Dodaj do ulubionych

Rektyfikacja

04.11.03, 19:13
W jaki sposob moge rektyfikowac samodzielnie horoskop? Nie znam godzin
urodzenia moich rodzicow i chcialabym sprobowac ustalic ich Asc. Nie
dysponuje jednak zadna wiedza na ten temat ani specjalistycznym programem.
Czy moge pokusic sie o probe ustalenia przyblizonego Asc dysponujac tak
mizernymi srodkami? Moze jest jakis "sposob"? Bede wdzieczna za wszelkie rady
i wskazowki.
Obserwuj wątek
    • dori7 Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:00
      po pierwsze - popytaj dokladnie, moze cos kojarza, czy to bylo rano, czy
      wieczorem, zawezi to troche obszar poszukiwan.

1) mozesz probowac po synastrii - czesto os Asc/Desc. sie jakos dziedziczy (ale
      to _musi_sie potwierdzic w innych faktach, bo to b. ryzykowne).

2) jesli asc. jest wyrazisty, da sie go odgadnac - np. moja mama to na pierwszy
      rzut oka chodzaca ascendentalna Waga.

3) jesli masz doswiadczenei z prognostyczna i duza wiedze o zyciu danej osoby,
      to ponoc najskuteczneijsza metoda jest ustalenie Asc. wg waznych wydarzen.
      • wasza_bogini Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:06
        > 2) jesli asc. jest wyrazisty, da sie go odgadnac - np. moja mama to na
        pierwszy
        >
        > rzut oka chodzaca ascendentalna Waga.

a co takiego sie rzuca w oczy, ze wiesz, ze to waga??
        • dori7 Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:37
          > a co takiego sie rzuca w oczy, ze wiesz, ze to waga??

Troche trudno powiedziec, ale przede wszystkim chyba sposob bycia - mam ja na
          co dzien i widze te chodzaca nienawisc do wszelkich klotni i sporow, te ciagla
          mediacje i staranie sie, zeby wszystkim bylo dobrze i zeby wszyscy byli
          zadowoleni, i zeby nikt do niej nie mial pretensji itd. Ryby wykluczylam, bo to
          nie ten typ - zreszta ona jest malo 'wodna', tzn. nie ma tej wodnej empatii,
          tylko powietrzna: stara sie zrozumiec innych i pomoc, ale nie potrafi sie za
          bardzo wczuc, woda u neij zreszta to tylko pokoleniowy Uran w Raku i malo
          empatyczny Mars w Skorpionie.
          Poza tym urok osobisty, pogoda, latwosc nawiazywania kontaktow, takie cos, co
          zawsze mi sie z Waga kojarzy - przyjaznie z artystami i zamilowanie do
          wszytskiego, co ladne, przyjemne i mile, np. roze sa u nas w domu wszedzie i na
          wszystkim, a mama jest jedyna na swiecie kobieta po piecdzisiatce, ktora w
          rozowym nie wyglada jak dzidzia piernik wink)
          No i dlugo by jeszcze wymieniac, ale brakowalo mi w jej horurze wlasnie tej
          wagi i tak sie znalazla smile zrestza po dlugim molestowaniu babcia przypomniala
          sobei plus minus czas jej urodzin i faktycznie - Waga.
          • all2 Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:59
            dori7 napisała:

> No i dlugo by jeszcze wymieniac, ale brakowalo mi w jej horurze wlasnie tej
            > wagi i tak sie znalazla smile zrestza po dlugim molestowaniu babcia przypomniala
            > sobei plus minus czas jej urodzin i faktycznie - Waga.

Bardzo celna uwaga Dori, czasem właśnie tak bywa że w horoskopie brakuje
            jakiegoś znaku który jest u osoby bardzo widoczny, i układy planet tego nie
            kompensują, wtedy można obstawiać asc.
            Ale w ogóle rektyfikacja to bardzo trudny temat.
            W układach rodzinnych to bywa różnie, bo w różnych rodzinach dziedziczy się
            różne rzeczy, tylko czasem są to osie, częściej światła albo jakiś rodzaj
            aspektu, albo krzyżówki. Albo bywa tak że np. babcia Słońce w Lwie, syn asc w
            Wadze, a wnuk asc w Lwie i Słońce w Wadze.
    • dori7 Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:10
      ooo, i znalazlam cos jeszcze o "Typologicznej metodzie rektyfikacji" na
      stronie:
      www.damar.home.pl/Encyklopedia/index.htm
      jest tam krociutka notatka i odsylacz do jakiegos artykulu w necie, ale
      niestety po rosyjsku: jesli ktos zna, to moze by w wolnej chwili zajrzal i
      pozneij cos strescil...?
      • wasza_bogini Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:13
        ale
        > niestety po rosyjsku: jesli ktos zna, to moze by w wolnej chwili zajrzal i
        > pozneij cos strescil...?

to dla tych co urana maja przynajmniej w wadzewink uran w skorpionie juz sie na
        ruski raczej nie zalapujesmile
    • dori7 Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:12
      ooo, i jeszcze cos Jozwiaka:
      www.taraka.most.org.pl/astro/rektyfikacja.html
      • savanna Re: Rektyfikacja 04.11.03, 22:43
        Dori dzieki wielkie, poczytam sobie.
        Jak na razie najbardziej przekonal mnie nastepujacy cytat z Taraki: "Jeżeli nie
        wiesz w przybliżeniu, kiedy się klient urodził - że np. "około świtu", "około
        południa", "między 8-mą a 12-tą" - TO NIE BIERZ SIĘ W OGÓLE za
        rektyfikację." smile)))))))))))))))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka