Dodaj do ulubionych

Poszukuję...

13.10.03, 09:31
wszelkich informacji lub źródeł (strony www, artykuły - wszystko, oprócz
książki P. Piotrowskiego) nt. Chirona w porównawczych. Także informacji o
istotnych układach z pierwszej ręki, może być na priv.
Obserwuj wątek
    • all2 Re: Co już znalazłam... 13.10.03, 10:15
      www.martinlass.com/chiron.htm
      tulip.elysiumgates.com/chiron.html
      www.spiritualastrology.com/article16.html
      i dużo linków tutaj:

chiron.astrology.thefutureminders.com/chiron_astrology.html
    • all2 Re: Poszukuję... 20.10.03, 21:25
      Podciągam, bo nadal mnie to bardzo interesuje. Szczególnie przykłady z życia.
      • anahella Re: Poszukuję... 20.10.03, 21:30
        all2 napisała:

> Podciągam, bo nadal mnie to bardzo interesuje. Szczególnie przykłady z życia.

NO kochani, kopiemy w pamietnikach, starych kalendarzykach i obserwujemy
        Chirona. Jak cos ciekawego znajde to napisze.
        • anahella Wytezylam pamiec i... 20.10.03, 22:28
          Nie bede oczywiscie opisywac innych aspektow, tylko aspekty Chirona. Natalnie
          mam go w VI domu ostatnich minutach Ryb. W nawiasach podaje w ktorych domach
          wowczas przebywal.

1. Chiron stworzyl polseksytyle do Slonca i Ksiezyca (IX) - matura (do przodu
          oczywiscie)
          2. Chiron sektyl Wenus (IX) - pierwsza praca.
          3. Chirona na Sloncu (IX) mialam gdy przewalala sie Polska Ludowa - chyba nie
          trzeba mowic jakie to mialo znaczenie dla mlodej osobysmile
          4. Chiron w koniunkcji z Jowiszem na MC - poczatek bardzo dobrego okresu
          zawodowego. NIe mowie tu o dobrych finansach (bo pod tym wzgledem bylo cienko)
          ale duzo sie uczylam i wtedy wlasnie wykulam podstawy tego co robie dzisiaj.
          5. Chirona na Jowiszu (X) wygnal mnie za granice na rok.
          6. Chiron na koniunkcji Uran/Pluton na szczycie XII domu (a wiec opozycja do
          domu VI) kolejny wazny etap zawodowy.
          7. Chiron na Ascendencie - znow wazne sprawy zawodowe. Generalnie moge
          powiedziec ze tranzyt Chirona przez czwarta cwiartke dal mi duzo w sprawach
          zawodowych - duzo sie uczylam, zarabialam raz bardzo duzo, raz bardzo malo, ale
          ciagle zdobywalam nowe kwalifikacje. To byl dla mnie wyjatkowo pracowity okres
          ale i bardzo tworczy. Ostatnia cwiartka jest u mnie o tyle wazna, ze jest
          mocniej obsadzona niz pozostale.
          8. Chiron na Marsie (I dom)- kolejna wazna praca, dzieki ktorej dzis nie jestem
          bezrobotna.
          9. Chiron na Neptune (II) - znow zmienilam prace.
          10. Chiron na tranzytujacym Plutonie (III) (wtedy mialam palec losu z sekstylem
          Slonce/Ksiezyc u podstawy i Plutonem i Chironem na czubku) - tym razem wydawca
          sprzedal tytul, w ktorym pracowalam i znalazlam sie u nowego. Wtedy tez po raz
          pierwszy (i jak na razie ostatni) spojrzalam smierci prosto w oczy. Razem z
          grupa znajomych w sylwestra zgubilismy sie w gorach w sniegu po pas.
          11. Chiron kwinkunks Wenus (III) - smierc mamy. Po retrogradacji wrocil na to
          samo miejsce po kilku miesiacach i rozstalam sie z moim partnerem.
          12. Chiron opozycja Slonce, trygon Ksiezyc (III) - po raz pierszy w zyciu
          wywalili mnie z pracy.

Za niecale 2 miesiaca w koniunkcji z Wenus wejdzie mi na IC - bo bedzie to
          zobaczymy.

Wczesniej nigdy nie analizowalam tranzyow Chirona wiec nie mam zadnych
          wnioskow,a teraz wyciagac mi sie ich nie chcesmile Jednak z tego co widze rzadzi
          moim zyciem zawodowym - najczesciej jego koniunkcjie powodowaly ze zmienialam
          szefow. Zatem u mnie by sie sprawdzala teoria ze mowi o sprawach domu, w ktorym
          znajduje sie natalnie.
          • all2 Re: Wytezylam pamiec i... 20.10.03, 23:10
            Dzięki wielkie, bardzo to wymowne co napisałaś. A gdybyś tak jeszcze w wolnej
            chwili popatrzyła w układach porównawczych i podesłała mi razem z krótkim
            opisem klimatu - będę dozgonnie wdzięczna... smile))
            • anahella Re: Wytezylam pamiec i... 20.10.03, 23:29
              all2 napisała:

> Dzięki wielkie, bardzo to wymowne co napisałaś. A gdybyś tak jeszcze w wolnej
              > chwili popatrzyła w układach porównawczych i podesłała mi razem z krótkim
              > opisem klimatu - będę dozgonnie wdzięczna... smile))

No i tu jest problemsmile Od czasu jak sie zajmuje astrologia nie mam czasu na
              facetow, albo faceci boja sie nawiedzonych babsmile)) A zanim zajelam sie
              astrologia to nie pytalam nikogo o godzine i miejsce urodzenia. Kilku
              absztyfikantow w ogole z pamieci wywalilam wraz z ich datami urodzin.
            • neptus Re: Wytezylam pamiec i... 24.04.04, 16:35
              no, dobra... wklepię te dane do astrologa. uncertain
              • neptus Re: Wytezylam pamiec i... 24.04.04, 17:20
                poszło na priv.
          • anahella no prosze! 25.04.04, 00:47
            anahella napisała:

> Za niecale 2 miesiaca w koniunkcji z Wenus wejdzie mi na IC - bo bedzie to
            > zobaczymy.

Juz jest po przejsciu Chirona przez IC - o malo nie wylecialam wtedy z
            roboty. smile)) Znow sie potwierdza, ze dziala glownie na moje sprawy zawodowe.
    • mucha102 Re: Poszukuję... 24.04.04, 14:41
      Opozycja chironów w porównawczym
      Płeć ta sama, klimat ? brak zrozumienia.
      Płec inna, koniunkcja nagła wielka namiętność itp.
      Jeśli nadal aktualne, to więcej (+ daty) na priva.
      Pozdrawiam.
      • mucha102 Re: Poszukuję... 24.04.04, 17:40
        Zapewne nie o to chodziło, ale - dziwne. w znajomych parach nie udało mi się
        znaleść aspektów Chirona jednej osoby do planet drugiej sad
      • all2 Re: Poszukuję... 24.04.04, 18:39
        mucha102 napisała:

> Jeśli nadal aktualne, to więcej (+ daty) na priva.
        > Pozdrawiam.

tak, bardzo proszę smile
        jeśli jakieś ogólniejsze wqnioski dla potomności mi z tego wyjdą to napiszę
        tutaj
        a na razie chcę po prostu rozgryźć parę dziwnych układów i potrzebny mi
        materiał porównawczy

dzięki za linki też smile
    • neptus Re: Poszukuję... 24.04.04, 17:30
      cura.free.fr/artic-en.html
      wpisz w okienko Chiron i każ szukać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka