scorpio80 13.05.08, 14:03 witam, niejednokrotnie spotkalem sie z opinia, ze progresywne slonce na natalnej wenus interpretuje sie tak samo jak progresywna wenus na natalnym sloncu. zgadzacie sie z tym? bylbym wdzieczny za opinie, dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoanix wenus-slonce w progresjach 13.05.08, 20:02 Tak przy tym temacie, jak zinterpretować progresywna wenus ,którą mam na słoncu a zarazem tez na księzycu(koniunkcja świateł)to w 10 domu, ryby. Była bym wdzięczna za pomoc :o) Odpowiedz Link
scorpio80 Re: wenus-slonce w progresjach 14.05.08, 06:23 a jak scisla jest ta koniunkcja wenus do swiatel? bo to dziala raczej przy bardzo scislych orbach, od ok 15 minut przed i 15 po dokladnej koniunkcji, jest tak u Ciebie? Odpowiedz Link
yoanix Re: wenus-slonce w progresjach 14.05.08, 17:59 Oba światła są w zerowej koniunkcji, koniunkcji 8 stopniowej do swiateł mam jeszcze merkurego ale on jest w wodniku, i w zerowej koniunkcji jest do świateł wenus progresywna . Odpowiedz Link
yoanix Re: slonce-wenus i wenus-slonce w progresjach 14.05.08, 21:09 Jeszcze raz sprawdziłam i słonce mam 6stopni i 7 minut ryb, ksiezyc 5 stopni i 50 minut ryb, a progresywna wenus jest w 5 stopni i 59 ryb no to by tak wygladało :o) Odpowiedz Link
scorpio80 Re: slonce-wenus i wenus-slonce w progresjach 16.05.08, 07:43 Dosc scisle te aspekty, powinno dzialac.. ale jak dziala to sama/sam wiesz najlepiej yoanix co sie teraz z Toba dzieje (o ile sie dzieje) Ja mam aktualnie wenus progresywna na nat. sloncu (jakies 10 min od siebie). Progresje slonca progresywnego do natalnej wenus mniej wiecej wiem jak interpretowac, w tym czasie zwiekszone zainteresowanie partnerstwem, potrzeba intymnych, bliskich kontaktow z plcia przeciwna, calkiem mozliwe nowe zwiazki milosne (takze seksualne), ogolnie "powinno" sie dziac cos co sprawi, ze czlowiek bedzie bardziej "doswiadczal" tej dziedziny zycia (zwiazki) bardziej niz dotychczas, ma to na celu rozwoj wewnetrzny w tej dziedzinie. Ale wlasnie nie wiem jak interpretowac odwrotny przypadek - progresywna wenus na natalnym sloncu, stad ten watek, moze ktos sie wypowie? A jak na to co dowiadczam aktualnie to ciezko powiedziec, jestem w stalym zwiazku. Owszem - mysle sporo nt. partnerstwa, miewamy burze w zwiazku, ale w sumie to te burze praktycznie zawsze byly (synastrycznie m.in. silne opozycje), wiec ogolnie to nie wiem jak to interpretowac. Bodajze Konaszewska przypisywala interpretacje - progresywnej planety A do natalnej B oraz progresywnej planety B do A - do jednej regułki, ale nie mam "zaufania" do jej ksiazek, choc bardzo ja cenie. pozdrawiam Odpowiedz Link
yoanix Re: slonce-wenus i wenus-slonce w progresjach 16.05.08, 16:34 Właśnie u mnie ta progresywna wenus jest na natalnym słońcu.....To teraz wiem czemu tak strasznie czuję się samotna(jestem z natury samotnikiem i nigdy mi to nie przeszkadzało, wręcz izolowałam sie od ludzi),a teraz bardzo pragnę sobie kogos do pary znalezć :o)Nie wiem czy to że również jest na księzycu natalnym powoduje że mysle o załozeniu rodziny dzieciach. Choć nie wiem czy to nie wpływ progresywnego księzyca w opozycji do mojej natalnej zimnej (koziorożcowej)wenus w trygonie do saturna w byku i ten że księzyc progresywny nagle zaczął ją budzić. Czy tez opozycja progresywnego słońca do natalnego urana (5 dom)więc i instynkty maciezyńskie sie mi tu budzą ;o). Tak dokładnie to ja sie nigdy nie interesowałam progresjami, raczej interesowały mnie tranzyty i synastrie. Tez byłabym wdzięczna za pomoc w rozwiązaniu zagadki ;o) Odpowiedz Link