Dodaj do ulubionych

Saturn na MC w horalnej

09.04.03, 18:15
Czy Saturn na samiuśkim szczycie nieba w astrologii horalnej/rnej zawsze
skazuje sprawę na niepowodzenie, pomimo iż księżyc jako sygnifikator odbiera
aspekty zarówno dobre jak i złe? Są aspekty jest działanie.
Jak rzecz się ma w praktyce?
Obserwuj wątek
    • melinek Re: Saturn na MC w horalnej 09.04.03, 19:06
      rafojata napisała:

> Jak rzecz się ma w praktyce?

W praktyce bedzie to wygladac tak, ze jesli pozytywne
      myslenie nie zda egazminu, to trzeba bedzie sie odwolac
      albo do Huny albo do Feng Shui. wink)
      • melinek Re: Saturn na MC w horalnej 09.04.03, 21:30
        Teraz na powaznie.
        Ja wcale sie na astrologii nie znam.
        smile)
        • rafojata Re: Saturn na MC w horalnej 09.04.03, 22:25
          melinek napisał:

> Teraz na powaznie.
          > Ja wcale sie na astrologii nie znam.
          > smile)

Ja też się nie znam dlatego pytamsmilesmile
          Ogólnie uznaję, że pozytywne myślenie może tu wiele zdziałać, lecz po co się
          niepotrzebnie łudzić,gdyby dana sprawa miała być z góry przesądzona na
          niekorzyść, tym bardziej, że na końcowy rezultat sprawy należy czekać aż 4
          długie miesiące.
          Mając strzelca na ASC potrafię pozytywnie i optymistycznie myślećsmilesmile
          A tak poważne to na jaką godzinę powinnam postawić horalny, na moment gdy
          odezwała się koleżanka, inicjując rozmowę podczas, której dowiedziałam się o
          sprawie, czy na moment w ktorym zadałam sobie samej pytanie o przebieg tej
          sprawy. To drugie rozwiązanie jest dla mnie korzystniejsze, bowiem Saturn
          zdążył się już przesunąć głęboko w dom 9 -ty.Czy wobec tego mogę sobie
          powiedzieć ufff...?
          • melinek Re: Saturn na MC w horalnej 09.04.03, 22:53
            Nie mam pojecia, co na to Satrun na MC w horalnej, ale
            wedlug mnie to tez drugie, bo wtedy ta sprawa zaczela
            dla ciebie bardziej istniec i miec jakies znaczenie.
            • anahella Re: Saturn na MC w horalnej 10.04.03, 01:48
              melinek napisał:

> Nie mam pojecia, co na to Satrun na MC w horalnej, ale
              > wedlug mnie to tez drugie, bo wtedy ta sprawa zaczela
              > dla ciebie bardziej istniec i miec jakies znaczenie.

Jest pozno i malo kojarze, ale jezeli Melinek powiedzialas ze na moment zadania
              pytania (bo chyba juz nie kumam gramatycnzych zdan o tej porzewink) to wielkie
              brawa dla ciebie!!!! Bo horalna to horoskop na moment postawienia pytania. Ty
              sie chyba kiedys wezmiesz za astrologie, ja tak myslesmile Masz kobieto intuicje.

Przy okazji - wydaje mi sie ze osoba zaangazowana emocjonalnie w sprawe nie
              powinna interpretowac sobie sama horoskopu horalnego. To tak jak ze stawianiem
              tarota samej sobie. Poza tym jak czytalam, to horoskop horalny zaczynamy od
              pozycji Ksiezyca - czy nie jest w pustym kursie lub na via combusta.
              • rafojata Re: Saturn na MC w horalnej 10.04.03, 08:31
                anahella napisała:

> Przy okazji - wydaje mi sie ze osoba zaangazowana emocjonalnie w sprawe nie
                > powinna interpretowac sobie sama horoskopu horalnego. To tak jak ze
                stawianiem
                > tarota samej sobie. Poza tym jak czytalam, to horoskop horalny zaczynamy od
                > pozycji Ksiezyca - czy nie jest w pustym kursie lub na via combusta.

Masz rację Anahello,zakładając, że jeżeli z horalną jest tak jak ze
                stawianiem tarota, to rzeczywiście samemu sobie człowiek nie powinien tego
                robić, choć trudno jest wykorzenić w sobie tę typową babską ciekawośćsmilesmilesmile.
                Jeżeli natomiast można tu opisać porównanie horalnej z sesją tarota
                słowami "co ma piernik do wiatraka" to nic nie szkodzi zadać sobie samej
                ptanie a przy tym jego czas i miejsce wrzucić na swój warsztat.

Horoskop horalny przebadałam pod kątem tego aby Księżyc nie był w pusty biegu
                i nie był, bo tak jak pisałam tworzył po drodze aspekty i nie był combusta
                (kwadratura ze Słońcem). Jedyne co mi daje do myślenia to to, że ASC wypada o
                godz.17.50 w 3,16 danego znaku, a jeśli ASC wypadnie w pierwszych lub
                ostatnich trzech stopniach znaku to nie powinno się brać pod uwagę takigo
                horoskopu, gdyż w przypadku pierwszych trzech stopni sprawa jest jeszcze można
                powiedzić w zalążku, nie dojrzała do tego aby określić jej przebieg, natomiast
                w ostatnich trzech stopniach sprawa jest już raczej zamknięta i przesądzona.
                Horoskop horalny w którym tak wypada ASC nie spełnia wymogów horoskopu
                radykalnego i nie powinno się go interpretować.
                Z tym, że moim zdaniem pozycja ASC 3 stopnie 16 minut, to już raczej czwarty
                z kolei stopień znaku (0-1,1-2,2-3,3-4)więc mam pytanie czy taki horoskop z
                taką pozycją ASC możnaby już uznać za radykalny?

Bo na mój sposób interpetacji w czwartym stopniu znaku klamka na daną sprawę
                zacżęła już zapadać....? Czy tak....?

Pozdrawiamsmilesmile
                • anahella Re: Saturn na MC w horalnej 10.04.03, 10:43
                  rafojata napisała:

> Masz rację Anahello,zakładając, że jeżeli z horalną jest tak jak ze
                  > stawianiem tarota, to rzeczywiście samemu sobie człowiek nie powinien tego
                  > robić, choć trudno jest wykorzenić w sobie tę typową babską ciekawośćsmilesmilesmile.
                  > Jeżeli natomiast można tu opisać porównanie horalnej z sesją tarota
                  > słowami "co ma piernik do wiatraka" to nic nie szkodzi zadać sobie samej
                  > ptanie a przy tym jego czas i miejsce wrzucić na swój warsztat.

Tarotem sie nie zajmuje wiec nie ma u mnie tego problemu. Owszem czasem
                  stawialam sobie pytanie i drukowalam kosmogram na chwile postawienia pytania,
                  ale zawsze byly to pytania blahe - zeby nie pochodzic do tego emocjonalnie. Nie
                  umiem interpretowac kosmogramu horalnego wiec spogladalam w podrecznik
                  (Konaczewskiej - innego nie mam, ten p. Greli jest niestety nie do zdobycia) i
                  patrzylam na rozwoj wypadkow i porownywalam z moimi notatkami. Zadawalam sobie
                  pytania naprawde blahe. Jednak nie rozumiem astrologii horalnej i poki co sie
                  za nia nie biore.

>
                  > Horoskop horalny przebadałam pod kątem tego aby Księżyc nie był w pusty biegu
                  > i nie był, bo tak jak pisałam tworzył po drodze aspekty i nie był combusta
                  > (kwadratura ze Słońcem). Jedyne co mi daje do myślenia to to, że ASC wypada o
                  > godz.17.50 w 3,16 danego znaku, a jeśli ASC wypadnie w pierwszych lub
                  > ostatnich trzech stopniach znaku to nie powinno się brać pod uwagę takigo
                  > horoskopu, gdyż w przypadku pierwszych trzech stopni sprawa jest jeszcze
                  można
                  > powiedzić w zalążku, nie dojrzała do tego aby określić jej przebieg,
                  natomiast
                  > w ostatnich trzech stopniach sprawa jest już raczej zamknięta i przesądzona.
                  > Horoskop horalny w którym tak wypada ASC nie spełnia wymogów horoskopu
                  > radykalnego i nie powinno się go interpretować.
                  > Z tym, że moim zdaniem pozycja ASC 3 stopnie 16 minut, to już raczej czwarty
                  > z kolei stopień znaku (0-1,1-2,2-3,3-4)więc mam pytanie czy taki horoskop z
                  > taką pozycją ASC możnaby już uznać za radykalny?
                  >
                  > Bo na mój sposób interpetacji w czwartym stopniu znaku klamka na daną sprawę
                  > zacżęła już zapadać....? Czy tak....?
                  >
                  > Pozdrawiamsmilesmile
                • anahella Wyjasnienie dla Melinka 10.04.03, 10:45
                  Astrologia horalna to astrologia wrozebna. Rysuje sie horoskp na chwile
                  postawienia pytania. Sa pewne warunki, ktore trzeba spelnic przy rysowaniu tego
                  kosmogramu. Interpretacja wedlug mnie jest trudna, bo kazdy dom (domy sie
                  bierze pod uwage a nie znaki) ma bardzo wiele znaczen.
                  • melinek Re: Wyjasnienie dla Melinka 13.04.03, 00:04
                    To juz prostsze jest wahadelko. wink)
                    Proste pytanie, prosta odpowiedz.

Dziekuje za wyjasnienie. smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka