Dodaj do ulubionych

Co zabrac ze soba?

13.05.07, 15:26
za niedlugo wyjezdzam i tak sie zastanawiam co konkretnie powinnam wziac ze
soba? tzn., czy zabrac np. swojego laptopa, czy raczej pozwalaja korzystac ze
swoich komputerow? GLUPIE PYTANIE-wiem, ale moze ktos ma jakies sugestie?
Obserwuj wątek
    • anna.gaj11 Re: Co zabrac ze soba? 14.05.07, 12:24
      Mi pozwalaja kozystac z komputera ba! nawet specjalnie zniesli mi go na dol
      zebym nie siedziala na drugim ale kupije laptopa sobie jednak.Radzila bym
      zabrac, bedziesz bardziej niezalezna!

Ja nie wzielam suszarki do wlosow a to tez sie przydaje :)
      Jak mi sie przypomni to dodam cos pozniej
      • cingarela Re: Co zabrac ze soba? 14.05.07, 12:35
        to zalezy tez od rodzinki, mi np. nie kazali brac kosmetyków (zel pod prysznic,
        szampon, itp) bo mam to od nich, ale teraz z perspektywy czasu mysle, ze jednak
        lepiej wziac jak najwiecej z domu i byc niezaleznym i nie pedzic pierwszego
        dnia do sklepu po cos tam... lub z pierwszym kieszonkowym...
        a co do laptopa to mysle, ze jak najbardziej wziac...
    • mloda.jg Re: Co zabrac ze soba? 14.05.07, 17:00
      to zalezy od rodziny, ja moge korzystac z komputera do woli i to wlasciwie jest
      moj komputer teraz, suszarke mi zapewnili, zel pod prysznic i szampon z odzywka
      tez niby zapewniaja ale ja wole wlasne. Oczywiscie rzeczy typu reczniki i
      posciel oni powinni zapewnic... i nie ma sensu brania zbyt duzo ciuchow... wiem
      z wlasnego doswiadczenia
      • appelsinpiken ciuchy 25.05.07, 22:52
        >> nie ma sensu brania zbyt duzo ciuchow

@ mloda.jg
        Kolejny raz spotykam się z podobną opinią i szczerze mówiąc jestem ciekawa
        dlaczego tak jest. Bo nie używa się wszystkich? Bo kupi się na miejscu? Jak to jest?

I kolejne pytanie (sama wyjeżdżam za dwa tygodnie): jeśli jadę na cały rok, to
        czy brać od razu wszystkie kurtki, szaliki, czapki, etc.? :-) Bo naprawdę nie
        wiem...
        • mloda.jg Re: ciuchy 27.05.07, 11:40
          Tu sie zarabia wiecej niz w Polsce ,a ubrania po przeliczeniu na zlotowki sa
          tansze. U nas za 55 zl wcale fajnego i dobrego ubrania nie kupisz, tutaj za 10
          funtow naprawde czasem mozna kupic cos ekstra. Ciuchy podrzedne (te z Primarka
          np) kupisza za 2, 3 do 5 £. Ja jedynie mam tu problem z butami... nic nie moge
          dla siebie znalezc :/
          Ja nabralam duzo ciuchow i zalowalam, wiekszosc zawiozlam spowrotem do Polski
          ostatnio. Czapke i szalik bralam ze soba (przyjechalam tu w sierpniu), ale juz
          butow zimowych i kurtki nie bralam. Kurtke kupilam tutaj, zarowno jesienna jak
          i zimowa obydwie chyba w cenie ok. 30£, buty w rezultacie w Polsce ;)
          Nap oczatku mozesz miec wrazenie ze nic tu w sklepach ciekawego nie ma ;) ale
          tak nie jest ;) trzeba sie dokladnie porozgladac.

a dokad jedziesz, jesli moge wiedziec?
          • appelsinpiken Re: ciuchy 27.05.07, 22:14
            @ mloda.jg

Hertfordshire :)

Raczej nie jestem zwolenniczką przeliczania wszystkiego na złotówki - to nie
            tędy droga, moim zdaniem. Ale wielkie dzięki za odpowiedź :) Bo te ciuchy to
            naprawdę problem dla mnie...
            • rotkaeppchen1 Re: ciuchy 29.05.07, 21:28
              Hertfordshire? A gdzie dokladniej, bo ja od wrzesnia tez tam...Pozdrawiam
    • agmani Re: Co zabrac ze soba? 29.05.07, 00:39
      Mysle, ze powinnas najlepiej zapytac w rodzinie. My np. mamy dwa laptopy, ale na
      to pytanie odpowiedzialabym "bierz swoj", bo my na naszych laptopach pracujemy,
      czasem zostaja w firmie, maja rozne dane (ktorych nie chce mi sie ohaslowywac, a
      nie moglabym dopuscic do sytuacji, w ktorej czytasz dane finansowe i prawne osob
      trzecich) itp. Takze dowiedz sie najlepiej, jak wyglada w rodzinie, do ktorej
      jedziesz, bo nawet, jak Ci 10 osob odpowie, ze daja korzystac z komputera, to
      Twoj jedenasty przypadek moze byc pierwszym na nie. Jak nie chcesz brac, zostaja
      jeszcze kafejki internetowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka