY 17.01.06, 00:51
              anahella napisała:

> Koziorozcowate sa te reklamy ktore mowia ze bielsze juz nie bedziewink
              > Panniaste sa takie, ktore mowia ze mozna cos przeanalizowac, ze mozna wyciagnac
              > jakies wnioski czyli slynne produkty znikajace z lodowki - reklama z kamapanii
              > wyborczej.

Ide dalej tym tropem:
              Lwiaste sa te, ktore mowia, ze wszystkie sasiadki padna z zachwytu i zazdrosci.
              A Lwiasto-Bycze nawoluja: "podaruj sobie odrobine luksusu" ew. ze stoickim
              spokojem zapewniaja: "jestes tego warta" big_grin
        • jerry.uk Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 01:52
          W astrologii biznesowej marketing to oś IX-III dom.
          • astrei Re: Do Jerrego.Uk 16.01.06, 09:49

Czy mógłbyś to bardziej rozwinąć z tymi osiami IX-III??

Np. III dom koziorożec( w którym jest księżyc)

a IX dom to RaK.
            I co po takich posiach można wywnioskowac?
            • anahella Re: Do Jerrego.Uk 16.01.06, 21:41
              astrei napisała:
              > Czy mógłbyś to bardziej rozwinąć z tymi osiami IX-III??

Jerry jeszcze nie odpisal, wiec pozwole wtracic swoje trzy grosze:

Astrolodzy lubia przypisywac roznym zjawiskom energie zodiakowa. Robia to albo
              poprzez znaki lub poprzez domy. To jest przyporzadkowanie symboliczne, czyli
              reklama ma cechy Blizniat albo III domu - to chyba jest jasne.
              Ale zawsze jak mamy jakas akcje, to nastepuje reakcja, dlatego rozwazajac jakosc
              energii zjawiska warto popatrzec na znak/dom przeciwny.

Oczywiscie mozna to odniesc do horoskopu osobistego. Jezeli pracujesz w reklamie
              to Twoj trzeci dom mowi jakie spoty/bilboardy produkujesz. Koziorozec mowi
              wprost, konkretnie z pobudzeniem emocji (siedzi tam Ksiezyc). A to do kogo sie
              odnosi lezy po przeciwnej stronie, czyli Rak. A zatem odbiorca Twojej reklamy
              moga byc kobiety (zony i matki) ale i ludzie ceniacy historie (tradycjonalisci),
              przywiazani do tradycji (osoby starsze) lub poszukujace raczego swietego spokoju
              (przepracowani biznesmeni po wyjsciu z pracy).
              • czupakabra27 osie III-IX 17.01.06, 11:26
                hmmm... bardzo ciekawe... pracowałam w reklamie, ale tego nie lubiłam. ten świat
                ograniczał mnie, zniewalał, ucinał skrzydła. stosując zasadę o której piszecie
                przy 3 domu w Skorpionie z Uranem i 9 domu z w Byku z Jowiszem, wychodziłoby na
                to, że moje produkcje mogły być zbyt mroczne, dziwne i niezrozumiałe dla
                gargantuicznych i jowialnych klientów?wink
            • jerry.uk III-IX dom w horoskopie firmy (sprzedaż+reklama) 17.01.06, 00:12
              Sprzedaż i marketing są ważnymi dziedzinami działalności biznesowej,
              symbolizowanymi przez III i IX dom. Trzeci dom i Merkury symbolizuje: sprzedaż,
              wewnętrzną i zewnętrzną komunikację, telemarketing, stronę internetową, obsługę
              klientów i składanie zamówień. Są to wszyscy ludzie, którzy przychodzą do firmy.
              Dziewiąty dom symbolizuje dział marketingu, rozgłos, reklamę, promocje,
              dystybucję i eksport. Aby doradzić klientowi strategię sprzedaży i marketingu
              musimy rozpatrzeć obsadę trzeciego i dziewiątego domu oraz położenie i aspekty
              ich władców.
              Patrzę na notatki z wykładu pani Gerwick-Brodeur, która specjalizuje sie w tym
              temacie i zastanawiam się co jeszcze dodać.
              Jak określić, że władca trzeciego lub dziewiątego domu jest silny?
              - znajduje się w domu kardynalnym
              - jest w znaku swojego władztwa albo wywyższenia (np. Merkury w Bliźniętach)
              - jest w domu swojego władztwa albo wywyższenia (np. Merkury w III domu)
              - jest w ruchu prostym
              - odbiera korzystne aspekty
              - aspekty między władcami III i IX domu są korzystne (a przede wszystkim w ogóle
              są!)
              - do kompletnego obrazu warto spojrzeć na dyspozytorów domów i władców.

Wyzywające aspekty pomagają aby w firmie coś się działo, tworzą jakieś sytuacje.
              Wyjątkiem jest aspekt 135 stopni (półtorakwadratura), który pokazuje schematy
              ciężkie do zmiany, energię która ugrzęzła. Ludzie wiedzą, że coś muszą zrobić
              ale boją się. Trygony i sektyle to oznaki siły.

Wyłączenia (żaden wierzchołek domu nie wypada w Znaku - jakiś Znak jest
              wyłaczony). Jeśli III i IX dom zawierają wyłączone Znaki i/lub planety,
              środowisko (wewnętrzne i zewnętrzne) nie wspiera sprzedaży i potrzeb
              marketingowych. Problemem jest ze ludzie nie wiedzą czegoś, są "wyłączeni".

Najlepiej mieć dokładną godzinę założenia firmy, ale horoskopy wyznaczone na
              południe (Słońce na MC) wydają się dobrze działać.

DŁUGOTERMINOWE STRATEGIE
              Długoterminowa sprzedaż i strategie marketingowe powinny być oparte na
              horoskopie natalnym firmy.
              Kiedy Merkury, Jowisz albo władcy trzeciego lub dziewiątego domu przechodzą w
              progresjach lub dyrekcjach do nowego znaku, firma może wymagać dokonania
              znaczącej i trwałej zmiany swojej długoterminowych strategii. Kiedy progresywna
              albo dyrekcyjna planeta znajdująca się w trzecim albo dziewiątym domu przesuwa
              się do kolejnego domu albo znaku, zwykle firmy potrzebują długoterminowej zmiany
              w strategii lub metodach wdrożeniowych.
              KRÓTKOTERMINOWE STRATEGIE
              Tranzyty i inne cykle mogą wskazywać krótkoterminowe strategie, okazje i
              wyzwania. Sprawdź aspekty do merkurego, Jowisza, władców domów trzeciego i
              dziewiątego i tranzyty przez trzeci/dziewiąty dom.

Było jeszcze kilka przykładów firm. Na przykład Polaris ma koniunkcję Wenus i
              Marsa w Pannie w X domu, co oznacza dbałość o najwyższą jakość produktów
              (wytrzymałych i ładnie zaprojektowanych).
              --
              wojtek
              www.astromarket.pl
              • anahella Re: III-IX dom w horoskopie firmy (sprzedaż+rekla 17.01.06, 00:30
                To bardzo interesujace co napisales, mam tylko jedno pytanie:

jerry.uk napisał:

> Wyłączenia (żaden wierzchołek domu nie wypada w Znaku - jakiś Znak jest
                > wyłaczony). Jeśli III i IX dom zawierają wyłączone Znaki i/lub planety,
                > środowisko (wewnętrzne i zewnętrzne) nie wspiera sprzedaży i potrzeb
                > marketingowych. Problemem jest ze ludzie nie wiedzą czegoś, są "wyłączeni".

Wytlumacz prosze te wylaczenia, bo nie wiem o co dokladnie chodzi. Czy miales tu
                na mysli tzw. znaki zamkniete w domach czy na odwrot: domy zamkniete w znakach?
                • jerry.uk Re: III-IX dom w horoskopie firmy (sprzedaż+rekla 17.01.06, 01:07
                  Znak objęty przez dom.
          • dora76 do jerry.uk 16.01.06, 10:15
            a ksiegowosc?
            • gronisia Do Dory76 16.01.06, 15:09
              Dobry księgowy powinien posiadac trygon Saturn Merkury lub inne kombinacje tych
              dwu planet.
              • ogrom Re: Do Dory76 16.01.06, 16:22
                a jak sie ma kwadrat saturna i merkurego !! a ponadto urana w kon. ze słońcem
                i księzycem. Ostatnia rzecz za którą bym się wzięła to księgowość i prawo.
                BLEEEEEeeeeeee
                • dora76 Re: Do Dory76 16.01.06, 17:07
                  ale ja mam sekstyl pomiedzy Merkurym i Saturnem, a Uran w koniunkcji z
                  Ksiezycem IV dom wiec ta koniunkcja nic mi nie robi jezeli chodzi o sprawy
                  zawodowe, jedynie wplyw ogranicza sie do spraw czwartodomowych...
            • jerry.uk Re: do jerry.uk 17.01.06, 00:59
              Źródła podają że wiarygodność i przejrzystość księgowa zależy od XI domu, ale
              przyznam że nie badałem tego zagadnienia.
              Być może wynika to z tego, że obecnie księgowość jest ściśle związana z systemem
              komputerowym? Może trochę z tego, że firmom zależy na rekomendacjach, jeśli mają
              się czym pochwalić w księgach?
              W horoskopie firmy Enron, która upadła kiedy wyszły na jaw fałszerstwa księgowe
              jest Mars w koniunkcji z Neptunem w siódmym domu. To tak jakby ten aspekt rozlał
              się na całą firmę i ryba popsuła się od głowy. Księgowość mogła pracować
              znakomicie, ale ich wysiłek szedł w stronę fałszowania ksiąg.
          • mb1mb Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 13:20
            a co oznacza w astrologii biznesowej oś XI-V ?
            • anahella Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 21:47
              mb1mb napisała:

> a co oznacza w astrologii biznesowej oś XI-V ?

praca tworcza (V) na potrzeby szerokich grup spolecznych (XI) - tak w skrocie.
              Mozna w tej osi zmiescic zarowno designera stron internetowych jak i projektanta
              urzadzen codziennego uzytku (np. otwieraczy do konserw).
            • jerry.uk V-XI dom w astrologii biznesowej 17.01.06, 01:04
              Ta oś to wszystko co twórcze, innowacyjne w firmie. Dobrze obsadzona oś tych
              domów skłania do chętnego podejmowania ryzyka (V dom) co powoduje wzrost w
              notowaniach i dobre rekomendacje (XI dom). Mieszczą się tu też wszystkie wyjazdy
              firmowe na imprezy integracyjne i dobra współpraca w zespole.
              • aga_luna Re: V-XI dom w astrologii biznesowej 23.01.06, 14:37
                pracuje w reklamie, takie tez skonczyłam studia, nie mam obsadzonego ani 5 ani 9
                domu, ale mam w urodzeniowym mocna uraniczna energie, Słonce w Wodniku, asc w
                Wodniku, zdolnosci plastyczne widac w Neptunie siedzacym na MC i w Wenus w
                Rybach, ale wydaje mi sie ze to nie ma nic wspolnego z reklama, wydaje mi sie ze
                Ksiezyc w Pannie pomaga mi w pracy, patrze na przekaz jak zwykly zjadacz chleba,
                rownozwazy to wodnicze wizje, zastanwiam sie jak ma sie do tego Saturn w Byku w
                3 domu? czy ma zwiazek z charakterem mojej pracy?
                pozdr i dodam ze lubie swoje prace, bardzo
                • jerry.uk Re: V-XI dom w astrologii biznesowej 23.01.06, 20:15
                  Napisałem o domach w astrologii BIZNESOWEJ, czyli w horoskopie firmy. Nie
                  interesuję się horoskopami urodzeniowymi szczerze mówiąc.
                • anahella Re: V-XI dom w astrologii biznesowej 26.01.06, 03:16
                  Saturn w III domu to "odpowiednie dac rzeczy slowo" oraz "stawanie sie slowa
                  cialem". Saturn to nadawnie ciala (wlada znakiem ziemskim) temu bo szybkie i
                  ulotne (Blizniacze mysli). To rowniez konkret myslenia, bo takie polozenie
                  Saturna jest symboliczna koniunkcja tej planety z Merkurym.

Mysle, ze kazde polozenie kazdej planety w kazdym znaku i domu nie przeszkadza w
                  zadnej karierze, bo kazda planeta ma wiele mozliwosci, i przy odpowiedniej
                  realizacji mozna ja spozytkowac zgodnie ze swoja wola.

O Twojej pracy w reklamie bardziej tu mowi Neptun na MC - bo to znaczy ze twoje
                  dazenia (w tym przypadku zawodowe) ida w kierunku tworzenia iluzji. A reklama to
                  nic innego jak tworzenie iluzji. Mocny Neptun w horoskopie tworzy swiat inny niz
                  widza go zwykli zjadacze chleba. Stad czesto widujemy go we wiodacej pozycji
                  (np. na osi, lub w koniunkcji ze Sloncem lub wladca ktorejs osi) w horoskopach
                  filmowcow czy fotografow. Podobne polozenie do Twojego ma Orlando Bloom - fala
                  popularnosci po Wladcy Pierscieni zbiegla sie z tranzytem Plutona przez jego MC
                  z Neptunem.

Ponadto neptuniczny charakter ma Wenus w Rybach, ktora nie bedzie tworzyc
                  niczego naturalistycznego - woli przemawiac do odbiorcy za pomoca obrazow,
                  luznych skojarzen albo niedopowiedzen.
          • anahella Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 21:30
            jerry.uk napisał:

> W astrologii biznesowej marketing to oś IX-III dom.

Nikt chyba nie ma co do tego watpliwosci!

Jednak dosc przekornie zaczelam dyskusje o typach reklamy bo kazda energia
            zodiaku dobrze sie odnajdzie w tej branzy. Podobnie jest z literatura: mamy
            wodnikowego Dicka i panniasta Orzeszkowa (coz za porownanie, Dori zaraz mnie
            zbijesuspicious) W filmach tez mamy 12 znakow zodiaku, w muzyce czy architekturze.

Moim zdaniem obsadzenie jednego znaku nie przesadza o tym ze ktos sie *nie
            nadaje* do pracy w takiej czy innej branzy. I co z tego ze autorka watku ma
            mocno obsadzonego Byka? Mozart mial Slonce w Wodniku a przeciez muzyka sama w
            sobie jest nosi energie Ryb. Jego tworczosc zas jest podrecznikowym przykladem
            harmonii typowej dla Wagi.
            • dori7 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 22:40
              anahella napisała:

> Jednak dosc przekornie zaczelam dyskusje o typach reklamy bo kazda energia
              > zodiaku dobrze sie odnajdzie w tej branzy. Podobnie jest z literatura: mamy
              > wodnikowego Dicka i panniasta Orzeszkowa (coz za porownanie, Dori zaraz mnie
              > zbijesuspicious)

Juz obmyslilam stosowne represje smile)))
              • anahella Re: Nasze TALENTY 17.01.06, 00:24
                dori7 napisała:

> Juz obmyslilam stosowne represje smile)))

Przeczytac na jutro "Nad Niemnem?" tongue_out
                • dori7 Re: Nasze TALENTY 17.01.06, 00:57
                  anahella napisała:

> > Juz obmyslilam stosowne represje smile)))
                  >
                  > Przeczytac na jutro "Nad Niemnem?" tongue_out

Gorzej. O wiele gorzej suspicious
      • paulia Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 23:33
        Kurcze, Xxero ale walnales z grubej rury. Rozumiem, ze zerknales w kolko, ale nie znasz dziewczyny i
        zeby jej tak dowalic... ta krowa tez brzmi troche obrazliwie
        Pozdro

> w reklamie? jako byk (krowa) nie masz szans. Ty chcesz posiadac, miec, Twoje
        > reakcje sa powolne, natura uczuciowa stabilna, reakcje ospale, ciezko Cie
        > wyprowadzic z rownowagismile) Ja Cie moge zatrudnic ale pod warunkiem: przyniesies
        > z
        > swoje kolko, doglebnie je omowisz i cokolwiek nie powiesz ja Cie skwituje "i
        > dlatego wlasnie sie nie nadajesz do pracy w reklamie" smile pozdrawiam i usmiecham
        > sie do Tjebja
        • ogrom Re: Nasze TALENTY 15.01.06, 23:41
          Bo być może niektórym wydaje się - pije tu teraz do Xxero- ze posiedli wiedzę,
          która jest PEWNA. A tak nie jest. Astologia nie sprawdza się w 100%!

POza tym troche mało danych by tak sobie walić z grubej rury.

• devine Re: Nasze TALENTY - do Xxero 16.01.06, 09:35
        Naprawdę tak żle z Tym Bykiem w reklamie???? No byc tak nie mozę! Byczy jest 5
        dom, tam jest słońce i Merkury i Chiron, czyli całkiem nieźle... Poza tym, była
        hyż tu mowa o Pannie i Koziorożcu, a ja mam Księzyc w Kozie (I dom) , a
        Pannie, aż 3 planety (Mars, Jowisz, Saturn), tak więc moze z tym rel=kalmowym
        bykliem nie jest tak żle.
        Ja wymyślalam hasła reklamowe dla kolezanki, proponowalam kampanię, kilka
        wizji było.
        No ja nie mówię, ze ja miałabym reklamować np. MLleko ŁACIATE, ale jak chcesz
        to Ci mogę wysłać moje CV na skrzynkęwink. Ja jestem otwarta na nowe
        doswiadczenia i mozliwości w nowj pracywink.
        a.;
        • lwi2 Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 09:50
          Ciekawe jakie zajęcia i zawody w ogóle pasują do Wielkiego Trygonu w znakach
          ziemskich?. Bo przecież taki Wielki Trygon to jest jakiś dar od losu.
          Mam przykład kolejnej osoby która poszukuje kierunku zawodowego i taki Wielki
          Trygon posiada, bardzo ścisły.
          23.04.1960, godz.ok. 23.50. Warszawa. Do tej pory - "złota rączka", rozrywana
          przez sąsiadów i znajomych, też rodzinę, ale ile można być człowiekiem od
          wszystkiego. Tutaj akurat Neptun w 10 domu "zamydla" jakąś konkretną karierę.
          I tak jak Devine widzi siebie w reklamie (a nam się wydaje, że ziemia to
          niekoniecznie), tak tamten człowiek widzi siebie na przyszłość w handlu i
          otoczeniu też się wydaje, że niekoniecznie, lepiej żeby coś "konkretnego"
          robił.
          Pozdrawiam
          Lwi

• czupakabra27 Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 10:39
            a czy hadel to nie jest właśnie to coś "bardzo konkretnego"?
            • lwi2 Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 15:37
              Konkretnego w znaczeniu tworzenia czegoś materialnego, co przybiera jakiś
              konkretny kształt. U Devine zwróciłam uwagę na przypisy i bibliografie o
              których czasami pisze, w ten sposób praca, książka, przybiera kształt
              ostateczny.
              Podany przeze mnie przykład wielkiego trygonu ziemskiego sprawdza się właśnie w
              przybieraniu ostatecznego kształtu przez różne rzeczy - wykończenie wnętrza na
              przykład.
              A reklama czy handel to Merkury i powietrze.
              Devine jest historykiem, może praca naukowa? Doktorat by napisała, w dydaktyce
              też byłaby dobra. A pieniądze do wielkiego trygonu ziemskiego i tak przyjdą.
              Pozdrawiam.
              Lwi
              • sarna34 Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 16:31
                Do pracy naukowej bardzo przydatna jest "panna" i jej skrupulatność.
                • lwi2 Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 17:15
                  Devine jest Panną, ze zliczenia punktów za żywioły i jakości. Ja bym jej w
                  Warszawie pracę w IPN-ie polecała. To dobre miejsce dla młodych historyków.
                  Lwi
              • sarna34 Re: pytanie o Wielki Trygon 16.01.06, 16:34
                Nigdy nie zwracalam uwagi na Chirona (ryby), a okazuje się, ze wraz z moją
                wenus (rak) i neptunem (skorpion), wszystkie trzy ciala są w stosunku do siebie
                w trygonach bardzo ścislych 0 stopnia - czy to będzie Wielki Trygon????
            • anahella Re: talenty wielkiego trygonu ziemskiego 16.01.06, 21:49
              Handel jest jak najbardziej konkretnysmile Sprzedajesz konkretnej osobie konkretny
              towar za konkretna cenesmile
              Panna, ktora patronuje handlowi nie lubi niedomowien.
    • arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 10:52
      Dla mnie reklama to Powietrze przez duże P, natomiast produkt, który usiłuje
      ona sprzedac to Ziemia- bo przyda Ci sie, bo jest tani, praktyczny i tylko na
      tym zyskasz.

Ale copywriterem jest tylko Merkury, według mnie. Silny Merkury, w dobrych
      układach z Jowiszem, koniecznie Uranem (iskra ekscentryzmu i zaskoczenia w
      hasłach), Wenus - stylizacja produktu, upiększenie.. Reklamy Heyah- według mnie
      jedynie silne Powietrze mogło wpasc na cos tak genialnego...
    • dora76 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 11:07
      Ja ostatnio mysle o mozliwosciach przekwalifikowania sie... szukam rozwiazan
      takze w swoim horoskopie... tutaj na forum znalazlam tylko jeden czy dwa watki
      dotyczace zawodow... bylo cos o marynarzach i pilotach a takze o kucharzu... a
      moze stworzyc watek na takiej zasadzie jak Saturn w domach gdzie bedzie podany
      zawod a osoby, ktore dysponuja horoskopami osob wykonujacych dany zawod
      podziela sie tym jakie elementy danego horoskopu wskazuja na wykonywanie
      takiego a nie innego zawodu?
      • sarna34 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 15:12
        ZAwody (powolanie). Jestem nauczycielem i uważam, ze to moje powolanie, chociaż
        początkowo bronilam się przed szkolą.
        Księżyc w biźniętach 11 dom
        mars w III domu w sekstylu do slońca , podstawa Palca Bożego - na szczycie
        saturn... Nie zamienilabym się na inną pracę. Nie odpowiadala mi jedynie praca
        w szkole specjalnej (mimo że mam 12 dom w raku, ze slońcem i wenus).

Moje uklady planetarne również nadawalby się do pracy w reklamie.
      • arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 15:37
        Byłam nauczycielem w szkole-liceum, równiez specjalnej/interacyjnej i w PAN-ie,
        tłumaczem, obecnie pracuje w firmie i zajmuje sie rzeczami, które owszem sa
        fajne, ale nie nazwałbym ich moim powołaniem, praca wiąze sie z
        podróżami/zagranicą.

Słonce we Lwie w kon z Merkurym we Lwie w domu 7 (Plac)- Merkury włada 5 domem,
        Slonce 8-mym.
        6 dom równiez w Bliznietach.
        Uran w 9 włada 2, Jowisz w 3 włada 11 i 12, Saturn w 7 władca Asc- T-Kwadrat.
        Merkury w trygonie do Jowisza, sekstylu do Urana, kwadraturze do Marsa,
        półsektylu do Saturna, kwadracie do Węzła.

W sumie najbardziej lubiłam uczyc. Ale z tego nie da sie życ.
        • sarna34 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 16:28
          > W sumie najbardziej lubiłam uczyc. Ale z tego nie da sie życ.

Ktośmusi uczyć i zyć z tego. Szkola jest nisko oplacana i te stopnie awansu...
          wciąż trzeba się uczyć (samemu) - tu się przydaje dobrze obsadzony III dom.

Szkola nie jest jedynym moim źródlem dochodów, zarabiam na literaturze (sztuce)-
          ale te dochody są nieprzewidywalne i nigdy nie wiem, kiedy i ile zarobię -
          uran i pluton II dom wink
          • arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 16:50
            Ale emeryture będa Ci liczyc za szkołe wink
            Ciezka praca niestety i okropnie opłacana. Chcac sie uniezależnic musiałam z
            niej z bólem serca zrezygnowac.
    • slodki.miodzio Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 19:12
      Wśród rozmów nauczycielek o pauperyzacji środowiska zgubił się temat: TALENTY W
      HOROSKOPIE.
      Krążący dowcip o tym, że nauczycielka jest najlepszą kochanką pod Słońcem
      znajduje tu wyjątkowe poparciesmile
      Wróćmy do TALENTóW. Każdy z nas ma ich niemało.
      Anhella ma talent do prowadzenia forum (nie jedyny z resztą).
      Neptus jest konkretna i nie wypowiada się w tematach bzdurnych (też na pewno
      jeden z wielu talentów).
      Arcoiris - precyzja , elokwencja i życzliwość.
      Limetka - patrz wyżej.
      I tak o każdym mozemy powiedzieć, że talentów ci w nas bez liku.
      Gorzej, że często sami nie widzimy potencjału, jakim zostaliśmy obdarzeni.
      Dlatego potrzeba nam innych ludzi, by nasze dobre cechy (wśród nich talenty)
      przed nami obnażyli i nam je pokazali.
      Dlatego chętnie poczytam wszystko co koknkretne w tym wątku!
      Narzekanie na zubożenie narodu nauczycielskiego nic tu raczej nie wniesie... Ale
      mogę się mylićsmile
      S.M.
      • limetka77 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 20:24

> Arcoiris - precyzja , elokwencja i życzliwość.
        > Limetka - patrz wyżej.
        No, dzięki smile
    • arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 20:07
      a propos reklamy.. spotkałam niedawno w samolocie przesympatycznego
      Brytyjczyka, od ilus lat mieszkajcego w Polsce, wlasciciela agencji reklamowej
      w Wawie. Od razu załapalismy linka i od słowa do slowa zeszlismy na astrologię,
      w która on, notabene, bardzo wierzy. Układy ma nastepujace:
      Pluton, Merkury + Księzyc w kon z Marsem w Pannie
      Słonce i Jowisz- Waga
      Neptun, Wenus i Węzeł- Skorpion
      Saturn-Strzelec
      Uran-Lew

Trygon między Uranem a Saturnem zwraca tu moja uwagę, oraz kon Wenus z Wezłem
      Pln.
      • slodki.miodzio Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 20:40
        arcoiris1 napisała:

> Pluton, Merkury + Księzyc w kon z Marsem w Pannie

Hihihi!
        Z Marsem w Pannie nie rozmawiamsmile
        Totalna zrzęda... Wszystko musi mieć na swoim miejscu, a jak 2 cm dalej, to
        pyta: Kto śmiał mi to przestawić!? To ma stać (leżeć) TUTAJ!!!
        pozdro
        S.M.

• arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 20:54
          ale Miodzio.. on miał his Sun on my Moon!! Voila!

A Mars w Pannie- zależy jak dla kogo- mojej Wenus sie podoba.. wink)) sa jak
          cyborgi!!!!!! wink
          Niestety sa okropnie drobiazgowi, pednatyczni, pamięc równiez maja jak
          Terminator i tak jak on wszystko analizują
          • slodki.miodzio Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 21:37
            arcoiris1 napisała:

> ale Miodzio.. on miał his Sun on my Moon!! Voila!
            >
            > A Mars w Pannie- zależy jak dla kogo- mojej Wenus sie podoba.. wink)) sa jak
            > cyborgi!!!!!! wink
            Arcoiris! Uważaj z tą Wenus między 10 a 15 st. Panny! Bardzo, bardzo proszę....smile
            S.M.
          • anahella off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 16.01.06, 21:56
            arcoiris1 napisała:

> on miał his Sun on my Moon!! Voila!

Uwazaj wink Znalam takich dwoch. Zanim sie obejrzalam zagniezdzili sie u mniewink
            Oczywiscie nie w tym samym czasie, ale teraz juz wiem, ze facet ze Sloncem na
            moim Ksiezycu wprowadzi sie do mnie bez mojej zgody i wiedzy a ja nawet nie
            zaprotestujewink
            • arcoiris1 Re: off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 16.01.06, 21:58
              na szczęscie na Okęciu sie pożegnalismy a ja nie mialam czasu na kawe bo
              leciałam pedem na krajowy wink

Ale błysk jest niesamowity!!! A propos jego Panniastości- miał na kolanach
              Men's Health wink
            • slodki.miodzio Re: off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 16.01.06, 21:59
              anahella napisała:

> arcoiris1 napisała:
              >
              > > on miał his Sun on my Moon!! Voila!
              >
              > Uwazaj wink Znalam takich dwoch. Zanim sie obejrzalam zagniezdzili sie u mniewink
              > Oczywiscie nie w tym samym czasie, ale teraz juz wiem, ze facet ze Sloncem na
              > moim Ksiezycu wprowadzi sie do mnie bez mojej zgody i wiedzy a ja nawet nie
              > zaprotestujewink
              Anahella, a co będzie jak ktoś położy komuś Wenus na Księżyc ur.?
              S.M.
              • arcoiris1 Re: off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 16.01.06, 22:00
                pójdzie w odstawke po 7 latach wink (uraniczny surprise)
              • anahella Re: off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 16.01.06, 23:38
                slodki.miodzio napisał:

> Anahella, a co będzie jak ktoś położy komuś Wenus na Księżyc ur.?

Wiesz przeciez dobrze, ze to zalezy od calego kolka. Ten off topic to byl
                oczywiscie zart - dwoch panow to jeszcze nie statystykasmile

A tak na powaznie: aspekty Ksiezyc/Wenus mam z wieloma kobietami z ktorymi wiaza
                mnie mile znajomosci po poziomie kolezenskim lub przyjacielskim.
                • slodki.miodzio Re: off topic o Sloncu mezczyzny na moim Ksiezycu 17.01.06, 12:01
                  Koniunkcja porównawcza Księżyc - Wenus działa wg Pronaya jak zwierciadło. Osoby
                  są dla siebie piekne i urocze (choć wszyscy mogą się dziwić). Uczucia jednej
                  osoby współgrają z życzeniami i harmonią i towarzyskością drugiej. Nie mogę
                  zaprzeczyć. Sam to przeżyłemsmile
                  S.M.
        • zaczarowanatoja Re: Nasze TALENTY 18.01.06, 12:25
          Jaka zrzęda? O 2 cm sie nie czepia tylko o 15 tongue_out A tak naprawde to wogóle się
          ten mars nie czepia ale możesz liczyc na to, ze kobieta z takim marsem postawi
          Ci note w skali od 1 do 10 wink))
    • slodki.miodzio Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 21:00
      Bywają różne chcice. Na seks, na twórczość, na jakieś inne dziwne sprawy. Czasem
      mamy wręcz apetyt na ziemniaki z kwaśnym mlekiem. Talent literacki czasem
      umożliwia nam przekazanie zawoalowanej informacji dla kozła czy rogacza, iż jego
      partnerka jest gotowa do godów. Bywa i tak. Talenty, ach talenty! Mamy bardzo
      różne i czasem nawet o ich nie wiemy...
    • arcoiris1 Re: Nasze TALENTY 16.01.06, 21:09
      talent gawędziarski.

Mój przyjaciel słoneczny Wodnik -(Słońce w Wodniku w 11). Asc -Byk, silny
      żywiol Powietrza- Uran w kon z Jowiszem oraz Księzyc w Wadze, Merkury w Wodniku
      w 10, Wenus i Saturn w Baranie. Merkury- sekstyl Wenus, trygon Jowisz, kwadrat
      Saturn, trygon Uran, sekstyl Neptun, trygon Pluton, sekstyl Węzel.

Nieziemskie poczucie humoru, elokwencja, dowcip, ironia, polot... ohhhhh!!!!
    • ogrom Nasze TALENTY 17.01.06, 02:40
      A ja mam pytanie!
      Jak myślicie do czego może mieć talent osoba ze stellum w skorpionie?
      • undyna Re: Nasze TALENTY 17.01.06, 08:34
        do prowadzenia śledztwawink
    • janina62 Re: Nasze TALENTY 18.01.06, 12:04
      Devine...proponuję Ci zawód architekta
      ale szczególnego, bo zajmującego sie projektowaniem ogrodów,ogródków
      jordanowskich dla dzieci, posesji, orangerii i altan, wszelkich agroterenów; być
      może trzeba ci sie troche przekwalifikować
      ale właśnie biorąc pod uwage twoje talenty i silny trygon ziemski, dostaniesz
      szanse aby się w tej materii sprawdzić/z dobrym skutkiem/pzdr
      • czupakabra27 wątpliwości-do Janiny 18.01.06, 13:10
        Po swoim poście możesz spodziewać sie lawiny zapytań od osób, które dręczą
        wątpliwosci zawodowesmile tak jak mniesad Od czasu kiedy rzuciłam pracę w marcu
        zeszłego roku, w moim życiu zawodowym trwa kompeltny zastój. postanowiłam szukac
        pracy nie tylko w dzidzinie, która mnie interesuje (grafika) i efekt taki, że
        już prawie znalzałam prace na stanowisku asystenckim w firmie zw. z nowymi
        technologiami. I tu wątpliwość - czy ja nie przesadziłam, czy nie pcham sie tam
        gdzie tylko bede zawalidrogą? Sam pracodawca był zaskoczony moim cv i tym, ze
        chcę u niego pracować. Jestem w totalnej kropce, bo teraz oto mój telefon się
        rozdzwonił i nie pojawiają się nowe możliwości, a ja nie wiem co wybrać.

Bardzo podoba mi sie jak zwięźle i klarownie odpowidziałaś na pytanie Devine.
        Czy i mnie mogłabyś coś podpowiedzieć? Cały czas się biję z myślami .Jeśli tak
        to wyślę Ci dane na priva, jeśli nie to nic, przecież nie robmy tu horoskopówwink
        • devine80 DO JANINY 62 i nie tylko;-). 18.01.06, 18:36
          To ja Devine, tylko z nowej skrzynki, doszło 80wink.Dzieki Janina62! Naprawde
          tak myslisz? Ja właśnie nie wiem co robic, bo jak nie było, pracy tearz sie
          zrobiła parwie podwojna. W obu chodzi o handel, jedna jest bez znajomosci w
          mniejszej firmie i wydaje sie, ze bedzie miło. Druga przez znajomośic i
          koneksje, oficjalnie nie ma etatów, wiec nie wiem jhak bede sie czuła, jak mnie
          oskarżą, ze tylko dzięki znajomościom, mam tą fuchę, bo nie mam
          doświadczenia... Poza tym w tej pierwszej dają mi kase na zrobienie parwo
          jazdy, ale potem bede misął ptaacowac tam co najmniej pól roku... AS ja w tym
          czasie przyjdzie propozycja z Warszawy???< Co robić, co ja mam dziś za
          tranzyty, Oszaleć i nie weiem co wybrac...
          a.;
          (4 maja 1980 Piła, godz. 22.35)
          • czupakabra27 Re: DO JANINY 62 i nie tylko;-). 18.01.06, 19:07
            O rany Devine, masz dokładnie to co ja!!! Własnie zagryzam palce, bo w 2 firmach
            prawie mnie chcą. Już sama nie wiem co robić. Jedna praca w wieżowcu z samymi
            facetami, druga w starej kamienicy z kobietami. Jedna to coś nowego dla mnie
            (asystentka), druga coś czego juz próbowałam (w redakcji). W obu jestem
            niezadowolona z wymagań finasowych jakie przedstawiłam. zapędziłam sie w kozi
            róg,a Słońce jeszcze w moim solarnym znaku, a Merkury i Wenus tranzytowe siedzą
            mi na natalnym Merkurym. o ile czegoś nie zamąciłam z tych wrażeń.
            • czupakabra27 Devine - i co dalej? 23.01.06, 13:37
              Devine, czy na coś się już zdecydowałaś? jeśli tak, to czy sugerowałaś się
              planetami?
              • janina62 Re: Devine - i co dalej? 25.01.06, 10:10
                jak widać...tak zajęła się reklamą samej siebie że na nic juz teraz nie ma
                czasu...hehehe
                ale zauważ że Wenus/VIId./Bliżnięta i Merkury/Vd.Byk sa we wzajemnej recepcji/u
                Devine/...więc siła związków wiąże się jednoczesnie z przyjemnością ich
                konsumowania/...więc?
                • czupakabra27 Re: Devine - i co dalej? 25.01.06, 10:59
                  to chyba zawirowanie zkończyło się pozytywnie?smile
                  moja sytuacja, która opisywałam wyżej jak narazie ma finał inny niż się
                  spodziewałam. nie dostałam żadnej z opisywanych prac (dziwne, ale kamień spadł
                  mi z sercasmile, za to pojawiły sie zlecenia, o bliskiej memu sercu naturze
                  artystycznej. co prawda słabe finansowo, ale, przynajmniej wiem, że umiem,
                  nadaję sie i klient będzie zadowolony.
                  hmmm ja mam recepcję między Słońcem (Koziorożec 4d.)i Saturnem (Lew 12 d.) ale
                  to chyba pracy nie dotyczy?
                  • janina62 Re: czupakabra - i co dalej? 25.01.06, 11:48
                    jak nie dotyczy?słonko saturniczne w opozycji do Xd.saturnicznego z natury/a
                    z tej pozycji można by wnioskować o silnych korzeniach, związkach rodzinnych i
                    tradycji która wyciska swoje piętno na twojej pozycji zawodowej; własciwie przy
                    tym położeniu, przeszłość jest twoją siłą napędową, z przeszłości trzeba czerpać
                    poczucie bezpieczeństwa dla siebie i najbliższych
                    Saturn XIId...no nie są to wymarzone układy dla spraw zawodowych/ta pozycja jest
                    zaprzeczeniem poprzedniej czyli rodzi poczucie braku stabilności i nakłania do
                    pracy nad uporządkowaniem swoich spraw; może się to uzewnętrzniać potrzebą
                    dobrowolnej izolacji...napewno kwinkunksowy układ miedzy Sat/Słon dodatkowo
                    wprowadza swoisty dyskomfort ale...
                    ale przeciez poszukajmy Merkurego i Księzyc.../pzdr
                    • czupakabra27 Re: czupakabra - i co dalej? 25.01.06, 13:49
                      z domu wyniosłam zainteresowanie sztukami plastycznymi, literaturą, szeroko
                      pojętą ezoteryką i medycyną i to się nie zmieniasmile
                      natalnie mam Księżyc w 5. domu w Wodniku, a Merkurego też w 5d. ale jeszcze w
                      Koziorożcu.
                      w tej chwili nie ma dla mnie ważniejszej sprawy niż znalezienie swojej drogi
                      zawodowej, to dla mnie tak ważne, bo czuję się jak przenoszona ciążasmile 29 lat to
                      najwyższy czas żeby wyprowadzić się z domu. ale u mnie to tak już jest -
                      wszystko przychodzi do mnie później, wydarza się później. patrząc na moja mamę
                      wiem, że starzeć będę się też baaaardzo powoli. i to jest bonussmile
                      • czupakabra27 Re: czupakabra - i co dalej? 25.01.06, 14:16
                        może jeszcze dodam, że ten mój 4 d. zaczyna się w Strzelcu i siedzi w nim nie
                        tylko Słońce, ale także Mars i Neptun.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka