Dodaj do ulubionych

Polska-Niemcy

11.06.06, 16:28
Kto sie odwazy typowac? Tu wprawdzie nie tak latwo, bo Berlin od Warszawy
niedaleko ale cos tam widac. Z Plutonem zaczynalismy tez poprzedni mecz, wiec
na to bym nie stawiala, choc opozycja Slonca jest coraz scislejsza.
Po meczu nie ma tak ewidentnej roznicy w obsadzeniu osi, jak w przypadku
Nikaragui. Jednak Wenus na berliskim IC raczej ucieszy gospodarzy,
warszawskie osie wygladaja calkiem slabiutko. Nie pachnie to jakims pogromem.
Wydaje mi sie nawet mozliwy remis, a ten jest tez korzystny dla Niemcow.
Walki kibicow potem moga byc bardzo zaciete, a ich skutki bardzo smutne.
Obserwuj wątek
    • moris6 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 19:19
      Widze, że nie ma chętnych na typowanie smile
      Czyżby kazdy był pewny wyniku wink
      Trzeźwo myślący polak wie, że z niemcami nie mamy dużych szans.
      Patrząc na horoskop naszego trenera, znów nie jest ciekawie.
      W horyzontalnym układzie na Dsc podobnie jak z Ekwadorem mamy koniuncję Marsa i
      Saturna - czyli przeciwnik silniejszy od nas.
      W ekliptycznym rzucie Księżyc znajdzie sie w XI domu i jest w sekstylu do
      domniemanego Ascendentu Janasa, co oznacza, że będziemy miec trochę więcej
      szczęścia niż z Ekwadorem, ale poniewaz sekstyl jest aspektem saturnicznym
      szczęscia starczy nam być może na 1 bramkę wink
      Sekstyl do Asc to inaczej związane ręce lub w tym wypadku raczej nogi smile
      Sekstyl księżyc merkury (wg GM) odnosi się ten aspekt do Marsa i oznacza walke
      defensywną nie z wyboru a z przymusu.
      Jak bedzie naprawde zobaczymy wkrótce smile

moris

moris
      • arcoiris1 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 19:34
        za kazde 2 złote w Poznaniu postawione na -jak to przeczytałam na Onecie na
        forum a propos wymyslania nowego napisu na autobus reprezentacji- "Wujka Pawła
        i jego drużynę na kołkach"- zapłacą Tobie 9,27.
      • anahella Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 19:34
        moris6 napisał:

> Widze, że nie ma chętnych na typowanie smile
        > Czyżby kazdy był pewny wyniku wink

Mam w sobie zbyt duzo negatywnych emocji, by w ogole zajrzec w to kolko. Nie
        wierze w naszych pilkarzy, wiec nie chce sobie robic zludnych nadziei. Zeby nie
        wiem co tam bylo to i tak znajde przegranawink Przy takich emocjach lepiej nie
        interpretowc horoskopow, bo wyjdzie bez sensu.

> Trzeźwo myślący polak wie, że z niemcami nie mamy dużych szans.
        > Patrząc na horoskop naszego trenera, znów nie jest ciekawie.
        > W horyzontalnym układzie na Dsc podobnie jak z Ekwadorem mamy koniuncję
        > Marsa i
        > Saturna - czyli przeciwnik silniejszy od nas.

Jak Mars z Saturnem, to nie tylko silniejszy ale i madrzejszy. O, prosze, znow
        marudze. Chyba powinnam posluchac sama siebie z pierwszego akapitu w tym wpisie,
        i nie komentowac ukladow na niebietongue_out
        • neptus Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 20:33
          Ano, niestety. Z różnych powodów ale wszyscy mają te same wnioski. Janas
          najlepsze tranzyty ma własnie za sobą. Na Mars/Saturn jest rozliczanie na ostro
          i goraco, a po drugiej stronie mamy w dodatku Chirona. Kogos musi bolec. Padło
          na naszą druzynę. Księzyc na Chironie będzie rano te rany rozdrapywał w prasie.
        • moris6 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 20:53
          anahella napisała:

> Mam w sobie zbyt duzo negatywnych emocji, by w ogole zajrzec w to kolko. Nie
          > wierze w naszych pilkarzy, wiec nie chce sobie robic zludnych nadziei. Zeby nie
          > wiem co tam bylo to i tak znajde przegranawink Przy takich emocjach lepiej nie
          > interpretowc horoskopow, bo wyjdzie bez sensu.

Łyknij paczkę Relanium albo trzel sobie kielicha smile)
          m.
          • anahella Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 21:01
            moris6 napisał:

> Łyknij paczkę Relanium albo trzel sobie kielicha smile)

Emocje sa rybie a nie skorpionowe, wiec relanium nie ma sensu, a kielicha nie
            mam. Moglabym kupic, ale nie ma nikogo do kielicha. Dla mnie kielich bez
            towarzystwa jest niewazny.

Ostentacyjnie ide stad - o wyniku meczu dowiem sie po wszystkim. Poczytam sobie
            nowo nabyta ksiazke traktujaca o obyczajach w Polsce.
            Z niej dowiedzialam sie, ze oswiadczenie sie skazancowi w dniu egzekucji
            ratowalo mu zycie. Bylam swiecie przekonana, ze "moj ci on jest" to wymysl
            Sienkiewicza. Podobno dla kata (osoby budzacej strach) to byla czesto jedyna
            mozliwosc znalezienia sobie zony.

Wole realizowac tranzyt Merkurgo po MC czytajac takie rzczy, niz marudzac na
            temat formy naszych pilkarzysmile

Zajrze tu po meczu.
          • rigel79 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:07
            Oj, hahaha smile smile
            • moris6 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:58
              Wiem o czym pomyślałeś smile))
              dlatego Tobie nie proponuję... masz szlaban smile)

moris
              • arcoiris1 Re: Polska-Niemcy 15.06.06, 10:34
                no.... ja nie dotrwalam wczoraj do końca meczu wink Zaliczyłam zjazd przed
                koncem, i własnie obejrzalam powtórkę. Brak mi słów, mozna sie poryczec po
                prostu, poryczec, poryczec, nic innego nie przychodzi mi do głowy! Proponuje
                teraz obstawic mecz Ekwador-Kostaryka, Moris, bo jeszcze jest nadzieja, że
                wyjdziemy z grupy z drugiego miejsca! Tylko, ze musimy porzadnie wygrac z
                Kostaryka, najlepiej 3 bramkami do 0, dzisiaj Kostaryka a nastpenie Niemcy
                muszą wygrac z Ekwadorem!
    • hattric Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:06
      Polska Niemcy 2:1
    • footboler Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:44
      A analizowal ktos najwazniejszy horoskop? >>>> założenia Reprezentacja Polski:

20 grudnia 1919

Baza danych o wygranych, meczach, akcesjach, datach urodzenia kadry itp.
      dostępna w Wikipedii:
      pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Polski_w_pi%C5%82ce_no%C5%BCnej
      • anahella Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:59
        footboler napisał:

> A analizowal ktos najwazniejszy horoskop? >>>> założenia Reprez
        > entacja Polski:
        >
        > 20 grudnia 1919

Nie sadzilam ze taka data jest. Malo aspektowane Slonce, tylko sekstyl do Urana.
        Nie mam sily myslec.

>
        > Baza danych o wygranych, meczach, akcesjach, datach urodzenia kadry itp.
        > dostępna w Wikipedii:
        > <a
        href="pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Polski_w_pi%C5%82ce_no%C5%BCnej"
        target="_blank">pl.wikipedia.org/wiki/Reprezentacja_Polski_w_pi%C5%82ce_no%C5%BCnej</a>
    • anahella Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 22:53
      Oczywiscie nie wytrzymalam suspicious Wlaczylam radio i o malo nie dostalam zawalu
      serca. Trudno, ale to Niemcy na zakonczenie meczu mieli Wenus na Icsad
      • moris6 Re: Polska-Niemcy 14.06.06, 23:01
        Dobrze że nie włączyłaś wcześniej
        zawał wielokrotny smile)
        Mieliśmy dużooo szczęścia,
        ale pod koniec chyba wyczerpał się nam limit.

moris
        • arcoiris1 Re: Polska-Niemcy 15.06.06, 10:38
          mielismy Boruca wink a nie szczęście. Niestety, sam Boruc meczu nie wygra.
          Powalał mnie tymi powolnymi pacerami po piłę, za co dostał żółtą kartke.
          Zastanawiam się, co by było gdyby jeszcze raz sedzia się do tego doczepił-
          dostałby czerwoną??? i co? Gralibysmy bez bramkarza???? LOL! ;-
          ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • neptus Re: Polska-Niemcy 15.06.06, 21:18
          Nie przesadzaj Moris, Zagrali całkiem dobry, wyrównany mecz. Dale z siebie
          tyle, na ile ich bylo stac.
          W rozmowie z Anahella typowalam 0:0 ale brałam pod uwagę zakonczenie o 22:45. I
          trafilabym, ale potem uscislilo sie IC na Wenus w Berlinie. sad

Czyli nawet przy tak malej znajomosci danych, metoda badania nastroju po fakcie
          dwukrotnie sprawdzila mi sie, wiec wyglada na dobra. To moze sie przydac przy
          innych sprawach. Nastroje w stolicy kraju po zakonczeniu meczu powiedzialy
          bardzo duzo. A to by dawalo wskazowke do interpretacji takich spraw, jak
          konkursy, wybory itp. Oczywiscie, troche by to trzeba zmodyfikowac dla kazdego
          zagadnienia.
          • moris6 Re: Polska-Niemcy 16.06.06, 12:39
            neptus napisała:

> Nie przesadzaj Moris, Zagrali całkiem dobry, wyrównany mecz. Dale z siebie
            > tyle, na ile ich bylo stac.
            Pisałem w innym kontekście. Oczywiście że mecz był niezły, ale ilośc groźnych
            akcji pod naszą bramka był powalający. Niemcy pudłowali kilka razy, dwa razy
            poprzeczka, dlatego pisałem że i tak mieliśmy dużo szcześcia.

> W rozmowie z Anahella typowalam 0:0 ale brałam pod uwagę zakonczenie o 22:45.
            > Czyli nawet przy tak malej znajomosci danych, metoda badania nastroju po >fakcie

> dwukrotnie sprawdzila mi sie, wiec wyglada na dobra. To moze sie przydac przy
            > innych sprawach. Nastroje w stolicy kraju po zakonczeniu meczu powiedzialy
            > bardzo duzo. A to by dawalo wskazowke do interpretacji takich spraw, jak
            > konkursy, wybory itp. Oczywiscie, troche by to trzeba zmodyfikowac dla kazdego
            > zagadnienia.

Idea jest ciekawa, ale napisz dokładniej bo cos nie zrozumiałem.
            Robisz horoskop na rozpoczęcie meczu i na Dortmund?
            A na zakończenie meczu relokujeszcz na Warszawę i Berlin?
            moris
            • anahella Re: Polska-Niemcy 18.06.06, 17:06
              moris6 napisał:

> Idea jest ciekawa, ale napisz dokładniej bo cos nie zrozumiałem.
              > Robisz horoskop na rozpoczęcie meczu i na Dortmund?
              > A na zakończenie meczu relokujeszcz na Warszawę i Berlin?

No wlasnie ta relokacja na zakonczenie meczu jest ciekawa. Graja reprezentacje
              narodowe, dlatego w watku o meczu Polska-Ekwador pokusilam sie o relokacje na
              stolice panstw. Neptus poszla dalej (i chyba sluszniej), bo relokowala koncowki
              meczu. Horoskop na stolice mialby symbolicznie opisywac nastroje w tych krajach.

Oczywiscie sprawdza sie tu zasada Kazimierza Gorskiego "dopoki pilka w grze..."
              bo nie wiemy czy sedzia nie bedzie kazal przedluzyc meczu lub czy nie bedzie
              karnych lub dogrywki. Na tym etapie mistrzostw (o ile dobrze kojarze) karnych i
              dogrywek jeszcze nie ma, dlatego warto popatrzec na mecze z tego punktu widzenia.
    • anahella Moje gledzenie post factum 14.06.06, 23:33
      Adrenalina powoli paruje, ale zbyt powoli...

Radoslaw Sobolewski.
      13 grudnia 1976, Bialystok, godziny brak.

Zwyczajnie zabraklo go na boisku.

Ma opozycje Slonca tr. do urodzeniowego, ale to jeszcze nie koniec swiata. Na
      niebie ostry polkrzyz: Saturn/Mars w kw. do Jowisza i op. do Ksiezyca. Usiadl mu
      ten polkrzyz na natalnej kwadraturze: Ksiezyc na Wenus i Jowisz na Uranie.

Bohater spotkania, Artur Boruc:
      20 lutego 1980, Siedlce, godziny brak.

Opozycja Slonce/Pluton usiadla mu kwadratura do Saturna, od Pluotna aspekt
      scislejszy. Byli lepsi i tyle: Saturn, saturnem, ale Pluton wywipodl go w pole.
      Polkrzyz z marsosaturnem moze robic ew. tylko aspekty do Ksiezyca, ale tego nie
      wiemy, bo godzina nieznana.

Za to Wenus ladnie aspektuje Merkurego, moze kibice zapomna mu "odwalenie
      lekkiej wsi" czyli kontrowersyjna wypowiedz, po meczu z Kolumbia. Tak czy siak z
      tego Mundialu pozostanie pozytywnym wspomnieniem, tym bardziej, ze Merkury w
      Raku ma dobra pamiec, i nie da sie szybko zapomniec o jego swietnej obronie
      polskiej bramki w trakcie calego meczu. Puscil jedna, ale komentarze sa zgodne:
      byl bez szans.

• all2 Re: Moje gledzenie post factum 15.06.06, 00:19
        A ja zawsze byłam przekonana, że JKM Anahella nie wie i nie chce wiedzieć, ile
        bramek jest na boisku piłkarskim. Wydało się... wink
        • anahella Re: Moje gledzenie post factum 15.06.06, 00:35
          W sumie to nie wiem.
          Za to wiem, kto na forum ma najfajniejsze sygnaturki, ale nie wiem czemu
          ostatnio brak tu tej osoby, tak samo jak zabraklo na boisku Sobolewskiego.
          • all2 Re: Moje gledzenie post factum 15.06.06, 23:45
            Sygnaturka jest urocza, nieprawdaż? wink
            Brak, bo mnie przysypało wyżej czubka głowy i do końca czerwca nie będzie
            inaczej. W każdym razie nie jest to wina czerwonej kartki, mam nadzieję wink
            Tylko niedoboru Bliźniąt - mam umysł jednotorowy niestety i jak robię jedno, to
            wyłączam wszystko inne. Bliźniakom podzielności uwagi zazdroszczę nieustannie, hej.
            • neptus Re: Moje gledzenie post factum 16.06.06, 12:53
              I tak zakończyliśmy etap astrologii "mundialnej". wink
              Dodajmy jeszcze rozpoczęcie Mundialu 9.06.2006 16:30 Monachium.
              Może ktoś uchwycił moment, w którym prezydent Horst K. ogłosił mistrzostwa za
              otwarte?
              • arcoiris1 Re: Moje gledzenie post factum 16.06.06, 13:01
                Piotr Piotrowski zrobił horoskop Janasa na swoim blogu, podaje tez godzinę
                16:53 jako otwarcie mistrzostw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka