21.06.06, 21:57
dzisiaj o 14:27 sie zaczęło! Słonce weszło w Raka. jak Wam z tym? Mnie bosko,
za pare dni Słoneczko przekroczy mi Dsc! Ha, własnie sobie sprawdziłam
tranzyty na 2 lipca, mam wesele w rodzinie- kuzyn popełnia małżeństwo więc
Mars siądzie mi na Słoncu, Słońce na Dsc, Księzyc na Wenus, a Wenus bedzie
buszowac w 5! Zadzwonila mama własnie, cała zaoferowana w co sie ubieram.
Hm... chciałam pojśc po linii najmniejszego oporu (Upał i Księzyc w Byku
działaja na mnie wybitnie spowalaniająco)......

No ale... Z takimi tranzytami chyba trza by ubrac czerwonam balowa suknię,
co? wink))) W koncu Mars na Słoncu zobowiązuje, raz na dwa lata taka okazja ;-
))

Zycze wszystkim wspanialego Raczo Lwiego lata!!
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Lato! 21.06.06, 22:06
      O rety! Kolejny solariusz tuz tuzwink
      • arcoiris1 Re: Lato! 21.06.06, 22:12
        no własnie.... ! Rozważam wręcz wyjazd na tę datę wink- zrobie cokolwiek żeby
        odsaturnić- przynajmniej- 12 dom. Nie rozłączę dziada ze Słoncem, ale fajnie by
        bylo przesunąć go do domu 11- byłby chociaz połowicznie u siebie.
        • anahella Re: Lato! 21.06.06, 22:27
          A ja mam tym razem calkiem przyjemny solariusz, lepiej nie ruszac sie z miejsca:
          Slonce w V domu, w trygonie do Jowisza i Urana. Przy rzuceniu na natalny z ww.
          wielkiego trygonu robi sie latawiec, ciagniety przez natalny Ksiezyc w Byku.
          Moze bedzie tworczo i cos fajnego napisze? Merkury, niestety nieaspektowany,
          ale ja pisze zawsze na Marsie, a ten ciagle luznej koniunkcji z Saturnem.
          • undyna Re: Lato! 21.06.06, 22:33
            Anahella:"ja mam tym razem calkiem przyjemny solariusz, lepiej nie ruszac sie z
            miejsca:
            Slonce w V domu, w trygonie do Jowisza i Urana. Przy rzuceniu na natalny z ww.
            wielkiego trygonu robi sie latawiec, ciagniety przez natalny Ksiezyc w Byku."
            Mam w tym roku bardzo podobny Solariusz, z tymże Księżyc w koniunkcji z
            Jowiszem, w trygonie do Słońca, Słońce w IX, Jowisz w I, a Uran w V, ten układ
            bardzo wzmacnia aspekty w horoskopie natalnym i w progresjach też rządzi Uran z
            Jowiszem, nie mogę się już doczekać, mam różne planysmile
            • anahella Re: Lato! 21.06.06, 22:45
              undyna napisała:

> nie mogę się już doczekać, mam różne planysmile

Rzuc sobie progresie na solariusz z ascendentem sekundarnym. (robi to np.
              Urania). Zobacz w ktorym dniu w roku tenze ascendent bedzie przechodzil przez
              planety i osie solariusza - to pomoze w planach.
              Metoda Jarka Gronerta. Nie powiem zeby zawsze mi owocowalo w wielkie wydarzenia,
              choc kilka waznych wlasnie wtedy mialo miejsce.
          • arcoiris1 Re: Lato! 21.06.06, 22:35
            Zazdroszczę.... Mój solariusz sie nie spisał w tym roku niestety. Byłby fajny,
            bo Mars, prosze jak ładnie, prominutowa kon do natalnej Wenus, cały rok pod
            znakiem Słonca- Lew na Ascendencie solarnym, Słonce jako Władca roku, i Słonce
            we Lwie, gdyby nie kładł się na to cieniem Saturn w 12 domu. Mam tez Plutona w
            5 w kon ze szczytem a Jowisza w kon z IC, może byc ciekawie.. Obawiam sie tylko
            saturna, bo nie ufam mu do konca, mimo, że dzisiaj przy okazji watku o Jowiszu
            popatrzyłam sobie tez na niego i wyszło szydło z worka- Saturn u mnie w
            tranzytach absolutnie najwazniejszy. Nie ma bata, dzieja sie wtedy u mnie
            przełomowe, wazne rzeczy
            • anahella Re: Lato! 21.06.06, 22:48
              arcoiris1 napisała:

> Słonce we Lwie

Ale w solariuszu zawsze bedziez miala Slonce w Lwiesmile

> gdyby nie kładł się na to cieniem Saturn w 12 domu.

Gdzies musi byc. Co prawda to polozenie ma zla reputacje, ale mowi nam ze
              przyszedl czas (Saturn) na zakonczenie pewnych spraw (XII dom) - niekoniecznie
              tylko milych. Trudne sprawy tez mozna konczyc.

> Saturn u mnie w
              > tranzytach absolutnie najwazniejszy. Nie ma bata, dzieja sie wtedy u mnie
              > przełomowe, wazne rzeczy

Bo Saturn nie jest od rzeczy niewaznych.
              • arcoiris1 Re: Lato! 21.06.06, 23:03
                no wiem.. tylko że on mi tu w solariuszu odpowiada za dom 5 i 6 i jako
                wspołwladca za Dsc a siedzi w 12 w kon z wladca Ascendnentu i Slonca wink)-
                Slońcem.
                Jakies takie mało witalne mi sie to wydaje.. ! No ale nic, przezyjemy.
                Zaraz zreszta na pocieszenie popatrze sobie na solariusz który własnie pwooli
                tracu waznosc. O prosze, taki ładny 5 dom, z Ksiezycem i Jowiszem, Pluton na
                Dsc.....------> składam reklamacje!

jedyne co sie sprawdziło to Slonce na IC- uwilam nowe gniazdko i faktycznie
                zabrało to wiekszosc mojej energii, pieniedzy i czasu, poświecilam sie temu
                całkowicie. Co natomiast gwaizdy chciały mi zasugerowac sytuując Neptuna w kon
                z MC od 10 domu, tego pewnie same nie wiedza i taka pewnie trafiona tego
                polozenia interpretacja wink
                Marsa mialam w 12- strasznie polożenie, strasznie nieenergiczna byłam w
                minionym roku, rozlewniwiona, nic mi sie nie chcialo, nie miałam ochoty czasem
                nawet ruszyc reka, wieczny stan ducha pod tytułem "jutro to zrobie, jutro tez
                jest dzień"... a potegował to Neptun w opoz do Słonca. Nie wyobrazam sobie
                mjiec Marsa w 12 na stałe w radiksie. Dobre chociaz i to ze w nowym solariuszu
                Mars będzie przykladnie w 1 domu padając na moją Wenus.
            • neptus Re: Lato! 22.06.06, 01:10
              A co ja mam powiedziec z Saturnem dokl na desc w Solariuszu? sad
          • pani.jazz Re: Lato! 22.06.06, 09:51
            Ku swemu, przyjemnemu, nie powiem, zdziwieniu, zauwazylam, ze moj solariusz tez jest ladny. Slonce z Nowiem w koniunkcji kolo MC od strony IX domu - no bo studia przeciez zaczynam, nie? ;D Biore to za pewny znak i ide na egzamin wstepny z usmiechem.
            Asc w Wadze, to mi sie podoba. Ostatnio takie polozenie bylo w roku, kiedy zmienilam sie z zakompleksionej "metalowy" w cos bardziej przypominajacego dziewczyne. A Wenus w VIII, chyba wypracowalam w koncowce tego roku to polozenie ciaglym siedzeniem w ezoteryce wink.
            Mars bedzie ciagle w koniunkcji z Saturnem, w XI domu, co mnie cieszy, bo zastoj, jaki zapadl w moich relacjach towarzyskich naprawde potrzebuje jakiegos pobudzenia.
            Jowisz w drugim, wiec pewnie nie schudne, ale przynajmniej moj portfel tez nie wink.
            Ciekawe, co zrobi Pluton w trzecim. Jego polozenie, chocby najniewinniejsze, zawsze ma u mnie baaardzo dobrze widoczne skutki.

Pozdrawiam i udanych solariuszy zycze smile
            p.j
    • aarvedui Re: Lato! 21.06.06, 22:13
      wiatru! morza! górskich lodowców!
      w innym wypadku lato - sio i wara!

powietrze możnaby nożem kroić koszula lepi się do ciała a zapachy do nozdrzy uncertain
      • arcoiris1 Re: Lato! 21.06.06, 22:18
        ale
        1. zawsze odpalisz auto
        2. możesz chodzic na boso
        3. msz ładny koloryt cery
        4. sa arbuzy i truskawki
        5. ubierasz sie leciutko
        6. spisz przy otwartym na oścież balkonie, oknie
        7. siedzisz do nocy w ogrodkach na krakowskim rynku
        8. możesz uprawiac seks na łonie natury!
        9. nic zimnego i mokrego nie leci ci na twarz, za kołnierz, nie masz sinych rak
        od mrozu
        10. piwo naprawdę smakuje.... !!!
    • undyna Re: Lato! 21.06.06, 22:27
      mam w tym dniu Słońce na descendenciesmile zobaczymywink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka