12.08.06, 11:24
Cały problem w tym, że...chcialabym sie dowiedziec jak wyglada praca au-pair
w wakacje. Ile godzin dziennie pracuje, Zdaje sobie sprawe, ze w wakacje
dzieci nie chodza do szkoly, ale czasami siedze w nimi od rana do poznego
wieczora, poza tym okazalo sie, ze jednak nie spelniam w stu procentach
oczekiwan, dlatego w ramach zadoscuczynienia powinnam sie jeszcze zajmowac
domem. Czekam na odpowiedz, pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • mujer1323 Re: wakacje 12.08.06, 15:18
      sory ale uwazam ze to przegiecie po prostu chca cie wykorzystac
      • mujer1323 Re: wakacje 12.08.06, 15:21
        sory nie dokonczylam-
        ja zawsze jak dotad jezdzilam na wakacje i to ze dzieci nie chodza do szkoly
        nie znaczy ze masz pracowac tyle godzin
        teraz tez wlasnie wrocilam z wyjazdu au pair i pracowalam od 10-3 30 po
        poludniu weekendy wolne
        jakich konkretnie wymagan nie spelniasz?
        • helix Re: wakacje 13.08.06, 20:15
          ciezko jest zapanowac nad dziecmi, sa rozbrykane, poczatkowo wykorzystywaly
          moja niewiedze na temat tego co im wolno a czego nie. Wogole nie chcialy mnie
          slychac nie pomagaly prosby grozby, napominania rodzicow. Ich mama, powiedziala
          mi , ze ona teraz (chyba przez to) tez ma z nimi problemy, i ze ja nie opiekuje
          sie nimi tak jak powinnam. Dzieci nie mozna sposcic z oczu na sekunde,
          doslownie. Odezwe sie jeszcze
          • mujer1323 Re: wakacje 13.08.06, 21:07
            tez mialam takie dziecko pierwszy raz i tez myslalam ze to ja nie potrafie sie
            dziecmi zajmowac-
            przestan tak myslec bo ona wlasnie wykorzystuje to ze sie przejmujesz i ze
            myslisz ze to moze twoja wina
            jak ma niewychowane dzieci to tylko jej wina i na pewno z inna rodzina bys sie
            dogadala
            ciekawa tez jestem czy wczesniej mieli operki-
            • helix Re: wakacje 22.08.06, 21:37
              Nie , wczesniej nie mieli. Uwazam, ze dzieci, mimo "charakteru" sa bardzo
              inteligentne. Wydawalo mi sie ze jestem stanowcza, mam jako takie doswiadczenie
              z moimi siostrzenicami, ale moze z dziewczynkami jest latwiej. Teraz zupelnie
              zmienilam nastawienie. Zachowuje sie jak maly sierzant, za najmniejsze
              nieposluszenstwo ida do konta, no i pomoglo. To niesamowite. Nie mozna odpscic
              nawet na chwilke!!!POzdrawiam. Moja gospodyni jest w porzadku. Ma na glowie dom
              rodzine, prace i na dodatek jest w ciazy, dlatego ja rozumiem, aczkolwiek,
              bywalo ciezko.
              • mujer1323 Re: wakacje 22.08.06, 23:16
                no z dziewczynkami jest latwiej

ale ja mimo ze ciagle siedzieli w kacie albo mieli zakaz ogladania tv -to i tak
                nie moglam ich opanowac-nic nie pomagalo
                z czasem sie przyzwyczaili ze ciagle maja jakas kare i bylo im wszystko jedno-a
                ja juz nie mialam co wymyslac
                • agnessia Re: aupair nie jest od wychowywania 23.08.06, 11:23
                  ja zauwazylam,ze w niemczech wiele rodzin bierze aupair i sadzi,ze ona przejmie
                  obowiazki wychowawcze bo oni nie maja czasu,pracuja itd.itp.nie daj sie,to
                  mamuska powinna stanowczy powiedziec duieciakom,ze kiedy jej nie ma to maja
                  sluchac sie ciebie i tyle.pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka